Το πρωινό ξύπνημα

Kathy

Ωραίες και οι διακοπές αλλά μας βγάζουν λίγο εκτός προγράμματος, βρε παιδί μου! Τα παιδιά βρήκαν ευκαιρία να κοιμούνται πιο αργά παίζοντας ή βλέποντας λίγη περισσότερη τηλεόραση αλλά και να ξυπνάνε αργά. Εμείς πάλι από τη μεριά μας τα αφήσαμε χαλαρά χωρίς να τα πιέζουμε ώστε να μπορέσουν να ξεκουραστούν. Μπροστά μου όμως την βρήκα την ξεκούρασή τους γιατί λίγο η αλλαγή στο πρόγραμμα, λίγο η παράταση των διακοπών για μία εβδομάδα λόγω χιονιού, μας έφερε δυσκολίες στο πρωινό ξύπνημα.  Τι μου λέτε να μπούμε σε πρόγραμμα από τις τελευταίες μέρες των διακοπών με το να κοιμούνται σταδιακά πιο νωρίς ή έστω με το να ξυπνάνε σταδιακά νωρίτερα; Ακόμη κι εγώ που είμαι λίγο αυστηρή στο θέμα του ύπνου είχα χαλαρώσει! Τι μου λέτε τώρα να κοιμούνται νωρίς! Αν δεν δούνε Μουρμούρα ή Σόι δεν πάνε για ύπνο παρόλο που είναι λάπατα και οι δύο! Δεν τους φτάνουν το πρωί ούτε 45 λεπτά για να ετοιμαστούν! Τι ώρα δηλαδή να τους ξυπνήσω; proino xipnima_1 Πριν λίγες μέρες λοιπόν που πηγαινοερχόμουν στα δωμάτιά τους για να τους ξυπνήσω ενώ αφαιρούσα κάθε φορά κι από ένα σκέπασμα διπλώνοντάς τα άκουσα να λένε:

«Μην με ξυπνάς! Άσε με να κοιμηθώ!»

Τότε, με μιας, ξεχύθηκε στο μυαλό μου και ήρθε στο στόμα μου η μελωδία που τραγουδούσαμε μικρές με την Κάλη! Ναι, τότε που χοροπηδούσαμε στο κρεβάτι των γονιών μας ακούγοντας στο πικ-απ τον δίσκο με τα τραγούδια από τα στρουμφάκια (και όχι, δεν ήμασταν και πολύ μικρές!). proino_xipnima_2

Μη με ξυπνάς απ’ τις 6 (καλά μη φανταστείτε.. 7.10 τους ξυπνάω)

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

πριν ακόμα η μέρα να φέξει 

ξυπνητήρι χτυπάς σαν τρελό

σε μισώ σε μισώ!

Ξύπνα σήκω, ξύπνα σήκω…

Είν’ απαλό το κρεβάτι 

αφήστε με να κοιμηθώ

στο όνειρό μου βλέπω έναν κόσμο

χωρίς ξυπνητήρι λαχταριστό

Και ξεκινάω να τους το σιγουτραγουδάω. Τελικά τα λόγια από τραγούδια που έχεις μάθει μικρός κι έχεις αγαπήσεις πολύ δεν τα ξεχνάς με τίποτα! Αλλά αυτό δεν ήταν το σημαντικό! Με έκπληξη είδα πόσο γρήγορα σηκώθηκαν και μάλιστα μου έκανε εντύπωση η περίσσια τους διάθεση! Τους έχω τραγουδήσει κι άλλες φορές τραγούδια από τα στρουμφάκια αλλά αυτή τη φορά τους έκανε πολλή εντύπωση!

«Μαμά κάθε μέρα να με ξυπνάς έτσι!», μου είπε η κόρη μου εκείνο το πρωί.

Έτσι, την άλλη μέρα, που πάλι μια δυσκολία την αντιμετώπισα στο ξύπνημά τους ξεκίνησα και πάλι το τραγούδι. Βρε λες; Παρόλ’ αυτά δεν είδα και πολλές… κινήσεις. Κοιτάζω πίσω μου στο γραφείο της Μαρίας και βλέπω τον υπολογιστή μου. Ανοίγω στα γρήγορα (να ‘ναι καλά ο ssd δίσκος) και βάζω στο ΥοuTube το τραγούδι του Χουζούρι να παίζει απαλά ενώ ταυτόχρονα ξεκινάω το τραγούδι.

Με το που βλέπω τα μάτια να ανοίγουν διάπλατα τρέχω στο διπλανό δωμάτιο και βλέπω τον Θάνο που έχει ήδη γονατίσει στο κρεβάτι του. Το παίρνω αγκαλιά και τον πάω στο κρεβάτι της Μαρίας και συνεχίζω το τραγούδι και τον χορό. 

Καινούρια μέρα σε λίγο αρχίζει,
το ξυπνητήρι τρελά χτυπά
μα ο Χουζούρης που στρουμφογυρίζει,
νυστάζει και παραμιλά.

Μη με ξυπνάς απ’ τις έξι
πριν ακόμα η μέρα να φέξει
ξυπνητήρι κτυπάς σαν τρελό,
σε μισώ σε μισώ…

Ξύπνα σήκω, ξύπνα σήκω…

Είν’ απαλό το κρεβάτι,
αφήστε με να κοιμηθώ.
Στο όνειρό μου βλέπω έναν κόσμο
χωρίς ξυπνητήρια λαχταριστό.

Όλοι ξυπνήσαν, ο ήλιος φέγγει
μα ο Χουζούρης στρουμφαλητό
και με κλειστά τα μάτια μουρμουρίζει:
«Τα ξυπνητήρια τα μισώ!»

«Άσε με να κοιμηθώ, νυστάζω…..«

«Μαμά εσύ το τραγουδάς καλύτερα από τα στρουμφάκια! Εκείνα έχουν παράξενη φωνή! Μπορείς να μας βρεις κι άλλα τραγούδια για να μας ξυπνάς έτσι κάθε πρωί;»

Τι να κάνω… θα βρω!! 

Καλή σας μέρα!