ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    2 βιβλία από Εκδόσεις Άθως και Εκδόσεις Θύρα με ευωδιά… παλιού

    Οι Εκδόσεις Άθως Παιδικά και οι Εκδόσεις Θύρα “ξαναχτυπούν” με δύο νέα βιβλία για παιδιά που όμως έχουν μια ευωδιά παλιού, μια ευωδιά ρετρό και λίγο αναμνησιακή. Μιλάμε φυσικά για το Τενεκεδένιο σχολείο και το Πασχαλιάτικο αεράκι σε κερκυραικό καντούνι της Άννας Ιακώβου.

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

    Το Τενεκεδένιο Σχολείο της Αννα Ιακώβου

    Εσείς το ξέρατε ότι το 1923 στην περιοχή της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη υπήρχε το κατά κόσμο “Τενεκεδένιο Σχολείο”; Εγώ όχι πάντως! Να λοιπόν μια ευκαιρία να μιλήσω στην Μελίτα για το πόσο τυχερή είναι που το σχολείο της τής προσφέρει όλα αυτά τα κομφόρ και ότι τελικά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ωστόσο, μέσα από τις αφηγήσεις των μικρών πρωταγωνιστών του βιβλίου και την υπέροχη εικονογράφηση βλέπουμε ότι όπως και να είναι το σχολείο ενός παιδιού, αυτό πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να το βλέπει σαν το ωραιότερο στον κόσμο… γιατί το σχολείο είναι το σκαλοπάτι για την μάθηση που τόσο ανάγκη έχον όλα τα παιδιά (κι ας μην το καταλαβαίνουν πάντα!). 

    ekdoseis_thira_diagonismos

    Συγγραφέας: Η Άννα Ιακώβου εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο το 2000 και από τότε έχει κυκλοφορήσει 32 τίτλους βιβλίων που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους αλλά και βραβεύτηκαν για την ποιοτική προσφορά τους στο παιδικό βιβλίο. 

    Πασχαλιάτικο αεράκι σε κερκυραικό καντούνι της Αννας Ιακώβου

    Ίσως να σας κάνει εντύπωση που δεν ενσωμάτωσα αυτό το φαινομενικά πασχαλινό βιβλίο στον διαγωνισμό με τα Πασχαλινά βιβλία των Εκδόσεων Άθως. Διαβάζοντάς το όμως συνειδητοποίησα ότι αυτό το βιβλίο κλίνει περισσότερο στο να είναι λαογραφικό παρά καθαρά πασχαλινό. Με φόντο την Κέρκυρα μιας άλλης εποχής βλέπουμε μερικά από τα πασχαλινά έθιμα αυτού του υπέροχου τόπου μέσα από τις διηγήσεις ενός Ηπειρώτη που πρώτη φορά ταξιδεύει σε νησί. Εύηχες κερκυραϊκές λέξεις, όμορφη εικονογράφηση και μιας ιστορία που σε ταξιδεύει.

    Η Μελίτα δεν σταματούσα να γελάει με τις λέξεις που άκουγε, όπως τσιλίχουρδα, τζιτζιμπίρα και μανέστρα κολοπίμπιρι. Το βιβλίο είναι για παιδιά άνω το 5 ετών (αν τους το διαβάσετε εσείς) αλλά αν με ρωτάτε είναι ιδανικό για παιδιά του δημοτικού που θα έχουν την χαρά να το διαβάσουν μόνα τους

    Untitled design (1)

    Εικονογράφος: Η Aγγελική Δελεχά γεννήθηκε με το γονίδιο της ζωγραφικής μιας και η μητέρα της ήταν ζωγράφος. Η ίδια σπούδασε γραφιστική και έχει πλέον εικονογραφίσει πάνω από 60 βιβλία για παιδιά. Χρησιμοποιεί μικτές τεχνικές, από πινέλα έως και τον υπολογιστεί και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις κόμικ. 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
      Ευχαριστούμε πολύ πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά
      Καλό Πάσχα

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης