Αυγά βαμμένα με κλωστές φλος και όμορφες αυγοθήκες

Kathy

Πέρσι έβαψα τα πασχαλινά μου αυγά με κλωστές φλος. Τυλίγω τα αυγά με τις κλωστές, τα τυλίγω καλά με αλουμινόχαρτο και τα βράζω. Η διαδικασία είναι απλή και τα αυγά  γίνονται εντυπωσιακά, χωρίς χρωστικές ουσίες! Αν χρησιμοποιήσουμε άσπρα αυγά και δεν τα τυλίξουμε με πάρα πολλά διαφορετικά χρώματα μαζί, τότε το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Να προτιμήσετε 2-3 χρώματα σε κάθε αυγό. Για πιο έντονο αποτέλεσμα επίσης, επιλέγουμε έντονα χρώματα κλωστών και αφήνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κενά στην επιφάνεια του αυγού.

Πώς βάφουμε αυγά με χρωματιστές κλωστές φλος

Την διαδικασία την ξεκινάω Μ. Τετάρτη βράδυ. 

Βάζω τα αυγά σε νερό 

Μετά κόβω τις κλωστές σε μικρά κομμάτια όσο περίπου ένα δάχτυλο. (τέλεια δουλειά για τα παιδιά!) 
Τυλίγω τα βρεγμένα αυγά με τα κομμάτια με ό,τι συνδυασμό χρωμάτων θέλω  (τέλειο αποτέλεσμα με φουξ, τυρκουάζ, κόκκινο, μωβ).  

Μετά τυλίγω με αλουμινόχαρτο
Τα αφήνω έτσι τυλιγμένα για μια νύχτα  μέσα στο νερό στην κατσαρόλα που θα τα βράσω, για να ποτίσουν καλύτερα τα χρώματα (αυτό όμως είναι προαιρετικό).

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Την άλλη μέρα ανάβω το μάτι στο 9 και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνω στο 7, αφήνω για 15΄ και σβήνω το μάτι. Τα αφήνω εκεί για λίγοΓια πιο έντονο χρώμα προσθέτω στο νερό ξύδι

Στο τέλος, μετά το ξετύλιγμα, τα γυαλίζω τρίβοντάς τα με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανάκι. Αυτό ισχύει για όλους τους τρόπους βαφής!
 
Τα περυσινά μου ήταν υπέροχα! 

Πώς φτιάχνουμε αυγοθήκες για τα αυγά μας

Το άλλο που έκανα πέρυσι ήταν να φτιάξω χαρούμενες αυγοθήκες για να τοποθετήσω μέσα τα αυγά και να τα προσφέρουμε στις νονές και στις γιαγιάδες. Γιατί, δεν ξέρω για εσάς, εμείς έχουμε έθιμο το Πάσχα να πηγαίνουμε στην νονά τσουρέκι και αυγά κι εκείνη να μας  δίνει λαμπάδα και δωράκι. 
 

Από τώρα λοιπόν αγοράστε αυγά σε χάρτινες και όχι σε πλαστικές αυγοθήκες!
 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • χάρτινες αυγοθήκες
  • Σπρέι για να τις βάψετε
  • χρωματιστό χόρτο (υλικό για να τις γεμίσετε θα βρείτε νομίζω και στο jumbo)
  •  υλικά για να τις διακοσμήσετε εξωτερικά

Βάφετε με σπρέι τις αυγοθήκες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο χρώμα για το εσωτερικό και άλλο για το εξωτερικό. Αφήνετε να στεγνώσει. Μετά μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως σας αρέσει και ανάλογα με τα υλικά που διαθέτετε! 
Δείτε στο Ανθομέλι κι άλλους τρόπους για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας:

Με κηρομπογιές και χρώματα ζαχαροπλαστικής
Με χρώματα ζαχαροπλαστικής
Νέα τεχνική: Με χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας 

Βρείτε παλαιότερες πασχαλινές αναρτήσεις μας εδώ.