ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά

    Πέρασε πολύ καιρός από τη στιγμή που ταξιδέψαμε με τη Ryanair στη Μάλτα ως επίτιμοι καλεσμένοι του Visit Malta για να δείξουμε τις ομορφιές της χώρας τους στους Έλληνες. Instagram posts, facebook posts αλλά και blog posts στο Ανθομέλι σας έκαναν να μας ρωτάτε έως και σήμερα για το πόσο φιλική προς τα παιδιά είναι η Μάλτα. Έτσι, αποφάσισα να συγκεντρώσω μερικά από τα highlights ώστε όταν με το καλό ταξιδέψετε στη Μάλτα με τα παιδιά σας να έχετε αυτό το άρθρο ως οδηγό για τις δραστηριότητες που θα επιλέξετε για να τα καταπλήξετε.

    Ωστόσο καθώς πιστεύω ότι ένα οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά δεν θα κρατήσει πάνω από 4-5 μέρες (maximum) και δεδομένου ότι οι περισσότεροι πηγαίνουμε εκεί για τουρισμό και όχι για διακοπές, καλό θα είναι να αφήσετε χρόνο για μπάνιο, χαλάρωση στο ξενοδοχείο αλλά και ψώνια! Οπότε κάντε καλό προγραμματισμό ώστε να μη νιώσουν τα παιδιά ότι είναι σε ένα συνεχόμενο περπάτημα βλέποντας μόνο αξιοθέατα!

    Malta National Aquarium

    Το Εθνικό Ενυδρείο της Μάλτας μου άρεσε πάρα πολύ! Είναι μικρό αλλά πολύ περιποιημένο και εξειδικεύεται στα θαλάσσια ζώα της Μεσογείου και των νερών γύρω από το νησί. Φυσικά υπάρχουν επίσης αμφίβια, ερπετά, έντομα κ.α. Έχοντας πάει βέβαια ήδη στο Ενυδρείο της Κωνσταντινούπολης, που είναι εξαιρετικό, η σύγκριση ήταν μεγάλη αλλά σας πληροφορώ ότι αν εξαιρέσουμε το μέγεθος δεν υστερεί σε πολλά.

    Κλείστε τα εισιτήριά σας για το Ενυδρείο της Μάλτας από το εδώ κι έτσι οργανώστε το ταξίδι σας γνωρίζοντας από πριν ποια μέρα και ώρα θα είστε στο κάθε αξιοθέατο. Πλεονέκτημα είναι πως τα εισιτήρια είναι skip the line οπότε δεν χρειάζεται να περιμένετε στις ουρές των ταμείων. Υπάρχει η επιλογή να σας πάρουν και να σας αφήσουν στο ξενοδοχείο σας με ένα εξτρά αντίτιμο.

    Προτείνω ανεπιφύλακτα να φάτε και κάτι στο εστιατόριο του ενυδρείου (φάγαμε εξαιρετικά), στο La Nave Bistro, και αν έχετε χρόνο να επισκεφτείτε την πρωτότυπη παιδική χαρά που βρίσκεται εκεί δίπλα. Στο χώρο του ενυδρείου υπάρχει επίσης ένα καφέ (Cafe del Mar), όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην πισίνα του, εξωτερικοί χώροι για βόλτα, ένα κατάστημα με σουβενίρ και πάρκινγκ. Φυσικά μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στην παραλία της περιοχής. Εάν πάτε με λεωφορείο, η απόσταση από τη Βαλέτα είναι περίπου 30 λεπτά. Το προτείνω και ως ένα υπέροχο day trip!

    Οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά
    Στην Μάλτα με τα παιδιά επιβάλλεται η επίσκεψη στο ενυδρείο.

    Διάβασε επίσης 4 μύθοι για τη Μάλτα και πως τους καταρρίψαμε

    Popeye Village

    Για το Popeye Village σας έχω μιλήσει σε ξεχωριστή ανάρτηση. Ωστόσο θα το πρότεινα μόνο αν μείνετε στο νησί για αρκετές μέρες μιας και σίγουρα θα σας φάει σχεδόν μια ολόκληρη μέρα! Οπότε δείτε το πρόγραμμα σας και αποφασίστε ανάλογα.

    Οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά-Popeye Village,Mellieha ,Malta
    Photo by Magdalena Smolnicka on Unsplash

    Διαβάστε για την δική μας επίσκεψη εκεί: Οικογενειακή εκδρομή στο Popeye Village στη Μάλτα

    Οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά, Popey Village
    Με θέα το Popeye Vilage πριν μπούμε μέσα

    Αν θέλετε να συνδυάσετε και ιστορική ξενάγηση, μη χάσετε την παλιά πόλη της Μάλτας (Mdinna Old City)

    Κι άλλες ιδέες για ένα οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά

    Boat trip στο Gozo and Comino

    Εντάξει, δεν σας επιτρέπω να φύγετε από Μάλτα χωρίς να επισκεφτείτε το Gozo και το Comino, τα δύο μικρά αλλά τόσο ιδιαίτερα νησιά κοντά στη Μάλτα με τα κρυστάλλινα νερά. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με διάφορους τρόπους. Εμείς οδηγήσαμε μέχρι το λιμάνι (Marfa Quay) αλλά εσείς μπορείτε να πάτε εκεί και με το τοπικό λεωφορείο ή το hop on-hop of bus αλλά αξίζει τον κόπο γιατί και η διαδρομή αλλά και η βόλτα στα νησιά και οι βουτιές από τα σκάφη θα ξετρελάνουν τα παιδιά! Εννοείται ότι μπορείτε να πάτε μόνοι σας αλλά εμείς σας προτείνουμε τις εκδρομές που προσφέρουν στο yippeemalta.com, οι οποίες ποικίλουν και έτσι μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα.

    Ωστόσο την Blue Lagoon, τη διάσημη βραχώδη παραλία τους με τα κρυστάλλινα νερά της λιμνοθάλασσας, μπορείτε να την επισκεφτείτε και ξεχωριστά παίρνοντας τo τοπικό ferry.

    Μπορείτε να κλείσετε και μέσω της πλατφόρμας Tiqets μια ημερήσια εκδρομή με πλοίο στο Blue Lagoon (4 ώρες) και στο Crystal Lagoon (1 ώρα). Το πλοίο διαθέτει ξαπλώστρες, τσουλήθρες και βατήρες για να απολαύσετε και την διαδρομή αλλά και τις στάσεις σας στο έπακρο! Για να κλείσετε πατήστε εδώ.

    Κλείστε μια ημερήσια εκδρομή στο Comino, το Blue Lagoon και το Crystal Lagoon με ένα ιδιαίτερο catamaran και απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα με την παρέα σας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Ghajn Tuffieha, όπου θα έχετε χρόνο κολύμπι, snorkelling ή χαλάρωση με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Στο δρόμο της επιστροφής, θα σταματήσετε για να ανακαλύψετε το Popeye Village στο Anchor Bay.

    Εμείς μέσω του Yippee συνδυάσαμε μισή μέρα περιήγηση στα χωριά του Gozo και άλλη μισή μέρα βόλτα με το σκάφος στις παραλίες του Gozo και του Comino. Αυτό που δεν προλάβαμε όμως και καταστεναχωρεθήκαμε είναι η επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Gozo, Victoria, και την παλιά πόλη της. Εσείς ενεργήστε ανάλογα με την ηλικία και τα γούστα των παιδιών σας.

    Για την εκδρομή μας στο Gozo και Comino μπορείτε να διαβάσετε εδώ

    Malta 5D

    Αααα αυτή μας η εμπειρία μας ήταν πολύ ξεχωριστή. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που κρατάει περίπου 20-30 λεπτά και μέσω της τεχνολογίας 5D μπορείτε να δείτε όλη την ιστορία της Μάλτας. Ιδιαίτερα διασκεδαστική δραστηριότητα για την Μελίτα που ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε κάτι παρόμοιο και, αν έχετε τον θεό σας, μπορούσες ακόμα να μυρίσεις και την ευωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού. Τέλειο; Θα το βρείτε στην οδό Old Bakery Street στη Βαλέτα.

    Οργανώστε το ταξίδι σας κλείνοντας εκ των προτέρων (ή ακόμα και κατά τη διάρκειά του) τα εισιτήριά σας πατώντας εδώ. Στην επιλογή του audio guide υπάρχει και η ελληνική γλώσσα.

    Tip για Foodies: Αν κάνετε βόλτα στη Βαλέτα σας προτείνω να πάτε για φαγητό στο Food Market, ένα κτίριο με κάθε λογής fast food και μαγαζιά delicatessen που τα παιδιά θα φάνε άφοβα χωρίς γκρίνια τις υπέροχες πίτσες, burger και λοιπά καλούδια.

    Κατασκευή του γυαλιού στο Mdina Glass Factory

    Να και κάτι που δύσκολα θα δει ένα παιδί στην Ελλάδα. Η Μάλτα φημίζεται για την κατασκευή των γυάλινων αντικειμένων και μπορούν και τα παιδιά σας να δουν ζωντανά πως φτιάχνεται ένα μπιμπελό ή βάζο από φυσητό γυαλί. Η τεχνική αυτή χρονολογείται στην περιοχή από την Εποχή των Φοινίκων και η συγκεκριμένη χειροποίητη δημιουργία των αντικειμένων μέχρι και σήμερα θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, οπότε διαλέξτε κι ένα διακοσμητικό από γυαλί που θα σας θυμίζει για πάντα το ταξίδι σας στην Μάλτα.

    Φαγητό και ψυχαγωγία με μάγους στο Chamber of Mysteries

    Αν θέλετε να βιώσετε μια διαφορετική εμπειρία σε ένα παραδοσιακό μαλτέζικο σπίτι που έχει μεταμορφωθεί σε εστιατόριο, τότε το Chamber of Mysteries είναι ιδανικό. Σε συνδυασμό με αυτό θα δείτε και ένα υπέροχο σόου με μαγικά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

    Οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά. Chamber of Mysteries

    Για να δείτε τη Μάλτα με άνεση χωρίς να νοικιάσετε αυτοκίνητο ανεβείτε σε ένα HOP ON-HOP OFF BUS. Δείτε τις διαδρομές με τις στάσεις τους στο link. Μπορείτε με ένα ολοήμερο εισιτήριο να ανεβαίνετε και να κατεβαίνετε στις στάσεις με τα σημαντικά αξιοθέατα της Μάλτας. Σας δίνονται ακουστικά για να ακούτε on board την ξενάγηση σε πολλές γλώσσες. Παιδιά κάτω των 5 ετών δεν πληρώνουν.

    Βόλτα με Γόνδολα στην Μάλτα (Koperattiva tal – Balklori)

    Ξέρετε ότι δεν υπάρχουν μόνο γόνδολες στη Βενετία αλλά και στη Μάλτα; Η “Luzzo” αποτελεί μια τυπική παραδοσιακή μαλτέζικη βάρκα σε σχήμα γόνδολας που “βολτάρει” κυρίως στο Grand Harbour, στη Βαλέτα. Είναι η ευκαιρία να κάνετε κάτι διαφορετικό με τα παιδιά και γιατί όχι να αποβιβαστείτε στην άλλη πλευρά, στην περιοχή Three Cities και να δείτε την όμορφη αρχιτεκτονική της περιοχής. Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε τον χρόνο λόγω του φορτωμένου προγράμματος αλλά πολλοί σταματούσαν εκεί για τη συνέχεια της βόλτας τους.

    Κλείστε βόλτα με παραδοσιακή βάρκα πατώντας εδώ και δείτε όλα τα αξιοθέατα από τη μεριά της θάλασσας.

    Οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά St. Julians Malta
    Οι παραδοσιακές βάρκες της Μαλτα. Photo by JonHoefer on Pixabay

    ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ST. JULIAN’S

    Οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά. St. Julians Cars driving on road near buildings
    Photo by Wendy Verbraeken on Pexels

    Και για να είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένες και family friendly οι διακοπές σας στη Μάλτα σάς προτείνουμε ανεπιφύλακτα να μείνετε στο Corinthia St. George Hotel στην περιοχή St. Julian που πραγματικά πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να περάσετε υπέροχα με την οικογένειά σας. Πισίνα ανοιχτή μέχρι τις 12 το βράδυ, τεράστια επιλογή εστιατορίων για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες και παιδότοπος για να παίζουν τα μικρά παιδιά κι εσείς να χαλαρώνετε; Εμένα μου ακούγεται τέλειο!

    Κάντε την κράτησή σας εδώ για το Corinthia εδώ.

    Φίλοι μας έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι από τη διαμονή τους με παιδιά στο Alexandra Hotel στο St. Julians και σίγουρα είναι πιο οικονομική επιλογή. Μας μετάφεραν τα καλύτερα σχόλια!

    Δείτε στον παρακάτω χάρτη όλες τις επιλογές διαμονής στην Μάλτα:

    https://www.booking.com/hotel/mt/alexandra-palace.en.html?aid=1628806&no_rooms=1&group_adults=2

    Upper Barrakka Gardens

    Στη Βαλέτα, η περιήγηση μπορεί να γίνει κουραστική για τα παιδιά, οπότε ο χώρος αναψυχής και ξεκούρασης είναι σίγουρα το Πάρκο Upper Barrakka Gardens όπου θα δροσιστείτε, θα απολαύσετε το κολατσιό σας, ειδικά αν έχετε πάρει κανένα σαντουιτσάκι μαζί σας, θα δείτε την απίστευτη θέα και αν πετύχετε την ώρα και την ημέρα θα ακούσετε και τους κανονιοβολισμούς. Στανταράκι ειδικά αν έχετε αγόρια!

    Οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά. Mdina, Malta. Aerial view of mdina fortress
    Photo by Polina Kovaleva on Pexels

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ σε ένα οικογενειακό ταξίδι στη Μάλτα με τα παιδιά

    Παρόλο που εμείς δεν πήγαμε, σας προτείνω επίσης το Medditeraneo Marine Park όπου τα παιδιά θα δουν σόου με δελφίνια, θαλάσσιους ελέφαντες αλλά και παπαγάλους. Μπορούν ακόμα, φυσικά με εξτρά κόστος, να κολυμπήσουν μαζί τους! Ιδανικό για τις ζεστές μέρες επίσης το Splash and Fun Water Park. Εμείς το μετανιώσαμε που δεν πήγαμε!


    Και επειδή όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό να τα δούμε σε τόσο μικρό διάστημα, ευχαριστήσουμε την εταιρεία πολυτελών βαν Zarb Chauffeυr Ltd που πραγματικά μας εξυπηρέτησαν με ευγένεια και επαγγελματική συνέπεια.

    Τέλος να ευχαριστήσω από καρδιάς την ξεναγό μας, την Iolanna Borg Lupan, με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε κι εσείς στο [email protected] Μιλάει άψογα αγγλικά κι έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας. Μπορείτε να την έχετε μαζί σας από λίγες ώρες μέχρι όλη την ημέρα και να σας ξεναγήσει με τον δικό της μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο στα βασικότερα αξιοθέατα της Valletta ή της Mdina. Τέλος να ευχαριστήσω το σύνδεσμό μας με το Malta Tourism Authority, τη συμπαθέστατη Michaela Micallef.


    Μην διστάσετε! Το επόμενο ελεύθερο τριήμερο, κλείστε τις οικογενειακές σας διακοπές με τα παιδιά στη Μάλτα.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

      • Ο καθένας με τα δικά του μάτια και τις δικές του εμπειρίες βλέπει κάθε προορισμό διαφορετικά. Ακόμα και ο ίδιος άνθρωπος ανάλογα με την ψυχοσύνθεσή του σε μια συγκεκριμένη περίοδο μπορεί να δει διαφορετικά έναν προορισμό. Οπότε σου εύχομαι κάποτε να επισκεφτείς τη Μάλτα για να έχεις και τη δική σου άποψη.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης