ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    DIY χριστουγεννιάτικο καδράκι με πούλιες

    Φτιάχνουμε χειροποίητο χριστουγεννικάτικο καδράκι με πούλιες. Ξεκινάω με το story πίσω από το ξεκίνημα της δημιουργίας του και συνεχίζω με τη διαδικασία κατασκευής που είναι πολύ απλή. Τα υλικά θα τα βρείτε εύκολα και είναι οικονομικά. Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν θα είναι το καλύτερο μην πτοήστε! Απολαύστε τη διαδικασία όπως έκανα κι εγώ!

    Το story

    Πόσες φορές σας έχει τύχει να κάνετε μία κατασκευή και το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που φανταζόσασταν; Εμένα μου έτυχε την χειρότερη στιγμή. Πάνω που καιγόμουν να φτιάξω την κατασκευή μου για το Cook Craft Create και ο χρόνος που έπρεπε να δώσω το θέμα με πίεζε ασφυκτικά… η χριστουγεννιάτικη έμπνευσή μου πήγε περίπατο. Ή για να τα λέμε πιο σωστά… έμπνευση είχα, χρόνο και χρήμα να την υλοποιήσω σωστά δεν είχα. 

    Για να καταλάβετε, η αρχική μου ιδέα ήταν να στολίσω μια χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά πάνω σε καμβαδάκι με κουμπάκια… αυτά τα τόσο υπέροχα και χαριτωμένα μικρά κουμπάκια. Εμ, βρε κοπελιά δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Έχετε πάει ποτέ να ψωνίσετε λιανική κουμπιά; Η τιμή τους είναι εξωφρενική όταν πρόκειται για πολλά κουμπιά. Η τιμή του ενός μικρού πράσινου κουμπιού που ήθελα για να σχηματίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν 60 λεπτά. Εντάξει, μπορεί για το ένα να μην ακούγεται πολύ αλλά σκεφτείτε ότι εγώ ήθελα πάρα πολλά και φυσικά όχι μόνο  πράσινα. Και επειδή χρόνο δεν είχα να κατέβω στο κέντρο για να αγοράσω χονδρική έπρεπε να βρω άμεσα άλλη εναλλακτική. Ψάχνοντας, βρήκα πούλιες! Μμμμ, άτιμο υλικό οι πούλιες! Με μέτρο μπορούν να αναδείξουν ένα έργο… με υπερβολή μπορούν να το φτάσουν στα όρια του κιτς! Είπα να το ρισκάρω!

    Δείτε κι άλλα DIY στο Ανθομέλι:

    Xρησιμοποιείτε ακρυλικά χρώματα στη ζωγραφική; Δείτε 5 χρήσιμα tips!

    DIY Harry Potter φωτιστικό με συλλεκτικές φιγούρες

    Χριστουγεννιάτικες κάλτσες: 7 τρόποι να τις προσφέρετε ως δώρο τις γιορτές

    Καδράκι με πούλιες

    1ο βήμα: Σχέδιο

    Αρχικά έβαλα τον Κώστα να μου ζωγραφίσει ένα δεντράκι, το οποίο μου έκοψε σε περίγραμμα για να μπορώ να το ξεπατικώσω πάνω στον καμβά. Σούπερ μέχρι εκεί! Όντως, με μολυβάκι έφτιαξα το περίγραμμα και όλα καλά.

    2ο βήμα: Γέμισμα με πούλιες

    Και μετά ήρθε η ώρα του κολλήματος. Μία μία πουλίτσα την έπιανα με τη σβήστρα ενός μολυβιού (λειτουργεί σαν μαγνήτης και κερδίζετε πολύ χρόνο!) και την κολλούσα πάνω στο δεντράκι, το οποίο τμηματικά άλειφα πρώτα με υγρή κόλλα. Μην το κάνετε όλο μαζί γιατί θα στεγνώσει και θα ανωμαλοποιηθεί η επιφάνεια του καμβά. 

    Χριστουγεννιάτικο καδράκι από πούλιες
    Η δημιουργία μου σε 3 βήματα

    3ο βήμα: Στολισμός

    Αφού, λοιπόν, τελείωσα με το δέντρο… σειρά είχε ο στολισμός! Εκεί αυτοσχεδιάζουμε. Πούλιες αλλά και χριστουγεννιάτικα κονφετί (θα τα βρείτε σε μεγάλα πολυκαταστήματα παιχνιδιών σε πολύ καλές τιμές) θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε το αριστούργημά σας (Πικάσο και πάνω λέμε!) 

    Χριστουγεννιάτικο καδράκι, το τελικό αποτέλεσμα

    Πως σας φαίνεται; Εντάξει, πρέπει να σας πω ότι τελικά δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο του προς το περιοδικό καθώς οι γνώμες διχάστηκαν. Άλλοι το βρήκαν κιτς, άλλοι πολύ παιδικό, άλλοι αριστούργημα και άλλοι πολύ χριστουγεννιάτικο. Τελικά, έμεινε να στολίζει το δωμάτιο της Μελιτούλας μου και θα το στολίζει κάθε χρόνο από εδώ και πέρα! 

    Χριστουγεννιάτικο καδράκι από πούλιες
    Χειροποίητο χριστουγεννιάτικο καδράκι με πούλιες

    Περισσότερα άρθρα για τα Χριστούγεννα θα βρείτε εδώ.

    Αλλά ξέρετε κάτι; Σημασία, όπως λέω πάντα, έχει το ταξίδι κι εγώ πέρασα όμορφα δημιουργώντας το! Στην τελική θα είναι και ενθύμιο της χρονιάς! Όσο για εσάς που έχετε μεγαλύτερα παιδιά… στο δημοτικό, το προτείνω ανεπιφύλακτα! Αγοράστε πούλιες (είναι πολύ οικονομικές), εκτυπώστε χριστουγεννιάτικες εικόνες από το διαδίκτυο, ξεπατικώστε τες σε καμβά (επίσης πολύ οικονομικοί στο μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών) και αφήστε τα να δημιουργήσουν και να εξασκήσουν τις ικανότητες των χεριών τους και του μυαλού τους! 

    Σας στέλνω ένα μεγάλο φιλί και φυσικά keep decorating… τα Χριστούγεννα αργούν ακόμα!!!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. χαχαχα στην περιπτωσή μου Κάλη σχεδόν πάντα άλλα σκέφτομαι να κάνω και αλλιώς καταλήγουν!
      Πάντως μου άρεσε το καδράκι σου πολύ!
      Φιλιά!

    2. Εγώ τον βρήκα υπέροχο τον Χριστουγεννιάτικο καμβά σας! Κι όπως είπες κι εσύ, σημασία έχει το ταξίδι της δημιουργίας, που είναι πάντα μαγικό! Έχει άλλη χάρη βρε παιδί μου, να τα φτιάχνεις με τα χεράκια σου, ότι κι αν είναι αυτό…φιλάκια και καλές γιορτές!

    3. μπραβο μελενιο μου παλι τα καταφερες!!!!!! καλο το κολπο με την σβηστρα γιατι ομορφες οι πουλιες αλλα αγανακτηση……….χαχχχαχα………ή μαλλον χοχοχοχοχοο 14 κ σημερααααααααα να περνατε καλα

    4. Τι ωραίο!!!! Μου άρεσε πάρα πολύ και θα το κάνουμε με τα παιδιά σίγουρα!!!! (αν καταφέρω βέβαια κι εγώ να πάω για υλικά… αχ πονεμένη ιστορία….) Καλά το καινούργιο μπλοκ σας δεν το είχα δει!!! Είναι καταπληκτικό, πρωτότυπο και πολύ γλυκό!!! Μπράβο να το χαίρεστε!!! Καλές αναρτήσεις!!!!
      αα και τα Χριστούγεννα δεν αργούν καθόλου!!! ούτε που θα το καταλάβουμε….

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης