ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εσένα ποιος έχει τη φροντίδα του παιδιού σου όταν εργάζεσαι;

    Τηλεκπαίδευση, webex, εργασία από το σπίτι, αναστολή εργασίας. Νέοι όροι μπήκαν στη ζωή μας και να σου πω την αλήθεια δεν τα πήγαμε και άσχημα! Και τα παιδιά προσαρμόστηκαν και οι γονείς βρήκαν λύσεις. Ή μήπως όχι; Ξέρεις πόσες φορές λέω στον εαυτό μου να μην κρίνω από τα δικά μου δεδομένα. Είμαι μια μαμά που έχω την πολυτέλεια να εργάζομαι από το σπίτι όλο αυτό το διάστημα και να έχω στο πλευρό μου και τον άντρα μου ο οποίος και εργάζεται αλλά και με βοηθάει με τη φροντίδα της Μελίτας. Εσύ όμως; Ανήκεις στην ίδια κατηγορία με εμάς; Εσένα ποιος έχει αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού σου όταν εργάζεσαι είτε στον εργασιακό σου χώρο είτε μέσω τηλεργασίας; Μήπως είσαι σε μια συνεχή αναζήτηση για babysitter?

    Όπως σου είπα, δεν θέλω να κρίνω μόνο από τη δική μου εμπειρία και έτσι “έκανα μία γύρα” στους γνωστούς μου. Τρία παιδιά μικρά που χρειάζονται παιχνίδι, δύο παιδιά στο δημοτικό που χρειάζονται βοήθεια με τα μαθήματα, παιδιά στο γυμνάσιο που χρειάζονται επιπλέον εκγύμναση, πολλές ώρες εργασίας στο σπίτι χωρίς χρόνο για φαγητό και παιχνίδι με τα παιδιά, μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια, πατέρας σε μονογονεϊκή οικογένεια χωρίς βοήθεια από παππούδες και γιαγιάδες και πάει λέγοντας! Τι γίνεται ρε παιδιά με όλους αυτούς τους ανθρώπους… που ουδεμία σχέση έχει η ζωή τους με τη δική μου; Τι συμβαίνει όταν έχουν ανάγκη να βρουν έναν άνθρωπο, μια babysitter, να τους προσέχει τα παιδιά ή ακόμα και να τους διαβάσει καθώς δεν είναι υποχρεωτικό όλοι οι γονείς να μπορούν να παίξουν και τον ρόλο του δασκάλου;

    Η πρώτη κίνηση συνήθως είναι να ρωτήσουν τους φίλους και συγγενείς αν έχουν να τους προτείνουν κάποια γυναίκα. Ε, τα λέω καλά; Αρχίζει η έρευνα, ρωτάς από εδώ, ρωτάς από εκεί… αλλά συνήθως όλες είναι πιασμένες. Όχι, πες την αλήθεια, έτσι δεν είναι; Δεύτερη λύση, ζητάς χάρες από συγγενείς και φίλους. “Μήπως μπορείς να μου κρατήσεις λίγο το παιδί;” ή “Να έρθει να παίξει με τα δικά σου;”. Καθώς όμως που λόγω πανδημίας ακόμα και αυτό το πήγαινελα είναι απαγορευτικό πλέον, εμείς σας έχουμε και μια τρίτη λύση: τη Nannuka!

    Εσένα ποιος έχει τη φροντίδα του παιδιού σου όταν εργάζεσαι;
Nannuka
    Εσένα ποιος έχει τη φροντίδα του παιδιού σου όταν εργάζεσαι; 2

    Προσωπικά έχω υπάρξει στην πλατφόρμα της Nannuka και από τις δύο πλευρές. Και ως καθηγήτρια αγγλικών που καταχώρισα την αγγελία μου για εύρεση εργασίας αλλά και ως μαμά που αναζητούσα ψυχαγωγό για κάποιο πάρτι της κόρης μου. Και σας διαβεβαιώ ότι και από τις δύο πλευρές οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ καλές. Πίσω από αυτή την πλατφόρμα υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι που νοιάζονται και φροντίζουν να νιώσετε ασφάλεια.

    Ωστόσο καταλαβαίνω και τις ανησυχίες σας. Γιατί άλλο να ζητάς ψυχαγωγό και άλλο να ζητάς babysitter, νηπιαγωγό, βρεφοκόμο ή ακόμα και μαία ή βοηθό μητρότητας για τη φύλαξή ή τη φροντίδα του μωρού, νηπίου ή του παιδιού σου. Γι αυτό όμως ακριβώς σας προτείνω τη Nannuka. Επειδή ξέρω πόσο δύσκολο είναι να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο να σου φροντίσει το μωρό ή το παιδί σου. Ξέρω πώς είναι να κλείνεις την πόρτα για να πας στη δουλειά και να μην είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Και επειδή είναι πολύ δύσκολο, τότε ας το κάνουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται!

    Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα της Nannuka εδώ σε περίπτωση που χρειάζεστε πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες φύλαξης παιδιών, babysitting, ακόμα και για την εταιρεία ή τις διακοπές σας.

    Θα χαρώ να μάθω αν είχατε εμπειρία με την πλατφόρμα της Nannuka.Εσείς θα μπαίνατε στη διαδικασία να αναζητήσετε παρόμοιες υπηρεσίες για να βρείτε κάποιον άνθρωπο κατάλληλο, μια babysitter ή μία παιδαγωγό, να αναλάβει τη φροντίδα και τη φύλαξη του παιδιού σας;

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης