Θεωρία της μουσικής-πίνακας για τις κλίμακες

Kathy
Σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω την ομαδική εργασία που  φτιάξαμε πέρυσι στο ωδείο στο οποίο εργάζομαι με τους μαθητές της Β΄θεωρίας. Σκοπός της εργασίας ήταν να φτιάξουμε για την τάξη μας έναν πίνακα με όλες τις κλίμακες (μείζονες και ελάσσονες) όχι μόνο για διακόσμηση αλλά και για να βλέπουν τα παιδιά συνεχώς τις κλίμακες με τους οπλισμούς τους μπροστά τους. Θεωρώ πως τα οπτικά ερεθίσματα είναι σημαντικά για την αποτύπωση των γνώσεων στο μυαλουδάκι τους. 

Έτσι πήρα χαρτόνια σε δύο χρώματα και αφού τα έκοψα, τα παιδιά έγραψαν με χρωματιστούς μαρκαδόρους τις κλίμακες με τους οπλισμούς τους στα 4 ροζ χαρτόνια (μείζονες με διέσεις και υφέσεις στα αριστερά και ελάσσονες με διέσεις και υφέσεις στα δεξιά). Μετά κόλλησα τα ροζ επάνω στο μεγάλο μοβ χαρτόνι. Τα κορίτσια δεν μπορούσαν να αντισταθούν στο να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να διακοσμήσουν με καρδούλες και πεταλουδίτσες που έφτιαξαν με ό,τι χαρτόνι περίσσεψε. Ένα κάδρο με 5 ευρώ και έτοιμος ο πίνακας! 

Θα ήθελα να με συγχωρέσετε… ξέρω ότι ίσως δεν ενδιαφέρει κάποιους από εσάς το θέμα μείζονες και ελάσσονες κλίμακες. Αλλά μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους δασκάλους μουσικής… Καταλαβαίνετε μου είναι αδύνατον να φτιάξω ένα ακόμα blog αποκλειστικά για μουσική!

Δείτε επίσης, μέρος της φωτογραφικής πρόκλησης Μαίου στην οποία συμμετείχα, την ομαδική εργασία που φτιάξαμε με όλα τα τμήματά μου που απαντούσαν στην ερώτηση Γιατί μαθαίνω μουσική

Kathy

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.