ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;

    Πόσο χάρηκα όταν προχθές που ήμουν σε μεγάλο πολυκατάστημα, έβλεπα στην ουρά να περιμένουν γονείς με παιδιά που κρατούσαν στο χέρι τους βιβλία για τις διακοπές! Ένα για τον καθένα, άντε και δύο μερικές μαμάδες για τον εαυτό τους. Και τι χαρά όταν μερικά από αυτά τα βιβλία σας τα είχαμε ήδη προτείνει στο blog! Όχι ότι απαραίτητα το διάβασαν σε εμάς αλλά… who knows! Ήδη έχουν φύγει αρκετοί για διακοπές, άλλοι επέστρεψαν, άλλοι ετοιμάζονται αυτή και την επόμενη εβδομάδα… σημασία όμως έχει ότι το καλοκαιράκι είναι ακόμα εδώ και υπάρχει άπλετος χρόνος για διάβασμα και χαλάρωση… ειδικά για τα παιδιά! Οπότε θα χαρώ να διαβάσετε τις επιλογές μας για βιβλία που αφορούν παιδιά από 4-9 ετών. 

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;

    ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

    O Λαγός Πίτερ και οι φίλοι του

    Συγγραφέας: Μπέατριξ Πότερ

    Εκδόσεις: Brainfood Εκδοτική/Εκδόσεις Οξύ

    Ας ξεκινήσουμε με κάτι για παιδιά κυρίως προσχολικής ηλικίας. Μια υπέροχη έκδοση των κλασσικών ιστοριών και περιπετειών του Λαγού Πίτερ. Νομίζω ότι εμένα αυτό το βιβλίο με μάγεψε περισσότερο από την Μελίτα που το βρήκε λίγο για μικρότερα παιδιά… και έχει δίκαιο (η Μελίτα είναι τώρα 7). Ωστόσο, οι ιστορίες είναι γλυκές, καλογραμμένες και πολύ καλά μεταφρασμένες. Όσο για την εικονογράφηση, νομίζω ότι χρόνια τώρα ξεχωρίζει για την μοναδικότητά της. Για όσους αγαπούν τα κλασσικά παραμύθια με μια δόση ρομαντσάδας αυτή είναι μια εξαιρετική έκδοση.

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;

    Disney Κλασικά – Κλασσικοί Θησαυροί

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Αν θέλετε μια πολύ καλή έκδοση των κλασσικών παραμυθιών της Disney, που θα κρατήσετε και ως συλλογή, τότε οι εκδόσεις Μίνωας έχουν κάνει πολλή καλή δουλειά με αυθεντική εικονογράφηση και πολύ καλή διασκευή των ιστοριών. Όσο για τη σειρά της Κλασσικοί Θησαυροί, εκεί θα βρείτε παραμύθια και ιστορίες γραμμένα για να καθηλώσουν τους  λίγο μεγαλύτερους μικρούς τους φίλους.  

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;
vivlia_paidika_diakopes (6)
    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά; 10

    Διαβάζω Ιστορίες

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;
vivlia_paidika_diakopes (3)
    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά; 11

    Η συγκεκριμένη σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο είναι από τις αγαπημένες μας. Από τότε που η Μελίτα ξεκίνησε να διαβάζει, ψάχνουμε να αγοράσουμε βιβλία που να είναι στο επίπεδό της αλλά πολλές φορές με μία μόνο ματιά δεν μπορείς να καταλάβεις αν κάνουν ή όχι. Η σειρά αυτή είναι χωρισμένη σε επίπεδα ανάλογα με την ικανότητά τους να διαβάζουν σε κάθε ηλικία.

    Οπότε στην κατηγορία 6+ τα κειμενάκια είναι μικρά και ιδανικά για παιδιά πρώτης δημοτικού. Το ακόμα καλύτερο όμως είναι ότι μπορείτε να ακούσετε τις ιστορίες και online! Oh yes! Κατεβάζοντας έναν QR code app σκανάρετε τον κωδικό και τα μεσημέρια που εσείς θέλετε να κλείσετε λίγο τα μάτια το παιδί μπορεί να ακούσει τις ιστορίες… σαν να τις διαβάζατε εσείς! 

    Βιβλία της Disney

    Εκδόσεις:Μίνωας 

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;
vivlia_paidika_diakopes (5)
    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά; 12

    Για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που όμως ακόμα αγαπάνε τις ιστορίες με ήρωες της disney είναι και αυτή η σειρά. Πριγκίπισσα Σοφία, Πινόκιο και Τζέικ ο Πειρατής είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορείτε να βρείτε. Υπέροχη και χαρούμενη εικονογράφηση και αφήστε τα να χαλαρώσουν τα μεσημέρια ή όσο πρέπει να είναι έξω από την θάλασσα π.χ. για να χωνέψουν πριν ξαναμπούν! 

    Τα Συμμαθητάκια

    Εκδόσεις: Διόπτρα

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;
vivlia_paidika_diakopes (4)
    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά; 13

    Η σειρά αυτή είναι η αγαπημένη της Μελίτας. Για παιδιά του δημοτικού, είτε για να τους τα διαβάζετε εσείς είτε μόνα τους αρκεί να έχουν μια άνεση στο διάβασμα καθώς έχει αρκετά δύσκολες λέξεις και το νόημα θέλει μια εξοικείωση ώστε να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Αγαπημένες της ηρωίδες η Λήδα Βολίδα και η Κίκο Αστέρη και ανυπονεί και για την συνέχεια. Οι περιπέτειες 4, μέχρι στιγμής, συμμαθητών σε αυτοτελείς ιστορίες που όμως εμπλέκονται και μεταξύ τους ο ένας με τον άλλον. Χιούμορ και σκανταλιές όλα στο πρόγραμμα! 

    Η Πριγκίπισσα με την μαύρη μάσκα

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Ακόμα μία σειρά που αγαπάει να διαβάζει μόνη της ή να της την διαβάζω εγώ. Ενα βιβλίο για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού ή και του νηπιαγωγείου με τις περιπέτειες της πριγκίπισσας που κρύβει μία σούπερ ηρωίδα. Το βιβλίο έχει μεγάλα γράμματα άνετα προς ανάγνωση και οι ιστορίες, αν και για μένα είναι λίγο χαζούλικες, τρελαίνουν τα παιδιά (το ξέρω και από τις φίλες της Μελίτας) και ζητάνε διακαώς και την επόμενη περιπέτεια!

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;
vivlia_paidika_diakopes (7)
    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά; 14

    ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 

    Το βιβλίο των διακοπών

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;
vivlia_paidika_diakopes (2)
    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά; 15

    Προσωπικά αγαπώ τα βιβλία δραστηριοτήτων. Μέχρι και τώρα πυ είμαι μεγάλη μπορώ να κάτσω και να ασχοληθώ. Ωστόσο, η κόρη μου, δεν συμμερίζεται το πάθος μου. Το συγκεκριμένο βέβαια βιβλίο παρόλο που είναι για ηλικίες 4+ της άρεσε γιατί δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες ικανότητες. Είχε πλάκα, ωραία γραφικά και έτσι την απασχόλησε περισσότερο από το κλασσικό δεκάλεπτo! Αν στα παιδιά σας αρέσουν αυτού του είδους τα βιβλία, είναι σούπερ επιλογή με πολλές δραστηριότητες και αυτοκόλλητα!
    100 παιχνίδια για τις διακοπές/το αυτοκίνητο

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

    Δείτε τις καλοκαιρινές μας προτάσεις για παιδιά άνω των 8 ετών:  Τα μεσημέρια του καλοκαιριού διαβάζουμε;

    Και για τους ενήλικες εδώ: Βιβλία που διαβάσαμε και σας προτείνουμε

    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;
vivlia_paidika_diakopes
    Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά; 16

    Για τα τα μεγαλύτερα παιδιά, στην ηλικία της Μελίτας προτείνω ανεπιφύλακτα την συγκεκριμένη σειρά. Έχει μέσα πολλά παιχνίδια, σπαζοκεφαλιές, σταυρόλεξα, ιδέες για παιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητο, λαβύρινθους. Σαν ένα μίνι περιοδικό παιχνιδιού για παιδιά. Το μόνο που θα άλλαζε η Μελίτα… θα το έκανε λίγο πιο κοριτσίστικο όπως μου είπε, χεχε! 

    Ελπίζω να σας κεντρίσαμε κι αυτή την φορά το ενδιαφέρον με τα βιβλία που σας προτείναμε και να τα ρίξετε μια δεύτερη ματιά στο βιβλιοπωλείο, στο πολυκατάστημα ή στην έκθεση βιβλίου που θα βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι. Τώρα θα ξέρετε την απάντηση στην ερώτηση: “Ποιο βιβλίο να αγοράσω για τις διακοπές, μαμά;” 

    Μην ξεχάσω να σας θυμίσω να εκτυπώσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο “Διαβάζω…” ώστε να γίνει το διάβασμά τους πιο ενδιαφέρον και να είναι για αυτά σαν ένα είδος challenge που τόσο αγαπάνε! Θα το βρείτε στο τέλος αυτής της ανάρτησης εδώ

    Καλές διακοπές, καλή συνέχεια στις διακοπές σας, καλή επιστροφή… καλά να είμαστε όλοι μας!

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης