ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Xρησιμοποιείτε ακρυλικά χρώματα στη ζωγραφική; Δείτε 5 χρήσιμα tips!

    Η ζωγραφική είναι μια πολύ ευχάριστη ασχολία που μας ξεκουράζει και μας απομακρύνει για λίγο από το άγχος και το στρες. Αν είστε γενικότερα δημιουργικοί θα δείτε ότι θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε τη φαντασία σας και ίσως να αναδείξει πτυχές του χαρακτήρα σας που ούτε εσείς οι ίδιοι δεν ξέρατε ότι υπάρχουν! Τα ακρυλικά χρώματα θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε τα έργα σας και να δώσετε ζωντάνια και ένταση στα δημιουργήματά σας. Είτε είστε αρχάριος είτε επαγγελματίες η χρήση των ακρυλικών χρωμάτων δε θα σας δυσκολέψει καθόλου και θα κάνει τον δημιουργικό σας χρόνο ακόμα πιο ευχάριστο. Αν ξεκινήσατε ή σκοπεύετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ακρυλικά χρώματα έχουμε για εσάς 5 tips που θα κάνουν τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη με τη χρήση ακρυλικών χρωμάτων!

    Ταχύτητα

    Τα ακρυλικά χρώματα είναι γρηγορότερα από κάθε άλλο είδος χρώματος. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη τους καθώς, αν κάποιος δεν έχει άπλετο χρόνο να επενδύσει, η καθυστέρηση στο στέγνωμα των χρωμάτων άλλου τύπου μοιάζει πραγματικά εφιάλτης! Ο χρόνος, λοιπόν, είναι χρήμα και η επιλογή ακρυλικών χρωμάτων θα σας δώσει το αποτέλεσμα που θέλετε σε χρόνο ρεκόρ!

    Λίγη ποσότητα χρώματος

    Όπως αναφέρθηκε, τα χρώματα στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Αυτό όμως μπορεί να μη βοηθάει πάντα. Όταν απλώνετε στην παλέτα σας πολλά χρώματα και σε μεγάλη ποσότητα να έχετε στον νου ότι αν δεν τα χρησιμοποιήσετε άμεσα θα στεγνώσουν πριν καν προλάβουν να χρησιμοποιηθούν! Φυσικά, αυτή η τακτική είναι σπάταλη, καθώς θα πρέπει να ανανεώσετε το χρώμα και θα ξοδέψετε μεγάλη ποσότητά του. Αν ωστόσο, απλώσατε μεγάλη ποσότητα χρώματος στην παλέτα, προσπαθήστε να ρίχνετε νερό και να την καλύψετε αεροστεγώς με μία σακούλα. Θα διατηρηθεί για λίγο χρονικό διάστημα ακόμη.

    Προσοχή στην ανάμιξη χρωμάτων

    Η ανάμιξη χρωμάτων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερα χρώματα και αποχρώσεις που θα κάνουν μοναδικό το έργο σας. Ωστόσο, κατά την ανάμιξη χρειάζεται να είστε προσεκτικοί και αρκετά γρήγοροι για να γίνει η ανάμιξη και η εφαρμογή του χρώματος στον πίνακά σας. Αν δεν το κάνετε έγκαιρα, μπορεί να στεγνώσει γρήγορα ή να δημιουργηθούν φυσαλίδες στο χρώμα. Αυτό, φυσικά, θα επηρεάσει την απόδοση και την ένταση του χρώματος και ίσως τελικά να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στη δημιουργία σας.

    Δείτε ακόμη στο Ανθομέλι ιδέες για κατασκευες:

    Εύκολο καθάρισμα

    Τα ακρυλικά χρώματα έχουν την ιδιότητα να καθαρίζονται πολύ εύκολα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα χρώματα που χρειάζονται ειδικά καθαριστικά, τα ακρυλικά χρειάζονται μόνο σαπούνι και νερό. Αφαιρούνται πολύ εύκολα, με ελάχιστο τρίψιμο και χωρίς καθόλου προσπάθεια. Αυτό ίσως να είναι το δεύτερο μεγάλο τους πλεονέκτημα, ώστε να τα επιλέξετε σε σχέση με τα υπόλοιπα.

    Αδιαφανή χρώματα

    Ήδη αναφέρθηκε η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που μπορείτε να έχετε με τη χρήση ακρυλικών χρωμάτων. Επίσης, εύκολα, μπορείς να έχεις αδιαφανή χρώματα. Μπορείς να τα πετύχεις με την ανάμειξη οποιουδήποτε χρώματος μαζί με λευκό τιτάνιο. Η τεχνική αυτή θα σας δώσει το αδιαφανές χρώμα που ψάχνατε και δεν μπορούσατε να βρείτε στο εμπόριο. Μπορεί ακόμα να σας δώσει και το διαφανές που είναι πολύ δύσκολο να πετύχετε. Καλό θα ήταν να μην αραιωθεί καθόλου με νερό για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Αυτά ήταν τα 5 πιο χρήσιμα tips για τη χρήση των ακρυλικών χρωμάτων. Εσείς χρησιμοποιείτε ακρυλικά χρώματα στη ζωγραφική;

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης