ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions

    Αν μένεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα ή πρόκειται να ταξιδέψεις σε αυτές, αν έχεις παιδιά μικρά ή και έφηβα ή αν απλά σου αρέσουν τα πρωτότυπα μουσεία και θεάματα τότε σου έχουμε πρόταση! Το πρώτο Μουσείο Ψευδαισθήσεων (Museum of Illusions) στην Ελλάδα άνοιξε πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα, στο Μοναστηράκι, ενώ το δεύτερο Μουσείο άνοιξε πριν έναν μόλις χρόνο στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Λαδάδικα. Εννοείται πως την πρώτη φορά είμασταν λίγο ψαρωμένοι γιατί δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι ακριβώς θα δούμε. Στην πρόσφατη όμως επίσκεψή μας, που και τα παιδιά ήταν μεγαλύτερα, το ευχαριστηθήκαμε ακόμα περισσότερο. Και εννοείται πως τα εκθέματα δεν ήταν τα ίδια οπότε ήταν σαν να ήταν η πρώτη μας φορά.

    Αθήνα: Η πρώτη μας επίσκεψη στο Museum of Illusions με τα παιδιά

    Για την πρώτη φορά που επισκεφτήκαμε το Mouseum of Illusions στην Αθήνα σας μιλήσαμε στο ξενόγλωσσο ταξιδιωτικό blog μας Greek Travel Family εδώ. Τα παιδιά τότε ήταν μικρά και σίγουρα οι αντιδράσεις τους διαφορετικές. Όπως είναι φυσικά και για μας τους γονείς η προσέγγιση ήταν διαφορετική. Έχοντας μικρά παιδιά χρειάζεται να τους εξηγείς περισσότερο πώς λειτουργούν όλα όσα βλέπουν και να τους κινείς το ενδιαφέρον δείχνοντάς σου το κάθε τι.

    Διαβάστε για την πρώτη επίσκεψή μας στο Museum of Illusions Athens εδώ.

    Θεσσαλονίκη: Στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων με εφήβους

    Αυτή την δεύτερη φορά που επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση δεν ήταν οικογενειακή αλλά περισσότερο εφηβική και παρεϊστικη οπότε ήταν εντελώς διαφορετική η αντιμετώπιση από τα παιδιά. Τα κινητά πήραν φωτιά και τα κορίτσια δεν σταμάτησαν να δοκιμάζουν πόζες, να βγάζουν σέλφι αλλά και να ενθουσιάζονται με τα εκθέματα.

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
    Δωμάτιο του Ames: Παίρνοντας θέση στις δύο γωνίες του επιδέξια διαμορφωμένου δωμάτιου τα δύο άτομα φαίνονται σαν γίγαντας και νάνος. Αν μάλιστα το άτομο έξω από το δωμάτιο που βγάζει την φωτογραφία από το ειδικό παράθυρο στρέψει το κινητό με μία κλίση προς τα πάνω ή προς τα κάτω η ψευδαίσθηση είναι ακόμα πιο έντονη.

    Kαι μην φανταστείτε διαβάζοντας τη λέξη εκθέματα πως είναι ένα συμβατικό μουσείο. Όοοχι! Είναι ένα διαδραστικό μουσείο που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Ένα μουσείο που σε ταξιδεύει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων αλλά αν είσαι λίγο περισσότερο προσεκτικός και διαβάσεις τα παραθέματα δίπλα στα εκθέματα τότε σίγουρα θα μάθεις περισσότερα αφού για κάθε οπτική ψευδαίσθηση που ξεγελάει το μάτι υπάρχει μία επιστημονική εξήγηση. Αν πάλι δεν θέλεις να προβληματιστείς άσε απλά τον εαυτό σου να το διασκεδάσει ή απλά να θαυμάσει τον τρόπο που έγιναν κάποια εκθέματα. Είναι σίγουρο πως κάποιες φορές θα πεις: “Μα πώς το σκέφτηκαν αυτό;”!

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
    Ακόμα δεν ξεκίνησε τη λειτουργία του το μετρό της Θεσσαλονίκη αλλά εμείς οι τρελές μπήκαμε στο βαγόνι με ένα εντελώς παράδοξο τρόπο! Ε τόση αναμονή γι αυτό το μετρό μας τρέλανε!

    Η ιδέα για τη δημιουργία του 1ου Mouseum of Ιllusions ανήκει στον Κροάτη αρχιτέκτονα Ρόκο Ζίνκοβιτς και βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ από το 2015. Πλέον μία ομάδα 15 σχεδιαστών/ αρχιτεκτόνων εμπλουτίζει κάθε χρόνο τις συλλογές των μουσείων σε όλο τον κόσμο με νέα illusion έργα.

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
    Τελικά τι γίνεται με αυτό το πηγάδι του απερίου βάθους; Πέφτες από πάνω προς τα κάτω ή μήπως σε ρουφάει προς τα πάνω;

    Οι επισκέπτες μπορούν ελεύθερα να εξερευνήσουν τους χώρους, να παίξουν με τα εκθέματα, να φωτογραφηθούν σε αυτά και γενικά να απολαύσουν αυτή την πρωτότυπη εμπειρία. Στον χώρο των μουσείων δίπλα στα εκθέματα υπάρχουν σημεία στο πάτωμα με αυτοκόλλητα που σου δείχνουν πού πρέπει να σταθείς ώστε να βγάλεις σωστά τη φωτογραφία δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση. Ακόμα όμως κι αν δεν ξέρεις ή δυσκολεύεσαι ή είστε μόνο δύο άτομα και θέλετε κάποιος να σας βγάλει φωτογραφία τότε οι υπάλληλοι του μουσείου είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.

    Museum of illusions skip the line εισιτήρια (τιμές-διάρκεια)

    Skip the line εισιτήρια (μπαίνετε συγκεκριμένη ώρα χωρίς αναμονή) για το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στη Θεσσαλονική κλείστε από εδώ.

    Skip the line εισιτήρια (μπαίνετε συγκεκριμένη ώρα χωρίς αναμονή) για το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στην Αθήνα κλείστε από εδώ.

    Εναλλακτικά και αν δεν βρείτε διαθεσιμότητα μέσω των παραπάνω link πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να κλείσετε skip the line εισιτήρια από το Get Your Guide:

    Η διάρκεια της περιήγησης στο Museum of Ιllusions είναι 50 λεπτά και πρέπει να τα δεις όλα! Ανάλογα με το πόσο φίλος είσαι με τη φωτογραφία ή πόσα άτομα έχει η παρέα σου ο χρόνος μπορεί να είναι οριακός.

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
    Δύσκολο να το καταφέρουμε 100% αλλά τελικά καταφέραμε να κόψουμε “φέτες” το πρόσωπό μας και να κάνουμε κάνουμε μίξη τα χαρακτηριστικά μας

    Η δική μας εμπειρία στα Museum of Illusions

    Έχω ήδη πει πολλά και σίγουρα τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που θα ζήσετε στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων. Γι αυτό θα σας αφήσω με τις φωτογραφίες που βγάλαμε εγώ με την κόρη μου και τις φίλες της στο Museum of Illussion στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο η Κάλη με την οικογένειά της στο Μuseum of Illusions στην Αθήνα. Γιατί άλλωστε μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!

    Museum of Illusions Thessaloniki

    Το μουσείο θα το βρείτε στα Λαδάδικα (Δόξης 5) σε ένα ιστορικό διατηρητέο κτίριο.

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
    Πως ένα άτομο μπορεί να παίξει με τον εαυτό του επί 5 μπιρίμπα; Μόνο αν επισκεφτεί το Museum of Illusions φυσικά!

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι

    Αξίζει να πάω στο Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris;

    Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
    “Oh, my god! I’ m falling in the well!”

    Αν έχετε στην παρέα σας φίλους από το εξωτερικό και τους κάνετε tour στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τι θα λέγατε για ένα διάλειμμα στα Λαδάδικα στο Museum of Illusions για λίγη διασκέδαση με τρέλα;

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
    Μαμά και κόρη στο καλειδοσκόπιο

    Museum of Illusions Athens

    Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Ερμού 119 (είσοδος απο Άστιγγος 12) στο Μοναστηράκι (Αθήνα).

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
    Πως τα κατάφερε η ανιψιά μου να το κάνει αυτό; Εννοείται πως η πραγματικότητα είναι ανάποδη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιστρέψετε την φωτογραφία που θα βγάλετε 180 μοίρες

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας

    10+ λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη

    Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών στην Καλαμπάκα!

    Επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων-Museum of Illusions στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
    “Αγάπη μου συρρίκνωσα το παιδί!”
    “Τι έκανες λέει;”
    Δεν σας θυμίζει λίγο από την ταινία;
    Ήμασταν καλεσμένοι του Μουσείου Ψευδαισθήσεων με αφορμή τα γενέθλια για τον 1ο χρόνο λειτουργείας του μουσείο της Θεσσαλονίκης αλλά, όπως πάντα, οι απόψεις εντός της ανάρτησης είναι δικές μας και προέρχονται από την προσωπική μας εμπειρία. 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης