Όλα για τον μπαμπά!

Kathy
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες! 

Από μέρες τώρα ψάχνω ιδέες για να αποφασίσω τι θα φτιάξουμε με τα παιδιά για τον μπαμπά, για την γιορτή του πατέρα. Με τις εκδηλώσεις όμως των σχολείων αυτήν την τελευταία εβδομάδα ξεχάστηκα και τ άφησα τελευταία στιγμή! Έτσι εχθές το μεσημέρι ανάμεσα στην γενική πρόβα για την παράσταση μπαλέτου της Μαρίας και την απογευματινή ετοιμασία για ένα κάλεσμα που είχα της νονάς του Θάνου και ενώ φυσικά έλειπε ο μπαμπάς τους πήρα τις τελικές αποφάσεις, τύπωσα όσα χρειαζόμουν και ετοιμάσαμε με τα παιδιά τις εκπλήξεις μας. 

Πρώτα απ όλα τυπώσαμε, χρωματίσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε χάρτινα γυαλιά που γράφουν dad! Έτσι, για να του χαρίσουνε αυτά που ετοιμάσανε φορώντας τα! Πολύ γέλιο! Ιδέα και link για να τα εκτυπώσετε από τις Mommy Wiki.

Ετοιμάσαμε 2 καρτούλες! Μία ο καθένας!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Σε χαρτόνι τυπώσαμε την αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης της Google. Έτσι γιατί ο μπαμπάς μας τα έχει πολύ καλά με την τεχνολογία. Κανονικά βέβαια σύμφωνα με την αρχική ιδέα έπρεπε να γράψει  ο καλύτερος μπαμπάς ή κάτι τέτοιο αλλά προτίμησε να γράψει Σ΄αγαπώ πολύ μπαμπά και δεν υπήρχε λόγος να της χαλάσω το χατήρι! Μέσα έγραψε όσα ήθελε να γράψει η ίδια. Στην ουσία του τραγούδησε τα λόγια του τραγουδιού «Η καλύτερη μαμά του κόσμου» σε παραλλαγή για τον μπαμπά.

Για τον μικρό διάλεξα μια άλλη κάρτα. Τύπωσα από το word την λέξη μπαμπά σε διάφορες γλώσσες, ο μικρός τα έκοψε και τα κολλήσαμε στην καρτούλα του. Από κάτω ζωγράφισε μια ζωγραφιά. Έναν ήλιο αρχικά και μετά ένα παιδάκι (τον ίδιο) να μαζεύει λουλούδια για να τα χαρίσει στον μπαμπά για την γιορτή του. 

Μέσα έγραψε και ζωγράφισε ό,τι ήθελε.  Εννοείται πως επειδή είναι προνήπια είχα γράψει εγώ το Σ αγαπώ μπαμπά και αυτός το αντέγραψε! Όλα τα υπόλοιπα είναι δικά του. 
Η ζωγραφιά σύμφωνα με αυτά που μου είπε σημαίνει: Μπαμπά σ ΄αγαπώ ως τον ουρανό! Σ΄αγαπώ ως το ήλιο , τ ‘αστέρια και το φεγγάρι! Δεν είναι συγκινητικό;

Τέλος ετοιμάσαμε στα ελληνικά μια ακόμη έκπληξη για τον μπαμπά. Την αρχική ιδέα την είδα στο shareyourlikes. Πόσο καλά τον ξέρουνε και τι νιώθουνε κάποιες στιγμές με τον μπαμπά; Συμπληρώνουμε το «ερωτηματολόγιο» σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε για τον μπαμπά. Δεν έχει σημασία αν οι απαντήσεις είναι σωστές! Πιστεύω πως ο μπαμπάς θα γελάσει αν τα διαβάσει!

Της Μαρίας ήταν με κόκκινα γράμματα και το συμπλήρωσε μόνη της. Του Θάνου πάλι ήταν μπλε και το έγραψα εγώ αφού εκείνος πρώτα μου απαντούσε φυσικά. Στο κάτω μέρος ζωγράφισε ο καθένας τον εαυτό του μαζί με τον μπαμπά.

Η όλη διαδικασία ήταν διασκεδαστική. Και για πρώτη φορά η μικρός μας άντεξε και δεν το μαρτύρησε στον μπαμπά του! Γιατί ως τώρα από την χαρά του όλο και κάτι λέει που δίνουν μια ιδέα στον μπαμπά πως κάτι ετοιμάζουμε!

Την ελληνική δική μου έκδοση μπορείτε να βρείτε από εδώ (αποθηκεύστε και εκτυπώστε), αλλά και μέσω scribd (συνδεθείτε και μέσω του προφίλ σας στο facebook για να το κατεβάσετε).

 
Αν δεν είστε συμβεβλημένοι στο scribd (μπορείτε και μέσω fb να συνδεθείτε) στείλτε μου το μέιλ σας να σας στείλω το pdf  ή το word. 

Μπαμπάδες δείξτε όλη σας την αγάπη με πράξεις, με πολύ παιχνίδι με τα παιδιά, με εκδήλωση συναισθημάτων και με πολύ τρυφερότητα και θα λάβετε πολύ πολύ αγάπη από τα παιδιά σας! 

Εμείς το μπαμπά μας το συγκινήσαμε! Εσείς; 

Χρόνια πολλά μπαμπά! Σε αγαπάμε ως τον ουρανό, τον ήλιο και το φεγγάρι!

Και του χρόνου!

ΥΓ. Δείτε στο Ανθομέλι κι άλλες ιδέες για δώρο στον μπαμπά εδώ για να φτιάξετε μπλουζάκια DIY κι εδώ για να τυπώσετε κούπες με τις δικές σας φωτογραφίες. Δείτε επίσης ένα συμβολικό δώρο για το μπαμπά και ιδέα για το πως μπορούν τα παιδιά να του το προσφέρουν.

Kathy