Go Back

Υγιεινό κέικ καρότου με καρύδια

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Χωρίς κατηγορία
Servings 6 servings

Ingredients
  

  • 250 ml ηλιέλαιο 220 gr ζάχαρη 3 αυγά 300 gr αλεύρι απλό (εάν βάλετε κόκκινη φαρίνα δεν θα προσθέσετε το μπαίκεν) 1 μπαίκεν πάουντερ 2 κ.γ κανέλα Λίγο αλάτι Χυμό ενός μεγάλου πορτοκαλιού 60 grκαρύδια χοντροκομμένα 200 gr καρότα (την ποσότητα θα την μετρήσετε όταν τα τρίψετε και μετά)

Instructions
 

  • Χτυπήστε στο μίξερ το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Όταν καταλάβετε πως αυτά έχουν ενωθεί ρίξτε ένα-ένα τα αυγά. Συμβουλή μου είναι να σπάζετε πρώτα τα αυγά ξεχωριστά, ώστε να διαπιστώνετε τη φρεσκάδα των αυγών, αλλά και μη τυχόν σας φύγει κάποιο μικρό κομμάτι από το τσόφλι τους. Το χτύπημα των αυγών πρέπει να πάρει 3-4 λεπτά, για να σπάσει η αυγουλίλα, αλλά και να αφρατέψει το μείγμα. Αυτό ήταν! Από εδώ και μετά βγάλτε τον κάδο του μίξερ και κάντε τα όλα με το χέρι σας.
  • Αφού προηγουμένως έχετε κοσκινίσει το αλεύρι στο οποίο έχετε προσθέσει την κανέλα, το μπέικιν και το αλάτι, ρίξτε τα μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε αργά και απαλά. Το μείγμα σας εδώ θα καταλάβετε πως χρειάζεται υγρό, γιατί ήδη είναι σφικτό. Αντί για γάλα, όπως σας προείπα, ρίξτε τον χυμό του πορτοκαλιού αλλά όχι όλο μονομιάς. Ρίξτε τα καρύδια και τα καρότα που εγώ έκοψα στο χοντρό ρεντέ. Μπορείτε και στον ψιλό ρεντέ εάν δεν θέλετε να πολυκαταλάβουν τα παιδιά σας το καρότο. Ανακατέψτε και πάλι με απαλές κινήσεις και δοκιμάστε τη ρευστότητα του κέικ. Εάν νομίζετε πως πρέπει να είναι πιο ρευστό ρίξτε και άλλο χυμό πορτοκαλιού. Η εκτέλεση του κέικ καρότου με καρύδια τελείωσε!
  • Σ΄ ένα ταψάκι 28 εκατοστών και αφού το έχετε λαδώσει και αλευρώσει, ρίξτε το μείγμα του κέικ και βάλτε το στον φούρνο. Μπορείτε και σε μεγαλύτερο από αυτή τη διάμετρο απλά το κέικ θα είναι πιο λεπτό.
  • Εάν το ψήσετε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180ο C θα χρειαστείτε 40-45 λεπτά. Δοκιμάστε πριν το βγάλετε από τον φούρνο μπήγοντας στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγαίνει στεγνή το κέικ έχει ψηθεί.
  • Εάν το ψήσετε στο αερόθερμο στους 160ο C θα χρειαστείτε 30-35 λεπτά. Θα ανοίξετε το φούρνο για να δείτε εάν έγινε μετά τουλάχιστον από 20 λεπτά και χρειάζεται περισσότερη προσοχή.