ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πασχαλινά αυγά βαμμένα με εναλλακτικούς τρόπους (μέρος α΄)

    Πω πω! Μια βδομάδα μόνο έμεινε για το Πάσχα! Χτες το έλεγα στα παιδιά για να χαρούν, που θα ξεκινήσουν οι διακοπές τους, αλλά εγώ φούντωσα σκεπτόμενη τις δουλειές που έχω να κάνω. Ευτυχώς βέβαια λόγω καιρού δεν θα κάνω και πολλά. Ακόμα χειμώνα έχουμε! Παρόλ’ αυτά όλο και κάποια ανανέωση θα γίνει στο σπίτι μας. Θα βγούνε τα πασχαλινά διακοσμητικά και τα καλαθάκια που θα φιλοξενήσουν τα βαμμένα αυγά μας. Τι τρέλα κι αυτή που την έχω με τα βαμμένα πασχαλινά αυγά κάθε χρόνο! Όλο ψάχνω νέες ιδέες για να τα βάψω που να μην είναι όμως χρονοβόρες και κυρίως να είναι εύκολες! 

    Τα προηγούμενα χρόνια δοκίμασα διάφορες τεχνικές. Βαμμένα αυγά με κλωστές φλος, με χρώματα ζαχαροπλαστικής, με κηρομπογιές και χρώματα ζαχαροπλαστικής, με χαρτοπετσέτες αλλά και με πιο funky επιρροές. Όλες οι παραπάνω είναι πολύ πετυχημένες και σας προτείνω να τις δοκιμάσετε! Να ξεφύγουμε και λίγο από τα παραδοσιακά αυγά. Της μαμάς μου της αρέσει να κρατάει το έθιμο των κόκκινων αυγών. Γι αυτό εκείνη έχει αναλάβει τα κόκκινα, εγώ αυτά με τα χρώματα και μετά κάνουμε ανταλλαγές.

    Τεχνική για βαφή πασχαλινών αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής

    Φέτος έχω ήδη κάνει τις δοκιμές μου και κατέληξα σε 1-2 νέες τεχνικές. Ξεκινάω λοιπόν με μια νέα τεχνική που για μια ακόμη φορά κυρίαρχο υλικό είναι τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

    Οι πρώτες μου αυτές δοκιμές δεν είναι σίγουρα τόσο πετυχημένες και την Μ. εβδομάδα θα επαναλάβω την διαδικασία. Όμως βιάζομαι να μοιραστώ μαζί σας αυτή την εύκολη τεχνική για την έχετε στο νου σας, όταν θα βάψετε και τα δικά σας αυγά! Αυτό που κάνει αυτή την τεχνική ξεχωριστή είναι ότι δημιουργείτε “μια αίσθηση κυψέλης” γύρω από τα αυγά.

    Βαφή για τα πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας.
    Προετοιμασία για τα πασχαλινά αυγά

    Υλικά που θα χρειαστούμε:

    • Χρώματα ζαχαροπλαστικής υγρά
    • Χαρτί κουζίνας
    • διαφανή μεμβράνη
    • λαστιχάκια
    • γάντια μιας χρήσης
    • ένα πλαστικό δισκάκι

    ΒΡΑΣΙΜΟ ΑΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

    Τα τελευταία χρόνια, βράζω τα αυγά στον φούρνο πάνω στη σχάρα. Τα αφήνω να ψηθούν για 30 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου. Καλύτερα να μην προθερμάνετε τον φούρνο. Τοποθετήστε τα σχάρα, βάλτε κι ένα ταψί από κάτω σε περίπτωση ατυχήματος, και περιμένετε να περάσουν τα 30 λεπτά. Εγγυημένα δεν έχω κανένα σπασμένο αυγό! Βέβαια, να τονίσω πως στη γεύση τα βραστά από τα “φουρνιστά” αυγά είναι λίγο διαφορετικά αλλά προσωπικά μου αρέσουν και τα δύο.

    Βράσιμο πασχαλινών αυγών στον φούρνο
    Εναλλακτικό βράσιμο των αυγών στον φούρνο

    Διαβάστε περισσότερα:

    Διαδικασία βαψίματος των αυγών

    Φορώντας τα γάντια και πάνω σ’ ένα πλαστικό δισκάκι βάζω ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Ρίχνω λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής. Προσοχή στο κίτρινο που δεν έχει πολύ καλό αποτέλεσμα ειδικά αν είναι μπεζ τα αυγά σας. Τοποθετώ επάνω το βρασμένο αυγό και τυλίγω με το χαρτί. Αμέσως τυλίγω και με τη διαφάνεια και κλείνω το τελείωμα με ένα λαστιχάκι. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με όλα τα τα αυγά και τα αφήνω λίγες ώρες. Αφού τα ξετυλίξω τα γυαλίζω με λάδι και ένα βαμβακερό πανάκι και τα τοποθετώ σε ένα καλαθάκι ή μία πιατέλα.

    Βαφή για τα πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας.
    Βάψιμο των αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας
    Βαφή για τα πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας.
    Βάψιμο των αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας
    Πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας.
    Εναλλακτικός τρόπος βαφής αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής

    Το καλό στις τεχνικές με χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι πως τα αυγά μπορούν να φαγωθούν άφοβα και δεν είναι μόνο για διακόσμηση. 

    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε παλαιότερες πασχαλινές αναρτήσεις μας με ιδέες για diy, για συνταγές, για ιδέες για δώρο στη νονά, για τις δικές μας στιγμές και πολλά άλλα.

    Πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας.
    Πασχαλινά αυγά βαμμένα με χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας

    Καλή σας επιτυχία.

    Κατερίνα

    Pin it for later

    Πασχαλινά αυγά βαμμένα με εναλλακτικούς τρόπους από το www.anthomeli.com

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. πολύ ενδιαφερουσα τεχνικη!! εγω λεω να δοκιμασω με χρωμα ζαχαροπλαστικης.. Γενικά τα άφουμε με την καλσικη μπογια αυγων.. ομως φετος λεω να δοκιμασω κατι πιο οικολογικό.. και φυσικο.. Θα δουμε.. καλο Σαββατοκυριακο Κατερινα μου!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης