Επίφυλλο ή αλλιώς Υπομονή

Kathy
Τον Σεπτέμβριο η γιαγιά του άντρα μου μου χάρισε ένα φυτό της σε γλάστρα. Δεν ήξερα ούτε το όνομα του να φανταστείτε. Το μεταφύτεψα σε μία μεγαλύτερη γλάστρα και το άφησα στην αυλή. 
Όταν άρχισαν τα πρώτα κρύα αμέλησα να το  βάλω μέσα στο σπίτι. Έμπαινα, έβγαινα και συνέχεια σκεφτόμουνα πρέπει να το πάρω μέσα αλλά όλο το ξεχνούσα και λίγο βαριόμουνα…Το καημενούλι το φυτάκι άντεξε παρά τα κρύα! Όμως αν δεν το έβαζα μέσα σίγουρα θα πάγωνε!
Όταν τελικά το έβαλα μέσα στο σπίτι και το είδε η μαμά μου μου είπε πως το λένε επίφυλλο και πρέπει να το βάλω σε ένα μέρος σχετικά ζεστό για να ανθίσει. Πραγματικά σε λίγες μέρες άρχισε να ανθίζει. Αργά αλλά σταθερά.
Ήμουν πολύ περήφανη για το ότι το έσωσα τελικά! Τα παιδιά μου το περιμένανε με ανυπομονησία να ανοίξει τα μακρόστενα μπουμπουκάκια του! 
Ευτυχώς την γλύτωσαν από το χεράκι του του μικρού μου. (Του εξηγήσαμε ότι πρέπει να περιμένει να μεγαλώσουν.)
Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Κράτησε ανθισμένο αρκετές μέρες! Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα! Κοίτα μαμά, και κοίτα μαμά έλεγαν συνέχεια!

Όμως το πιο συγκινητικό απ΄ όλα ξέρετε πιο ήταν; 

Η μαμά μου μου είπε ότι αυτό το φυτό ήταν το αγαπημένο της συχωρεμένης της γιαγιάς μου και δικής της μητέρας.
Ότι εκείνη ποτέ δεν είχε τέτοιο φυτό στο δικό της σπίτι (παρόλο που έχει μια υπέροχη αυλή και η ίδια λατρεύει τα λουλούδια) και τώρα ΕΓΩ το έχω στο δικό μου σπίτι και κατάφερα να το κάνω να ανθίσει! Η χαρά μου αλλά και η συγκίνησή μου ήταν απερίγραπτη! Η γιαγιά του άντρα μου να μου δίνει, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει, ένα φυτό που λάτρευε η δική μου γιαγιά! Η γιαγιά Καλλιόπη!

Η πεθερά μου μου είπε πως εκείνη το γνωρίζει με την ονομασία υπομονή

Μετά από μια έρευνα στον ιστό έμαθα ότι αυτό το παχύφυτο λέγεται και Κάκτος των Χριστουγέννων γιατί τότε είναι η ανθοφορία του! 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Μπορείτε να το βρείτε σε ποικιλία χρωμάτων
Χρειάζεται αρκετό φως αλλά όχι άμεσο ηλιακό φωτισμό. Δεν αντέχει τον παγωμένο άνεμο και γενικά το έντονο κρύο. 
Το χώμα θα πρέπει να δημιουργεί καλή στράγγιση. Πρέπει να το ποτίζετε κάθε φορά που στεγνώνει το χώμα αλλά να φροντίζετε να μην κρατά νερό στο πιατάκι. 
Μια φορά τον μήνα καλό είναι να ρίχνετε υγρό λίπασμα για κάκτους.

Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται με μοσχεύματα

Και μην ξεχνάτε τον διαγωνισμό μας! Μπείτε εδώ για να λάβετε μέρος!