Ιδέα για το δώρο της δασκάλας και δωρεάν εκτυπώσιμα!

Kathy

Το τέλος της χρονιάς πλησιάζει και όπως κάθε χρόνο τα παιδιά θα προσφέρουν στη δασκάλα τους ένα συμβολικό δωράκι για να την αποχαιρετήσουν αλλά και να την ευχαριστήσουν. Μπορεί να είναι κάποιο χειροποίητο δώρο ή αγοραστό. Άλλοτε είναι ομαδικό απ΄όλη την τάξη κι άλλοτε ατομικό από το κάθε παιδί. Το δώρο μπορεί να συνοδεύεται κι από κάποιο εκτυπώσιμο στο οποίο το παιδί γράφει κάτι για τη δασκάλα ή από μία ζωγραφιά ή ακόμα και από μία φωτογραφία. Τα τελευταία χρόνια ετοιμάζαμε σε συνεργασία με τις άλλες μαμάδες και τα παιδιά της τάξης, κρυφά φυσικά από τη δασκάλα, και ένα αναμνηστικό βιβλίο στο οποίο συμμετείχαν όλα τα παιδιά. Φέτος ετοίμασα εκτυπώσιμα και για τις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού. Στην ουσία πρόκειται για ένα γράμμα προς τη δασκάλα ή τον δάσκαλό τους. Εκεί μπορούν να γράψουν μια όμορφη ανάμνηση ή ό,τι άλλο εκείνα θέλουν! Εξάλλου εκείνα τη γνωρίζουν καλύτερα αφού κάθε μέρα ήταν παρέα τα πρωινά για αρκετές ώρες. doro_daskalas

Δώρο στη δασκάλα

Το φετινό δώρο του τμήματος του γιου μου στη δασκάλα του ήταν στην ουσία μία σύνθεση σε συνδυασμό με ένα αναμνηστικό βιβλίο που ετοίμασαν τα ίδια τα παιδιά. doro_daskala (4)

Το δώρο της δασκάλας περιλάμβανε:

  • Ψάθινη τσάντα θαλάσσης
  • Πετσέτα θαλάσσης
  • Ψάθινο καπέλο

Τα τρία παραπάνω προσπαθήσαμε να έχουν κοινούς χρωματισμού και επιλέξαμε ως κεντρικό χρώμα το βεραμάν. 

  • Βιβλίο 

Ως λάτρης των βιβλίων του Παπαθεοδώρου πρότεινα και τελικά αγοράσαμε το νέο του μυθιστόρημά  «Γυναίκες της μικρής πατρίδας» που είναι ιστορικό και μιλάει για τον Μακεδονικό αγώνα (η δασκάλα μας είναι Μακεδόνισσα και λατρεύει την ιστορία και μάλιστα έχει μεταδώσει αυτή της την αγάπη και στου μαθητές της).

  • Αναμνηστικό βιβλίο

Το βιβλίο αυτό το φτιάξαμε με όσα της έγραψαν τα παιδιά. Χρησιμοποιήσαμε το εκτυπώσιμο του Ανθομέλι με τα σημαιάκια που εκτυπώσαμε από εδώ. Προσθέσαμε και ένα εξώφυλλο που είχε μια ζωγραφιά από ένα δέντρο με καρδιές και το παρακάτω κείμενο του Καζαντζάκη που περιγράφει τον ιδανικό δάσκαλο, αλλά και εξτρά φύλλα με κάποιες ομαδικές φωτογραφίες της τάξης. 

«Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.» Ν. Καζαντζάκης

  • Κάρτα με ευχές και τα ονόματα των παιδιών!doro_daskala (2)

Πώς θα αποκτήσετε τα εκτυπώσιμα για τη δασκάλα

Το συγκεκριμένο πακέτο εκτυπώσιμων είναι δωρεάν θα σταλεί σε όλους τους παλιούς και νέους συνδρομητές του newsletter και θα μπορείτε να το αποθηκεύσετε και εν συνεχεία να το εκτυπώσετε. 

Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! 

Αν λαμβάνετε ήδη τα newletter μας (τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας) τότε θα λάβετε το link για αποθήκευση και εκτύπωση στο επόμενο newsletter την Τρίτη 12/6/2018.

Πώς κάνω εγγραφή στο newletter

Αν δεν έχετε κάνει εγγραφή στο newsletter του Ανθομέλι, βρείτε το κουτάκι για το newletter στη δεξιά στήλη του blog (ή αν μας διαβάζετε από κινητό ρολάρετε προς τα κάτω για να το βρείτε), πληκτρολογήστε όνομα και e-mail τσεκάρετε το check box και πατήστε εγγραφή. Μην ξεχάσετε να μπείτε στο e-mail σας για να κάνετε επιβεβαίωση εγγραφής. Στη συνέχεια περιμένετε να σας στείλουμε το επόμενο newletter μας! Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία με την εγγραφή σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Προσοχή: Πριν κάνετε εγγραφή διαβάστε την πολιτική απορρήτου του blog. 

doro_daskala (1)