Day 14-16 αλλά και πολλά πολλά άλλα….!

Kathy

Αυτή την φορά ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου να είμαι on time στην φωτογραφική πρόκληση. Βλέπετε την Κυριακή φτιάξαμε τον μπαξέ μας, κι εγώ ως αγύμναστη και άμαθη πιάστηκα! Ως και σήμερα δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου! Έτσι ενώ έβγαζα τις φωτογραφίες δεν είχα την δύναμη να τις αναρτήσω! Έτσι έχουμε και λέμε!Day 14: Grass (γρασίδι)

Το γκαζονοτριφυλλάκι μας και δίπλα το παρτέρι με τα λουλούδια μας. Δυστυχώς λόγω της βροχής εκείνη την ημέρα δεν κατάφερα να βγάλω κάτι καλύτερο. Δείτε την ανανέωση της αυλίτσας μας εδώ.

 

 


Day 15: Love (αγάπη)

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Αυτά τα σχέδια που βλέπετε μου τα έφτιαξαν στον πίνακα τα παιδιά ενός από τα τμήματα Θεωρίας που διδάσκω στο Ωδείο. Μου χάρισαν και πανέμορφα, κόκκινα , μοσχομυριστά τριαντάφυλλα!
Αυτό είναι αγάπη! Να σου γράφουν στον πίνακα «Κυρία σας αγαπάμε πολύ», ¨Κυρία σας λατρεύουμε», να σου σχεδιάζουν καρδιές, να σου χαρίζουν ζωγραφιές, να θέλουν να σε αγκαλιάσουν! Πόσο όμορφα νιώθει βλέποντας ένας δάσκαλος τέτοια ανταπόκριση! Του δίνει δύναμη να συνεχίσει και να γίνει ακόμα καλύτερος!

 

Στην μέση της χρονιάς φτιάξαμε με όλα τα τμήματα μια ομαδική εργασία (bulletin board)! Είχε τίτλο «Γιατί μαθαίνω μουσική;«.

Όλα τα παιδιά έγραψαν σε μια καρδούλα την απάντησή τους και μετά την στόλισαν με μουσικά σύμβολα και σύμβολα αγάπης. 

Το θέμα του πίνακα αυτού ήταν οι καρδιές γιατί όταν ασχολείσαι με κάτι,  όπως η μουσική,  είναι βέβαιο πως το αγαπάς και πολύ!

Αφού κορνιζάραμε το έργο μας, στολίσαμε με αυτό την τάξη μας.
 

Αξίζει να δείτε κάποιες από τις απαντήσεις του! Οι ηλικίες τους είναι 8-13 χρονών.

 

 
 

Day 16: what you ‘re reading (τι διαβάζεις)

Το βιβλίο το οποίο διαβάζω αυτές τις τελευταίες μέρες έχει τίτλο «Οι κόρες της λησμονιάς» του Θοδωρή Παπαθεοδώρου.Το είχα ξεκινήσει πριν λίγο καιρό αλλά το σταμάτησα γιατί δεν είχα πολύ χρόνο και την ανάλογη διάθεση. Αφού λοιπόν διάβασα κάποια λίγο πιο light, συνεχίζω με όρεξη… Το βιβλίο είναι το πρώτο μιας σειράς βιβλίων (δείτε περισσότερα σε αυτή μου την ανάρτηση) και μιλάει για τον εμφύλιο. Προσωπικά μου φαίνεται τόσο επίκαιρο! Και πολλά από τα ιστορικά στοιχεία που έχω διαβάσει ως τώρα τα ακούω και σε πολιτικές συζητήσεις τελευταία.Πρέπει να γνωρίζουμε… αλλά ποιος μας τα μαθαίνει στο σχολειό; Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα. Το ξύλινο σπιτάκι μας το είδατε; Δείτε πως το φτιάξαμε εδώ

 

Εχθές το απόγευμα επισκέφθηκα μια από τις εκθέσεις του Δήμου Θέρμης με έργα των μαθητών (παιδιών και ενηλίκων) των εικαστικών τμημάτων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου με τα παιδιά μου μιας και καλλιτέχνες ήταν τα παιδιά. Η προσπάθεια των μικρών καλλιτεχνών με εντυπωσίασε! Πάρτε μια γεύση:

 

 

 

 

Μπορεί να άργησα αλλά είχα πολλά να σας  πω….

Kathy 

 
   Ελληνικά ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής, είναι: