ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  1 diapercake από τη νονά για το ξελάδωμα

  Η σχέση των νονών με το βαφτιστήρι τους είναι ένα από τα θέματα με τα οποία έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές στο Ανθομέλι. Ποιες είναι οι “υποχρεώσεις” των νονών αλλά και του βαφτισιμιού στις γιορτές και όχι μόνο; Με ποιον τρόπο μπορούν να δεθούν περισσότερο; Πώς θα προσφέρουμε δώρα (χειροποίητα ή μη) στους νονούς με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο; Σήμερα σκεφτήκαμε, αφού η εποχή είναι άκρως κατάλληλη γιατί έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές βαπτίσεις, να γράψουμε για μία παράδοση, ένα έθιμο δηλαδή, που ουσιαστικά ακολουθεί το μυστήριο της βάπτισης και είναι άκρως απαραίτητο (με βάση την εκκλησία) για να το ολοκληρώσει. Πρόκειται για το ξελάδωμα ή αλλιώς απόλουσμα

  Το ξελάδωμα ή απόλουσμα

  Για όσους δεν το ξέρουν, το έθιμο αυτό έχει ως εξής: τρεις μέρες μετά τη βάπτιση, οι νονοί πρέπει να επισκεφθούν τους κουμπάρους και το βαφτιστήρι τους για να βοηθήσουν τη μαμά στο πρώτο μπάνιο του νεοφώτιστου. Την ημέρα εκείνη πηγαίνουν ως δώρο ένα σετ εσώρουχα, καλτσάκια κι ένα πυτζαμάκι ή ένα σετ ρούχων (το δεύτερο βαφτιστικό που λένε) ή και τα δύο ώστε να φορεθούν αμέσως μετά το μπάνιο!

  Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές θεωρούν ότι σε περίπτωση που για κάποιον λόγο οι νονοί δεν μπορούν να είναι παρόντες στο απόλουσμα, το άτομο που βοηθάει τους γονείς στο ξελάδωμα και τους πηγαίνει το δώρο του, έχει την ίδια πνευματική σύνδεση με το παιδί όσο και ο νονός (σαν δεύτερος πνευματικός γονιός). Το κομμάτι του εθίμου αυτού είναι αρκετά σημαντικό μιας και έτσι ολοκληρώνεται πλέον η βάπτιση.

  Ως τότε, η μαμά πρέπει να πλένει το μωρό μόνο τοπικά για να μη φύγει το μύρο και το λάδι της βάπτισης από το σώμα του. Το πρώτο αυτό μπάνιο του μωρού μετά τη βάπτιση, καλό θα ήταν να γίνει μέσα σε μία βρεφική μπανιέρα καθώς τα απόνερα δεν θα πρέπει να πεταχτούν στην αποχέτευση, αλλά στο χώμα και μάλιστα σε απάτητο σημείο. Συνήθως οι γονείς τα πηγαίνουν στην εκκλησία για να τα ρίξουν στο ειδικό μέρος για τα αγιασμένα νερά ή στη θάλασσα ή σε ένα ποτάμι ανάλογα με την περιοχή όπου μένουν. Εναλλακτικά μπορούν να τα ρίξουν στον κήπο τους ή σε κάποια γλάστρα.

  Τα ρούχα που φοράει το μωρό εκείνες τις τρεις ημέρες, καθώς και τα βαφτιστικά, πρέπει να κρατηθούν ξέχωρα, ώστε να πλυθούν όλα μαζί την ημέρα που θα γίνει το απόλουσμα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές συνηθίζεται να τα πλένουν στη θάλασσα. Εάν επιλέξετε να τα πλύνετε την ημέρα του ξελαδώματος, συγκεντρώστε  τα λαδόπανα, τα βαφτιστικά ρούχα αλλά και όλα τα ρούχα που φόρεσε το μωρό τις τρεις μέρες μετά τη βάπτιση και ξεπλύντε τα αρχικά μέσα στο νερό που λούστηκε και εν συνεχεία πλύντε τα κανονικά μέσα στο πλυντήριο. 

  Το δώρο της νονάς για την ημέρα του ξελαδώματος – Diapercake

  Επειδή όμως μας αρέσουν, όπως και εσάς, τα όμορφα και τα πρωτότυπα, τι θα λέγατε να κάνατε αυτό το δώρο λίγο πιο εντυπωσιακό;

  Οι δύο αδερφές, Ευδοξία και Αναστασία, της εταιρίας Dama Koupa, μας προτείνουν ένα πιο ολοκληρωμένο δώρο του νονού γι’ αυτήν την ιδιαίτερη μέρα. Μία χειροποίητη diapercake φτιαγμένη ειδικά για την περίσταση! 

  diapercakes για το απόλουσμα ή ξελάδωμα του μωρού μετά τη βάπτιση

  Εσείς ξέρετε τι είναι η diapercake; H diapercake είναι μία “τούρτα” φτιαγμένη από πάνες αλλά περιέχει και άλλα δωράκια όπως εσώρουχα, πυτζαμάκι, παπαλάκια, καλτσάκια, πετσετούλες, παιχνιδικάκια, αξεσουάρ για το μωρό και πολλά άλλα. 

  Πιο συγκεκριμένα, η diapercake που συνθέτουν η Ευδοξία και η Αναστασία από την damakoupa και απευθύνονται στη νονά για το πρώτο λούσιμο μετά τη βάπτιση, περιλαμβάνει:

  • Πάνες άριστης ποιότητας (μόνο ελληνικές)
  • Μπουρνουζάκι ή σετ πετσέτες (μόνο ελληνικής κατασκευής)
  • Εσώρουχα και καλτσάκια (επώνυμα και ελληνικά)
  • Πυτζαμάκια (ελληνικής κατασκευής)
  • Χειροποίητα σαπουνάκια (από ελληνικό εργαστήριο) (Έχουν καταπληκτική μυρωδιά!!)
  • Σφουγγαράκι
  • Διάφορα διακοσμητικά
  • Λούτρινο παιχνίδι ή λούτρινο μουσικό παιχνίδι

  Η νονά σε συνεργασία με την Ευδοξία, μπορεί να διαλέξει και να καταλήξουν μαζί, στο τι ακριβώς θα περιέχει η diapercake. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα, η νονά να φέρει και κάποια εξτρά δωράκια, δικής της επιλογής, τα οποία θα προστεθούν στη σύνθεση.  

  diapercakes για το απόλουσμα ή ξελάδωμα του μωρού μετά τη βάπτιση
  diapercakes για το απόλουσμα ή ξελάδωμα του μωρού μετά τη βάπτιση

  Το σημαντικό, με την Ευδοξία και την Αναστασία, είναι η προσεγμένη τους δουλειά! Τα κορίτσια αγαπούν αυτό που κάνουν και δίνουν μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Έχουν μεράκι ώστε η diapercake που θα συνθέσουν να ταιριάζει απόλυτα με το στυλ της νονάς ή της μαμάς, γιατί πάντα συζητούν μαζί τους, προτείνουν και στολίζουν έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ξεχωριστό. Επιλέγουν επώνυμα προϊόντα και τα πυτζαμάκια ή τα ρούχα είναι ποιοτικά και δικής τους παραγωγής. Με έμπνευση και φαντασία η σύνθεση γίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή! 

  diapercakes για το απόλουσμα ή ξελάδωμα του μωρού μετά τη βάπτιση
  diapercakes για το απόλουσμα ή ξελάδωμα του μωρού μετά τη βάπτιση

  Τα απίθανα diapecakes μπορείτε να τα βρείτε εδώ με σχέδια τα οποία συνεχώς εμπλουτίζονται αλλά υπάρχει και η δυvατότητα να φτιάξετε τη δική σας μοναδική diapercake έπειτα από συνεννόηση, με τη διακόσμηση που προτιμάτε και την τιμή που επιθυμείτε. Είναι δηλαδή άκρως personalized και customized! Οι δε τιμές τους είναι πολύ προσιτές!

  Η Ευδοξία και η Αναστασία δεν φτιάχνουν μόνο diapercakes για τις νονές φυσικά! Κάθε diapercake μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να την προσφέρετε ως δώρο βάπτισης, ως δώρο στο μαιευτήριο για το νεογέννητο αλλά πλέον και ως δώρο για πάρτυ! Οι diapercakes για παιδικό πάρτυ, όταν δεν περιλαμβάνουν πάνες, έχουν σκελετό από αφρώδες υλικό γύρω από το οποίο τυλίγεται το κυρίως δώρο!

  Είναι πολύ οικονομικές και φυσικά ιδιαίτερες και εντυπωσιακές! Ενδεικτικά, αν πρόκειται για κορίτσι, περιλαμβάνουν ένα φορεματάκι ή για αγόρι ένα κοστουμάκι και συνδυάζονται με ένα λούτρινο της επιλογής σας.  

  Συγχρόνως τα κορίτσια έχουν πάει κι ένα βήμα ακόμα παραπέρα, αφού έχουν κάνει και diapercake για αρραβώνα! Η σύνθεσή τους περιλάμβανε σατέν νυχτικό και εσώρουχα με στολισμό από αληθινά λουλούδια! Υπέροχη παρουσίαση, εμπνευσμένη ιδέα! Οι δε εφηβικές τους diapercakes κάνουν θραύση! 

  Προσφέρετε το δώρο σας με μια diapercake από το damakoupa.gr και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε! 


  Στοιχεία Επικοινωνίας:

  Για παραγγελίες και πιο λεπτομερείς πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ευδοξία και την αδερφή της την Αναστασία.

  Επισκεφτείτε το e-shop dama koupa ή την σελίδα του kids friendly κατάστηματός τους Dama Koupa στην Θεσσαλονίκη (τηλ. 231 077 8496 ). 

  Βρείτε τες ακόμη στο instagram: damakoupa_, damakoupa_baby

  Για χονδρικές πωλήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στη σελίδα της εταιρείας στο facebook ή εδώ


  diapercakes για το απόλουσμα ή ξελάδωμα του μωρού μετά τη βάπτιση

  Κλείνοντας, ωστόσο, ως Ανθομέλι, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εκτός από τα δώρα και τις υποχρεώσεις καλό θα ήταν να θυμόμαστε πάντα ότι το σημαντικό είναι να χτιστεί μια όμορφη σχέση ανάμεσα στο βαφτιστήρι και στους νονούς. Οι νονοί πρέπει να φροντίζουν, να νοιάζονται και να ενδιαφέρονται για το βαφτισίμι τους (πέρα από τα δώρα) αλλά και οι γονείς πρέπει να μάθουν στο παιδί τους τις δικές του υποχρεώσεις απέναντι στους νονούς του, να του μάθουν να τους αγαπά και να τους σέβεται. 

  Πάντα άξιοι νονοί!

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχοοοοοοοοοο Δώροοοοοοοοοοοοο.
   Σας ευχαριστούμε πολύυυυυυυ…
   Καλή μας επιτυχία !!!!!
   Facebook name : Elen Mour

  2. Tελειο ειδικά τωρα που βάπτιζω το μωρακι μου κ σε 1 μηνα τ 5ο βαπτηστηρακι μου!!!!Δυστυχως δεν εχω fb οποτε καλη επιτυχια σε ολους κ συγχαρητηρια για την κατασκευή στα κοριτσια!αν κ δεν μπορω να συμμετασχω μου εδωσαν καταπληκτική ιδεα!!

   • Χρύσα αν και δεν μπορείς να συμμετέχεις στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που διεξάγεται μέσω fb, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Αναστασία και την Ευδοξία για να σου ετοιμάσουν ό,τι χρειάζεσαι και για τις δύο περιστάσεις! Είμαι σίγουρη πως θα σε εξυπηρετήσουν άψογα!

  3. ευχαριστούμε πολύ!!!! Να είστε καλά! Μακάρι να είναι τυχερή η μπουμπού μας που έρχεται σε λίγες μέρες και θέλουμε να τη βαφτίσουμε αμέσως!

  4. […] μας φίλες Ευδοξία και Αναστασία. Για τα υπέροχα diapercakes τους σας είχαμε μιλήσει εδώ.  Τα κορίτσια είναι τα πρόσωπα πίσω από το πλέον πιο hot […]

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης