ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Λίγη πολυτέλεια δεν βλάπτει

    Στις γιορτές και στις αργίες πάντα “μαλώναμε” με τον μπαμπά μας για το αν θα φάμε στο τραπέζι της κουζίνας ή στην τραπεζαρία, αν θα βγάλουμε τα καλά πιάτα ή τα πρόχειρα και γενικά για το πόσα πιάτα θα πρέπει να φτιάξει η μαμά ώστε το τραπέζι να του “γεμίζει” το μάτι. Ήθελε πάντα τα καλύτερα και τα περισσότερα, έστω κι αν θα τρώγαμε μόνο οι τέσσερις μας. 

    Διαβάστε ακόμα:

    Savoir vivre… των καλεσμένων! (Για όλα τα καλέσματα)

    Art de la table για αρχάριους

    Για εμένα και την αδερφή μου, ωστόσο, αυτό ήταν μια μεγάλη ταλαιπωρία καθώς έπρεπε να κάνουμε διπλάσιο κόπο για να στρώσουμε το τραπέζι και να προετοιμάσουμε μαζί με τη μαμά τα φαγητά. Μια μέρα, όμως, ο μπαμπάς άθελά του μου έδωσε ίσως την σημαντικότερη συμβουλή που μου είχε δώσει μέχρι τότε. Καθώς τρώγαμε μας ζήτησε να του φέρουμε ένα καθαρό πιάτο γιατί όπως έλεγε δεν μπορούσε να φάει το επόμενο φαγητό στο ίδιο πιάτο. Εκνευρισμένη, λοιπόν, που θα με σήκωνε για ακόμη μία φορά του είπα, “Αμάν, βρε μπαμπά και στο χωριό σου με δύο πιάτα έτρωγες;”. Με απόλυτη, λοιπόν, ψυχραιμία, πράγμα σπάνιο για το μπαμπά μου, μου είπε:

    “Ο λόγος που πάλεψα και σπούδασα στη ζωή μου είναι ακριβώς αυτός. Να μπορώ σήμερα να τρώω σε δύο πιάτα και να μην είμαι όπως ήμουν στο χωριό μου. Στη ζωή μας πρέπει πάντα να προσπαθούμε  να γινόμαστε καλύτεροι και να ανεβαίνουμε πιο ψηλά.”.

    Αυτό ήταν. Έκλεισα το στόμα και του έφερα το πιάτο. Είχε δίκαιο.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    20 νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να ομορφύνετε τις γιορτές σας

    Προετοιμασία για τις γιορτές με 8+1 απλά βήματα

    Ιδέες για δώρα για μικρούς και μεγάλους!

    Μια εορταστική ιδέα για το γιορτινό τραπέζι και ιδέα για δωράκι στους καλεσμένους σας

    Λίγη πολυτέλεια δεν βλάπτει
    Λίγη πολυτέλεια δεν βλάπτει 3

    Από τότε προσπαθώ να ακολουθώ τη συμβουλή του σε όλους τους τομείς της ζωής μου, από τα επαγγελματικά μέχρι τα μικρά καθημερινά πράγματα. Πολλοί ίσως να νομίζουν ότι αυτή η συμβουλή σχετίζεται με την υπεροψία. Καθόλου. Απλά νομίζω πως λίγη πολυτέλεια αξίζει σε όλους όσους παλεύουν καθημερινά για μια καλύτερη ζωή. Γιατί να κρατάω το καλό σερβίτσιο για τις γιορτές; Γιατί να μην φοράω στα παιδιά μου τα καλά τους ρούχα πιο συχνά; Ας μην είμαστε μίζεροι κι ας χαρούμε ό,τι με κόπο έχουμε κερδίσει!

    Προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο μενού από το Ανθομέλι

    Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι του Ανθομέλι

    Ιδέα για νόστιμο δωράκι… βαζάκια με σοκολατάκια!

    Λίγη πολυτέλεια δεν βλάπτει
    Λίγη πολυτέλεια δεν βλάπτει 4

    Από τότε που έγινα και εγώ νοικοκυρά στο δικό μου το σπίτι όχι ότι ξεκίνησα ξαφνικά να τρώω με δύο πιάτα αλλά σίγουρα προσπαθώ να κάνω τα τραπέζια μου όσο πιο όμορφα γίνεται καθώς θεωρώ ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό φαγητό. Θέλω οι φίλοι που έρχονται να χαίρονται και να νιώθουν αυτή τη νότα πολυτέλειας που θέλω να τους προσφέρω όχι από ψώνιο αλλά από αγάπη.

    Callie

    (Updated November 2012)

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Θα συμφωνούσα απόλυτα με το μπαμπά σου…. μέχρι πριν από 2 πείπου χρόνια. Όταν δουλέυεις όμως από τα πέντε σου, κοπιάζεις, σπουδάζεις, δε ξοδεύεις, εργάζεσαι σε μια δουλεία την οποία απόκτησες με την αξία σου, παντρεύεσαι κάνεις οικογένεια και θέλεις να της προσφέρεις ότι στερήθηκες, οχι, όχι υπερβολές!, έρχεται ένα κακό πολύ κακό χέρι, σου αρπάζει ότι στερήθηκες για να το προσφέρεις στα παιδιά σου, σου αρπάζει και πατάει το όνειρό σου λίγο πριν το ζήσεις, δε έχεις κουράγιο να παλέψεις άλλο, απλά παραδίνεσαι. Μαρίνα.

      • Μαρίνα μου ξέρω ότι αν πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα μπορεί να γελάσεις από μέσα σου και να με πεις υπερβολική. Φαντάζομαι ότι για να μιλάς με τόση πίκρα θα έχεις περάσει πολύ δύσκολα και σίγουρα οι δυνάμεις σου θα έχουν εξαντληθεί. Από την άλλη όμως και το να παραδωθεί κανείς δεν έχει αποτέλεσμα… ποια η αξία του να σταματήσεις να παλεύεις στη ζωή σου; Ολοι χρειάζονται ένα διάλειμμα, μια ανάπαυλα για να ξαποστάσουν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις σου. Ετσι, κι εσύ, βάλε πίσω ότι σε πίκρανε, ανασυγκροτήσου και ξανά προς τον αγώνα. Και σου μιλάω όχι εκ του ασφαλούς, αλλά έχοντας περάσει ένα εξάμηνο πολύ δύσκολο που με τον άντρα μου βρεθήκαμε επί ξύλου κρεμάμενη να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Δεν το βάλαμε κάτω όμως, καινούργιες ιδέες έπεσαν στο τραπέζι, δύναμη για εμάς και το παιδί μας και συνεχίσαμε. Εχω να πω όμως πως είχαμε και την στήριξή της οικογένειάς μας… κάτι που μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για να προχωρήσουμε. Ετσι, σήμερα βλέπω το μέλλον με μεγαλύτερο χαμόγελο… ξέρεις γιατί; Γιατί ποτέ δεν έχασα την ελπίδα μου και έβλεπα τα πράγματα θετικά. Εύχομαι να καταφέρεις να δεις το ποτήρι μισογεμάτο και να μην σταματήσεις ποτέ να ελπίζεις για το καλύτερο! Σε φιλώ και εκτιμώ πολύ την κατάθεση ψυχής που έκανες στο blog μας. Εμείς είμαστε εδώ για σας θυμίζουμε ότι η ζωή, εκτός των άλλων, είναι γλυκιά σαν μέλι! Callie

    2. Καλά τα είπε ο μπαμπάς σου!! και έμενα με κοροιδεύουν που ακόμα και στο bbq θελώ να έχω στρωμένο το τραπέζι καλά!! συμφωνώ ότι είναι μια ένδειξη αγάπης για αυτούς που έχεις καλέσει να μοιραστούν το φαγητό μαζί σου!!!

    3. Μου αρέσει πολύ αυτό που είπε ο μπαμπάς σου και το κάνω κι εγώ πολύ συχνά με διάφορα πράγματα. Επίσης πιστεύω πως τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιηθούν, για να φθαρούν, για να σπάσουν, για να τα χαρούμε. Τι χαρά δίνουν στολισμένα σε μια βιτρίνα, σκονισμένα σε ένα συρτάρι, κλεισμένα σε ένα ντουλάπι? Καμία…
      Χαίρομαι ρε κορίτσια που σας βρήκα, μου θυμίζετε εμένα και την αδερφή μου που'μαστε ακόμα πιο μακριά από ότι εσείς… Να'στε αγαπημενες και να συνεχίσετε! Τζένη

    4. Αν υπάρχει καλό φαγητό και ένα πιάτο μου φτάνει!!Άσε που πλένεις και λιγότερα τωρα άν είναι πορσελάνη 'η κεραμικό δεν με χαλάει καθόλου αν μέσα του έχει ενα ωραίο κοψίδι και το κρασάκι πίνεται και σε πλαστικό ποτηράκι με την καλή παρέα!!!Ζήσε τις απλές χαρές της ζωής με μέτρο!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης