Ένα ψυγείο γεμάτο… αναμνήσεις!

Callie
Καλημέρα σε όλους!!! Σήμερα αποφάσισα να σας μιλήσω για το ψυγειάκι μου αν και είμαι σίγουρη ότι σε πολλούς από εσάς μπορεί να φανεί κιτς ή παλιομοδίτικο. Για μένα όμως το ψυγείο μου είναι ένα αντικείμενο γεμάτο αναμνήσεις… γιατί όπως βλέπετε είναι γεμάτο μαγνητάκια, τα οποία του προσφέρουν χρώμα και το κάθε ένα κρύβει την δική του ιστορία… την ιστορία ενός ταξιδιού δικού μας ή ενός φιλικού ή συγγενικού προσώπου. 
 

Όταν αρχίσαμε να συλλέγουμε μαγνητάκια, ξεκινήσαμε να αγοράζουμε τα κλασσικά σχέδια που πουλούσαν στα καταστήματα λαϊκής τέχνης στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς. Πάντα όμως προσέχαμε το μαγνητάκι να απεικονίζει την περιοχή ή κάποιο αξιοθέατο του ταξιδιού μας (με εκνευρίζουν τα μαγνητάκια που ενώ για παράδειγμα δείχνουν τους ανεμόμυλους της Μυκόνου, γράφουν το όνομα κάποιας άλλης περιοχής). Με τα χρόνια όμως καταλήξαμε να ψάχνουμε ό, τι πιο ιδιαίτερο υπάρχει σε μαγνητάκια.. ακόμα κι αν η τιμή τους πολλές φορές φορές ξεπερνούσε το όριο του σουβενίρ!

Οταν οι γύρω μας παρατήρησαν την τρέλα μας, άρχισαν να μας φέρνουν κι αυτοί το κατιτίς τους και να μας σκέφτονται πάντα στα ταξίδια τους (μα δεν είναι υπέροχο αυτό;) Μπήκαν και αυτοί στην διαδικασία να ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο που να μην το έχουμε και φυσικά να εκπροσωπεί και την χώρα ή την πόλη που βρίσκονταν!

Έτσι, καταλήξαμε να έχουμε μια φοβερή συλλογή απ’ όλο τον κόσμο. Από την Αθήνα και την Χαλκιδική, από το Λονδίνο και το Παρίσι έως την Ταιβάν και την Κίνα. Για του λόγου το αληθές, δείτε μερικά από αυτά:

Μαγνητάκια από Ελλάδα – Άλλα ιδιαίτερα, άλλα κλασσικά αλλά όλα με το υπέροχο γαλάζιο χρώμα των θαλασσών και του ουρανού μας!!!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

 

Μαγνητάκια από Ευρώπη – Εδώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Λατρεύω τα μαγνητάκια-κούκους, το Μύλο από την Ολλανδία και τα υπέροχα ξύλινα από την Τοσκάνη. Φυσικά όλα έχουν την ιστορία τους και κρύβουν τις δικές τους αναμνήσεις.

 

 
Προσθήκη λεζάντα

 

 

 

 

 

 
 

Μαγνητάκια από Αμερική – Εκεί ομολογώ πώς δεν έχω πάει εγώ. Εχουμε όμως τρεις καλούς φίλους (ο ένας από αυτούς ο γνωστός Takis που βγάζει μερικές από τις υπέροχες φωτογραφίες που αναρτώ στα ταξίδια μας) που πηγαίνουν συχνά πυκνά και μας θυμούνται. Όταν μάλιστα πρόσφατα πήγε κι ο Κώστας για δουλειές δεν χρειάστηκε να πάρει… μας είχαν καλύψει!

 
 

Μαγνητάκια από Ασία – Το δεύτερο μαγνητάκι μας το έφερε η Κατερίνα κι ο Γιώργος από Ταϊλάνδη που είχαν πάει Ταξίδι του Μέλιτος. Εγώ από Ασία μόνο Κων/πολη (η οποία ως γνωστόν δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι Ευρώπη η Ασία).

 

 

Μαγνητάκι από Αφρική – Αυτό το υπέροχο μαγνητάκι μας το έφεραν δύο φίλες μας (αυτές που πηγαίνουν και Αμερική!!!) Νομίζω αυτό είναι το πιο κοντά που θα έρθω ποτέ με την συγκεκριμένη ήπειρο!

 

Όπως παρατηρήσατε, η μόνη ήπειρος που μας έχει ξεφύγει μέχρι τώρα είναι η Αυστραλία… αλλά που θα πάει θα την καταφέρουμε κι αυτήν. 

Κιτς, μοντέρνο, φολκλόρ ή πρωτότυπο… αυτό είναι το ψυγειάκι μου και δεν το αλλάζω με τίποτα!!

Callie