ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Σίφνος: διακοπές και διαμονή στο NiMa Sifnos Residences

    H Σίφνος είναι το νησί που έχουν επισκεφτεί οι περισσότεροι φίλοι μας ως ζευγάρια ή με την οικογένειά τους. Εμείς δεν είχαμε την τύχη να επισκεφτούμε το νησί αλλά το έχουμε στο bucket list μας. Επειδή όμως κανείς δεν ζει μόνο την ελπίδα είπα να τραβήξω λίγο την προσοχή του σύμπαντος μήπως και ακούσει την επιθυμία μου. Γι’ αυτό σκέφτηκα να γράψω για τη Σίφνο δίνοντάς σας χρήσιμες πληροφορίες όπως τα must-see και τις παραλίες της, τα όμορφα χωριά της αλλά και να σας ενημερώσω για 4 ολοκαίνουργια διαμερίσματα στη Σίφνο, υπό την ονομασία Nima Sifnos Residences. Άλλωστε η διαμονή και συγκεκριμένα το δωμάτιο που θα επιλέξουμε δεν είναι αυτά που μας απασχολούν πρώτιστα σε ένα ταξίδι;

    Σίφνος: Ήρεμες διακοπές και διαμονή
    Σίφνος

    Σίφνος

    Η Σίφνος βρίσκεται κοντά στην Κίμωλο και στη Σέριφο και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Θα έλεγα ότι αποτελεί μια μάλλον κλασική κυκλαδίτικη εικόνα με αρκετά βραχώδες τοπίο, θαμνώδη βλάστηση αλλά και υπέροχες παραλίες, άλλες με βότσαλο και άλλες με χρυσή άμμο. Η πρωτεύουσα είναι η Απολλωνία και όπως σε πολλά νησιά βρίσκεται ψηλά, σχεδόν στο κέντρο του νησιού. Αυτό γινόταν παλιά για την προστασία της πόλης από τους πειρατές και άλλους εχθρούς! Το λιμάνι της είναι οι Καμάρες και το όνομα του το πήρε από τις σπηλιές που βρίσκονται στον όρμο. Εκεί αφήνει τους επισκέπτες του νησιού το πλοίο από Πειραιά.


    Διαμερίσματα στη Σίφνο: NiMa Sifnos Residence

    Από εκείνο το σημείο και έπειτα προτείνουμε να κλείσετε τη διαμονή σας στο ολοκαίνουργιο συγκρότημα κατοικιών Nima Sifnos Resedences που βρίσκεται 5,5 χιλιόμετρα από τις Καμάρες. Η λειτουργία τους ξεκίνησε φέτος, το καλοκαίρι του 2021. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα συγκρότημα 4 διαμερισμάτων με θέα θάλασσα που ακολουθούν μια κλασική μοντέρνα κατασκευή με στοιχεία του νησιώτικου λευκού και της πέτρας αλλά με σύγχρονη αισθητική και λιτές γραμμές.

    Σίφνος: Ήρεμες διακοπές και διαμονή στο NiMa Sifnos Residences
    Διαμερίσματα στη Σίφνο – Photo credits: NiMa Sifnos Residences

    Πόσα άτομα φιλοξενούν;

    Τα διαμερίσματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που φιλοξενούν έως 4 άτομα και σε αυτά που φιλοξενούν έως 3 άτομα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν έως και μια 4μελή ή 5μελή οικογένεια εάν τα παιδιά είναι μικρά.

    Οι χώροι των διαμερισμάτων

    Το κάθε διαμέρισμα περιλαμβάνει το υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο. Οι χώροι είναι λιτοί και καθαροί από περιττά αξεσουάρ και με αυτό τον τρόπο ξεκουράζεται το μάτι και συνεπώς και το σώμα. Αφεθείτε στο γαλάζιο του ορίζοντα και στο λευκό του νησιού και ζήστε τις διακοπές των ονείρων σας!

    Διαμονή στη Σίφνο στα διαμερίσματα NiMa Sifnos Residences
    Photo credits: NiMa Sifnos Residences
    Διαμονή στη Σίφνο στα διαμερίσματα NiMa Sifnos Residences
    Photo credits: NiMa Sifnos Residences
    Διαμονή στη Σίφνο στα διαμερίσματα NiMa Sifnos Residences
    Photo credits: NiMa Sifnos Residences

    Χρήσιμες παροχές

    Τα διαμερίσματα είναι πλήρως εξοπλισμένα με κουζινικά είδη, επίπεδη τηλεόραση, καφετιέρα τελευταίας τεχνολογίας και όλα όσα θα χρειαστείτε για τη διαμονή σας με τα παιδιά. Συγκεκριμένα, προσφέρονται δωρεάν παιδικά σαπούνια και σαμπουάν, παρκοκρέβατο με κανονικό στρώμα και κουνουπιέρα, καθισματάκι φαγητού και μπανάκι κατάλληλα από βρέφη μέχρι 6 ετών.

    Καθιστικό Υπνοδωμάτιο / Κουζίνα

    Το καθιστικό γίνεται δεύτερο υπνοδωμάτιο σε περίπτωση που είστε οικογένεια και είναι ενωμένο με την κουζίνα. Όσον αφορά στην κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη. Δεν είναι απαραίτητο να τη χρησιμοποιήσετε αν είστε για παράδειγμα ζευγάρι και θέλετε να βιώσετε την απόλυτη χαλάρωση. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε τα νερά ή τα ποτά σας και μερικά φρούτα και σνακ ώστε να αποφύγετε το πήγαινέλα στο χωριό και γιατί όχι να μειώσετε και το budget των διακοπών σας. Αν από την άλλη έχετε μικρά παιδιά τότε σίγουρα θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Άλλωστε εν γνώση μας πολλές φορές επιλέγουμε διαμερίσματα και όχι ξενοδοχείο ώστε να έχουμε πρόσβαση σε κουζίνα για την εξυπηρέτηση των παιδιών και των αναγκών τους.

    Διαμονή στη Σίφνο στα διαμερίσματα NiMa Sifnos Residences
    Photo credits: NiMa Sifnos Residences
    Σίφνος: διακοπές και διαμονή στο NiMa Sifnos Residences 7
    Photo credits: NiMa Sifnos Residences
    Διαμονή στη Σίφνο στα διαμερίσματα NiMa Sifnos Residences
    Photo credits: NiMa Sifnos Residences

    Μπάνιο

    Τα μπάνια είναι λιτά και ευρύχωρα και είμαι σίγουρη ότι θα καλύψουν τις ανάγκες σας πλήρως. Τα είδη υγιεινής είναι μοντέρνα και τα 4 διαμερίσματα διαθέτουν ντουζιέρα και διατίθενται φυσικά και είδη πρώτης ανάγκης εντός του μπάνιου.

    Διαμονή στη Σίφνο στα διαμερίσματα NiMa Sifnos Residences
    Photo credits: NiMa Sifnos Residences

    Βεράντα με θέα και αυλή

    Κάθε διαμέρισμα διαθέτει προσωπικό μπαλκόνι για να απολαύσετε τη θέα, να φάτε το πρωινό σας και να πιείτε το ποτό σας. Συγκεκριμένα το πρώτο διαμέρισμα έχει μεγάλη βεράντα, το δεύτερο έχει βεράντα και ιδιωτική αυλή, το τρίτο έχει τη δική του ιδιωτική αυλή και το τέταρτο έχει επίσης δική του βεράντα.

    Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα όμως είναι ότι ενώ πρόκειται για διαμερίσματα, προσφέρεται πρωινό και μάλιστα στο δωμάτιό σας! Ξυπνήστε το πρωί με την άνεση σας και αφήστε τη γλυκύτατη Ελένη και την ομάδα της στο NiMa Sifnos Residences να σας περιποιηθεί με έναν ωραίο δίσκο με πολλά καλούδια. Βγείτε στο μπαλκόνι και απολαύστε τη θέα τρώγοντας το πρωινό σας και καταστρώνοντας τα σχέδιά σας για την ημέρα. Μμμμ, σαν να το έκανα εικόνα!

    Διαμονή στη Σίφνο στα διαμερίσματα NiMa Sifnos Residences
    Photo credits: NiMa Sifnos Residences
    Σίφνος: διακοπές και διαμονή στο NiMa Sifnos Residences 12
    Πρωινό στη Σίφνο – Photo credits: NiMa Sifnos Residences
    Σίφνος: διακοπές και διαμονή στο NiMa Sifnos Residences 14
    Πρωινό στη Σίφνο – Photo credits: NiMa Sifnos Residences
    Διαμονή, παραλίες και χωριά που πρέπει να επισκεφτείτε στη Σίφνο
    Διαμερίσματα στη Σίφνο – Photo credits: NiMa Sifnos Residences

    Κλείστε τη διαμονή σας στα διαμερίσματα NiMa Sifnos Residences εδώ και επισκεφτείτε τους και στην σελίδα τους στο facebook NiMa Sifnos Resicences εδώ.

    Υγειονομικό Πρωτόκολλο

    Το προσωπικό ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως αυτά υποδεικνύονται από τις τοπικές αρχές. Σε όλα τα διαμερίσματα υπάρχουν αντισηπτικά και φυσικά υπάρχει διαθέσιμο κουτί πρώτων βοηθειών, μάσκες, αλλά και θερμόμετρο. Οι μονάδες απολυμαίνονται μετά από κάθε διαμονή και σφραγίζονται μέχρι να άφιξη του νέου ενοίκου. Έχετε τη δυνατότητα για ανέπαφο check-in/check-out και επιλογή πληρωμής χωρίς μετρητά. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία καθαρισμού κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.


    Περιήγηση στη Σίφνο

    Ποια χωριά της Σίφνου αξίζει να επισκεφθείτε

    Μερικά από τα χωριά της Σίφνου που αξίζει να επισκεφτείτε είναι τα εξής: Αρτεμώνας, Bαθύ, Φάρος, Χρυσοπηγή, Πλατύ Γιαλός, Χερρόνησος, Κάστρο, Πάνω Πετάλι και το Κάτω Πετάλι.

    Απολλωνία

    Η Απολλωνία είναι η πρωτεύουσα της Σίφνου και ονομάζεται έτσι καθώς φέρεται να ήταν αφιερωμένη στον Θεό Απόλλωνα. Εδώ το κυκλαδίτικο λιτό στοιχείο θα σας μαγέψει. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα στενά της, δοκιμάστε τοπικά καλούδια και αγοράστε κεραμικά. Και μετά από την περιήγηση σας κατευθυνθείτε προς το διάσημο “στενό της Απολλώνίας” για να πιείτε το ποτό σας καθώς εκεί χτυπά η βραδινή ζωή της πόλης. Φυσικά στο χωριό θα βρείτε και όλα τα απαραίτητα όπως γιατρό, φαρμακείο και πρατήριο καυσίμων. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Μουσείο Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης Σίφνου.

    Καμάρες

    Οι Καμάρες είναι το λιμάνι του νησιού και είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο χωριό στο οποίο θα βρείτε όλες τις υπηρεσίες που μπορείνα χρειαστείτε, όπως τραπεζικά μηχανήματα αλλά και ταβέρνες, εργαστήρια κ.α.. Η παραλία του χωριού βραβεύεται με Μπλε Σημαία και αυτό που αξίζει να κάνετε είναι να ανεβείτε 100 σκαλιά και να επισκεφτείτε τη σκαρφαλωμένη στα βράχια εκκλησία της Αγίας Μαρίνας για να απολαύσετε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

    Ήρεμες διακοπές και διαμονή στη Σίφνο, Καμάρες Σίφνος
    Καμάρες, Σίφνος

    Αρτεμώνας

    Ο Αρτεμώνας αποτελεί ένα από τα κοσμήματα της Σίφνου. Έχοντας πανοραμική θέα σε ολόκληρη την Σίφνο μπορείτε να δείτε του παλιούς μύλους και φυσικά να μην παραλείψετε να χαθείτε μέσα στα σοκάκια της και να ανάψετε ένα κερί στην Παναγιά της Άμμου, όπου υπάρχει εικόνα Παναγία η Μοναχή μια σπάνια εικόνα με την Παναγία χωρίς τον Χριστό. Εδώ λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Κουζίνας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.

    Tip: Η Σίφνος είναι η γενέτειρα του μάγειρα Νίκου Τσελεμεντέ. Με παράδοση στην μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μη διστάσετε να σταματήσετε για γευσιγνωσία στα παραδοσιακά εργαστήρια και στους φούρνους της.

    Κάστρο

    Το ιστορικό χωριό Κάστρο αποτελεί την πιο γραφική περιοχή της Σίφνου. Θα οδηγηθείτε σε αυτό αν οδηγήσετε μόλις 3,5 χιλιόμετρα σε έναν κατηφορικό δρόμο από την Απολλωνία, που όμως θα σας κόψει την ανάσα η θέα προς το χωριό. Ακόμα και σήμερα η μορφή του διατηρεί τη βενετσιάνικη οχύρωση που έγινε εκεί γύρω στο 1635. Εκεί θα βρείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο τη Σίφνου.

    Η Σίφνος είναι επίσης γνωστή για την τέχνης της αγγειοπλαστικής αλλά και την αργυροχρυσοχοΐα της.


    Για εισιτήρια προς την Σίφνο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην παρακάτω μηχανή αναζήτησης:


    Παραλίες στη Σίφνο

    Παρόλο που εμείς προτείνουμε πάντα να αφιερώσετε μια μέρα σε μια εκδρομή με σκάφος ή καραβάκι για να βουτήξετε στα τυρκουάζ νερά και να δείτε παραλίες που δύσκολα έχουν πρόσβαση με το αυτοκίνητο και να νιώσετε το αλμυρό αεράκι της θάλασσας, η Σίφνος έχει πολλές παραλίες να διαλέξετε για να κάνετε το μπάνιο σας, άλλες εύκολα προσβάσιμες και άλλες λιγότερο.

    Υπάρχει η παραλία των Καμάρων με τη χρυσή άμμο, η μικρή παραλία του Κάστρου, τα Σεράλια, που προσφέρεται για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, η παραλία του Φάρου, με τα ρηχά νερά της, να ενδείκνυνται για παιδιά. Προτείνουμε επίσης την κεντρική παραλία της Χρυσοπηγής για βουτιές από τα επίπεδα βράχια της, το Αποκοφτό με τα γαλαζοπράσινα νερά της και ο Πλατύς Γυαλός, που αποτελεί και την πιο κοσμική παραλία του νησιού. Εγώ επέλεξα να σας μιλήσω για ευκολοπροσβασιμες παραλίες και προσιτές σε οικογένειες. Φυσικά υπάρχουν και οι πιο βραχώδης και βοτσαλώδεις, όπως το Άσπρα Γκρεμνά.

    Ελπίζω να σας ικανοποίησαν οι προτάσεις μας για τη Σίφνο. Κι αν είστε σαν κι εμάς που εν αρχή ην το κατάλυμα τότε στα διαμερίσματα στη Σίφνο NiMa Sifnos Residences σας περιμένουν αξέχαστες διακοπές χαλάρωσης και μπάνιου στη Σίφνο.

    Κάλη

    Pin it for later

    Σίφνος! Διακοπές στις Κυκλάδες. Προτάσεις για διαμονή σε διαμέρισμα στη Σίφνο με θέα, τις παραλίες και τα χωριά της.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης