ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πάμε πακέτο!

    Καλημέρα Aνθομελάκια! Η σημερινή ανάρτηση είναι από αυτές τις ωραίες που έχουμε την χαρά να γράφουμε και οι δύο καθώς υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Θα ξεκινήσω, λοιπόν, εγώ (Κατερίνα) και μετά θα πάρει την σκυτάλη η Κάλη.

    Τι ωραίο πράγμα να λαμβάνεις δώρα! Και μάλιστα από πρόσωπα που αγαπάς και σου λείπουν γιατί μένουν μακριά. Πριν λίγες μέρες, η κόρη μου και γιος μου λάβανε ένα δεματάκι από την θεία και την ξαδέρφη τους… την θεία Κάλη και την Μελίτα δηλαδή! Ο λόγος της αποστολής των δώρων δεν ήταν ουσιαστικά για κάποια συγκεκριμένη γιορτή. Εξάλλου συνηθίζουμε να στέλνουμε δέματα ή κάρτες και γράμματα η μία στην άλλη ακόμα και τώρα που υπάρχουν πιο γρήγοροι τρόποι επικοινωνίας, όπως τα e-mail, το facebook ή το skype. Μας θυμίζει και λίγο την εποχή που η Κάλη έλειπε στην Αγγλία και περιμέναμε ανυπόμονα εκείνες τις ωραίες καρτούλες και τα γράμματα με τα νέα της ή ακόμα κι εκείνα τα δεματάκια με ένα σωρό μικροδωράκια που αγόραζε για μας. Τώρα με τα παιδιά μας που δυστυχώς λόγω απόστασης δεν μπορούν να μεγαλώνουν παρέα και κάνουν καιρό να δουν το ένα το άλλο έχουμε ένα λόγω παραπάνω για τέτοιου είδους επικοινωνία. 

    Τα δώρα της θείας Κάλης για τα ανίψια της

    Αφορμή κυρίως ήταν τα γενέθλια της Μελίτας τον Αύγουστο και τα όσα ετοίμασε η Κάλη! Μόλις είδε η κόρη μου την ανάρτηση στο blog, παρά την στεναχώρια της που δεν ήταν κι εκείνη εκεί, ενθουσιάστηκε! Της είπα πως η θεία τους έχει κρατήσει από μία κονκάρδα κι ας μην ήτανε στο πάρτυ. Έτσι για να θυμούνται τα δεύτερα γενέθλια της ξαδέρφης τους! Ξέρετε όμως τι μου είπε με την παιδική αθωότητά της; Μαμά, θα ήθελα κι εγώ μια φούστα χαβανέζας! Εγώ δεν ήξερα τι να της απαντήσω αλλά η θεία είχε κάνει ήδη το θαύμα της μιας και δεν παρέλειψε να κρατήσει μια φούστα κι ένα κολιέ από λουλούδια και για την Μαρία της! Το λέω και συγκινούμε πραγματικά γιατί πάντα σκέφτεται για μας πριν από μας η γλυκιά μου η αδερφή! Έτσι λοιπόν έφτασε το πολυπόθητο δέμα! Ξέρετε τι περιείχε;

    Πάμε πακέτο! 1
    Πάμε πακέτο! 17

    Το δεματάκι περιείχε τη στολή χαβανέζας για την Μαρία, τις κονκάρδες και για τους δύο που έφτιαξε ειδικά για τα γενέθλια της μικρής μας η Μαρίνα από το Δημιουργούμε μαζί, είχε ένα κουτί lego 3 σε 1 (δωράκι για τα γενέθλια του Θάνου), δύο πανέμορφα κρεμαστά για την Μαρία (η θεία Κάλη της είχε στείλει μερικές φώτος να διαλέξει ποια ήθελε) από την Μαρία του New Kid in Town και τέλος ένα από τα βιβλία της Μαρίας Ρουτσοχατζάκη,  δώρο της ίδιας της συγγραφέως. 

    Το πιο αστείο απ΄ όλα ήταν πως ο Θάνος περιμένοντας να έρθει η αδερφή του από το σχολείο και εφόσον δεν μπορούσε να ανοίξει μόνος το πακέτο τους, μιλούσε στο πακέτο και το έβαλε δίπλα του στον καναπέ να δούνε μαζί παιδικά στην τηλεόραση! Καλά είχε ξεφύγει εκεινη την ημέρα. Έκανε όμως πολύ υπομονή, δεν μπορώ να πω! Δυστυχώς ενώ ήμουν έτοιμη να τους τραβήξω με την κάμερα για να δει η θεία τις αντιδράσεις τους από την βιασύνη μου να προλάβω πριν το ανοίξουνε μπερδεύτηκα και αντί να τραβάω βίντεο έβγαζα φώτο! Σνιφ! Κι αφού τα είδαμε και τσιρίξαμε και χοροπηδήσαμε ο Θάνος ξεκίνησε την συναρμολόγηση ενώ η Μαρία φόρεσε την στολή της και άρχισε τον χορό! Τα lego έγιναν η τελευταία μας μανία τον τελευταίο καιρό! Οπότε το δώρο της θείας έπιασε τόπο!

    Πάμε πακέτο! 3
    Να λοιπόν τα δύο κρεμαστά! Το παγωτάκι για την Μαρία και το σαλιγκαράκι το στολίστηκα εγώ (δανεικό μου το έδωσε μην νομίζετε!) Την κονκάρδα την καρφίτσωσε στην τσάντα της!

    Μετά από όλη αυτή την χαρά δεν μπορούσαμε να μην επισπεύσουμε την δική μας αποστολή πακέτου! Ναι, είχαμε κι εμείς πολλά δωράκια για τις αγαπημένες μας. Έτσι, μαζί με την γιαγιά Μαρία που από καιρό βάζαμε σε μιαν άκρη διάφορα πράγματα προς αποστολή ξεκινήσαμε να γεμίζουμε την κούτα. Αυτή τη φορά το δέμα μας δεν περιείχε καθόλου μαγειρευτά φαγητά αλλά μόνο δωράκια για τις δυο τους (την άλλη φορά θα βάλουμε και για τον μπαμπά για να μην είναι παραπονεμένος… προς το παρόν του στείλαμε σοκολάτες που τις αγαπάει πολύ!).

    Αλλά το τι είχε μέσα το πακέτο μας καλύτερα να σας το πει η Κάλη! Φιλιά από μένα!

    Τα δώρα γιαγιάς και θείας για τη Μελίτα

    Φαντάζομαι ότι δεν χαίρομαι μόνο εγώ όταν παραλαμβάνω δέματα, δώρα και λοιπά καλούδια. Ο καθένας θα τρελαινόταν αν παραλάμβανε μια κούτα με διάφορα πράγματα έστω κι αν τα περισσότερα ήταν για το παιδί του… διπλή η χαρά!! Έτσι κι εμείς παραλάβαμε τη “βόρεια” κούτα που έφτασε από το μεσημέρι αλλά είχαμε τη χαρά να την ανοίξουμε το βράδυ αφού γύρισα από τα μαθήματα. Ο Κώστας την είχε κρύψει στον διάδρομο της πολυκατοικίας και έτσι η Μελίτα δεν την πήρε μυρωδιά. Ωστόσο ήξερε από μέρες ότι την περιμένουμε και κυρίως ότι μέσα περιείχε την κούκλα που της είχαν πάρει ο παππούς και η γιαγιά από το ταξίδι τους στο εξωτερικό. 

    Πάμε πακέτο! 5
    Μελιτούλα εν δράση. Κάθε προσπάθεια να την ανοίξει πήγαινε χαμένη οπότε στο τέλος η καημένη άφησε τον μπαμπάς της να κόψει την ταινία και περίμενε στην άκρη φωνάζοντας γιούπι γιούπι… γιεεεε… και χοροπηδώντας σαν τρελή!  
    Πάμε πακέτο! 7
    Ξεκινώντας από βιβλία και ρούχα, προχωρήσαμε σε σοκολάτες και γλυκά… ακόμα και σε δύο γιογιό αχρησιμοποίητα απο τα τέκνα της αδερφής μου αλλά ιδιαίτερα χρήσιμα για μένα, χιχι! Ωστόσο το μυαλό της ήταν ακόμα στην κούκλα!!
    Πάμε πακέτο! 9
    Πάμε πακέτο! 18

    Και ναι… επιτέλους η ώρα ήρθε και η κούκλα εμφανίστηκε (την είχα βάλει και κάτω κάτω). Η Μελίτα άρχισε να χοροπηδάει (ξανά!) να αγκαλιάζει την κούκλα της και να την φιλάει. Νομίζω ότι δεν είχε ξανακάνει έτσι για δώρο. Τρελάθηκε με την κούκλα της… ειδικά με το γεγονός ότι όταν την ξάπλωνες έκλεινε τα μάτια της… από τότε εννοείται ότι κοιμαται συνέχεια μαζί της. Προς το παρόν τουλάχιστον γλυτώσαμε και το μπάνιο της κούκλας γιατί ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι ότι λούζονται τα μαλλιά της… από τα δόντια του χάρου την έσωσα όταν πήγε να την βουτήξει ολόκληρη μέσα στο μπάνιο,χαχα!!!!

    Πάμε πακέτο! 11
    Πάμε πακέτο! 19

    Ο κουμπαράς με την Μελιτούλα απ’ έξω… γεμίζει κάθε μέρα με ένα ευρώ για να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα… άλλωστε καλό είναι να μαθαίνουν από νωρίς την αποταμίευση. Βάζει με τον μπαμπά της ένα ευρώ κάθε βράδυ και μετά του χαιδεύουν και την κοιλίτσα για να χωνέψει,χαχα!!! Το μαγικό μπλοκ ζωγραφικής με τα γκλίτερ το κράτησα στην άκρη για λίγο αργότερα. Άλλωστε ήταν τόσα τα πράγατα στο κουτί που αποφάσισα να της τα βγάζω σιγά σιγά! Οσο για τα γλυκά, ο Κώστας τα απόλαυσε δεόντως!! Να πω βέβαια ότι το πακέτο περιείχε και πολλά πολλά ακόμα μικροπραγματάκια που έκαναν την έκπληξή μας ακόμα μεγαλύτερη… μπαλίτσες, παπάκια, λούτρινα κ.α.

    Ξέχασα να πω ότι ο κεντρικός και βασικότερος στόχος του πακέτου ήταν να σταλούν και μερικά ρούχα για τη Μελίτα… μιας και είχε αρχίσει το κρυουλάκι. ‘Ετσι γιαγιά και Θείος έκαναν τον θαύμα τους και έτσι γέμισε και πάλι η ντουλάπα μας με όμορφα πράγματα. Καινούργια σετ, εσώρουχα αλλά και ρούχα της Μαρίας τρέλαναν τη Μελίτα και αρχίσαμε τις ξεγυμνοσιές… με το καλύτερό της ένα καρώ πουκάμισο της Μαρίας (είμαστε και μέσα στην μόδα) που με το ζόρι της το βγάλαμε για να κοιμηθεί, χιχι!

    Φυσικά δεν έλειπαν οι υπέροχες ζωγραφιές της Μαρίας και το δώρο τους για μένα… ένα πρωτότυπος σελιδοδείκτης για τα βιβλία μου που μπήκε άμεσα στη θέση του… ανάμεσα από τις σελίδες του βιβλίου μου. Το πακέτο συμπληρώθηκε με τα βιβλία της Μαρίας που δεν χρειάζεται πια αλλά και ένα υπέροχο βιβλίο δώρο για τα γενέθλια της Μελίτας μου. Εκείνο το βράδυ διαβάσαμε πολύ βιβλίο πριν να κοιμηθεί,χαχα!!!

    Πάμε πακέτο! 13
    Πάμε πακέτο! 20

    Προς το τέλος του ανοίγματος της κούτας, μας έκαναν φυσικά παρέα από Skype και ο παππούς με τη γιαγιά, που η Μελίτα περίμενε με αγωνία μπροστά από τον υπολογιστή! Έτσι τελείωσε πολύ όμορφα αυτή η υπέροχη βραδιά!

    Πάμε πακέτο! 15
    Πάμε πακέτο! 21

    Αυτή ήταν μία από τις ωραιότερες κούτες που έχουμε παραλάβει όλα αυτά τα χρόνια και θα προτείναμε σε όσους έχουν ανθρώπους μακριά να τους κάνουν μικρές εκπλήξεις σαν αυτή. Ανεξάρτητα από το τι θα βάλετε μέσα, η χαρά της προσμονής και του ανοίγματος είναι ανεκτίμητη! Να έχετε μια υπέροχη μέρα και ελπίζουμε κι εμείς να σας την κάναμε λίγο πιο γλυκιά. 

    Κατερίνα-Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Αυτό που εύχομαι για εσάς μέσα από την καρδία μου είναι να είστε πάντα μα πάντα τόσο και ακόμα ποιό πολύ αγαπημένη οικογένεια!Σας θαυμάζω και σας λέω ακόμα μιά φορά πόσο πολύ μου θυμίζετε τη δική μου οικογένεια!
      Να είστε πάντα καλά!

    2. είναι τέλεια αυτά τα πακέτα!!! μόλις είδα πακέτο, θυμήθηκα αυτή τη σούπερ ανάρτηση με τα φαγητά που είχα ζηλέψει πολύ!! αλλά ακόμα και το πιο μικρό πακετάκι τέλειο είναι! παίρνεις πολύ χαρά! όμορφα και όλα τα καλούδια, μπράβο κορίτσια που είστε τόσο αγαπημένες! φιλάκια πολλά!! 🙂

    3. Πολύ ωραίες οι εκπλήξεις σας. Οταν ειδα το μεγεθος της κουτας που σταλθηκε στην Καλη νομιζα οτι θα ήταν γεμάτη και με φαγητά, αλλά ευτυχώς το γλυτώσαμε το γαστρονομικό σοκ,χιχι. Να είστε πάντα τόσο αγαπημένες κορίτσια και να χαίρεστε τα παιδάκια σας.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης