ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Θεωρία της μουσικής-πίνακας για τις κλίμακες

    Σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω την ομαδική εργασία που φτιάξαμε πέρυσι στο ωδείο στο οποίο εργάζομαι με τους μαθητές της Β΄θεωρίας. Σκοπός της εργασίας ήταν να φτιάξουμε για την τάξη μας έναν πίνακα με όλες τις μείζονες και ελάσσονες κλίμακες όχι μόνο για διακόσμηση αλλά και για να βλέπουν τα παιδιά συνεχώς τις μουσικές κλίμακες με τους οπλισμούς τους μπροστά τους. Θεωρώ πως τα οπτικά ερεθίσματα είναι σημαντικά για την αποτύπωση των γνώσεων στο μυαλουδάκι τους. 

    Θεωρία της μουσικής-πίνακας για τις κλίμακες
    Θεωρία της μουσικής-πίνακας για τις κλίμακες 3

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Μουσική; Ώρα για μελέτη!

    Γιατί να μάθω μουσική;

    Πίνακας με μουσικές κλίμακες

    Έτσι πήρα χαρτόνια σε δύο χρώματα και αφού τα έκοψα, τα παιδιά έγραψαν με χρωματιστούς μαρκαδόρους τις κλίμακες με τους οπλισμούς τους στα 4 ροζ χαρτόνια. Οι μείζονες με διέσεις και υφέσεις στα αριστερά και ελάσσονες με διέσεις και υφέσεις στα δεξιά. 

    Μετά κόλλησα τα ροζ επάνω στο μεγάλο μοβ χαρτόνι. Τα κορίτσια δεν μπορούσαν να αντισταθούν στο να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να διακοσμήσουν με καρδούλες και πεταλουδίτσες που έφτιαξαν με ό,τι χαρτόνι περίσσεψε. Ένα κάδρο με 5 ευρώ και έτοιμος ο πίνακας για την αίθουσα θεωρίας! 

    Θεωρία της μουσικής-πίνακας για τις κλίμακες
    Θεωρία της μουσικής-πίνακας για τις κλίμακες 4

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Μικροί μουσικοί-Συμβουλές για εξάσκηση στο σπίτι

    Μικροί μουσικοί- 8 Συμβουλές για εξετάσεις

    Μικροί μουσικοί-Η συνοδεία στο πιάνο

    Μικροί μουσικοί-Συμβουλές για εμφανίσεις σε κοινό

    Θα ήθελα να με συγχωρέσετε… ξέρω ότι ίσως δεν ενδιαφέρει κάποιους από εσάς το θέμα μείζονες και ελάσσονες κλίμακες. Αλλά μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους δασκάλους μουσικής… Καταλαβαίνετε μου είναι αδύνατον να φτιάξω ένα ακόμα blog αποκλειστικά για μουσική!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Kathy δεν ήξερα πως είσαι δασκάλα μουσικής! Γι' αυτό κάπου διάβασα ότι έπαιζες πιάνο;
      Εμένα δεν με έγραψαν μικρή για πιάνο στο ωδείο και μου έχει μέινει καημός! Να σε ρωτήσω, γίνεται στην ηλικία που είμαι τώρα να ξεκινήσω μαθήματα;

    2. Πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο!! Και εγώ παλιά πήγαινα σε ωδείο και έκανα τις ελάσσονες και τις μείζονες. . η μουσική είναι μαγεία! Καλή συνέχεια να έχετε και εύχομαι η ζωή σας να είναι χαρούμενη όπως τις μείζονες! Φιλούθκια 😉

    3. Πόσο λατρεύω τη μουσική και πόσο σε καμαρώνω που την εκπροσωπείς με τόση αγάπη. Οι μαθητές σου είναι τόσο τυχεροί!! Είναι τέλειος ο πίνακας Κατερίνα! Μου άρεσαν οι πινελιές των κοριτσιών! πάντα μια γυναίκα ξέρει κάτι παραπάνω…έστω και μικρή:)

      • Με συγκίνησες και με έκανες ταυτόχρονα πολύ χαρούμενη που σχολίασες την ανάρτηση αυτή! Το σίγουρο είναι ότι χωρίς εσάς δεν θα μπορούσα να το φτιάξω τόσο όμορφο! Είπαμε εγώ βάζω την ιδέα κι εσείς υλοποιείτε! Φιλάκια πολλά! Kathy by anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης