ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο

    Πριν λίγες μέρες πέτυχα τα παιδιά επάνω στο κρεβάτι μου να βλέπουν τα φωτογραφικά άλμπουμ από τη βρεφική τους ηλικία. Εντύπωση τους έκανε το ημερολόγιο που κρατούσα από τις εγκυμοσύνες μου μέχρι και τις πρώτες μέρες της γέννησής τους, μέσα στο οποίο είχα γραμμένες ένα σωρό λεπτομέρειες, ακόμα και τι δώρα τους έφερε ο κάθε συγγενής ή φίλος στη γέννησή τους. Αναπόλησα εκείνες τις ημέρες και με αυτή την αφορμή, το μυαλό μου έκανε ένα σωρό συνειρμούς και σκεφτόμουν πόσες φορές έχουμε όλοι βρεθεί στη θέση να σκεφτόμαστε τι δώρο να πάρουμε στη φίλη ή συγγενή μας που μόλις γέννησε. Θέλουμε να την επισκεφτούμε και να της ευχηθούμε αλλά και να μοιραστούμε τη χαρά του ερχομού του μωρού της. Όμως τι δώρο μπορούμε να προσφέρουμε στην ίδια τη μαμά στο μαιευτήριο και όχι μόνο στο νεογέννητο μωρό της; Γιατί καλό είναι να μην μεταφέρεται αυτόματα η μαμά σε δεύτερη μοίρα! Πάμε να δουμε ιδέες για δώρα στη νέα μαμά.

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο

    Τι δώρο να πάρω στη νέα μαμά;

    Πολλές φορές τα δώρα μας εξαρτώνται από το αν η γυναίκα για την οποία προορίζονται έχει ξαναγίνει ή όχι μαμά, αφού υπάρχει περίπτωση κάποια είδη για το μωρό ή για εκείνη να τα έχει ήδη. Επίσης, παίζει ρόλο του τι θα επιλέξουμε αν είμαστε ήδη μαμάδες/γονείς οπότε γνωρίζουμε τις ανάγκες της και φυσικά όλα εξαρτώνται και από το είδος της σχέση μας. Γιατί όμως να μην γίνουμε πιο ευρηματικοί και να μην είμαστε αυτοί που θα πάνε το τυπικό δώρο της τελευταίας στιγμής; Μιλάω πάντα για δώρα που δεν απευθύνονται στο μωρό αλλά στη μαμά!

    Κοσμήματα

    Αν είστε πολύ κοντινοί συγγενείς ή ακόμα και καλοί φίλοι, θα μπορούσατε να κινηθείτε σε ένα δώρο αξίας που θα μείνει. Για να μιλήσω για τον εαυτό μου έλαβα και από τον άντρα μου αλλά και από τα πεθερικά μου, ως δώρο κοσμήματα αξίας στις γέννες των δύο παιδιών μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε μια περιουσία για τη φίλη σας που γέννησε! Αν θέλετε όμως να κάνετε ένα δώρο που θα μείνει και αν και συνηθίζεται να κάνουμε δώρο-κόσμημα για το μωρό, νομίζω πως θα ήταν πολύ όμορφο να αγοράσετε κάτι για τη μαμά που εκείνες τις ώρες έχει την ανάγκη να νιώσει και πάλι γυναίκα να νιώσει πως κι εκείνη είναι τόσο σημαντική όσο και το μωρό που μόλις έφερε στον κόσμο.

    Ακόμα κι αν δεν θέλετε να διαθέσετε πολλά χρήματα θα μπορούσατε να επιλέξετε κάτι για τον λαιμό ή ένα βραχιόλι για το χέρι που να γράφει “μαμά” ή να έχει ένα ματάκι ή ένα μωρουδίστικο διακοσμητικό, όπως κουνιστό αλογάκι, ένα καροτσάκι, αυτοκινητάκι, νεράιδα, κορωνίτσα ανάλογα με το φύλο του μωρού.


    Diaper Cake

    Για τα diapper cake σας έχουμε μιλήσει στο Ανθομέλι, είτε ως μια ιδέα για δώρο της νονάς στο απόλουσμα και είτε ως δώρο για τον Άγιο Βαλεντίνο. Όμως, το diaper cake είναι ένα πολύ πρωτότυπο δώρο και για το μαιευτήριο τόσο για το νεογέννητο μωρό όσο και για τη μαμά.

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο

    Πριν λίγο καιρό με πήρε τηλέφωνο μία φίλη που μένει εκτός Ελλάδας και μου ζήτησε να πάρω ένα δώρο για την κουμπάρα της που γέννησε και να της το πάω ή να το στείλω. Σας πληροφορώ πως δεν χρειάστηκε να κουνήσω το δαχτυλάκι μου! Το μόνο που χρειάστηκε να ξέρω είναι πόσα χρήματα ήθελε να διαθέσει και τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η Ευδοξία από το κατάστημα damakoupa.gr. Συνέθεσε μια υπέροχη δωροτούρτα που περιλάμβανε δώρα για το μωρό και προσθέσαμε και μια νυχτικιά θηλασμού για τη μανούλα.

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο
    Diaper cakes με δωράκια για το νεογέννητο

    Αν κι εσείς ψάχνετε ένα πρωτότυπο σε εμφάνιση δώρο αλλά ταυτόχρονα με χρήσιμα προϊόντα, τότε σας προτείνω τις χειροποίητες δωροτούρτες ή αλλιώς πανοτούρτες που φτιάχνει η Ευδοξία από το damakoupa.gr.

    Εδώ μπορείτε να βρείτε τις ετοιμοπαράδοτες δωροτούρτες στο damakoupa.gr

    Κι αν οι ετοιμοπαράδοτες δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε ή θέλετε να περιλαμβάνουν και κάτι περισσότερο επικοινωνήστε με το κατάστημα Dama Koupa στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης καλώντας στο 2310778496 για να φτιάξετε μαζί με την Ευδοξία την customade δωροτούρτα που εσείς θέλετε και φυσικά στο ποσό που θέλετε να διαθέσετε.

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο
    H Damakoupa ετοιμάζει για σας τις πιο όμορφες και με ποιοτικά προϊόντα δωροτούρτες τις οποίες μπορείτε να βρείτε και ετοιμοπαράδοτες.

    DiaperCakes by damakoupa.gr

    • Όλες οι μωρότουρτες είναι χειροποίητες και κατασκευάζονται στην Ελλάδα και πολύ οικονομικές σε σχέση με τα προϊόντα που περιέχουν.
    • Χρησιμοποιούνται ελληνικές πρώτες ύλες που είναι απόλυτα ελεγμένες για την υγεία του μωρού.
    • Έρχονται σε συσκευασία δώρου με πρωτότυπο αμπαλάζ, ευχετήρια κάρτα και stick με μπαλόνι.
    • Οι τούρτες είναι ετοιμοπαράδοτες για άμεση αποστολή αλλά μπορείτε να κάνετε και ειδική παραγγελία ύστερα από συνεννόηση.
    • Υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής του δώρου στο μαιευτήριο ή στο σπίτι των γονιών ή ακόμη και σε αυτόν που την παραγγέλνει, ώστε να μπορέσει να την προσφέρει ο ίδιος, με κούριερ
    • Το diaper cake μπορεί να περιλαμβάνει: πάνες για το μωρό, πάντα καλής ποιότητας, εσώρουχα για το μωρό, κορμάκι βαμβακερό, πικέ κουβερτούλα, καλτσάκια για το μωρό, σετ πιρουνάκι-κουταλάκι, σφουγγάρι μπάνιου, σαλιάρα, πάνα φιγούρας, χειροποίητο βρεφικό σαπούνι, μασητικό, κουδουνίστρα, λούτρινο παιχνίδι.
    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο
    diaper cakes για αγόρι

    Νυχτικιά/Πυτζάμα Θηλασμού

    Δώρο χρήσιμο ακόμα κι αν τύχει να έχει ήδη κάτι παρόμοιο. Οι νυχτικιές και οι πυτζάμες θηλασμού είναι πολύ απαραίτητες για τη μητέρα που θηλάζει αφού τη διευκολύνουν με τα ειδικά ανοίγματά τους.

    Η εταιρεία Dama Koupa που εξειδικεύεται στον χώρο της πιτζάμας εδώ και πολλά χρόνια έχει μια εκπληκτική συλλογή από ποιοτικές και άνετες πυτζάμες θηλασμού.

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο

    Στο φυσικό κατάστημα αλλά και στο ηλεκτρονικό κατάστημα
    damakoupa θα βρείτε και σουτιέν θηλασμού αλλά και κορσέδες λοχείας.

    Είδη για τον θηλασμό

    Εάν είστε συγγενείς ή φίλη της νέας μαμάς και γνωρίζετε πως ξεκίνησε να θηλάζει το μωράκι της, μπορείτε να της κάνετε δώρο προϊόντα σχετικά με τον θηλασμό.

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο

    Καθώς το σουτιέν θηλασμού είναι δύσκολο ως είδος, αφού είναι κάτι πολύ προσωπικό ως επιλογή, τι θα λέγατε για

    επιθέματα στήθους,

    αμυγδαλέλαιο για τις θηλές και την κοιλιά της,

    μαντηλάκια καθαρισμού θηλών,

    σακουλάκια αποθήκευσης μητρικού γάλακτος;

    Βάλτε τα όλα σε ένα όμορφο κουτί ή ένα νεσεσέρ για να της τα προσφέρετε.

    Μια άλλη πρωτότυπη ιδέα είναι το μαξιλάρι θηλασμού. Ένα δώρο που θα της φανεί χρήσιμο όχι μόνο για την περίοδο του θηλασμού, για τον ύπνο της, για τον ύπνο του μωρού στην αγκαλιά της αλλά και ως στήριγμα όταν το μωράκι αρχίσει να κάθεται. Πλέον υπάρχουν και μαξιλάρια θηλασμού χειρός για να το φοράει η μαμά στο χέρι της και να ακουμπάει το κεφαλάκι του μωρού καθώς θηλάζει. Επίσης, ένα κάλυμμα θηλασμού θα ήταν ιδανικό δώρο για να μπορεί να θηλάσει ελεύθερα ακόμα και έξω από το σπίτι.

    Είδη σωματικής φροντίδας

    Θυμάμαι, όταν ήμουν στην κλινική στο πρώτο μου παιδί, που ήταν τόση η χαρά μου που δεν κοιμόμουν όλο το βράδυ! Το πρωί ξυπνούσα νωρίς για να πλυθώ, να χτενιστώ και να… βαφτώ για να το υποδεχτώ όμορφη και περιποιημένη! Πηγαίνοντας στο σπίτι δεν είχα τον χρόνο για περιποιήσεις αλλά θεωρώ πως μια ωραία ιδέα για δώρο στη νέα μανούλα είναι και κάποια προϊόντα σωματικής υγιεινής όπως αφρόλουτρο, κρέμα σώματος, αμυγδαλέλαιο ή ακόμα και κάποια προϊόντα περιποίησης προσώπου. Ακόμα και η μάνα θέλει να είναι και γυναίκα!

    Καλάθι με φαγώσιμα υγιεινά καλούδια

    Ένα από τα καλύτερα δώρα που μου έκαναν κατά την παραμονή μου στην κλινική ήταν ένα καλάθι με φρούτα! Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά τι καλύτερο για τη νέα μαμά που περνάει αρκετές ώρες μόνη στο δωμάτιο, σε περίπτωση φυσικά που δεν κάνει rooming-in, δηλαδή δεν έχει το μωρό της μαζί όλο το 24ωρο, και ήδη λόγω της γέννας έχει χάσει τα πρώτα κιλά της και σκέφτεται πώς θα χάσει και τα υπόλοιπα αλλά και λόγω του θηλασμού πρέπει να τρέφεται υγιεινά. Το καλάθι μπορεί να περιέχει φρούτα, κριτσίνια, μέλι, μαρμελάδες σπιτικές, αποξηραμένα φρούτα ή ακόμη και μπύρες χωρίς αλκοόλ! Για σοκολατάκια ούτε λόγος φυσικά Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και κάποιο περιοδικό για μαμάδες!

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο
    Καλάθι με καλούδια για τη νέα μαμά στο μαιευτήριο
    Φωτογραφία από HeVoLi από το Pixabay 

    Συνδρομή Γυμναστηρίου

    Πιστεύετε πως μια συνδρομή σε γυμναστήριο, σε μαθήματα γιόγκα ή πιλάτες θα είναι κατά κάποιον τρόπο προσβολή; Δεν νομίζω! Πιστεύω πως θα είναι η αφορμή για να ξεφύγει η μαμά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να φροντίσει τον εαυτό της. Φτάνει βέβαια να έχει κάποιον για να φροντίσει το μωράκι της εκείνες τις ώρες!

    Δώρο Πεντικιούρ/Μανικιούρ

    Θυμάμαι με πόση χαρά είχα πάει πριν γεννήσω την κόρη μου, την οποία γέννησα με πρόκληση, να βάψω τα νύχια μου και να ισιώσω τα μαλλιά μου. Δεν ήξερες δεν ρώταγες χρυσή μου; Μου τα ξεβάψανε στην προετοιμασία για τη γέννα και μετά άντε να βρεις χρόνο να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Αν όμως είχε σκεφτεί κάποιος να μου κλείσει ένα ραντεβού για μανικούρ ή πετικιούρ; Τσουπ! Θα πεταγόμουν μια βολτίτσα να με περιποιηθώ και να νιώσω άλλος άνθρωπος!

    Βιβλίο

    Ένα βιβλίο για τη μαμά είναι πάντα ευπρόσδεκτο αν μάλιστα η μαμά είναι βιβλιοφάγος. Βέβαια δεν ξέρω αν θα έχει χρόνο να το διαβάσει τον πρώτο καιρό με ένα μωρό στο σπίτι πόσο μάλλον αν δεν είναι το πρώτο της. Αλλά σίγουρα θα το εκτιμήσει λίγο αργότερα που θα ξεπεταχτεί.

    Αν είναι το πρώτο της παιδί μπορεί να της χαρίσετε κάποιο βιβλίο που θα τη βοηθήσει στο μεγάλωμά του ή που θα έχει σχέση με ψυχολογία, όπως το 125 παιχνίδια για έξυπνα και χαρούμενα παιδιά.

    Tip: Ίσως θα μπορούσατε να δωρίσετε ένα βιβλίο και στο άλλο παιδί της οικογένειας για να μην αισθάνεται παραγκωνισμένο.

    Δείτε εδώ βιβλία νέας κυκλοφορίας για ενήλικες και παιδιά που διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό.

    Βρεφικό Λεύκωμα-Ημερολόγιο

    Μια πολύ γλυκιά ιδέα και πρόταση για δώρο στη νέα μαμά είναι το “Σημειωματάριο της νέας μαμάς”, το οποίο θα τη διασκεδάσει μήνα μήνα, καθώς θα μεγαλώνει το μωράκι της υπενθυμίζοντάς της πόσο καταπληκτική μαμά είναι αλλά και το “Γράμματα στο μωρό μου” μια υπέροχη χάρτινη χρονοκάψουλα για τον πρώτο χρόνο του μωρού.

    Φυσικά πολύ όμορφη πρόταση είναι και τα βρεφικά άλμπουμ για αγόρι, κορίτσι ή και δίδυμα όπου η μαμά μπορεί να καταγράψει λεπτομέρειες για την καθημερινότητα του μωρού αλλά και να κολλήσει φωτογραφίες από τον πρώτο του χρόνο. Προσωπικά έχω φτιάξει παρόμοια άλμπουμ των παιδιών μου και έχω ένα και από τη δική μου βρεφική ηλικία! Θεωρώ πως είναι ένα δώρο που θα μείνει για πάντα!

    Φωτογράφιση

    Ένα ακόμη πρωτότυπο δώρο είναι να δωρίσετε στη νέα μανούλα ύστερα από συνεννόηση με ένα φωτογράφο μια οικογενειακή φωτογράφιση ή φωτογράφιση του βρέφους. Ή ακόμη και κουπόνι για να φτιάξει μόνη της ένα ψηφιακό άλμπουμ online.

    Τι να αποφύγετε

    Λουλούδια

    Τα λουλούδια είναι ένα εύκολο δώρο και για αγορά ακόμα και την τελευταία στιγμή αφού έχει ανθοπωλεία και μέσα στα μαιευτήρια αλλά μπορείτε και να τα στείλετε. Όμως το βρίσκω λίγο άχρηστο δώρο! Αν νομίζετε πως το δώρο σας θα ομορφύνει το δωμάτιο της λεχώνας γελιέστε! Τα μαιευτήρια κρατάνε τα λουλούδια ή τις γλάστρες έξω από τα δωμάτια και το βράδυ ο σύζυγος τα παίρνει σπίτι! Άσε που στο τέλος ίσως να καταλήξουν ξεραμένα αφού προτεραιότητα στο σπίτι θα έχει το μωρό και όχι η κηπουρική! Ποιος ο λόγος λοιπόν να επιλέξουμε ένα τέτοιο δώρο;

    Λούτρινα

    Ναι, είναι χαριτωμένα αλλά ειδικά αυτά τα ογκώδη αρκούδια, γουρουνάκια ή σκυλάκια δεν τα αντέχω! Θυμάμαι μου είχαν φέρει 2-3 και μετά κοιλιόντουσαν στο σπίτι από εδώ κι από εκεί πιάνοντας χώρο. Άσε τα ακάραια που κρύβουν!


    Πιστεύω πως σας κάλυψα και σας έδωσα πολλές ιδέες για δώρα για τη νέα μαμά στο μαιευτήριο ή και γενικότερα για τη μαμά που μόλις γέννησε και το μωράκι της. Καλές επιλογές αν και ό,τι και να επιλέξετε είμαι σίγουρη πως θα το κάνετε με αγάπη!

    Κατερίνα

    Pin it!

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης