ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    4 ιδέες δώρο κόσμημα για νέα μαμά

    Στο σημερινό άρθρο μας, σας προτείνουμε πάνω από 4 ιδέες για δώρο κόσμημα για νέα μαμά που μόλις γέννησε. Είτε σύζυγος, γονείς και πεθερικά είτε αδέρφια, κουμπάροι ή φίλοι μπορείτε να κάνετε την έρευνά σας στα κοσμηματοπωλεία και να επιλέξετε ένα κόσμημα που θα μείνει για πάντα και θα αποτελέσει κι ένα κειμήλιο που θα περάσει από γενιά σε γενιά. Το κόσμημα είναι ένα δώρο διαχρονικό με συναισθηματική όμως αξία. Είναι ένα δώρο που μας θυμίζει ακόμα και μετά από πολλά χρόνια ποιος μας το χάρισε και για ποιον λόγο. Είναι ένα ξεχωριστό δώρο, που όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι ένα δώρο που η αξία του παραμένει σταθερή.

    Επί εννιά μήνες η γυναίκα μεγαλώνει στην κοιλιά της μία νέα ζωή. Είναι ήδη κουρασμένη, τα έχει δώσει όλα ως εκείνη τη στιγμή και γεννώντας όλα τα μάτια και η φροντίδα πρόκειται να πέσουν επάνω στο μωρό της. Τα δώρα για το μωρό θα είναι πολλά όπως και οι ανάγκες του. Όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει και την ίδια τη μανούλα που ακόμα και τώρα που το μυαλό της είναι στο μικρό της πλασματάκι δεν παύει να είναι γυναίκα. Πρέπει με κάθε τρόπο, ειδικά αν είμαστε πολύ κοντινοί συγγενείς να της δείξουμε πόσο τη θαυμάζουμε για αυτό της το κατόρθωμα, δηλαδή να φέρει στη ζωή το μωρό της.

    Ακόμα όμως κι αν μια γυναίκα δεν γίνεται μαμά γεννώντας αλλά υιοθετώντας ένα παιδί και πάλι της αξίζει ένα δώρο. Ένα δώρο που θα της θυμίζει αυτή της την απόφαση να γίνει μαμά και το ξεκίνημα μιας νέας ζωής με το μωρό της.

    Ιδέες για δώρο γέννας για τη μαμά

    Δώρο κόσμημα για νέα μαμά με συμβολισμό

    Τα κοσμήματα με συμβολισμό είναι πλέον πολύ διαδεδομένα. Οι μαμάδες λατρεύουν να τα φορούν! Φτιαγμένα από χρυσό, ασήμι, λευκόχρυσο ή ακόμα και ατσάλι είναι δώρα για τη νέα μαμά. Η γκάμα τιμών ποικίλει ανάλογα με το υλικό και το σχέδιο. Μπορούν να είναι χαραγμένα ή να έχουν το σχέδιο της λέξης mama, MOM, mommy, μαμά, μανούλα. Μπορούν να έχουν σχέδιο πατουσάκι, παιδάκια ή οικογένεια. Μια ακόμα ιδέα είναι να έχουν χαραγμένα την ημερομηνία γέννησης ή το όνομα του παιδιού αν είναι ήδη γνωστό. Με πολύτιμους λίθους ή χωρίς τα κοσμήματα με συμβολισμό υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες και θα τα βρείτε στα κοσμηματοπωλεία σε μορφή μενταγιόν, ταυτότητας, δαχτυλιδιού, μπρασελέ κ.α

    Άλλη ιδέα για κόσμημα με συμβολισμό στη νέα μαμά είναι το δέντρο ζωής που συμβολίζει τη σοφία και τη γνώση της ζωής αλλά ταυτόχρονα συμβολίζει τη συνέχεια της ζωής και τη σύνδεση από γενιά σε γενιά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό δώρο για τη μέλλουσα μητέρα. Το μάτι ή ο στόχος από την άλλη είναι πιο ουδέτερα και διαχρονικά.

    Αν έπεσες επάνω στο άρθρο ενώ ψάχνεις δώρο για τη μέλλουσα έγκυο μαμά σου προτείνουμε και το μουσικό μενταγιόν εγκυμοσύνης.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Πρωτότυπες ιδέες για δώρα στη νέα μαμά στο μαιευτήριο

    10 πρωτότυπα δώρα για νεογέννητο μωρό

    Ιδέες για δώρα σε νεογέννητα ή για βάπτιση

    Διαχρονικά κοσμήματα για τη νέα μαμά

    Όσο κι αν μου αρέσουν τα κοσμήματα με συμβολισμούς θεωρώ πως ένα κόσμημα, για μια περίπτωση όπως η γέννηση ενός μωρού, που προορίζεται για τη νέα μαμά πρέπει να είναι διαχρονικό. Το φαντάζομαι διακριτικό για να μπορεί να το φοράει κάθε στιγμή. Ταυτόχρονα η επιλογή μας πρέπει να ξεχωρίζει και να μην το καθιστά ένα δώρο… του κιλού. Άρα η επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη.

    Τα πεθερικά μου θυμάμαι με είχαν πάει στο κοσμηματοπωλείο πριν γεννήσω για να διαλέξω μόνη μου το δώρο που θα μου έκαναν. Το εκτίμησα τρομερά! Ναι, σίγουρα δεν ήταν έκπληξη για μένα όταν μου το πρόσφεραν στην κλινική λίγο μετά τη γέννα αλλά εκείνοι ήθελαν το δώρο που θα μου χαρίσουν να είναι του δικού μου γούστου και να το ευχαριστηθώ. Να μην χρειάζεται ούτε να το αλλάξω αλλά ούτε και να το βάλω σε ένα κουτί και να μείνει μόνο ως κειμήλιο.

    Αν πρόκειται για δώρο της μαμά ή της πεθεράς στην κόρη ή τη νύφη που μόλις γέννησε τότε πολύ ωραία ιδέα είναι να της χαρίσετε, αν έχετε φυσικά, ένα δικό σας κόσμημα-κειμήλιο. Η αξία είναι ακόμα πιο μεγάλη αφού είναι και συναισθηματική. Επισκεφτείτε, πριν το χαρίσετε, ένα κοσμηματοπωλείο και ζητήστε να σας το καθαρίσουν και να το γυαλίσουν αλλά και να το βάλετε σε ένα όμορφο κουτάκι δώρου.

    Δώρο για μαμά: Βραχιόλι-Χειροπέδα

    Βραχιόλι με κρεμαστά στοιχεία, ταυτότητα ή χειροπέδα με χαραγμένα τη λέξη μαμά ή ότι άλλο θέλετε είναι επίσης μια ιδέα για δώρο σε μαμά μετά τη γέννα.

    Δώρο κόσμημα στη νέα μαμά: σκουλαρίκια

    Στο δεύτερο παιδί μου τα πεθερικά μου μου έκαναν ακόμα ένα δώρο για τη γέννηση του εγγονού τους. Ήταν ένα ζευγάρι κρικάκια τόσο ευκολοφόρετο που τα φορούσα ακόμα και στον ύπνο μου και ενός κολιέ απλού και ευκολοσυνδύαστου.

    Δώρο για μαμά: Δαχτυλίδι

    Έχουμε συνδυάσει το δαχτυλίδι με πρόταση γάμου και αρραβώνα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να το προσφέρουμε ως δώρο στη νέα μαμά που μόλις γέννησε το μωρό της. Θα μπορούσε να είναι το δώρο του συζύγου για τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του για να της εκφράσει την αγάπη και το σεβασμό του που τον έκανε πατέρα ή των γονιών και των πεθερικών για να δείξουν στη γυναίκα την ευγνωμοσύνη τους που τους χάρισε ένα εγγόνι.

    Προτιμήστε ένα σχέδιο που να μην είναι πολύ εξογκωμένο γιατί το επόμενο διάστημα η μαμά θα έχει στην αγκαλιά της το μωρό, θα το αλλάζει και θα το μπανιαρίζει συνεχώς. Ένα δαχτυλίδι που μπορεί να το γρατζουνίσει θα την αναγκάσει να μην το χρησιμοποιεί.

    Λεπτές βέρες με χαραγμένη την ημερομηνία γέννησης του παιδιού μπορεί να είναι μια ακόμα ιδέα.

    5 ιδέες δώρο κόσμημα για νέα μαμά
    Δώρο γέννας από σύζυγο: Αν είσαι ο σύζυγος ή σύντροφος της νέας μαμάς τότε μην το σκέφτεσαι! Χάρισέ της ένα κόσμημα για κάθε ξεχωριστή σας στιγμή της κοινής σας ζωής!

    Kόσμημα με γενέθλιο λίθο

    Μια ωραία ιδέα για κοσμήματα με συμβολισμό είναι να είναι διακοσμημένα με τον γενέθλιο λίθο του μωρού. Δηλαδή την πολύτιμη πέτρα που συμβολίζει τον μήνα γέννησης του παιδιού της νέας μαμάς. Δείτε τη παρακάτω λίστα για να εμπνευστείτε.

    Ιανουάριος: Γρανάτης

    Φεβρουάριος: Αμέθυστος

    Μάρτιος: Ακουαμαρίνα

    Απρίλιος: Διαμάντι

    Μάιος: Σμαράγδι

    Ιούνιος: Μαργαριτάρι

    Ιούλιος: Ρουμπίνι

    Αύγουστος: Σπινέλιο

    Σεπτέμβριος: Ζαφείρι

    Οκτώβριος: Τουρμαλίνη

    Νοέμβριος: Τοπάζι

    Δεκέμβριος: Τανζανίτης

    Ρολόι

    Αξεσουάρ ή κόσμημα; Το ρολόι είναι το αγαπημένο μου αξεσουάρ. Δεν μπορώ να ζήσω νομίζω χωρίς να το φοράω. Τα τελευταία χρόνια έχω αντικαταστήσει το αναλογικό μου ρολόι με ένα smart watch. Δεν λέω είναι πολύ χρήσιμο με βοηθητικές εφαρμογές και έχει αλλάξει την καθημερινότητά μου αλλά η αγάπη μου για τα κλασικά ρολόγια παραμένει. Ένα καλό ρολόι είναι κόσμημα στο χέρι. Αν αποφασίσετε να επιλέξετε το ρολόι ως δώρο για μια νέα μαμά προτιμήστε ένα διακριτικό και διαχρονικό με μπρασελέ που να μπορεί να το φοράει σε ιδιαίτερες περιστάσεις αν συνηθίζει να φοράει smartwath.

    5 ιδέες δώρο κόσμημα για νέα μαμά
    Ρολόι: Αξεσουάρ ή κόσμημα τελικά;

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Βαλίτσα μαιευτηρίου: η απόλυτη λίστα για τη μέλλουσα μαμά

    Ιδέα δώρου: Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης και Πρώτο Ημερολόγιο για το μωρό.

    Πλήρης λίστα αγορών για το μωρό που έρχεται

    Όπως καταλάβατε τα δώρα κόσμημα για μαμάδες είναι ανεξάντλητα. Μίνιμαλ ή όχι, με πολύτιμες πέτρες ή χωρίς, είναι ένα ξεχωριστό δώρο για κάθε μία ξεχωριστή γυναίκα που γίνεται μαμά.

    Κατερίνα

    Pin it for later

    4 ιδέες για δώρο κόσμημα για νέα μαμά. Χαρίστε κοσμήματα με συμβολισμό ή χωρίς στη νέα μαμά μετά τη γέννηση του παιδιού της.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης