Σχεδιάστε τριασδιάστατα χέρια… έτσι για παιχνίδι…!

Kathy

Καλή Κυριακή σε όλους! Πως τα περνάτε; Ελπίζουμε όμορφα! Δεν έχετε βαρεθεί, εσείς που έχετε παιδιά, να ακούτε την φράση «μαμά, βαριέμαι» και τελικά από την πολλή βαρεμάρα να καταλήγουν πάντα στην τηλεόραση και στα τάμπλετ, τους υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια; Εγώ πάντως έχω βαρεθεί και γι αυτό βάζω όριο και σε αυτά. Να ένας γρήγορος τρόπος να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά φτιάχνοντας κάτι διαφορετικό, κάτι τρισδιάστατο…. όπως τα τρισδιάστατα χέρια! 

Πώς θα φτιάξετε τρισδιάστατα χέρια

Για να φτιάξετε τα τρισδιάστατα χέρια θα χρειαστείτε τα εξής υλικά: χαρτί, μολύβι και τρεις μαρκαδόροι διαφορετικού χρώματος (καλύτερο αποτέλεσμα έχει όταν έχετε έναν σκούρο, ένα «μέτριο» κι έναν ανοιχτόχρωμο μαρκαδόρο)

1.Φτιάξτε το περίγραμμα της παλάμης σας πάνω σ’ ένα χαρτί. (εικ. 1-2)

2.Δημιουργείστε παράλληλες οριζόντιες γραμμές όπως στην εικόνα 3 με τον σκούρο μαρκαδόρο. Στα σημεία του χεριού η γραμμή είναι καμπύλη ενώ έξω από το χέρι είναι ευθεία.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

3.Επαναλαμβάνετε κατά τον ίδιον τρόπο με τα άλλα δύο χρώματα. (πάνω τα σκούρα και από κάτω τα ανοιχτά) και τα τρισδιάστατα χέρια σας είναι έτοιμα.

Δεν είναι ωραίο το αποτέλεσμα με αυτά τα τρισδιάστατα χέρια; Είμαι σίγουρη πως όταν το μάθουν πώς γίνεται θα απασχοληθούν και μόνα τους δοκιμάζοντας διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.  Αλήθεια εσείς τι κάνετε για να τα απασχολήσετε τις μέρες που βαριούνται και δεν έχουν τι να κάνουν;

Να έχετε ένα όμορφο υπόλοιπο Κυριακής! 

Kathy

Πάρτε περισσότερες ιδέες για κατασκευές για παιδιά στην Κατηγορία DIY