ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες για φωτογράφιση Back to School

    Αυτή η εβδομάδα που για τους περισσότερους είναι η απόλυτη επιστροφή στην πραγματικότητα. Εγώ πάλι φέτος αρμενίζω στα δωμάτια του σπιτιού μας εδώ και πολύ καιρό και στο μυαλό μου τριγυρίζουν διάφορες αναρτήσεις… ουδεμία σχέση όμως με σχολικές. Μου ‘ρχεται όμως μια μέρα να κάνω μια δημοσκόπηση στο fb για να δω τι είδους ανάρτηση θέλετε να διαβάσετε. Και ουπς… είδαν καλά τα ματάκια μου… θέλετε σχολικές! Ε, το σκεφτήκαμε από εδώ, το σκεφτήκαμε από εκεί και είπαμε με το Κατερινάκι να μην σας χαλάσουμε το χατήρι. Οπότε παρόλο που πάντα κόβουμε το νήμα για τα σχολικά μας μετά τη 1η Σεπτέμβρη, φέτος ξεκινάμε τις σχολικές αναρτήσεις από τις 27 Αυγούστου! Το λέω και δεν το πιστεύω ούτε η ίδια! Όμως για σήμερα σας έχω κάτι χαλαρό και όμορφο, κάτι που όσοι μας παρακολουθείτε ξέρετε ότι μου αρέσει πολύ! Ιδέες για φωτογράφιση Back to School ή φωτογράφιση για την πρώτη μέρα στο σχολείο!

    idees_fotografisi_back_to_school (3)

    Σε αυτή την ανάρτηση θα βρείτε την περυσινή φωτογράφιση που κάναμε με τη Μελίτα (οπότε μην παραξενευτείτε που γράφω 2017 –  όχι δεν έκανα λάθος!) αλλά και κάποιες ιδέες και αναρτήσεις φίλων bloggers. Καλή σας απόλαυση και με χαρά να μας στείλετε και τις δικές σας φωτογραφίες ώστε να τις ανεβάσουμε σε fb και instastories! Βάλτε #hashtag #backtoschool_anthomeli και όλες οι φωτογραφίες σας θα ανέβουν στα social media

    Ιδέες για φωτογράφιση Back to school

    Μαυροπίνακας ή ασπροπίνακας

    Μπορεί πλέον στο σχολείο οι πίνακες να είναι άσπροι και να χρησιμοποιούν τα παιδιά μαρκαδόρους αλλά όλο και κάποιο μαυροπίνακα θα έχετε στο σπίτι σας (και ο άσπρος κάνει όμως). Γράψτε την τάξη του παιδιού, την ημερομηνία και ορισμένα στοιχεία που θέλετε να “μείνουν στην ιστορία” και φωτογραφίστε τους! 

    idees_fotografisi_back_to_school
    idees_fotografisi_back_to_school (9)

    More: Δείτε την απλή φωτογράφιση που κάναμε για την έναρξη του προνηπίου εδώ και δείτε την back to school φωτογράφιση της φίλης bloggers Ελπίδας και του μικρού Νικόλα της εδώ


    Σχολική τσάντα

    Είτε η τσάντα σας είναι καινούργια, είτε περσινή ή ακόμα και προπέρσινη, αποτελεί ένα υπέροχο αξεσουάρ για back to school φωτογράφιση. Αφήστε το παιδί να αυτοσχεδιάσει με διάφορες πόζες και να την χαρεί γιατί σε λίγο θα είναι τόσο γεμάτη που δεν θα θέλει να την βλέπει! 

    idees_fotografisi_back_to_school (1)
    idees_fotografisi_back_to_school (12)

    Καινούργια σχολικά

    Μπορεί τσάντα να μην πάρετε καινούργια αλλά όλο και κάποια σχολικά θα αγοράσετε. Και μπορεί εσείς να το έχετε ξεχάσει αλλά για τα παιδιά τα νέα σχολικά είναι σαν ένα υπέροχος νέος κόσμος. Είναι ίσως και μοναδικός τρόπος να ξεχάσουν την στεναχώρια τους που τελειώνει το καλοκαίρι. Ετσι, μου είπε και η Μελίτα προχθές, “αφού μαμά ψωνίζουμε σχολικά, άρα πάει το καλοκαίρι. Τουλάχιστον είναι ωραία!” 

    idees_fotografisi_back_to_school (3)
    idees_fotografisi_back_to_school (8)

    More: H αγαπημένη μας Aspa Online έφτιαξε για εσάς photo props που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην φωτογράφιση του παιδιού σας. 


    Τα σύμβολα της σοφίας: μια κουκουβάγια, ένα μήλο, ένα βιβλίο

    Μμμμ, τι είναι αυτό που συμβολίζει για εσάς τη σοφία, την γνώση, την μάθηση. Εμείς επιλέξαμε τρία αντικείμενα. Μια κουκουβάγια τη σοφία, ένα μήλο (πορτοκάλι τελικά ήταν τώρα που το ξεναβλέπω – τα είχαμε φάει τα μήλα μας! χαχα!) για την υγεία και ένα βιβλίο για την μάθηση. Εσείς μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. 

    idees_fotografisi_back_to_school (5)
    idees_fotografisi_back_to_school (4)
    idees_fotografisi_back_to_school (6)

    Το γραφείο μου

    Κι αν ακόμα τίποτα καινούργιο δεν υπάρχει για να αξίζει να το φωτογραφίσετε, στολίστε όμορφα το γραφείο του παιδιού (με ένα banner για το όνομά του που μπορεί να σας φτιάξει η φίλη Έλενα από το Busy mama’s creations) και αφήστε το να αυτοσχεδιάσει με διάφορες πόζες. 

    idees_fotografisi_back_to_school (7)
    idees_fotografisi_back_to_school

    Τα παιχνίδια μου

    Κι αν το δικό σας παιδί δεν συγκινείται με τίποτα από τα παραπάνω αλλά εσείς θέλετε να αιχμαλωτίσετε την στιγμή και την ηλικία του, τότε προτείνετέ του να βγάλει φωτογραφίες με τα αγαπημένα του παιχνίδια. Ετσι και αυτό θα παίξει και εσείς θα κρατήσετε αυτές τις όμορφες στιγμές πριν την έναρξη του σχολείου για πάντα. 

    idees_fotografisi_back_to_school (11)
    idees_fotografisi_back_to_school (10)

    Νέα σχολικά outfit

    Φυσικά Μελίτα χωρίς  στυλάτα outfit δεν γίνεται! Οπότε αν και το δικό σας παιδί είναι φαν της μόδας και έχετε αγοράσει και καμιά καινούργια φόρμα ή κολάν ή κάτι τέλος πάντων που μπορεί να το ιντριγκάρει, αφήστε το να φτιαχτεί και να κάνει styling back to school και απαθανατίστε το! Ααα και αν το παιδί σας είναι μια carrie brandshaw τότε βάλτε στο κάδρο και τα καινούργια του παπούτσια!

    idees_fotografisi_back_to_school (1)

    Γκριμάτσες

    Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν του κάνει το “κλικ” για να συμφωνήσει σε μια φωτογράφιση (ειδικά για τα αγόρια) προτείνετέ τους απλά να κάνουν μερικές γκριμάτσες. Ε, ποιο αγόρι θα πει όχι; Ετσι κι αυτά θα κάνουν την πλάκα τους κι εσείς θα έχετε την φωτογραφία που θα μείνει ενθύμιο και θα σας θυμίζει πάντα την ηλικία και την τρέλα του παιδιού σας εκείνη τη στιγμή. 

    idees_fotografisi_back_to_school (2)

    Εξτρά ιδέες:

    1. Φορέστε του γυαλιά (τύπου μυωπίας) και κάντε τους να πάρουν στάση δασκάλας/ου ή “φύτουλα” (εντάξει δεν είναι δόκιμος ο όρος αλλά το πιάσατε το νόημα). Πιστεύω ότι αυτό το κόνσεπτ θα το αγαπήσουνε περισσότερο τα μεγαλύτερα παιδιά
    2. Επιλέξτε ένα αθλητικό αξεσουάρ (π.χ. ρακέτα, μπάλα,), βάλτε τους να φορέσουν την στολή ή την φανέλα τους και βοηθήστε του να ποζάρουν όπως το αγαπημένο τους αθλητικό είδωλο. 
    3. Aφήστε το παιδί να διαλέξει τα αγαπημένα του σχολικά βιβλία και τετράδια ή ίσως το βιβλίο από το αγαπημένο του μάθημα και να αυτοσχεδιάσει ποζάροντας. 
    4. Το αγαπημένο του όργανο μπορεί να αποτελέσει και αυτό μέρος του styling και της φωτογράφισης. 
    5. Η υδρόγειος σφαίρα είναι επίσης υπέροχο αξεσουάρ για όσα παιδιά αγαπούν όχι μόνο τη γεωγραφία αλλά και τα ταξίδια. Αλλωστε η μάθηση είναι ένα υπέροχο εφαλτήριο για να ταξιδέψουν σε όλη την γη!
    6. Τυπώστε μπλουζάκια. Μπορείτε να τυπώσετε υπέροχα μπλουζάκια με την τάξη, το όνομα και την ηλικία του παιδιά (ή ακόμα καλύτερα με την χρονολογία) και φορώντας το να αποτυπώσει την στιγμή της πρώτης μέρας του σχολείου. 
    7. Εννοείται ότι σε όλες τις πόζες μπορεί να έχει παρέα τα αδερφια του ή ακόμα και την καλύτερη φίλη ή φίλο του. Και αν είστε τολμηροί μπείτε στο κάδρο και εσείς! Οι γονείς άλλωστε είναι μέρος της σχολικής πραγματικότητάς του. 
    8. Εννοείται ότι αν έχετε το θάρρος μπορείτε να βάλετε στο παιχνίδι και την δασκάλα και τους συμμαθητές του. Ζητήστε της την άδεια να τους φωτογραφίσετε την πρώτη μέρα που θα μπουν στην τάξη (άλλωστε δεν έχουν ακόμα πολλά μαθήματα) ή απλά αποτυπώστε την αγκαλιά του παιδιού με τη δασκάλα του!
    9. Το σχολείο το ίδιο αποτελεί το καλύτερο σκηνικό για την φωτογράφισή σας. Ένας ζωγραφισμένος τοίχος, η είσοδος, τα κάγκελα, το μέρος που παίζουν τα παιδιά αλλά και η τάξη του (αν σας επιτρέψουν) είναι σούπερ ιδέες για φωτογράφιση. Ενδεχομένως και το σχολικό του λεωφορείο αν σας επιτρέπει ο χρόνος ή είστε κοντά στον χώρο που τα παρκάρουν.

    More: Και αν όλα αυτά σας φαίνονται κουραστικά ή υπερβολικά απλά αποτυπώστε το παιδί την πρώτη μέρα του σχολείου με την τσαντούλα του στον ώμο να πηγαίνει προς το χώρο που θα τον υποδέχεται για τους υπόλοιπους 9 μήνες! 

    Δείτε την απλή αλλά τόσο σημαντική για τις αναμνήσεις τους φωτογράφιση της Κατερίνας με τα παιδιά της εδώ


    Πώς σας φάνηκαν οι ιδέες για φωτογράφιση Back to school; Θα χαρούμε  να ακούσουμε την άποψή σας αν μας αφήσετε ένα όμορφο σχόλιο και μια ευχή για τη νέα χρονιά και για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο. Όσο για εμάς, σας ευχόμαστε να έχετε μια πολύ καλή νέα σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στο σχολείο και στο σπίτι. Έλα, και καλή μας αρχή! 

    Κάλη


    Σχολικές αναρτήσεις που μπορεί να σας αρέσουν:

    https://www.anthomeli.com/2017/09/ti-na-kanete-prin-tin-proti-mera-sto-scholio.html
    https://www.anthomeli.com/2017/09/dorean-ektiposima-gia-tin-organosi-ton-mathiton.html
    https://www.anthomeli.com/2014/09/blog-post_5-3.html
    https://www.anthomeli.com/2016/09/mia-lista-gia-tous-mathites-pou-epistrefoun-apo-scholio.html
    https://www.anthomeli.com/2015/09/blog-post_1.html
    https://www.anthomeli.com/2012/10/blog-post_15-8.html
    https://www.anthomeli.com/2014/10/blog-post_93.html
    https://www.anthomeli.com/2016/10/efkola-chtenismata-gia-scholio.html

    Pin it for later

    idees_fotografisi_back_to_school_pinterest

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ σημαντικό να τραβάμε φωτογραφίες τους δικούς μας ανθρώπους, και ειδικά τα παιδιά, που μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, κι αυτές τις στιγμές που ζούνε τώρα, κάποτε θα τις έχουν ξεχάσει…Το κρατάω για μελλοντική χρήση!
      Άλκηστη

      • Ναι, δυστυχώς εμείς ενώ τραβάμε πολλές φώτος δεν τραβάμε πολλά βίντεο και όλο λέω να τραβάω περισσότερα και όλο το ξεχνάω. Μιλάμε βλέπω κάτι παλιά της Μελίτας και δεν το πιστεύω ότι το παιδί μιλούσε έτσι ή φερόταν κάπως. Ανεκτίμητη αξία και τα βίντεο!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης