ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Σούπα με μοσχαράκι και λαχανικά

    Αυτές τις ημέρες σκεφτόμουν πόσο καιρό έχουμε να σας δώσουμε μια ωραία συνταγή. Aπό τις αρχές Σεπτεμβρίου αν δεν κάνω λάθος (βλ. εδώ για την γιαουρτόπιτα της μαμάς Μαρίας)! Έτσι, μιας και μπήκε πλέον επιτέλους ο χειμώνας, σκέφτηκα να φτιάξω σουπίτσα νόστιμη και φυσικά υγιεινή (όπως λέει και η Μελίτα!). Σούπα με μοσχαράκι και λαχανικά. Ο,τι πρέπει για την κατσαρόλα της οικογένειας.

    Γενικά στο σπίτι μας δεν φτιάχνω πολύ συχνά σούπα και αυτό εξαιτίας του Κώστα, ο οποίος θεωρεί ότι η σούπα είναι χρήσιμη μόνο όταν είσαι άρρωστος! Και φυσικά το έχει πει τόσες πολλές φορές, που χθες που έφτιαξα την σούπα μέχρι και η Μελίτα με ρώτησε, “Είσαι άρρωστη μαμά;” Γκρρρρ! Μα εγώ λατρεύω τις σούπες και το έχω αποδείξει και στο Ανθομέλι αφού σας έχω δώσει αρκετές αγαπημένες συνταγές (μανιταρόσουπατραχανάντοματόσουπα).  

    Σούπα με μοσχαράκι και λαχανικά 1

    Ωστόσο, χθες την φάγαμε όλοι μας (συμπεριλαμβανομένης και της φίλης Βέρας που συχνά κάνουμε μεσημεριανά τσιμπουσάκια τα δυο μας) και για ακόμη μία φορά πήρα διθυραμβικές κριτικές για την ταπεινή αλλά πεντανόστιμη σουπίτσα μου. Σήμερα μάλιστα που ο Κώστας ξύπνησε με λίγο πονεμένο λαιμό, είμαι σίγουρη ότι θα την τιμήσει ξανά δεόντως.

    Συνταγή

    Υλικά για 4 άτομα:
    1/2 κιλό  μοσχαράκι βιολογικό Ευβιότοποι
    1 πατάτα 
    1 κολοκυθάκι
    1 πράσο
    1 καρότο
    σελινόριζα (κατά βούληση)
    κόκκους πιπέρι
    2 φύλλα δάφνη
    αλάτι-πιπέρι
    λαδάκι 

    Για τον πουρέ: 
    1 πατάτα
    λίγο γάλα
    1/2 κουταλιά βούτυρο
    αλάτι

    Εκτέλεση

    Κρέας: Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια και βράστε το σε λίγο νεράκι (ίσα να σκεπαστούν), προσθέτοντας κόκκους πιπέρι και δύο φύλλα δάφνη. Εγώ το έβρασα στην χύτρα (θέλει μισή ωρίτσα). 

    *Μην ξεχάσετε να βγάλετε τον αφρό (πριν κλείσετε το καπάκι) μόλις αρχίσει να βράζει.

    Λαχανικά: Κόψτε την πατάτα και την σελινόριζα σε καρεδάκια και τα υπόλοιπα λαχανικά σε ροδέλες. Τσιγαρίστε τα (πρώτα τα σκληρά) σε μπόλικο λαδάκι (για να μην πιάσουν και μαυρίσουν) και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας. 

    Πουρές: βράστε την πατατούλα σας σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσει, λιώστε την και προσθέστε λίγο γαλατάκι, και μισή κουταλιά βούτυρο.                            

    Μόλις βράσει το κρέας, περάστε το ζουμί από ψιλό στραγγιστήρι για να κρατηθούν τα πιπέρια και η δάφνη. 

    Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε τα λαχανικά, το κρέας μαζί με τον στραγγισμένο ζωμό του και φυσικά επιπλέον νερό (τόσο όσο να καλυφθούν καλά τα υλικά). 

    Βράστε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.  

    Σούπα με μοσχαράκι και λαχανικά 3

    Η ομορφιά αυτής της σούπας με μοσχαράκι και λαχανικά όμως είναι στο τελείωμα! Όπως βλέπετε δεν έχω βάλει τίποτα μέσα που να την πηκτώσει (π.χ. ρύζι ή σιμιγδάλι), οπότε για να γίνει λίγο πιο πηκτή το μυστικό είναι στον πουρέ. Μια γενναία κουταλιά πουρέ πάνω από την ζεστή σούπα είναι το απόλυτο τελείωμα για αυτή την θρεπτική και νόστιμη σουπίτσα!

    Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μας, ειδικά σε όσες είστε νέες νοικοκυρές (γιατί οι παλιές δεν μας έχετε ανάγκη) και να την κάνετε όχι μόνο αν είστε άρρωστοι αλλά και σε άλλες στιγμές τις ζωής σας!

    Καλό Σαββατοκύριακο

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης