ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία με πειράματα για παιδιά

    Βιβλία για πειράματα για τα παιδιά; Μα γιατί, θα πει κανείς, να αγοράσω ένα βιβλίο από την στιγμή που το διαδίκτυο είναι μια αστείρευτη πηγή βίντεο, αναρτήσεων, φωτογραφιών και site; Μα επειδή δεν θέλω να ξενερώσεις κι εσύ όπως είχα ξενερώσει κι εγώ όταν η Μελίτα ήταν μικρή! Ααα, πόσο βαριόμουν να κάνω την έρευνα για να βρω το κατάλληλο πείραμα για την Μελίτα δεν λέγεται! Έρευνα, αγορά υλικών, στήσιμο, λέρωμα, καθάρισμα, αποτυχία, δυσαρέσκεια και πάει λέγοντας.

    Η Μελιτα δεν μεγάλωσε μια μια μαμά που είχε έφεση στα πειράματα φυσικής και χημείας και νομίζω ότι αυτό που με χαλούσε περισσότερο ήταν όλο το background που χρειάζεται να στήσεις αλλά και ο χρόνος που χρειάζεται να αφιερώσεις για ένα επιτυχημένο πείραμα; Και όταν δεν ήταν τελικά επιτυχημένο; Τι απογοήτευση κυρίως για μένα που μετά έπρεπε να συμμαζέψω κιόλας!

    Τέλος πάντων, κάναμε αρκετά πράγματα κατά καιρούς αλλά τώρα που έχω στα χέρια μου δύο βιβλία διαμαντάκια, αναρωτιέμαι γιατί τότε δεν είχα ψάξει να βρω κάτι ανάλογο που θα μου έλυνε τα χέρια και το παιδί μου σίγουρα θα είχε περισσότερα βιώματα με τέτοιου είδους πειραματισμούς. Και μην σκεφτείς τα χρήματα! Αλήθεια! Ο χρόνος που θα γλυτώσεις… αξίζει τον κόπο! Ασε που είναι και εγγυημένα και πετυχαίνουν όλα!

    Σήμερα λοιπόν θα σου δείξω 2 βιβλία με πειράματα για μικρά παιδιά, τα οποία εγώ ξεχώρισα γιατί περιέχουνε εύκολα πειράματα, επεξήγηση, νόμους της φυσικής και της χημείας που τα διέπουν αλλά και διασκεδαστικά tips!

    2 Βιβλία με πειράματα για παιδιά

    Τα πειράματα του Mr Chem

    Συγγραφείς: Δημήτρης Κουλουμάσης και Χριστίνα Σαρηγιάννη

    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

    Βιβλία με πειράματα για παιδιά 6-8 ετών
    Βιβλία με πειράματα για παιδιά 6-8 ετών

    Τον Δημήτρη Κουλουμάση ίσως να τον ξέρετε από το TikTok και τις υπέροχες πορουσιάσεις που κάνει σε σχολεία και εκδηλώσεις. Εμείς τον μάθαμε από το TikTok και όταν βγήκε το βιβλίο του έσπευσα να το αποκτήσω.

    Το βιβλίο πειραμάτων του Mr Chem μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά από 6-8 ετών κυρίως αλλά προσωπικά και η Μελίτα που είναι 11 απόλαυσε ορισμένα από αυτά! Τα μικρότερα παιδιά θα διασκεδάσουν και θα παίξουν/λερωθούν ενώ τα μεγαλύτερα θα αποκτήσουν και αρκετές γνώσεις.

    Το βιβλίο αυτό εκτός από το πείραμα, περιέχει:

    • Ερωτήσεις για την παρατήρηση
    • Εξηγήσεις
    • Εναλλακτικούς τρόπους εκτέλεσης
    • Tips
    • Δραστηριότητες
    • Γλωσσάρι
    • Ως ατού του βιβλίου θα έλεγα ότι είναι και η εικονογράφηση της Ελένης Αχιλλεοπούλου που είναι σε μικρό σκίτσων.

    Σούπερ Εύκολα Πειράματα για παιδιά με περιέργεια

    Συγγραφέας: Άντρεα Σκάλτζο-Γι

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Βιβλία με πειράματα για παιδιά 4 ετών κα άνω

    Εδώ τώρα κατεβαίνουμε λίγο σε ηλικία. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και άνω και επίσης πολλαπλασιάζονται και τα πειράματα. 100 απίθανες δραστηριότητες σας περιμένουν να τις υλοποιήσετε.

    Στο βιβλίο αυτό τα πειράματα χωρίζονται σε αυτά που αφορούν τα υγρά, τα στερεά, τα άερια και το φως/χρώμα/ήχο. Συμπεριλαμβάνονται επίσης, εκτός από τα υλικά και την εκτέλεση, η επεξήγηση (το πως και το γιατί) και οι προτάσεις παραλλαγής.

    Ως μειονέκτημα του βιβλίου θα έλεγα ότι είναι ότι δεν υπάρχουν εικόνες σε όλα τα πειράματα. Κατά τ’ άλλα η εικονογράφηση είναι χαρούμενη και με πολύ ωραία χρώματα στις φωτογραφίες.

    Βιβλία με πειράματα για παιδιά 4 ετών και άνω

    Διαβάστε περισσότερες αναρτήσεις σχετικά με παιδικά βιβλία εδώ:

    Αν είσαι μαμά εδώ και πολλά χρόνια και έχεις φάει με το κουτάλι πολλά από τα site και τα accounts στο instagram που κυκλοφορούν (όπως κι εμείς) ενδέχεται να απογοητευτείς καθώς θα δεις ότι τα κάποια από τα πειράματα που υπάρχουν στα βιβλία έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε πολλές version στο διαδίκτυο και ίσως να έχεις κάνει και κάποια από αυτά! Αν όμως είσαι νέα μαμά ή μαμά που μόλις τώρα μπαίνει στον χώρο της “επιστήμης” τότε μην διστάσεις καθόλου και προμηθεύσου αυτά τα βιβλία ή έστω ένα από αυτά

    Πως σου φάνηκαν οι προτάσεις μας για βιβλία με πειράματα για παιδιά. Περιμένουμε τα σχόλιά σου και τις δικές σου ιδέες και προτάσεις.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης