Πασχαλινό καλάθι για την νονά και τον νονό.

Callie

Καλησπέρα Ανθομελάκια! Διανύουμε την M. Εβδομάδα και απ’ ότι έχω δει στο facebook αλλά και γενικά στους ανθρώπους που με τριγυρίζουν, οι φούρνοι έχουν πάρει φωτιά, τα κουλουράκια και τα τσουρέκια μοσχομύρισαν τα σπίτια, το πορτοφόλι σιγά σιγά αδειάζει από τα δώρα για μικρούς και μεγάλους και φυσικά ο καιρός μας έχει τρελάνει με την σχεδόν καλοκαιρινή του εμφάνιση. Φυσικά, την τιμητική τους έχουν οι νονές και τα βαφτιστήρια… και εννοείται και πως για εμάς είναι πολύ σημαντική στιγμή καθώς είναι και η πρώτη χρονιά που η Μελίτα θα λάβει τη λαμπάδα της και τα πρώτα πασχαλινά της παπούτσια (λέω πασχαλινά γιατί η νονά από παπούτσια μας έχει φέρει πολλά). Το λιγότερο, λοιπόν, που μπορεί να κάνει ένα βαφτιστήρι είναι να προσφέρει στην νονά του ένα τσουρέκι και αυγουλάκια (αν την δείτε μετά την Μ. Πέμπτη) ως ένδειξη του σεβασμού και της αγάπης του. Εμείς, ωστόσο, το πήγαμε ένα βήμα παρακάτω και της ετοιμάσαμε ένα πολύ όμορφο καλάθι με διάφορα δωράκια… που μύριζε cupcake! Kαι όχι, μην φαντάζεστε ότι κάθισα να ψήσω cupcakes, αν και αυτό θα μπορούσα, απλά της έδωσα δύο βασικά στοιχεία για να τα φτιάξει η ίδια,χιχι!! Συνταγές και θήκες!
Η ιδέα μου ήρθε όταν πήγα στην παρουσία του βιβλίου της Αθηνάς Πάνου (της γνωστής Sugar Buzz) Cupcakes, η οποία παρεπιπτόντως είναι πολύ χαμογελαστή και γλυκομίλητη. Αφού μου υπόγραψε το βιβλίο ώστε να το παραδώσω με αφιέρωση στα κουμπαράκια μου, το έβαλα μέσα σε ένα καλάθι και το συνόδευσα με θήκες για cupcakes, μια θήκη για κεκάκι-λαγουδάκι, ένα τσουρεκάκι με ένα κόκκινο αυγό (έτσι για το έθιμο), και 3-4 χρωματιστά διακοσμητικά αυγά. Σημαντικό κομμάτι ήταν και η καρδούλα που της είχαμε πάρει από τα Καλάβρυτα αλλά δεν είχαμε αξιωθεί να της την δώσουμε που έγραφε «Νoνά έχω μόνο μία και δεν την αλλάζω με καμία»… φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον νονό μας! 

Έτσι, την ημέρα που ήρθαν για επίσκεψη (εμείς δεν μπορούσαμε να πάμε όπως λένε τα δικά μας τα έθιμα και έτσι τους είπαμε να έρθουν αυτοί) η Μελίτα πήρε την υπέροχη χειροποίητη λαμπάδα της Νονάς Φλώρας, το σοκολατένιο αυγό της και τα παπούτσια της και αυτή της πρόσφερε το καλάθι της. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή, πραγματικά!

Και επειδή ο νονός δεν πρέπει να είναι παραπονεμένος… ήταν συνέχεια στην αγκαλιά του ή πίσω του σαν ουρά! Βλέπετε, άλλος τρέχει για τα δώρα, και άλλος παίρνει τις αγκαλιές, χιχι!

Αν, λοιπόν, κι εσείς έχετε χρόνο και μεράκι προσφέρετε στη νονά ή στο νονό σας κάτι παραπάνω από ένα ξερό τσουρέκι (αν και πολλοί δεν παίρνουν ούτε αυτό!)… όχι γιατί έχει αξία το δώρο, αλλά η χειρονομία… η απόδειξη ότι το βαφτιστήρι νοιάζεται! Και να είστε σίγουροι ότι όσο μικρό κι αν είναι το παιδί σας… βλέποντας από εσάς, με τα χρόνια θα αρχίσει να συμμετέχει και αυτό και τότε η αξία του δώρου θα είναι ακόμα μεγαλύτερη!!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Δείτε εδώ κι άλλη μια ιδέα για πασχαλινό καλάθι για την νονά και τον νονό. 

Σας εύχομαι μια καλή Μ. Εβδομάδα!
Callie