ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το στρώσιμο του τραπεζιού. Art de la table για αρχάριους

    Αν ανατρέξει κανείς στα περιοδικά διακόσμησης και ειδικά αυτές τις ημέρες, δηλαδή λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μπορεί να βρει πολύ ωραίες ιδέες για τo στρώσιμο του τραπεζιού (art de la table). Το πρόβλημα είναι ότι αν ακολουθήσεις όλες τις ιδέες που σου δίνουν τότε σίγουρα δεν θα υπάρχει χώρος στο τραπέζι να μπουν οι πιατέλες με τα φαγητά, το σερβίτσιο, τα λουλούδια, οι πετσέτες… Αυτά είναι μόνο η αρχή γιατί πρέπει να συμπεριλάβουμε τις κανάτες, τα αλατοπίπερα, την ψωμιέρα, τα κεριά, τις πετσετοθήκες… και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι να έχουμε ένα όμορφα στολισμένο τραπέζι χωρίς να χρειάζεται όμως στην πορεία να το αδειάσουμε για να χωρέσουν όλες οι πιατέλες. Ορίστε, λοιπόν, μερικές συμβουλές.

    Συμβουλές για το στρώσιμο του τραπεζιού – art la table

    1) Αρχικά επιλέξτε το χρώμα που θα κυριαρχήσει στο τραπέζι. Αν το σερβίτσιο σας έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα επιλέξτε για το τραπεζομάντηλο ή για τις πετσέτες αυτό ή ένα άλλο χρώμα που να ταιριάζει ή ακόμα και να κάνει αντίθεση. 

    Art de la table για αρχάριους
    Τι κι αν θα φάνε μόνο τέσσερα άτομα… η ζωή θέλει καλοπέραση!

    Διαβάστε γιατί πρέπει να βάλουμε λίγη πολυτέλεια στη ζωή μας: Λίγη πολυτέλεια δεν βλάπτει.

    2) Μην διστάζετε να χρησιμοποιήσετε τα καλά σας τραπεζομάντηλα, πόσο μάλλον αν ήταν στην προίκα σας. Πάντα εντυπωσιάζει ένα ιδιαίτερα λεπτοδουλεμένο τραπεζομάντηλο. Εάν πάλι είστε του πιο μοντέρνου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μοντέρνο ράνερ οριζοντίως ή δύο καθέτως. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε πάνω στο τραπεζομάντηλο και σουπλά φτάνει να καθίσετε στο τραπέζι τόσα άτομα όσα σουπλά χωράνε στην επιφάνεια του τραπεζιού.

    Art de la table για αρχάριους
    Το στρώσιμο του τραπεζιού. Art de la table για αρχάριους 9

    3) Αγοράστε όμορφες χαρτοπετσέτες καθώς είναι πιο εντυπωσιακές από αυτές που χρησιμοποιούμε στο καθημερινό μας τραπέζι. Αν το τραπεζομάντηλο σας έχει σετ υφασμάτινες πετσέτες μπορείτε να κάνετε μια όμορφη μίξη τυλίγοντας τη μία μέσα στην άλλη. 

    Art de la table για αρχάριους
    Το στρώσιμο του τραπεζιού. Art de la table για αρχάριους 10
    Art de la table για αρχάριους
    Το στρώσιμο του τραπεζιού. Art de la table για αρχάριους 5
    Καλοκαιρινό ντεκόρ με χαρτοπετσέτες ανεμόμυλους και πολλά βότσαλα και κοχύλια!

    4) Καθώς τα κεριά φτιάχνουν μια όμορφη ατμόσφαιρα μην τα φοβηθείτε. Χρησιμοποιήστε είτε τα κηροπήγια της γιαγιάς σας ή φτιάξτε μια ωραία σύνθεση μέσα σε μία πιατέλα

    Art de la table για αρχάριους
    Το στρώσιμο του τραπεζιού. Art de la table για αρχάριους 11

    5) Εάν επιλέξετε να τοποθετήσετε λουλούδια, αρκεστείτε σε ένα όμορφο μπουκέτο στο κέντρο του τραπεζιού, το οποίο θα τοποθετήσετε μέσα σε ένα βάζο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα άνθη τους για να στολίσετε την πετσέτα ή το πιάτο. 

    Art de la table για αρχάριους

    Σε κάθε πετσέτα υπήρχε και ένα χριστουγ. στολίδι δώρο για τους καλεσμένους μας!

    Αυτά είναι τα πέντε βασικά πράγματα που θεωρώ απαραίτητα σε ένα τραπέζι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε και άπειρες ιδέες που μπορούμε να σκεφτούμε.

    Callie

    (Updated October 2022)

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης