ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Υγιεινό πρωινό: τηγανίτες με βρώμη και φέτα

    Σήμερα προτείνουμε ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό ή κολατσιό με βάση τη βρώμη. Αν σας αρέσουν οι τηγανίτες αλλά και η φέτα μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό που θα απογειώσει το πρωινό σας. Τη συνταγή για τηγανίτες βρώμης ή αλλιώς κουακερόπιτα μου την είχε προτείνει η διατροφολόγος μου πριν κάποια χρόνια όταν μπήκα σε διατροφή. Από τότε ακόμα και τα διαστήματα που δεν ακολουθώ αυστηρά μια συγκεκριμένη διατροφή για χάσιμο λίπους επιλέγω τη συγκεκριμένη συνταγή για πρωινό ειδικά το Σαββατοκύριακο που έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο.

    Συνταγή για τηγανίτες βρώμης (pancakes βρώμης ή κουακερόπιτα)

    Υλικά που θα χρειαστείς

    70 γρ βρώμη (1 φλυτζάνι του τσαγιού)

    1 αυγό

    1 κσ γιαούρτι (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε και μισό φλυτζάνι του καφέ γάλα)

    50 γρ φέτα

    1 κγ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Μέλι (προαιρετικά για γαρνίρισμα)

    Η βρώμη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μεταξύ άλλων η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες βοηθάει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου καθιστώντας την κατάλληλη για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης ή/και δυσκοιλιότητα. Επίσης, η βρώμη μειώνει το αίσθημα της πείνας γιατί λειτουργεί ως σφουγγάρι στο στομάχι μας απορροφώντας τα υγρά και μειώνοντας έτσι τον κενό χώρο του. Γι αυτό και βοηθάει και στο χάσιμο βάρους αφού νιώθουμε χορτάτοι και δεν καταφεύγουμε στα γνωστά τσιμπολογήματα! Τέλος, η βρώμη μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

    Κι άλλες συνταγές με βρώμη:

    Εύκολα μπισκότα βρώμης με μήλο

    Κρεμούλα από…βρώμη αλλά και σπιτικές μπάρες δημητριακών

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά. Το υλικό θα γίνει σφιχτό και θα το πλάσουμε με υγρά χέρια σαν πλατιά κεφτεδάκια (όχι πολύ φουσκωτά). Η δόση αυτή βγάζει 4 τηγανίτες.

    Μπορείτε αν θέλετε να αλέσετε τη βρώμη στο μούλτι πριν τη βάλετε στο μίγμα αλλά για ποιον λόγο να δημιουργούμε άπλυτα; Μια χαρά γίνεται και στην αρχική της μορφή!

    Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις τηγανίτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε και μια μεγάλη πιτούλα αλλά προσωπικά δυσκολεύτηκα στο γύρισμα γιατί η ζύμη αυτή δεν είναι τόσο συμπαγής και σπάει εύκολα. Τα μικρά κουακεροπιτάκια είναι πιο εύκολα στη διαχείριση. Ωστόσο το γεγονός ότι η ζύμη δεν είναι τόσο συμπαγής δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    9+2 υγιεινές τροφές και super foods για καλύτερη ζωή

    Υπερτροφές για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής (Μέρος 2ο)

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά!

    Υγιεινό πρωινό: τηγανίτες με βρώμη και φέτα
    Συνταγή για αλμυρές τηγανίτες

    Γίνονται και στο airfryer

    Εάν έχετε airfryer δοκιμάστε να κάνετε τις τηγανίτες. Η όψη τους θα μοιάζει με μπισκότο αλλά θα είναι μαλακές όταν τις δαγκώνετε. Επίσης θα γίνουν 1-2 ψεκασμούς λαδιού ή και καθόλου. Στρώστε μια λαδόκολλα με τρύπες (fryer papers προμηθεύτηκα από εδώ) στο εσωτερικό του καλαθιού και βάλτε με το κουτάλι τις 4 τηγανίτες. Ψήστε από την κάθε πλευρά γύρω στα 5-6 λεπτά (δείτε το ανάλογα με το δικό σας μοντέλο) και απολαύστε ένα υγιεινό κολατσιό. Να θυμάστε πως συνήθως η δεύτερη πλευρά συνήθως χρειάζεται λιγότερο ψήσιμο.

    Υγιεινό πρωινό: τηγανίτες με βρώμη και φέτα 2
    Υγιεινό πρωινό: τηγανίτες με βρώμη και φέτα 7

    Σας αρέσει ο συνδυασμός αλμυρού με γλυκού; Αν ναι, τότε προσθέστε μόλις σερβίρετε λίγο μέλι. Το πρωινό σας είναι έτοιμο. Το μόνο που έχετε να πλύνετε είναι το τηγανάκι και το μπολ με τον χυλό!

    Ξέρετε ότι σύμφωνα με έρευνες άνθρωποι που αντικατέστησαν το συνηθισμένο πρωινό με ένα μπολ βρώμης και περπατούσαν επί 15-30 λεπτά καθημερινά έχασαν περίπου μισό κιλό την εβδομάδα χωρίς να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες; Μήπως να το δοκιμάσουμε να δούμε αν ισχύει;

    Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram για να τα λέμε καθημερινά.

    Υγιεινό πρωινό: τηγανίτες με βρώμη και φέτα
    Τηγανίτες με βρώμη και φέτα
    Υγιεινό πρωινό: τηγανίτες με βρώμη και φέτα 5

    Υγιεινό πρωινό: τηγανίτες με βρώμη και φέτα

    Prep Time 30 minutes
    Cook Time 40 minutes
    Total Time 1 hour 10 minutes
    Course Χωρίς κατηγορία
    Servings 4 servings
    Calories 300 kcal

    Ingredients
      

    • 70 γρ βρόμη
    • 1 αυγό
    • 1 κσ γιαούρτι
    • 50 γρ φέτα
    • 1 κγ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • Μέλι (προαιρετικά για γαρνίρισμα)

    Instructions
     

    • Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά. Το υλικό θα γίνει σφιχτό και θα το πλάσουμε σαν πλατιά κεφτεδάκια (όχι πολύ φουσκωτά). Η δόση είναι για 4 κεφτεδάκια μεγάλα.
    • Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    • Βάζουμε τις τηγανίτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν.
    • Κατά το σερβίρισμα περιχύστε με ένα κουτάλι του γλυκό μέλι.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Βαθμολογία Συνταγής




    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης