ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας

    Όταν είχαμε ταξιδέψει στην Ολλανδία είχαμε μαγευτεί από τη χώρα και από την πρωτεύουσά της το Άμστερνταμ, όπως σας έχω γράψει στην ανάρτηση Που θα πάτε και τι θα δείτε στο Άμστερνταμ. Επιλέξαμε όμως εκτός από το Άμστερνταμ να δούμε και κάποιες μικρότερες πόλεις της Ολλανδίας οι οποίες είναι φημισμένες η κάθε μια με τις δικές της ομορφιές. Με την παρούσα ανάρτηση θα σας ξεναγήσω στο Enkhuizen, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ολλανδίας, που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και που αξίζει και εσείς να το επισκεφθείτε. Η πόλη είναι διάσημη από το υπαίθριο μουσείο Zuiderzee στο οποίο υπάρχει ένα ολόκληρο χωριό του 17ου αιώνα με εκθέματα από τις πολιτιστικές παραδόσεις της περιοχής.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Ένα μικρό Άμστερνταμ είναι και η μικρή ολλανδική πόλη

    Διαβάστε την ανάρτηση για να γνωρίζετε: Που να πάτε και τι να δείτε στο Άμστερνταμ

    Ταξίδι στο Enkhuizen της Ολλανδίας

    Η μικρή γραφική πόλη απέχει από το Άμστερνταμ 65 χλμ. και αποφασίσαμε να πάρουμε το αυτοκινούμενο και να κατευθυνθούμε προς το μικρό ψαροχώρι για να επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο και φυσικά όλη αυτή την όμορφη περιοχή της Β. Ολλανδίας. Πήραμε τον αυτοκινητόδρομο Ν307, απολαύσαμε τη διαδρομή και με τη βοήθεια του GPS παρκάραμε στο μεγάλο πάρκινγκ πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό.

    GPS Parking P+R: 52.69963    5.28480

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Τα νερά των καναλιών ακουμπούν τα σπίτια τα χτισμένα γύρω από τις όχθες και φιδογυρίζουν μέσα στην πόλη

    Που και πως θα παρκάρετε στην Ευρώπη με το αυτοκινούμενο: Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)

    Χάρτης

    Περιήγηση στο Enkhuizen

    Πριν επισκεφθούμε το μουσείο κάναμε μια βόλτα στην πόλη και πραγματικά θαυμάσαμε τα ιστορικά αξιοθέατα που διαθέτει, μεταξύ των οποίων δύο εκκλησίες του 15ου αιώνα, τα τείχη και την πύλη του 16ου αιώνα. Οι πλούσιοι ναυπηγοί και ναυτικοί που ζούσαν εδώ είχαν χτίσει πλούσιες επάλξεις που πολλές από αυτές σώζονται έως και σήμερα. Ήταν πραγματικά πολύ εκπληκτικό όταν κατά την περιήγησή μας στην πόλη ανακαλύπταμε τα υπέροχα γοτθικά και αναγεννησιακά κτίρια.

    Το Enkhuizen της Ολλανδίας
    Η μικρή ολλανδική πόλη έχει πλούσια ιστορία από τη Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας και η κάθε γωνιά του δρόμου έχει τη δική της γοητεία

    Στην πραγματικότητα, η πόλη φάνηκε στα μάτια μας σαν ένα μεγάλο υπαίθριο μουσείο, καθώς συναντούσαμε το ένα κτίριο μετά το άλλο. Αυτή μας η αίσθηση επιβεβαιώθηκε όταν μάθαμε πως στην πόλη υπάρχουν 366 εθνικά μνημεία τα περισσότερα από τον 17ο και 16ο αι., που το καθένα κουβαλάει επάνω του μια μοναδική ιστορία! Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο της πόλης υπάρχουν δύο προβλήτες όπου αγκυροβολούν μικρά και μεγάλα ιστιοφόρα. Μια όμορφη εικόνα θυμίζοντας σε όλους μας την παλαιά θαλασσινή δόξα της πόλης.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Θαυμάστε τη μεγάλη συλλογή ιστορικών σκαφών

    Πρωτότυπη ξενάγηση στην πόλη Escape Tour

    Αν θέλετε να κάνετε μια πρωτότυπη ξενάγηση στην πόλη σας προτείνουμε ένα Escape Tour – Self-Guided City Game. Περιπλανηθείτε στην πόλη και αναζητήστε νέα στοιχεία για να βρείτε τη μυστική έξοδο του Enkhuizen. Θα βρείτε τη μυστική έξοδο μέσα σε δύο ώρες; Τέλεια δραστηριότητα και για οικογένειες! Κλείστε πατώντας εδώ (30 ευρώ ως 4 άτομα).

    Ο Πύργος Dromedaris του 14ου αιώνα ως χώρος ψυχαγωγίας

    Ένα σημαντικό αξιοθέατο είναι και ο Πύργος Dromedaris που χτίστηκε το 1540 και είναι ότι απέμεινε από τις παλιές οχυρώσεις. Χρησίμευε ως αμυντική πύλη για πολλές δεκαετίες, προστάτευε την είσοδο του λιμανιού και κάποτε χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή. Σήμερα ο Πύργος διαθέτει τρία δωμάτια για ψυχαγωγία. Στο ισόγειο ένα μπαρ, στον πρώτο μια αίθουσα θεάτρου και στο τρίτο όροφο μια αίθουσα κινηματογράφου.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας - Πύργος Dromedaris
    Ο Πύργος Dromedaris μετά από αρκετές αναστηλώσεις είναι σήμερα το πιο διάσημο ορόσημο της πόλης. Στη φωτογραφία διακρίνεται η γέφυρα που μόλις έχει ανοίξει για να περάσει το ιστιοφόρο.

    Η ανοιγόμενη γέφυρα Drommedarisbrug

    Την γραφική πόλη τη διασχίζουν πολλά κανάλια και σε ένα από αυτά βρίσκεται και η ιστορική λευκή γέφυρα η οποία είναι κινητή για να μπορούν να περνούν τα πλοία. Ήταν όμορφα καθώς καθίσαμε για λίγη ώρα να δούμε τη γέφυρα να ανοίγει, να σταματούν οι ποδηλάτες και οι πεζοί για να περάσει το καράβι. Η απέναντι θέα με τα πλίνθινα σπίτια μας πήρε σε άλλες εποχές.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Η κινητή ιστορική λευκή γέφυρα που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα

    Ιστορικά στοιχεία για την “Πόλη της Ρέγγας

    Το έτος 1000 υπήρχε ήδη στην περιοχή αυτή ένας μικρός οικισμός που άρχισε να αναπτύσσεται μετά το 1355 όταν η Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών είχε την έδρα της εδώ με περισσότερο από τον μισό ολλανδικό στόλο ρέγγας να έρχεται στο λιμάνι της. Με την πάροδο των αιώνων η πόλη εξελίχθηκε σε σημαντικό μέρος για το ψάρεμα ρέγγας. Γύρω στο έτος 1600 κατασκευάστηκαν νέα λιμάνια, γιατί πάνω από τα 3/5 των σκαφών ασχολούνταν με την αλιεία ρέγγας γιαυτό και το Enkhuizen ονομάζονταν και Haringstad (Πόλη της Ρέγγας).

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Η μικρή Ολλανδική πόλη διαχέεται από δεκάδες κανάλια που είναι αποτέλεσμα της στάθμης της θάλασσας

    Στα μέσα του 17ου αιώνα η πόλη βρισκόταν στο αποκορύφωμα της δύναμής της και έγινε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ολλανδίας στην περιοχή Zuiderzee. Όμως λόγω της λάσπης που προσκολλήθηκε στο λιμάνι της, έχασε τα πρωτεία τα οποία πήρε αργότερα το Άμστερνταμ και η πόλη ερειπώθηκε λόγω του εμπορικού ανταγωνισμού τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Μετά το 1900 ανέκαμψε και πάλι όταν άρχισε να ασχολείται με τον τουρισμό και από κέντρο εμπορίου ψαριών μετατράπηκε στα χρόνια μας σε τουριστικό τόπο.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Το Enkhuizen περιγράφεται ως η πιο όμορφη πόλη στο IJsselmeer

    Το 1932 η θαλάσσια περιοχή χωρίστηκε σε δυο μέρη όταν κατασκευάστηκε το φράγμα Afsluitdijk και δημιουργήθηκε μια νέα εσωτερική ρηχή λίμνη η IJsselmeer. Μέσα σε αυτή την λίμνη βρίσκεται το Enkhuizen που σήμερα έχει 18.000 κατοίκους και εκτός από το ότι είναι γνωστό ως κέντρο θαλάσσιων σπορ και προσελκύει πολλούς λάτρεις των θαλάσσιων σπορ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έγινε και διάσημο από το Zuiderzeemuseum.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Παραδεισένια αυλή!!!

    Ακολουθήστε με στο instagram για περισσότερες ταξιδιωτικές πληροφορίες

    Το μουσείο Zuiderzeemuseum

    Στο ταξίδι μας στην περιοχή Zuiderzee της Βόρειας Ολλανδίας επισκεφθήκαμε ένα φανταστικό μουσείο, το μουσείο Zuiderzeemuseum, το οποίο μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μας έδωσε την ευκαιρία να μπούμε για τα καλά σε μια ιστορία παλαιάς εποχής και να ανακαλύψουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι, την καθημερινότητά τους, τις δουλειές τους, τα ρούχα τους, το εσωτερικό των σπιτιών τους και γενικά να πάρουμε μια εικόνα από τη ζωή και τα επαγγέλματα που υπήρχαν στην ακτή του Zuiderzee των περασμένων αιώνων.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Το εσωτερικό ενός φτωχικού σπιτιού
    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Το εσωτερικό ενός πλούσιου σπιτιού των προηγούμενων χρόνων
    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Στο υπαίθριο μουσείο Zuiderzee έχει αναδημιουργηθεί ένα παλιό χωριό με σπίτια, εργαστήρια, ανεμόμυλους και ένα καπνιστήριο ψαριών.

    Skip the line εισιτήρια για το υπαίθριο μουσείο Zuiderzeemuseum θα βρείτε εδώ.

    Περιλαμβάνουν:

    • Είσοδοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μουσείο
    • Μεταφορά με φέρι μποτ από το χώρο στάθμευσης/σταθμό στο μουσείο

    Δείτε την διαθεσιμότητα για τις ημερομηνίες που θέλετε:


    Το μουσείο Zuiderzeemuseum χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο υπαίθριο μουσείο και στο εσωτερικό μουσείο.

    Το Υπαίθριο μουσείο (Buitenmuseum)

    Πάνω από 140 ιστορικά κτίρια από την πρώην περιοχή Zuiderzee έχουν συγκεντρωθεί εδώ και δημιουργήθηκε ένα ολοκληρωμένο χωριό. Τα περισσότερα από τα κτίρια είναι αυθεντικά και έχουν μεταφερθεί και από άλλα χωριά της περιοχής ολόκληρα μέσα σε ατσάλινο πλαίσιο, ενώ άλλα είναι αντίγραφα των αρχικών κτιρίων.

    Το Μουσείο Zuiderzee, είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πρώην περιοχής Zuiderzee της Ολλανδίας

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Τα κτίρια στο μουσείο δεν προέρχονται όλα από τα περίχωρα του Enkhuizen αλλά μεταφέρθηκαν και από διάφορα μέρη γύρω από το IJsselmeer.

    Μπήκαμε στα σπίτια-εκθετήρια και είδαμε όλα όσα χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα οι γυναίκες, και των πλούσιων και των φτωχών σπιτιών. Περπατήσαμε στους πλακόστρωτους δρόμους του υπαίθριου μουσείου και ξαφνικά βρεθήκαμε στο παρελθόν. Ήταν σαν να είχαμε πατήσει την χρονοκάψουλα και να είχαμε μεταφερθεί στην καθημερινότητα ενός χωριού πίσω στο 1600!

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Διάφορες σόμπες_μασίνες των προηγούμενων χρόνων που είχαν στα σπίτια τους για να ζεσταθούν αλλά και για να μαγειρέψουν.

    Περάσαμε από όλα τα μαγαζάκια με τα επαγγέλματα του παρελθόντος και φυσικά να πω, πως όλα αυτά δεν ήταν άψυχα, παρά βρίσκονταν εκεί άνθρωποι – τεχνίτες που ακόμα και έως σήμερα αξιοποιούν το επάγγελμα. Δείχνουν στους επισκέπτες πώς δούλευαν παλιά οι επαγγελματίες, αλλά συγχρόνως δημιουργούν και παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση, όπως τα διάσημα ολλανδικά τσόκαρα, καραβάκια, δίκτυα ψαρέματος, καλάθια πλεκτά και άλλα.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Μέσα στο μουσείο θα δείτε τεχνίτες να εξασκούν το παλιό επάγγελμα, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην κατασκευή καραβιών μπορούν να συμμετάσχουν και τα παιδιά
    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Ένα κουρείο του 19ου αι.
    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Εδώ η ζυγαριά και το μηχάνημα κοπής των αλλαντικών

    Στο Μουσείο Zuiderzee με τα παραδοσιακά σπίτια από την πρώην περιοχή Zuiderzee συναντήσαμε μια εκκλησία, έναν ανεμόμυλο, ασβεστοκάμινους, ένα σχολείο, ένα παλιό φαρμακείο, ένα αρτοποιείο, ένα σιδηρουργείο, ένα κουρείο, μια αποθήκη τυριών, ένα μαγαζί για κατασκευές καλαθιών, ένα κατάστημα με καπνιστά ψάρια και πολλά άλλα.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Ήταν Αύγουστος μήνας είχε χαμηλή θερμοκρασία και ψιλόβρεχε!!!

    Το θαλάσσιο μουσείο με τα ιστιοφόρα

    Το υπαίθριο μουσείο χωρίζεται σε διαφορετικές γειτονιές με το κανάλι να περνάει ανάμεσά τους, ενώ στο λιμάνι με τα παλιά πλοία έχει δημιουργηθεί ένα θαλάσσιο μουσείο. Εκεί θα δείτε την ιστορία της θάλασσας του Zuiderzee, πώς ήταν τα παλιά ολλανδικά ιστιοφόρα και ποια τα μέσα πλοήγησης εκείνης της εποχής.

    Και για να μην ψάχνετε το μικρό λιμανάκι σας δίνω τις συντεταγμένες: BU130 Trui   GPS  52.70572  5.29883

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Στο μικρό λιμανάκι είναι εκτεθειμένα πολλά παλιά σκάφη και αντικείμενα που σχετίζονται με τις παραδόσεις της αλιείας της περιοχής.

    Το Εσωτερικό μουσείο (Binnenmuseum)

    Το εσωτερικό μουσείο Binnenmuseum στεγάζεται στο πρώην σπίτι ενός Ολλανδού εμπόρου ναυτιλίας. Οι εκθέσεις περιλαμβάνουν μια αίθουσα με πίνακες ζωγραφικής και χάρτες για την άνοδο και πτώση της αλιευτικής βιομηχανίας της περιοχής,όπως επίσης και για την κατασκευή των αναχωμάτων. Επίσης εδώ υπάρχουν και πολιτιστικά αντικείμενα, όπως τοπικές φορεσιές, πορσελάνες, ασήμι και κοσμήματα, που αποδεικνύουν τον πλούτο της χώρας εκείνη την εποχή.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Ζήστε τη ζωή των ανθρώπων του πρώην Zuiderzee μέσα από τη διαδραστική και πλήρως ανανεωμένη έκθεση. Αναμνηστική φωτογραφία με μια μικρή Ολλανδέζα ντυμένη με τα παραδοσιακά ρούχα και τσόκαρα

    Προετοιμαστείτε πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι στην Ευρώπη: Η προετοιμασία ενός οδικού ταξιδιού στην Ευρώπη

    Δραστηριότητες για παιδιά

    Μουσείο Εμφιαλώσεως Bottle Ship Museum

    Αυτό το μοναδικό μουσείο (Flessenscheepjes Museum) στεγάζεται σε ένα πανέμορφο σπίτι του 17ου αιώνα. Βρίσκεται κοντά στον Πύργο Drommedaris και στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο από μπουκάλια όλων των σχημάτων και μεγεθών από όλα τα μέρη του κόσμου που στο εσωτερικό τους έχουν μικρά πλοία. Η συλλογή του μουσείου αποτελείται από περισσότερα από χίλια μπουκάλια με μικρά πλοία από όλο τον κόσμο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Πλοία αλιευτικά, ναυαγοσωστικά, φαλαινοθηρικά και πλοία εμπορικά της Χρυσής εποχής της Ολλανδίας

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Εδώ θα βρείτε τη μεγαλύτερη συλλογή πλοίων σε μπουκάλια στον κόσμο

    Το μουσείο στεγάζεται στο κτίριο Spuihuisje, κάτω από το οποίο υπάρχει μια διέξοδος νερών, η οποία μπορεί να κλείσει στην παλίρροια και σε μεγάλη καταιγίδα, ώστε να προστατευθεί το Enkhuizen και το εσωτερικό της χώρας από το νερό του Zuiderzee.

    Επισκεφθείτε το μουσείο και δεν θα χάσετε Θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο το πλοίο που μπαίνει μέσα στο μπουκάλι μέσα από μια μόνιμη παρουσίαση ενός βίντεο και θα δείτε και έναν τεχνίτη να κατασκευάζει μπροστά σας ένα μπουκάλι με το πλοίο.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας - Μουσείο Εμφιαλώσεως, Bottle ship museum
    Το Μουσείο Flessenscheepjes (πλοίο με μπουκάλια)

    Το Sprookjeswonderland

    Το Sprookjeswonderland είναι ένα πάρκο για τις οικογένειες και ειδικά για μικρά παιδιά. Εκεί θα ζήσουν όλη τη μαγεία των παραμυθιών μέσα από φιγούρες και παραστάσεις που ξεπηδούν κάτω από τα μεγάλα δέντρα. Είναι σαν να κυλάει ο χρόνος μέσα από ένα παλιό χρονόμετρο. Επισκεφθείτε με τα παιδιά σας το πάρκο όπου μπορείτε να περάσετε μαγευτικά όλη η οικογένεια. Τους καλοκαιρινούς μήνες, τα λουλούδια του κήπου κάνουν το πάρκο ακόμα πιο όμορφο.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας -  Sprookjewonderland
    Το Sprookjeswonderland στο Enkhuizen ένα υπέροχο πάρκο για τα μικρά παιδιά με θεματικά πάρκα και παιχνίδια

    Παραστάσεις με παλιές ολλανδικές παρουσιάσεις στο Zuiderzeemuseum

    Ειδικά εάν ταξιδέψετε την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο μην χάσετε τις παλιές ολλανδικές παρουσιάσεις που γίνονται στο Zuiderzeemuseum και είναι εμπνευσμένες από τη ζωή και τις δουλειές του παρελθόντος, όπως παλιά παιχνίδια, ναυπήγηση σκαφών και επιδείξεις αρχαίων χειροτεχνιών, όπως σχοινουργία, βαρελοποιία, καλαθοποιία και κάπνισμα ρέγγας. Πάρτε ένα προσπέκτ από το γραφείο πληροφοριών τουρισμού του Άμστερνταμ και δείτε τις ημερομηνίες με τις δραστηριότητες.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Όλη η ναυτική ιστορία της παλιάς περιοχής Zuiderzee

    Πως δημιουργήθηκε το μουσείο Zuiderzeemuseum

    Το έναυσμα για την ίδρυση του Zuiderzeemuseum ήταν από μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε γύρω στο 1930 στο πάρκο κατά μήκος του θαλάσσιου τείχους. Σε αυτό εκτέθηκαν σπίτια από χαρτόνι και οι ντόπιοι ντυμένοι με ρούχα εποχής έκαναν θεατρικά για τη ζωή των κατοίκων γύρω από το Zuiderzee.

    Τα σχέδια μπήκαν επί τάπητος, όμως ο Β΄Παγκόσμιος πόλεμος τα ανέτρεψε όλα. Επανήλθε η ιδέα μετά το τέλος του πολέμου και το 1949 στήθηκε η πρώτη έκθεση στον Πύργο Drommedaris στο λιμάνι. Αυτό σηματοδότησε τη γέννηση του εσωτερικού τμήματος του μουσείου (Binnenmuseum).

    Λόγω της επιτυχίας αυτής της έκθεσης η τότε βασίλισσα Βεατρίκη άνοιξε το υπαίθριο μουσείο (Buitenmuseum) στις 6 Μαΐου 1983, ως νέα επέκταση του μουσείου Zuiderzeemuseum μεταφέροντας και ανακατασκευάζοντας σπίτια, εργαλεία έπιπλα, αντικείμενα καθημερινής ζωής του παρελθόντος από την πρώην περιοχή Zuiderzee.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Μια υπέροχη περιοχή, ένα διαφορετικό μουσείο

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Ώρες λειτουργίας του μουσείου Zuiderzeemuseum

    Το Zuiderzeemuseum «Binnenmuseum», δηλαδή το εσωτερικό μουσείο, είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο, ενώ το υπαίθριο μουσείο «Buitenmuseum» είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τον Απρίλιο έως τα τέλη Οκτωβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ..

    Πώς θα φτάσετε από το ΆμστερνταμΠάρκινγκ για το Zuiderzeemuseum

    1. Τρένο. Μπορείτε να πάρετε το τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό Amsterdam Centraal και σε μια ωρίτσα θα βρίσκεστε στην πόλη και θα περπατάτε ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια του 17ου αι.
    2. Αυτοκίνητο. Στο κέντρο της παλιάς πόλης η στάθμευση είναι δωρεάν μόνο την Κυριακή.
    3. Θα παρκάρετε δωρεάν στο πάρκινγκ P+R του σταθμού που σας αναφέρω στην αρχή, όπου παρκάραμε κι εμείς.
    4. Υπάρχει ακόμα ένα πάρκινγκ GPS 52.69326   5.28110 με εισιτήριο από όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια στο υπαίθριο μουσείο, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, ή να πάρετε το φέρι, που έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα και να πάτε κατευθείαν στο μουσείο Zuiderzee.

    Πρόταση για εκδρομή

    Εάν βρεθείτε το καλοκαίρι στο Enkhuizen πάρτε το φέρι (κάνει δρομολόγια μόνο τη θερινή περίοδο) και περάστε στην πόλη Stavoren στην απέναντι πλευρά της Ολλανδίας. Θα μαγευτείτε από την ομορφιά της μικρής πόλης.

    Φυσικά πρέπει να επισκεφθείτε και τις πόλεις Hoorn, Edam, Volendam, και το νησάκι Marken κατά την επιστροφή σας στο Άμστερνταμ.

    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας
    Τα παραδοσιακά ολλανδικά τσόκαρα μπορείτε να τα επιλέξετε ως ένα αναμνηστικό δώρο από το ταξίδι σας στην Ολλανδία

    Μέσα σε μια ημέρα είδαμε όλες τις ομορφιές του Enkhuizen, γευτήκαμε παραδοσιακή συνταγή με καπνιστή ρέγγα και απολαύσαμε την εκδρομή μας. Δυστυχώς όμως προς το τέλος μας έπιασε βροχή και λίγο μας τα χάλασε! Όμως ευτυχώς είχαμε προλάβει να δούμε τα περισσότερα αξιοθέατα, εξ άλλου ήδη ήταν 5 το απόγευμα και το μουσείο σε λίγο θα έκλεινε. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και ευχαριστημένοι γιατί κάναμε ένα ταξίδι που δεν το είχαμε προγραμματίσει εκ των προτέρων (όλα τα καλά έρχονται απροειδοποίητα) και είδαμε μια άλλη Ολλανδία της εποχής του 17ου αιώνα. Διανυκτερεύσαμε στο πάρκινγκ του σταθμού και την επόμενη ημέρα ξεκινήσαμε για την επιστροφή μας στο Άμστερνταμ από τον παραλιακό δρόμο κάνοντας ένα road trip στις διάσημες πόλεις του.

    Πώς θα βρω την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Η συνέχεια του δικού μας road trip στα ψαροχώρια της Ολλανδίας

    Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στέλνουν μηνύματα είτε μέσω e-mail στις κόρες μου Κάλη και Κατερίνα, δημιουργούς του Ανθομέλι, είτε μέσω facebook και Instagram για να μας ευχαριστήσετε για τις τόσο αναλυτικές αναρτήσεις μου που τους βοήθησαν στα ταξίδια σας στην Ευρώπη. Θα συνεχίσω με νέες ταξιδιωτικές προτάσεις γιατί απλά εσείς μας το ζητάτε. Σας ευχαριστώ.

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Enkhuizen Ολλανδίας: υπαίθριο μουσείο Zuiderzee. Χωριό με αυθεντικά σπίτια, καράβια, επαγγέλματα με τις πολιτιστικές παραδόσεις του 17ου αι.
    Το μουσείο Zuiderzee στο Enkhuizen της Ολλανδίας 28

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Πρόσφατα Άρθρα

    shop_anthomeli
    Χειροποίητες πινιάτες




    Διαβάστε Επίσης