ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Tips οργάνωσης του χώρου σας αν εργάζεστε πολλές ώρες από το σπίτι

  Η περίοδος της πανδημίας αποτελεί για τους περισσότερους μία (κακή!) ανάμνηση αλλά είναι γεγονός ότι συνοδεύτηκε από ποικίλα επακόλουθα, τα οποία είναι εμφανή μέχρι και σήμερα. Ένα από αυτά είναι σίγουρα οι αλλαγές στον εργασιακό κλάδο, καθώς η ανάγκη για εξ αποστάσεως εργασία έδωσε χώρο σε νέα μοντέλα απασχόλησης, τα οποία είναι ακόμα ιδιαίτερα δημοφιλή. Η εργασία από το σπίτι, λοιπόν, είναι ο διακαής πόθος μιας μεγάλης μερίδας εργαζομένων, οι οποίοι ορκίζονται στο υβριδικό μοντέλο, και επιπλέον φέρει την αμέριστη υποστήριξη και πολλών εργοδοτών.

  Αν εργάζεστε και εσείς κάτω από αυτό το καθεστώς, το παρόν άρθρο φαίνεται να είναι αυτό που ψάχνετε. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε χρήσιμα tips οργάνωσης του σπιτιού για να αυξήσετε την παραγωγικότητα και να δημιουργήσετε το τέλειο γραφείο… κατ’ οίκον. Πάμε να τα δούμε όλα!

  Tips οργάνωσης για εργασία από το σπίτι

  Προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό

  Το πρώτο και πιο σημαντικό tip είναι η απόκτηση του εξοπλισμού που θα χρειάζεστε. Θυμηθείτε! Επιτραπέζιοι υπολογιστές, laptops, εκτυπωτές και οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη συσκευή είναι το άλφα και το ωμέγα της εξ αποστάσεως εργασίας, καθώς χωρίς αυτές είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να απευθυνθείτε στον εργοδότη σας και να του γνωστοποιήσετε τις ανάγκες σας, καθώς αρκετές εταιρείες παρέχουν στο προσωπικό τους τον εξοπλισμό που χρειάζεται.

  Νομάς: Τι είναι οι Digital Nomads; | Οδηγός 2024

  Φτιάξτε έναν χώρο γραφείου

  Αν πάλι δεν έχετε αυτήν τη δυνατότητα, είναι σημαντικό να κάνετε προσεκτική έρευνα στην αγορά και να ανακαλύψετε τα προϊόντα και τις τρέχουσες προσφορές. Τσεκάρετε τα διάφορα είδη τεχνολογίας και βρείτε αυτά που θα σας βοηθήσουν να διεκπεραιώνετε κάθε task, ακόμα και αν βρίσκεστε στην άνεση του σπιτιού σας.

  Μόλις εξοπλιστείτε κατάλληλα, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα εξυπηρετεί την εργασία σας. Φτιάξτε το δικό σας γραφείο και φυσικά μην αμελήσετε να επενδύσετε σε μία ανατομική καρέκλα, η οποία θα κρατάει σταθερή την πλάτη σας και θα σας βοηθά να διατηρείτε μία καλή στάση σώματος.

  Επιπλέον, θα χρειαστεί να ενισχύσετε το γραφείο σας με χώρους αποθήκευσης, όπως είναι οι συρταριέρες και να εξοπλιστείτε με την απαραίτητη γραφική ύλη. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα σας εμπνέει και θα σας καθιστά συγκεντρωμένους και αποδοτικούς, μακριά από εξωγενείς περισπασμούς.

  Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

  Εργασία από το σπίτι: Tips οργάνωσης του χώρου σας αν εργάζεστε πολλές ώρες από το σπίτι

  Μην εργαστείτε στην κρεβατοκάμαρα

  Με γνώμονα το παραπάνω tip, σας συμβουλεύουμε να μη χρησιμοποιείτε τον χώρο που ξεκουράζεστε ως γραφείο, καθώς είναι ιδιαίτερα πιθανό να μπερδέψετε τον εγκέφαλό σας και συνεπώς να είστε λιγότερο παραγωγικοί. Στις πιο πολλές περιπτώσεις θα νιώθετε υπνηλία ή μπορεί και να κοιμηθείτε κατά την ώρα εργασίας σας, κάτι το οποίο είναι σαφές ότι δεν επιθυμείτε. Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν και στον βραδινό σας ύπνο, αφού είναι μπορεί να ταυτίσετε την κρεβατοκάμαρα με το γραφείο και έτσι μπορεί να μπερδέψετε τον οργανισμό σας.

  Αν πάλι δεν έχετε άφθονο χώρο στο σπίτι και το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι το μοναδικό που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε, τότε φροντίστε να το κρατάτε περιποιημένο, να στρώνετε το κρεβάτι σας και να απομακρύνετε τα τυχόν πεταμένα ρούχα και άλλα αντικείμενα.

  Βρείτε ακόμα στο Ανθομέλι: Συγκέντρωση στη μελέτη με βίντεο study with me και τεχνική pomodoro

  Εργασία στο σπίτι; Κρατήστε μία ρουτίνα

  Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές που μπορεί να μη συνδέεται άμεσα με την οργάνωση του χώρου, αλλά χωρίς αυτή είναι σχεδόν σίγουρο ότι καμία προσπάθεια δε θα φέρει τους επιθυμητούς καρπούς, είναι η υιοθέτηση μιας συστηματικής εργασιακής ρουτίνας. Είναι απαραίτητο να τηρείτε το ίδιο ωράριο καθημερινά και φυσικά να αποχωριστείτε τις πιτζάμες σας.

  Εργασία από το σπίτι: Tips οργάνωσης του χώρου σας αν εργάζεστε πολλές ώρες από το σπίτι

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Κάνε την μέρα σου παραγωγική! Be productive!

  Το φως επηρεάζει την παραγωγικότητα

  Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να αφήσετε το φυσικό φως να περάσει στο δωμάτιο και στην περίπτωση δεν σας το επιτρέπει το σπίτι σας, τότε χρειάζεται να επενδύσετε σε καλό φωτισμό, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παραγωγικότητα μέσα στην ημέρα.

  Ολοκληρώνοντας, μόλις είδαμε κάποια χρήσιμα tips οργάνωσης του χώρου σας ώστε να δημιουργήσουν το τέλειο γραφείο στο σπίτι σας. Υιοθετήστε αυτά που θεωρείτε σημαντικά και αναβαθμίστε την ποιότητα της εργασίας σας!

  Pin it for later

  Εργασία από το σπίτι: Tips οργάνωσης του χώρου σας αν εργάζεστε πολλές ώρες από το σπίτι

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο άρθρο σου βρήκα όλα αυτά που χρειάζεται κάποιος για να έχει έναν άνετο χώρο για την εργασία του στο σπίτι. Πολυ σημαντικό βρίσκω πως καταρχήν πρέπει να έχει άπλετο φυσικό φως και μια ανατομική καρέκλα. Έπονται τα υπόλοιπα απαραίτητα tips που καλό είναι όλοι να τα ακολουθούν για να είναι αποδοτική η εργασία τους από το σπίτι. Ο εργατικός και ο οργανωτικός άνθρωπος είναι σίγουρο πως θα ξεχωρίσει εργαζόμενος και από το σπίτι του

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης