Πασχαλινά αυγά βαμμένα με εναλλακτικούς τρόπους (β’ μέρος)

Kathy

Μετά από ένα σωρό τεχνικές που σας έχουμε δείξει, εδώ στο Ανθομέλι, για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας εύκολα και εναλλακτικά ώστε να εντυπωσιάσετε, σας έχουμε και μια ακόμα τεχνική. Ήδη έχουμε δει πως να βάφουμε αυγά με Κλωστές φλος με Χρώματα ζαχαροπλαστικής, με Κηρομπογιές και χρώματα ζαχαροπλαστικής αλλά και με Χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας. Σήμερα θα σας προτείνουμε τρεις καινούριες τεχνικές. 

 

1η τεχνική: Πασχαλινά αυτά με χαρτοπετσέτες (decoupage)

 
Πέρυσι το Πάσχα όταν βρεθήκαμε όλοι μαζί στο πατρικό μας δοκιμάσαμε την τεχνική decoupage με χαρτοπετσέτες. Ένα είναι σίγουρο! Θα είναι αυτά που θα νικήσουν στα τσουγκρίσματα!
 
Υλικά:

αυγά βρασμένα (δείτε εδώ πως να τα βράσετε πανεύκολα και χωρίς να σας σπάσουν)

χαρτοπετσέτες (χωρισμένες ανά φύλλο)

ασπράδι αυγού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόλλα decoupage αλλά τότε θα τα έχετε μόνο για διακόσμηση)

πινέλο μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής

 
Αλείφουμε με ένα πινέλο το ασπράδι του αυγού, και κολλάμε το πάνω πάνω φύλλο από τις χαρτοπετσέτες. (αυτό με τα σχέδια). Χρησιμοποιούμε ασπράδι αυγού για να τρώγονται, όμως προσοχή γιατί γλιστράει αρκετά όταν κολλάμε την χαρτοπετσέτα, γι’ αυτό μη το παρακάνετε με την ποσότητα! 
Αν χρησιμοποιήσουμε λευκά ή ήδη βαμμένα αυγά (βλ. τεχνική 3), μπορούμε να μην καλύψουμε όλο το αυγό αλλά μέρος του, κόβοντας για παράδειγμα κάποιο λουλούδι. 
Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.  
 

2η τεχνική: Πασχαλινά αυγά με βερνίκια νυχιών

Μόνο για διακόσμηση! 
 
Υλικά: 
  • αυγά βρασμένα
  • βερνίκια νυχιών σε διάφορα χρώματα
  • νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • οδοντογλυφίδες
  • γάντια μίας χρήσης
  • τάπερ μεγάλο ή ένα αλουμινένιο ταψάκι (μετά θα πεταχτούν)
 
Τα βερνίκια νυχιών ή αλλιώς όζες ή μανόν (το ίδιο είναι!) θα γίνουν για άλλη μια φορά σύμμαχός μας στην διακόσμηση. Είτε πρόκειται για τα γυάλινα βάζα μας είτε για τα πασχαλινά αυγά μας, θα κάνουμε πάλι θαύματα με τη βοήθειά τους. 
 
Αρχικά φοράμε γάντια μιας χρήσης!
 
Σ΄ ένα πλαστικό τάπερ που περίσσεψε από παγωτό ή σ’ ένα ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης, ρίχνουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου (το δικό μου ήταν ελαφρώς χλιαρό). Προσθέτουμε σταγόνες από 2-3 χρώματα βερνικιών. Μπορούμε να βελτιώσουμε τους συνδυασμούς και τα σχέδια σχηματίζοντας γραμμές με μια οδοντογλυφίδα πάνω στην επιφάνεια του νερού. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ γιατί τα χρώματα θα μπερδευτούν πολύ και θα σκουρύνουν. 
 
Βουτάμε ένα αυγό μέσα στην επιφάνεια του νερού όπου στέκονται τα χρώματα και το κυλάμε, ενώ το κρατάμε, πάνω στα χρώματα για να κολλήσουν στο αυγό. Επαναλαμβάνουμε ώσπου να κολλήσει το χρώμα παντού. 
 
Στο επόμενο αυγό, για καλύτερα αποτελέσματα, αλλάζουμε το νερό. Προσοχή στο νεροχύτη σας για να μην τρίβετε αργότερα! 
 
Αφήνουμε να στεγνώσουν μέσα σε μια χάρτινη αυγοθήκη.
 

3η τεχνική: Πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε παλ τόνους

 
 Υλικά:
  • αυγά βρασμένα
  • 1-2 συσκευασίες με χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • ξίδι
  • πλαστικά ποτήρια
Σε κάθε ποτήρι βάζουμε χλιαρό νερό και ξίδι. Κάθε ποτήρι θα έχει το δικό του χρώμα. Για κάθε χρώμα ρίχνουμε 20 σταγόνες τουλάχιστον χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μπορούμε να δημιουργήσουμε και τα δικά μας χρώματα. 
 
Κοκκινο και μπλε μας κάνει μωβ
Κίτρινο και μπλε μας κάνει πράσινο.
Κόκκινο και κίτρινο μας κάνει πορτοκαλί. 
Το σκέτο κίτρινο θα είναι πολύ αχρωμο ειδικά αν τα αυγά σας είναι μπεζ. 

Βυθίζουμε  με τη βοήθεια ενός κουταλιού το αυγό μέσα στο χρώμα. Αφήνουμε τα χρωματιστεί ώσπου να πετύχουμε το χρώμα που θέλουμε.

Tip: Ανάλογα με το πόση ώρα θα τα κρατήσουμε μέσα στο νερό θα γίνουν και πιο σκούρα. Στεγνώνοντας το αποτέλεσμα δείχνει πιο έντονο! 

Συνδυάστε τα κόκκινα αυγά σας, που όπως και να το κάνουμε, αυτά είναι τα πασχαλινά αυγά, που όπως λέει το έθιμο πρέπει να βάφουμε την Μ. Πέμπτη, με αυγά που θα έχουν κάποια τεχνοτροπία. Τα αυγά αυτά  μπορείτε να ετοιμάσετε και τις προηγούμενες μέρες. Εμείς σας έχουμε προτείνει συνολικά, 7 τεχνικές!!

Άλλες 3 τεχνικές θα βρείτε εδώ

Μείνετε μαζί μας γιατί ακολουθεί ανάρτηση με πρόταση δώρου για την νονά! 
 
Kathy