ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες!

    Καλημέρα σε όλους!
     
    Τις τελευταίες ημέρες, τη λέξη νονά την ακούω άπειρες φορές την ημέρα!!! Και όχι μην φανταστείτε ότι έχω ξαφνικά γύρω μου όλα μου τα βαπτιστήρια αλλά η Μελίτα έχοντας πάθει ψύχωση με το παραμύθι της Σταχτοπούτας… την αποκαλεί Νονά (βλ.νεράιδα-νονά της)… μιας και το “Σταχτοπούτα” της πέφτει λίγο δύσκολο. Oσο για την πραγματική νονά της Σταχτοπούτας το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ότι με ένα άμπρα κατάμπρα τζουμ ταρατατζούμ (ε, εντάξει το κάνω και λίγο θεατρινίστικο όταν της διαβάζω το παραμύθι)… πραγματοποιεί την ευχή της Σταχτοπούτας!!!!
     
    Ετσι κι εγώ, σαν άλλη Νονά της Σταχτοπούτας δεν θα μπορούσα να μην πραγματοποιήσω τις ευχές της μικρής μου βαπτιστήρας.
     
    Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 1Ήδη από τα Χριστούγεννα που η μικρή μου βαπτισιμια, η Φ., είχε μείνει για πρώτη φορά σπίτι μας, ονειρευόταν ποια θα είναι η επόμενη. Αρχικά είχαμε πει για το Πάσχα (δεν τα καταφέραμε), μετά είπαμε για το τέλος του καλοκαιρού (αρρώστησε), μετά φύγαμε διακοπές και έτσι… τελικά η ευχή πραγματοποιήθηκε το Σ/Κ πριν αρχίσουν τα σχολεία! Η χαρά της ήταν μεγάλη και η προσμονή ακόμα μεγαλύτερη! Έφτασε ενώ η Μελίτα κοιμόταν (ευτυχώς) και το πρώτο που κάναμε αφού τελειώσαμε με τις αγκαλιές ήταν να αρχίσουν το παιχνίδι με τις πλαστελίνες… βλέπετε μας το έφεραν στα γενέθλια της Μελίτας και έτσι του είχε μείνει του παιδιού η διάθεση να παίξει με αυτό… και έτσι αρχίσαμε τα πλαστοζυμαράκια… για δύο ώρες!!! Ευτυχώς μετά ξύπνησε η Μελίτα,χιχι, γιατί η νονά είχε βγει νοκ άουτ!
     
    Συνέχεια είχαν οι δικές τους αγκαλιές και τα φιλιά και φυσικά λουκουμάδες για απογευματινό από τα χεράκια της νονάς!
     
    Η συνέχεια ήταν έκπληξη! Κάθε φορά που έχω υπό την ευθύνη μου την διασκέδαση ενός παιδιού προσπαθώ να βρω κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό ώστε να μην βαρεθεί. Έτσι κι αυτή την φορά! Στο τραπέζι έπεσαν δυο τρεις προτάσεις… και τελικά νίκησαν τα καρτ!!! Με διαφορά κιόλας μιας κι ο νονός Κώστας ενθουσιάστηκε σαν μικρό παιδί!!! Βλέπετε ούτε κι αυτός ήξερε τις προτάσεις, οποτε με το που άκουσε καρτ… φώναξε Ναι! πιο δυνατά κι από την Φιλίππα! 
    Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 3
    Τα καρτ ευτυχώς είναι δίπλα μας και έτσι φτάσαμε γρήγορα… εισιτήριο μέτριο προς ακριβό, ωστόσο (15 ευρώ τα 8 λεπτά για δύο άτομα ή 15 ευρώ για 15 λεπτά για ένα – χρόνος υπεραρκετός και στις δύο περιπτώσεις)… το διασκέδασαν τόσο νονός όσο και βαπτισιμιά που το συζητούσαν για όλο το βράδυ!!
     
    Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 5
     
    Φυσικά δεν έλειψε και η Μελίτα (με την κούκλα της) που παρόλο που δεν έτρεξε… χαιρετούσε  τους “Σουμάχερ” με ενθουσιασμό. Τελικά μετά από αρκετούς γύρους… έστω κι αν είχαν και μια ανώμαλη έξοδο στα λάστιχα… βγήκαν πρώτοι… σύμφωνα με τον αρχι-Σουμάχερ Κώστα!!!
     
    Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 7Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 9
     
    Και επειδή η Μελιτούλα δεν έτρεξε… της υποσχεθήκαμε “κούλια” (βλ. κούνιες)… όπου εκεί έτρεξαν και οι δύο μέχρι τελικής πτώσεως…. ή μάλλον τελικής πτώσεων από την πείνα!!! Λύσαξαν τα καημένα και έτσι στάση στο Queen στην Γλυφάδα για all time classic burger!!! Αποκαμωμένοι όλοι επιστροφή στο σπίτι… για ταινία!!! Μελίτα για ύπνο και εμείς με Φ. αγκαλιά είδαμε το Tangled (βλ. Ραπουνζέλ) μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα!!! Ε, αν δεν είναι αυτό διασκέδαση, τι άλλο!!! Από τις καλύτερες παιδικές ταινίες που έχω δει και πραγματικά την συστήνω ανεπιφύλακτα!!!Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 11
     
    Επόμενη μέρα και η πραγματοποίηση ευχών συνεχίζεται!!! Κρέπες για πρωινό μετά από από ομόφωνη απαίτηση (εντάξει, η Μελίτα δεν ψήφισε,χιχι) και ύστερα τι;;;; Η αρχική ιδέα ήταν μπανάκι… για κακή μας τύχη όμως ο καιρός δεν ήταν καλός και έτσι ανοίγοντας το Infokids η μαμά έμαθε ότι εκείνη την ημέρα είχε δωρεάν κατασκευές στο Μall του Αγ Δημητρίου. Βουρ για βόλτα στα μαγαζιά (όπου πήραμε και το δώρο για τα γενέθλια της Φ.) και μετά κατασκευές και φυσικά πίτσα!!!
     
    Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 13
     
    Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 15
     Κλασσικό διάλειμμα στο συντριβάνι έξω από το εμπορικό για πλατσούρισμα και αμέσως σπίτι για ύπνο. Ναι, θα ‘θελα!!!! Η Μελίτα μετά από απεγνωσμένες προσπάθειες απλά έμεινε στο κρεβάτι της ξύπνια για καμιά ώρα και εμείς με την Φιλίππα dvd… πάλι!!! Αυτή την φορά την τιμητική της είχε η Tinkerbell!!! Καλέ τι ωραία είναι αυτά τα παιδικά!!! Μέχρι και εγώ πωρώθηκα!!!
     
    Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 17

    Για το βράδυ σας έχω συνεστίαση φίλων. Μιας και θα ερχόταν οι κουμπάροι μου να πάρουν την Φ. βρήκα την ευκαρία για φαγητάκι… μην χάσω!!! Ωρα για μπάρμπεκιου!!! Κάλεσα και μερικούς φίλους και έτσι αποχαιρετήσαμε το καλοκαιράκι και είπα welcome στο φθινόπωρο και στην εβδομάδα της δουλειάς!!!! Σουβλάκια, γύρος, τζατζικάκι…Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 19…και φυσικά καλαμπόκι (ακόμα μία ευχή που πραγματοποιήθηκε) ήταν μερικά από αυτά που φάγαμε και περάσαμε φίνα!!! Δοντάκια μπορεί να μας λείπουνε μερικά αλλά το καλαμπόκι μας το φάγαμε, χιχι!!! 

    Η Νονά που πραγματοποιεί επιθυμίες! 21
    Βλέπετε μπορεί η νονά της Σταχτοπούτας να την μεταμόρφωσε σε πριγκίπισσα, αλλά κι εγώ προσπαθώ να πραγματοποιώ άλλες ευχές.. απλές, μικρές, καθημερινές. Ευχές που κάνουν την καθημερινότητά μας λίγο πιο όμορφη!!!!

    Ελπίζω σύντομα να πραγματοποιήσω και τις ευχές ενός ακόμα βαπτισιμιού μου που ίσως να μας έρθει μέσα στον Οκτώβρη από Θεσσαλονίκη! Cross your fingers! Μπορεί ραβδί να μην έχω… αλλά έχω την διάθεση!!!

    Και μην ξεχνάτε… για μια καλή σχέση νονάς-ού και βαπτιστηριού χρειάζονται πάντα δύο. Να μην το ξεχνάνε αυτό ούτε οι μαμάδες αλλά ούτε και οι νονές!!!

    Σας φιλώ.
    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    14 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Είμαι σίγουρη πως περάσατε ακόμη καλύτερα από όπως όμορφα τα έγραψες,γιατί ξέρω το παιδί μου,αλλά δεν έγραψες πως τα παιδιά σε έβγαλαν νοκ άουντ……στην κούραση χαχαχαχα!!!!! .Βλέπεις τα παιδιά έχουν πολύ περισσότερες δυνάμεις από εμάς.Βέβαια μπροστά στις επιθυμίες και στις υποσχέσεις καθώς και στα χαμόγελα των παιδιών ,τίποτε δεν μας σταματά.Εμπρός λοιπόν με νέες δυνάμεις και για τον βαπτισημιό σου.

    2. Αχ τρελονονά εσύ!!! Τυχερά τα βαπτιστήρια σου Κάλη. Μπράβο σου.
      Ετσι ειναι το σωστό. Οχι οι νονοί μόνο για δώρα στις γιορτές.
      Όσο για τις παιδικές ταινίες, συμφωνώ απόλυτα! Η Ραπουνζέλ ειναι ίσως η καλύτερη!!!
      Προτείνω όμως και το Ρίο και τις 3 Μαδαγασκάρη και το Bee movie για την επόμενη φορά και αν θέλετε παρέα, εδώ είμαστε!!! Χα χα χα

    3. Αυτά είναι τα καλά! Είναι πολύ ωραίο τα παιδιά με τους νονούς να περνάνε ευχάριστες στιγμές μαζί και να μην είναι τα τυπικά μόνο για τα δώρα! Έτσι είναι η κόρη μου με την νονά της ,η οποία είναι η αδερφή μου και ήταν και ένας λόγος που επέλεξα να είναι νονά της. Ήθελα το παιδί μου να έχει νονά που μεγαλώνοντας θα έχει στιγμές μαζί της να θυμάται από τα παιδικά της χρόνια! Και ναι η Ράπουνζελ ειναι η καλύτερη! φιλιά!

    4. Οτι δώρο και να της κάνεις Κάλη μου μπορεί να το ξεχασει αλλα οι στιγμες που τις αφιερώνεις θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλουδάκι της και θα χαίρεται κάθε φορα που θα της θυμαται… αυτο ακριβως ειναι που λειπει απο τα παιδια που βαφτίζουμε…ειναι παιδια της καρδιάς και έτσι να τους κάνουμε να αισθανονται… εσύ τα καταφερες μια χαρά .. το ξεθέωμα επιβάλεται..χι.χι.. πως θα νίωσεις παιδι αλλιώς!! φιλακια πολλα

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης