Ιδέες για δώρο στη δασκάλα για το τέλος της σχολικής χρονιάς (με εκτυπώσιμα)

Kathy

Καλημέρα, καλημέρα! Οι μέρες για το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζουν και σίγουρα σκέφτεστε να αγοράσετε ή να φτιάξετε με τα παιδιά σας κάτι χειροποίητο για να δωρίσετε στην δασκάλα ευχαριστώντας την για τη χρονιά που πέρασε. Συνηθίζετε να μαζεύουν χρήματα όλες οι μαμάδες μαζί και να αγοράζουν κάποιο δώρο μεγαλύτερης αξίας. Παρόλ’ αυτά επειδή κάποιος κάθε φορά δεν θα είναι ευχαριστημένος για κάτι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, (μέσα σε αυτούς κι εγώ κάποιες φορές), πέρυσι αποφάσισα να κάνουν τα παιδιά μου προσωπικό δωράκι για τις δασκάλες τους. Ένα που ο μικρός θα αποφοιτούσε από το νηπιαγωγείο, ένα που ήθελα να το ετοιμάσουν μόνα τους και να το δωρίσουν μόνα τους (και όχι ένα παιδί εκ μέρους όλων), ένα που ήθελα να συμμετέχουν στην διαδικασία, ξεκίνησα να ψάχνω για ιδέες. 

Βρήκα πολλές ιδέες, ειδικά στο pinterest αλλά για το συγκεκριμένο δώρο με βοήθησε και η ανάρτηση της Ασπασίας όταν κι εκείνη έψαχνε να κάνει κάτι για την δική τους δασκάλα και τελικά αποφάσισε να κάνει αυτό. Εγώ όμως ήθελα 3 δώρα μιας και είχα τις δασκάλες του σχολείο και μία του ωδείου. Άρα η λύση θα ήταν να βρω κάτι πιο συμβολικό και οικονομικό.

Έτσι η κόρη μου χάρισε στις 2 δασκάλες της ένα ποτήρι σαν κι αυτό τις παραπάνω φωτογραφίας ενώ ο μικρός μου χάρισε στην δασκάλα ένα πολύ όμορφο σετ κηπουρικής.  

Τι κρίμα που δεν μπορώ να βρω τις φωτογραφίες που είχα βγάλει από αυτό το δώρο! Οι μόνες που βρήκα είναι αυτές οι δύο που της το προσφέρει στις οποίες όμως δεν φαίνεται πολύ καθαρά το δώρο.  

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Το σετ περιλάμβανε πολύχρωμα γάντια για τον κήπο και ένα λουλουδάτο φτιαράκι. Τα είχα δέσει όμορφα με κορδέλες και πολύ χρωματιστά χαρτιά και ο μικρός μαθητής είχε γράψει πάνω στην εκτυπωμένη καρτούλα μας!

Την καρτούλα μπορείτε να την αποθηκεύσετε και να την τυπώσετε από εδώ

Τα άλλα δύο δωράκια με το ποτήρι είναι απλά, οικονομικά και θεώρησα χρήσιμα. Το ποτήρι το βρήκα στο γνωστό μεγάλο παιχνιδάδικο και το καλαμάκι είναι ενσωματωμένο. Έβαλα μέσα ατομικά χάρτινα σακουλάκια με σκόνη για να φτιάξει η δασκάλα το παγωμένο τσάι της. Επίσης τύπωσα και στήριξα στο καλαμάκι σημαιάκι  που γράφει «Ευχαριστώ που ήσουν τόσο υπέροχη δασκάλα».  Τα σημαιάκια μπορείτε να βρείτε και να τα εκτυπώσετε από εδώ.
  
Το δώρο συνόδευε μια κάρτα-βιβλιαράκι (η ίδια με αυτή που ανέφερα παραπάνω) στην οποία έγραφε το παιδί σε κάθε σελίδα για πιο λόγο είναι ιδιαίτερη η δασκάλα του.

Το δωράκι μας τυλίχτηκε με 2 χρωματιστά χαρτιά περιτυλίγματος, ένα λαχανί κι ένα λιλά και χρωματιστές κορδέλες με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται τι είναι αλλά και να μην είναι ξερό και σκέτο όταν θα το πρόσφερε το παιδί. 

Η έκπληξη και η χαρά των δασκάλων ήταν μεγάλη και τα παιδιά μου πρόσφεραν το δώρο τους με μεγάλη περηφάνια! 

Μπορείτε να συνοδεύσετε τα δώρα σας με κάποιο από τα καινούρια μας εκτυπώσιμα«Όλα για τη δασκάλα» και «Συνταγή για μια καταπληκτική δασκάλα». 

Πατώντας πάνω στις εικόνες των εκτυπώσιμων θα οδηγηθείτε στα αρχεία ώστε να τα αποθηκεύσετε και να τα εκτυπώσετε. (Δεν περιλαμβάνεται το λογότυπο στο φόντο)

Σε αυτό το πρώτο εκτυπώσιμο το παιδί συμπληρώνει τα στοιχεία του και συμπληρώνει τα κενά ανάλογα με τις αναμνήσεις του. Στο τέλος βαθμολογεί την δασκάλα του όπως έκανε κι εκείνη σε όλη την διάρκεια της χρονιάς με βαθμό αλλά χρωματίζοντας τον αριθμό των αστεριών που θέλει. Στο κενό πλαίσιο μπορεί να κολλήσει μια φωτογραφία του ή να ζωγραφίσει την δασκάλα του.

https://drive.google.com/file/d/0BwJ4jk1wk_A1QUthTXFPWkIwREk/view?usp=sharing

Πατώντας πάνω στις εικόνες των εκτυπώσιμων θα οδηγηθείτε στα αρχεία ώστε να τα αποθηκεύσετε και να τα εκτυπώσετε. (Δεν περιλαμβάνεται το λογότυπο στο φόντο)

Αυτό το δεύτερο εκτυπώσιμο χρειάζεται φαντασία! Μου θυμίζει λίγο ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο με την μάγισσα Κουτουρού που έφτιαχνε κουραμπιέδες…! 

Εδώ τα παιδιά καλούνται να συμπληρώσουν τα κενά έτσι ώστε να μαγειρευτούν ανάλογα και να φτιαχτεί η καταπληκτική δασκάλα, η δική τους δασκάλα! Τι χρειάζεται για να είναι μια δασκάλα καταπληκτική εκτός φυσικά από γνώσεις;
Μια κούπα…. γνώσεις, ένα κουταλάκι του γλυκού… ομορφιά, ένα κουταλάκι της σούπας… χαμόγελα, μια σταγόνα… έμπνευση, ένα κουταλάκι της σούπας… αγκαλιές είναι κάποιες λέξεις που θα μπορούσαν να γράψουν. Η φαντασία των παιδιών σίγουρα είναι μεγαλύτερη από την δικιά μας! Δείξτε τους τον τρόπο και θα καταφέρουν να συμπληρώσουν την συνταγή!

https://drive.google.com/file/d/0BwJ4jk1wk_A1R0dzSE1DWlNRNlE/view?usp=sharing

Πατώντας πάνω στις εικόνες των εκτυπώσιμων θα οδηγηθείτε στα αρχεία ώστε να τα αποθηκεύσετε και να τα εκτυπώσετε. (Δεν περιλαμβάνεται το λογότυπο στο φόντο)

Εσείς κάνετε δωράκια στις δασκάλες των παιδιών στο τέλος της χρονιάς ή τα Χριστούγεννα και το Πάσχα; Αν ναι, τι έχετε δωρίσει κατά καιρούς; 

Αν έχετε το δικό σας blog και έχετε ετοιμάσει σχετική ανάρτηση θα χαρούμε να γράψετε το link στα σχόλιά σας και να τα προσθέσουμε στο επόμενο update της ανάρτησής μας.

Δείτε κι άλλες ιδέες για δώρα εδώ.