ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα 3+1 απαραίτητα αξεσουάρ και βοηθήματα θηλασμού

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή για τα βρέφη, καθώς περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά και αντισώματα, που τα προστατεύουν από διαφόρων ειδών ασθένειες. Έτσι, ο μητρικός θηλασμός αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας ενός βρέφους. Ωστόσο, μπορεί κάποιες φορές να αποδειχθεί δύσκολος, άβολος ή απαιτητικός για ορισμένες μαμάδες. Το ευτυχές, όμως, είναι πως υπάρχουν πολλά διαθέσιμα αξεσουάρ και βοηθήματα θηλασμού που μπορούν να μετατρέψουν τον θηλασμό σε μια εμπειρία άνετη, ευχάριστη και – κυρίως – επιτυχημένη. Πάμε, λοιπόν, να δούμε ποια είναι τα βασικότερα αξεσουάρ και βοηθήματα θηλασμού που πρέπει να έχετε!

    Βοηθήματα και αξεσουάρ για θηλασμό

    Προστατευτικά θηλών

    Τα προστατευτικά θηλών είναι λεπτά «εμπόδια» από σιλικόνη που μπορούν να διευκολύνουν τη διαδικασία του θηλασμού για τις μητέρες και τα βρέφη. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τις γυναίκες που έχουν πληγωμένες θηλές ή θηλές που πονούν. Τα προστατευτικά αυτά προστατεύουν τις θηλές από την τριβή πριν και μετά από τον θηλασμό, επιτρέποντας στον μαστό να ξεκουραστεί και να επουλώσει την πληγή. Είναι ιδιαίτερα άνετα στο δέρμα και προσαρμόζονται κατάλληλα στο στήθος.

    Οι ασπίδες θηλών μπορούν επίσης να βοηθήσουν το μωρό να θηλάζει καλύτερα και να αποτρέψουν τη βλάβη της θηλής. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμβουλευτείτε πρώτα κάποιον γιατρό πριν τη χρήση των προστατευτικών αυτών ασπίδων, προκειμένου να είστε σίγουρες ότι θα τις χρησιμοποιήσετε σωστά.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι: Μητρικός θηλασμός: Μίνι οδηγός με συμβουλές για τη νέα μαμά

    Στηθόδεσμος θηλασμού

    Ο στηθόδεσμος θηλασμού είναι ένα εξειδικευμένο σουτιέν που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για μητέρες που θηλάζουν. Τα σουτιέν θηλασμού διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τα εύχρηστα κουμπώματα, που επιτρέπουν τον άνετο και ευχάριστο θηλασμό. Παρέχουν πρόσθετη στήριξη για τα στήθη που θηλάζουν, τα οποία μπορεί να είναι πονεμένα και πρησμένα. Επιπλέον, είναι ελαστικά και άνετα στην εφαρμογή, μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα, ενώ μπορείτε να κάνετε και άλλα πράγματα ταυτόχρονα, όσο τα φοράτε.

    Τα σουτιέν θηλασμού είναι διαθέσιμα σε διάφορα στυλ και μεγέθη και είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα που να εφαρμόζει καλά και να προσφέρει επαρκή υποστήριξη.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Μαξιλάρι θηλασμού

    Το μαξιλάρι θηλασμού είναι ένα εξειδικευμένο μαξιλάρι που βοηθά στη σωστή στήριξη του μωρού κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Τα μαξιλάρια θηλασμού μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της θέσης του μωρού, καθιστώντας τον θηλασμό πιο άνετο, τόσο για τη μητέρα, όσο και για το ίδιο το μωρό. Όμως, τα πλεονεκτήματα ενός μαξιλαριού θηλασμού δεν περιορίζονται εκεί, καθώς αυτά τα μαξιλάρια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη και στον αυχένα της μητέρας, πρόβλημα πολύ συχνό για τις γυναίκες που θηλάζουν.

    Τα μαξιλάρια θηλασμού κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, οπότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και άνεση.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Τα 3+1 απαραίτητα αξεσουάρ και βοηθήματα θηλασμού
    Photo by MightyFineBros on Pixabay

    Κρέμα θηλών λανολίνης

    Άλλο ένα απαραίτητο βοήθημα για τον θηλασμό σας είναι μια κρέμα θηλών με λανολίνη. Πρόκειται για μια καταπραϋντική αλοιφή που προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο και τις ενοχλήσεις, που οφείλονται σε πληγωμένες θηλές και στο ξηρό και σκασμένο δέρμα. Μια μικρή ποσότητα κρέμας, ίσα-ίσα στην άκρη του δαχτύλου σας, θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια του δέρματος, ενυδατώνοντάς το στο εσωτερικό.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Κάντε, λοιπόν, τη δική σας έρευνα και επιλέξτε τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε στο έπακρο τον θηλασμό του μωρού σας!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης