ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα….!

    Αυτή την φορά ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου να είμαι on time στην φωτογραφική πρόκληση. Βλέπετε την Κυριακή φτιάξαμε τον μπαξέ μας, κι εγώ ως αγύμναστη και άμαθη πιάστηκα! Ως και σήμερα δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου! Έτσι ενώ έβγαζα τις φωτογραφίες δεν είχα την δύναμη να τις αναρτήσω! Έτσι έχουμε και λέμε!Day 14: Grass (γρασίδι)

    Το γκαζονοτριφυλλάκι μας και δίπλα το παρτέρι με τα λουλούδια μας. Δυστυχώς λόγω της βροχής εκείνη την ημέρα δεν κατάφερα να βγάλω κάτι καλύτερο. Δείτε την ανανέωση της αυλίτσας μας εδώ.

     

    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα....! 1
     


    Day 15: Love (αγάπη)

    Αυτά τα σχέδια που βλέπετε μου τα έφτιαξαν στον πίνακα τα παιδιά ενός από τα τμήματα Θεωρίας που διδάσκω στο Ωδείο. Μου χάρισαν και πανέμορφα, κόκκινα , μοσχομυριστά τριαντάφυλλα!
    Αυτό είναι αγάπη! Να σου γράφουν στον πίνακα “Κυρία σας αγαπάμε πολύ”, ¨Κυρία σας λατρεύουμε”, να σου σχεδιάζουν καρδιές, να σου χαρίζουν ζωγραφιές, να θέλουν να σε αγκαλιάσουν! Πόσο όμορφα νιώθει βλέποντας ένας δάσκαλος τέτοια ανταπόκριση! Του δίνει δύναμη να συνεχίσει και να γίνει ακόμα καλύτερος!

     

    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα....! 3

    Στην μέση της χρονιάς φτιάξαμε με όλα τα τμήματα μια ομαδική εργασία (bulletin board)! Είχε τίτλο “Γιατί μαθαίνω μουσική;“.

    Όλα τα παιδιά έγραψαν σε μια καρδούλα την απάντησή τους και μετά την στόλισαν με μουσικά σύμβολα και σύμβολα αγάπης. 

    Το θέμα του πίνακα αυτού ήταν οι καρδιές γιατί όταν ασχολείσαι με κάτι,  όπως η μουσική,  είναι βέβαιο πως το αγαπάς και πολύ!

    Αφού κορνιζάραμε το έργο μας, στολίσαμε με αυτό την τάξη μας.
     

    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα....! 5

    Αξίζει να δείτε κάποιες από τις απαντήσεις του! Οι ηλικίες τους είναι 8-13 χρονών.

     

    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα....! 7
     
     

    Day 16: what you ‘re reading (τι διαβάζεις)

    Το βιβλίο το οποίο διαβάζω αυτές τις τελευταίες μέρες έχει τίτλο “Οι κόρες της λησμονιάς” του Θοδωρή Παπαθεοδώρου.Το είχα ξεκινήσει πριν λίγο καιρό αλλά το σταμάτησα γιατί δεν είχα πολύ χρόνο και την ανάλογη διάθεση. Αφού λοιπόν διάβασα κάποια λίγο πιο light, συνεχίζω με όρεξη… Το βιβλίο είναι το πρώτο μιας σειράς βιβλίων (δείτε περισσότερα σε αυτή μου την ανάρτηση) και μιλάει για τον εμφύλιο. Προσωπικά μου φαίνεται τόσο επίκαιρο! Και πολλά από τα ιστορικά στοιχεία που έχω διαβάσει ως τώρα τα ακούω και σε πολιτικές συζητήσεις τελευταία.Πρέπει να γνωρίζουμε… αλλά ποιος μας τα μαθαίνει στο σχολειό; Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα. Το ξύλινο σπιτάκι μας το είδατε; Δείτε πως το φτιάξαμε εδώ

    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα....! 9

     

    Εχθές το απόγευμα επισκέφθηκα μια από τις εκθέσεις του Δήμου Θέρμης με έργα των μαθητών (παιδιών και ενηλίκων) των εικαστικών τμημάτων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου με τα παιδιά μου μιας και καλλιτέχνες ήταν τα παιδιά. Η προσπάθεια των μικρών καλλιτεχνών με εντυπωσίασε! Πάρτε μια γεύση:

    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα....! 11
     

     

    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα....! 13
    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα....! 15

     

     
    Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα....! 17

    Μπορεί να άργησα αλλά είχα πολλά να σας  πω….

    Kathy 

     
       Ελληνικά ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής, είναι:

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. λοιπόν! Ένα ένα να μην τα ξεχάσω…
      1. η πρώτη φωτογραφία με το γαριφαλάκι είναι υπέροχη.
      2.συγκινήθηκα με τα μηνύματα των "παιδιών" σου…έκανα και εγώ πολλά χρόνια κλασική κιθάρα και νομίζω πως πια δεν θυμάμαι τίποτα. Αυτό με στεναχωρεί. Τι γλυκό να σου λένε όμορφα λόγια οι μαθητές σου, επιβεβαίωση και αναγνώριση, Η καλύτερη αναγνώριση νομίζω γιατί από εκεί θα ακούσεις μόνο την αλήθεια.
      3."Οι κόρες της λησμονιάς" ένα από τα βιβλία που προτείνω στο blog.Υπέροχο!!αλλά έχει πολύ κλάμα..έχω διαβάσει την τριλογία και αυτό μου άρεσε περισσότερο.
      4. πολύ θα ήθελα να είμαι στα εγκαίνια της έκθεσης με τα συρτάρια…πάω αύριο στην Θεσσαλονίκη το βράδυ
      φιλιά

    2. Αντε βρε Κατερινάκι μας έλειψες! Μέχρι κι εγώ που είμαι αδερφή σου έμπαινα κάθε μέρα και έβλεπα αν έβαλες κάτι (είχες τόση δουλειά τελευταία που μέχρι κι εμείς χαθήκαμε). Μας αποζημίωσες όμως!!! Υπέροχη δουλειά κάνεις με τα παιδιά σου και το ξέρω από πρώτο χέρι!Οσο για την παιδική έκθεση υπέροχη. Σαν να είδα και τον κλόουν της Μαρίας μας; Οσο για τα συρτάρια περιμένουμε φωτογραφίες για όλες εμάς που δεν θα μπορέσουμε να παρεβρεθούμε. Αααα, και θέλουμε και φώτος από τον λαχανόκηπο…ε, εντάξει προσωπικά θέλω και λαχανικά… χιχι!!! φιλάκια αδερφάκι. Callie!

    3. Πάρα πολύ ωραία ανάρτηση!!! Μου άρεσε όμως πιο πολύ από όλα η φωτογραφία για το βιβλίο που διαβάζεις!!! Τέλεια ιδέα, τέλεια κατάσταση για να διαβάζεις! Θα το δοκιμάσω το βιβλίο τώρα το καλοκαίρι αλλά φοβάμαι λίγο γιατί εγώ κλαίω με το παραμικρό…

    4. Πολύ γεμάτες ημέρες…και φωτογραφίες για την πρόκληση και εκθέσεις και διάβασμα και χαλάρωση….Εγώ θα μείνω "κυρία" στην κάρτα των μαθητών σου που είναι τόσο υπέροχα συγκινητική…Τι τέλειο να έχεις όλους αυτούς τους μικρούς ανθρώπους να σε αγαπάνε!!!! Και το καδράκι που κάνατε ε΄ιναι φανταστική ιδέα.Γιατί μαθαίνουμε μουσική….Δεν είσαι απλή δασκάλα μουσικής, είσαι παιδαγωγός…Μπράβο Κατερίνα…Ηφωτογραφία δε, με το βιβλίο στα πόδια σε στάση "αραχτή" με κατέστρεψε….Εχω ξεσηκώσει το σπίτι και κάνω ασταμάτητα δουλειές και οι στιγμές χαλάρωσης είναι ανύπαρκτες τις τελευταίες ημέρες…έχεις και το σπιτάκι στη μόστρα και ξέρεις εγώ με το σπιτάκι….έχω θέμα!!!! Καλημέρα Ανθομελάκια , να είστε καλά.Με την Κατερίνα μάλλον θα ειδωθούμε στα συρτάρια…..

    5. Μας τα είπες μαζεμένα, χεχε! Τι ωραία όλα αυτά τα αφιερώματα στο ωδείο! Τα παιδάκια πώς σε συγκινούν μερικές φορές!
      Έχω ακούσει τα καλύτερα για το βιβλίο που διαβάζεις! Όταν το τελειώσεις να μας πεις!
      Να περάσετε τέλεια στην έκθεση με τα συρτάρια, οι κοπέλες έχουν φτιάξει φανταστικά πράγματα!
      Καλή ξεκούραση και σας φιλώ Ανθομελάκια!

    6. Υπέροχες όλες οι φωτογραφίες!! Τι γλυκό που είναι αν δέχεσαι τόση αγάπη από όλους αυτούς τους μαθητές!! Πολύ όμορφες και οι φωτογραφίες με τις καρδούλες.. φοβερή ιδέα να γράψουν γιατί αγαπούν τη μουσική τα παιδιά! Και αν ο καιρός βολεύει.. άραγμα στην αυλή για διάβασμα!! χαχα! Υπέροχα όλα!! Καλή επιτυχία με την έκθεση των συρταριών και καλά να περάσετε!! Φιλιά!

    7. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες! Και τα παιδάκια πρέπει να σε αγαπάνε πολύ! Όμορφη σκέψη! Το βιβλίο δεν το έχω ακουστά, όμως θα το έχω στα υπόψιν!

    8. Τί όμορφες εικόνες!
      Το βιβλίο σου ακούγεται άκρως ενδιαφέρον και δεν το είχα ακούσει καν. Στα υπ'όψιν λοιπόν!
      Τί κρίμα που δεν είμαστε και εμείς Θεσσαλονίκη, μας έχετε κάνει να καταζηλέψουμε με αυτή την έκθεση συρταριών!!!
      Mέχρι και τους φίλους μας στο εξωτερικό ξεσηκώσατε:

      :))

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης