ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα και τυρόπιτα

    Τι θα λέγατε και εσείς να κάναμε σήμερα μαζί μια πίτα! Και για την ακρίβεια όχι μία, αλλά δύο λαχταριστές πίτες. Μια σπανακόπιτα και μια τυρόπιτα! Εγώ θα σας δώσω τη συνταγή και εσείς θα είστε σίγουρες πως δεν θα πει κανείς όχι από την οικογένειά σας όταν τις σερβίρετε λαχταριστές και ζεστές! Είναι και οι δύο πανεύκολες. Δεν θα κουραστούμε αφού δεν θα ανοίξουμε το φύλλο. Αρκεί όμως να έχουμε τα υλικά. Εάν πάλι δεν μας βρίσκονται πεταγόμαστε μέχρι το διπλανό σούπερ και τα παίρνουμε. Η συνταγή για σπανακόπιτα και τυρόπιτα θα περιμένει! Στο τέλος θα βρείτε και τις εκτυπώσιμες κάρτες των συνταγών.

    Συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα και τυρόπιτα
    Συνταγή για σπανακόπιτα και τυρόπιτα

    Συνταγές για σπιτικές πίτες

    Διαβάστε στο Ανθομέλι ακόμα μια εύκολη συνταγή για τυρόπιτα που κάνει θραύση από επισκεψιμότητα: Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

    Σημειώστε τα υλικά που θα χρειαστούμε και για τις δυο πίτες. Φύλλο για πίτα (όποιο επιθυμείτε), αυγά, γάλα, φέτα, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, σπανάκι, σέσκουλα, κρεμμύδι, πράσο και ηλιέλαιο. Τα έχουμε έτοιμα; Ξεκινάμε λοιπόν!

    Σπανακόπιτα

    Τα υλικά της σπανακόπιτας

    • Φύλλο για πίτα
    • 300 γρ, σπανάκι καθαρισμένο  ή κατεψυγμένο
    • 300 γρ. σέσκουλα
    • 1 πράσο
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • ½ ματσάκι άνηθο
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • ½ ματσάκι δυόσμο
    • Αλάτι-Πιπέρι
    • Φέτα όσο θέλετε
    • 1 αυγό

    Εκτέλεση της συνταγής

    Παρασκευάζουμε το μείγμα της σπανακόπιτας

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι μέσα σε ηλιέλαιο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) και το κρεμμύδι. Κατόπιν μαραίνουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα και το σπανάκι. Όταν θα έχει μειωθεί ο όγκος τους σχεδόν στο μισό ρίχνουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα, για να μη το το βάλουμε ζεστό στη σπανακόπιτα και μαλακώσουν τα φύλλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε για να ενωθούν όλα τα υλικά. Στο τέλος θρυμματίζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά.

    Ετοιμάζουμε τα φύλλα της σπανακόπιτας

    Όσην ώρα κρυώνει το μείγμα εμείς ετοιμάζουμε τα φύλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Συνεχίζουμε με άλλα 4 φύλλα. Κάθε φορά λαδώνουμε το φύλλο και στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα. Συνεχίζουμε με άλλα 2 με 3 φύλλα και ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα των χορταρικών. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα συνεχίζοντας τη διαδικασία λάδωμα – φύλλο – λάδωμα κλπ. Με αυτόν τον τρόπο και με το ότι βάλαμε τη γέμιση σε δύο μέρη αφήσαμε τον αέρα να περνάει μέσα από τα φύλλα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα η σπανακόπιτα και στο εσωτερικό.

    Ψήνουμε τη σπανακόπιτα

    Χαράζουμε την σπανακόπιτα χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μας να κόψει και το τελευταίο φύλλο. Εάν θέλουμε αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού. Ψήνουμε την πίτα στις αντιστάσεις για περίπου ½  ώρα ή και 40 λεπτά, ανάλογα με το τι είδους φύλλο έχετε επιλέξει. Μην σκεπάζετε την πίτα όταν τη βγάλετε από τον φούρνο. Θα μαλακώσουν τα φύλλα. Ραντίστε την με λίγο νερό και αφήστε την να μείνει κριτσανιστή.

    Συνταγή για γρήγορη σπανακόπιτα και τυρόπιτα
    Σπανακόπιτα ή τυρόπιτα; Εσείς ποια προτιμάτε;

    Τυρόπιτα

    Φτιάξτε την τυρόπιτά σας εύκολα και γρήγορα ακόμα και ένα πρωινό Κυριακής και χαρείτε με τους δικούς σας ανθρώπους όμορφες χορταστικές στιγμές. Συνοδεύστε την με ένα ποτήρι πορτοκαλάδας.

    Συνταγή για σπανακόπιτα και τυρόπιτα από τα χεράκια σας
    Τυρόπιτα από τα χεράκια σας για όλη την οικογένεια

    Διαβάστε για την πεντανόστιμη τυρόπιτα πλισέ και κάντε την με την πρώτη ευκαιρία Τυρόπιτα πλισέ!Εύκολη και πεντανόστιμη!

    Τα υλικά της  τυρόπιτας

    • Φύλλο για πίτα
    • ½ κιλό φέτα
    • 3 αυγά
    • Λίγο πιπεράκι
    • Γάλα

    Εκτέλεση συνταγής

    Το μείγμα της τυρόπιτας

    Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε στα αυγά. Προσθέτουμε λίγο γάλα, ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.

    Ψήνουμε την τυρόπιτα

    Λαδώνουμε τα φύλλα με ηλιέλαιο όπως ανέφερα στην σπανακόπιτα και βάζουμε και εδώ το μείγμα σε δύο μέρη. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στο αερόθερμο εάν έχουμε και τις δυο πίτες. Θα καταλάβετε πως ψήθηκε όταν δείτε να ξεκολλάει από τα πλαϊνά μέρη του ταψιού.

    Συνταγές για σπανακόπιτα και τυρόπιτα.
    Συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα και τυρόπιτα 8

    Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε ότι έκανα και εγώ. Να βάλετε σε ένα ταψί και τις δυο πίτες. Οπότε θα έχετε δυο ταψιά με δύο διαφορετικές πίτες. Ποιος ξέρει! Μπορεί η μια να πάει και δώρο. Να είστε σίγουρες, όμως, πως και εσείς θα ευχαριστηθείτε αλλά και εκείνοι που θα πάρουν τις πιτούλες ως δωράκι!

    Συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα και τυρόπιτα 5
    dav

    Πριν το τέλος δεν σας αφήσω έτσι απλά! Θα σας δώσω ακόμα μια συνταγούλα για τυρόπιτα Τυροπιτούλα! Έτσι απλά!

    Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε να φάτε την τυρόπιτα μαζί με ένα δροσερό γιαουρτάκι.

    Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλοφάγωτες.

    μαμά Μαρία

    Pin it for later

    Δύο εύκολες συνταγές για σπανακόπιτα και τυρόπιτα με έτοιμο φύλλο. Μπορεί να τις κάνει ακόμα και μια αρχάρια νοικοκυρά και να εντυπωσιάσει.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης