ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οδοντίατρος: πως έμαθε η Μελίτα να μην φοβάται

    Οδοντίατρος! Μία λέξη που και μόνο να την ακούς σε πιάνει μια ανατριχίλα! Παραδεχτείτε το, φοβάστε κι εσείς τον οδοντίατρο! Εγώ πάντως μια συστολή πριν πάρω τηλέφωνο για ραντεβού την έχω! Βέβαια, όλως παραδόξως δεν ισχύει το ίδιο με την κόρη μου, η οποία έχει μεγάλη συμπάθεια στην παιδοδοντίατρο της και πλέον τωρα και στην ορθοδοντικό της. Μα πώς έγινε αυτό, σκεφτόμουν πριν απο μέρες; Πώς έμαθε η Μελίτα να μην φοβάται τον οδοντίατρο; Με αυτές τις σκέψεις ξύπνησα σήμερα και σκέφτηκα να σας γράψω μερικά από τα βήματα που ακολούθησα όταν ήταν μικρή για να μην της μεταδώσω τον φόβο μου και να μάθει να πηγαίνει στον οδοντίατρο τακτικά χωρίς γκρίνιες και κλάματα!

    The Dental Eye Project - Οδοντιατρείο
    Σας παρουσιάζουμε το αγαπημένο μας οδοντιατρείο χωρός φόβο!

    Έξι βήματα για να μην φοβάται τον οδοντίατρο

    Βήμα Πρώτο:

    Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο έγινε χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα δόντια της. Ο λόγος ήταν καθαρά προληπτικός και διαγνωστικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην συνδυάσει τον παιδοδοντίατρο με πόνο ή με κάποια θεραπεία. Η επίσκεψη ήταν ανώδυνη και η γνωριμία έγινε σε κλίμα φιλικό και χαλαρό.

    Συμπέρασμα: Μην περιμένετε να πονάει το παιδί ή να χρειαστεί να βγάλει κάποιο δόντι για να πάτε στον παιδοδοντιατρο. Κλείνετε τακτικά τα ραντεβού σας για διαγνωστικό έλεγχο και ό,τι άλλο χρειάζεται που δεν συνδέεται αναγκαστικά με πόνο ή αίμα.

    Βήμα Δεύτερο:

    Η επιλογή του παιδοδοντιάτρου έγινε έπειτα από σύσταση φιλενάδων μου και είχαμε μιλήσει όλοι μαζί για το πόσο καλή είναι η γιατρός και το πόσο όμορφα περνάνε τα παιδιά στον χώρο της. Η Μελίτα, μικρή τότε, άκουγε τις δικές της φίλες να της μιλάνε για τα δωράκια που παίρνουν στο τέλος της επίσκεψης και ανυπομονούσε κι αυτή να ζήσει την ίδια εμπειρία.

    Συμπέρασμα: Αν υπάρχει στο φιλικό περιβάλλον σας κάποιο παιδάκι που να μεταφέρει την καλή του εμπειρία στο παιδί τότε μην διστάσετε να του ζητήσετε να την μοιραστεί με το παιδί σας

    The Dental Eye Project
    The Dental Eye Projecct

    Βήμα Τρίτο:

    Θα μου πείτε, καλά γιατί δεν πήγες το παιδί στη δική σου οδοντίατρο; Η αλήθεια είναι ότι θεώρησα ότι ο τότε οδοντίατρός μας δεν είναι ιδανική επιλογή για τη Μελίτα. Το ιατρείο του ήταν αρκετά “ενήλικο” και ο ίδιος δεν είχε εξειδίκευση στα παιδιά.

    Συμπέρασμα: Επιλέξτε έναν παιδοδοντίατρο και όχι ένα οδοντίατρο γενικής φύσης καθώς ο πρώτος γνωρίζει καλά πώς να χειριστεί ένα μικρό παιδί και φυσικά ποιες είναι οι ηλικιακές του ανάγκες.

    The Dental Eye Project - Νάντια Υφαντή
    Ακόμα και το outfit/στολή της παιδοδοντιάτρου Υφαντή Νάντιας είναι γεμάτο κέφι για να προσεγγίζει με χαρά τα παιδιά.

    To οδοντιατρείο/παιδοδοντιατρείο που επιλέξαμε ονομάζεται The Dental & Eye Project. Η παιδοδοντίατρος Υφαντή Νάντια και οι συνεργάτες της σας υποδέχονται σε έναν εξαιρετικά προσεγμένο χώρο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που θα καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες των παιδιών σας αλλά και τις δικές σας. Το ιατρείο βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο και είναι και αρκετά κοντά στο μετρό. Επισκεφτείτε το site τους dentaleye.gr και βρείτε τους και στο Facebook αλλά και στο instagram.

    Βήμα Τέταρτο:

    Η επιλογή της παιδοδοντιάτρου μας έγινε σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό χώρο που έχει δημιουργήσει με τους συνεργάτες της για τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους πελάτες της. Δεν υπάρχει αυτός ο χώρος! Η Μελίτα την πρώτη φορά που μπήκε μέσα δεν το πίστευε! Χώρος για παιχνίδι πριν το ραντεβού για να μειωθεί το άγχος των παιδιών και να μην φοβάται τον οδοντίατρο. Επαιξε λιγάκι, ξευλλίσαμε μερικά βιβλιαράκια και φυσικά όταν μπήκε μέσα έπαιζαν και παιδικά στις οθόνες που υπάρχουν στο ταβάνι του χώρο!

    Συμπέρασμα: Ο χώρος του οδοντιατρείου που θα επιλέξετε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς είναι η πρώτη εικόνα και το πρώτο feeling που θα έχει ένα παιδί πριν συναντήσει τον γιατρό. Με όσο πιο θετική διάθεση μπει μέσα τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να μην ξεσπάσει σε κλάματα.

    Οδοντίατρος: πως έμαθε η Μελίτα να μην φοβάται 4
    Χώρος ανοιχτός, καθαρός και φωτεινός για να νιώθουν τα παιδιά άνετα.

    Βήμα Πέμπτο:

    Η εξαιρετική εικόνα που είχε η Μελίτα συνεχίστηκε και μέσα στο ιατρείο, με τη γιατρό της να φοράει στολή με ήρωες. Τα γυαλιά ηλίου που επέλεξαν για να μην την χτυπάει το φως είχαν σχήμα καρδιάς. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είχαν κωδικές ονομασίες, όπως για παράδειγμα στην πιο πρόσφατη συνάντησή μας που το υλικό της φθορίωσης είχε γεύση Stranger Things! Χαχα! Καταλαβαίνετε χαρά η κόρη μου κι ας τελειώνει το δημοτικό!

    Συμπέρασμα: Δημιουργήστε σε συνεργασία με την παιδοδοντίατρο ένα ευχάριστο κλίμα πάνω στο “κρεβάτι του πόνου”. Συμπληρωματικά μπορεί το παιδί να έχει μαζί του και το αγαπημένο του παιχνίδι!

    The Dental Eye Project - Παιδοδοντιατρείο
    Κάθε φορά τα γυαλιά της έχουν ένα διαφορετικό σχήμα ή σχέδιο

    Διαβάστε περισσότερα:

    Βήμα Εκτο:

    Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο τέλος όταν η γιατρός της είπε ότι μπορεί να επιλέξει όποιο δωράκι ήθελε από αυτά που υπήρχαν σε ένα κουτάκι. Τα μάτια της άνοιξαν διάπλατα και τα μικροδωράκια της φάνηκαν σαν μικρός θησαυρός! Το πιστεύετε ότι ακόμα έχει μερικά από αυτά στο γραφείο της;

    Συμπέρασμα: Ακόμα κι αν ο παιδοδοντίατρος δεν προσφέρει δωράκια φροντίστε, τις πρώτες φορές ειδικά, να συνδυάσετε την επίσκεψη στον γιατρό με ένα μικρό δωράκι ή έστω ένα κέρασμα μετά. Άλλωστε πολλές φορές μας λένε οι οδοντίατροι να φάμε ένα παγωτό μετά από την εφαρμογή του αναισθητικού!.

    The Dental Eye Project - Οδοντόβουρτσες
    Κάθε φορά που κάνουμε καθαρισμό η Μελίτα παίρνει καινούργια οδοντόβουρτσας, μικρά σωληνάρια με οδοντόκρεμα και φυσικά ένα δωράκι!

    Όπως καταλάβατε, όλα τα παραπάνω σε συνδασμό με την προσωπικότητα της κόρης μου (παίζει και το ίδιο το παιδί ρόλο, όπως και να το κάνουμε) έφτασε η Μελίτα 11 χρονών να μην φοβάται να πηγαίνει στον παιδοδοντίατρο και σε λίγο με δόξα και τιμή θα βάλει και τα σιδεράκια της. Μάλιστα γελάμε γιατί λέμε ότι κάθε φορά που ήθελε να βγάλει δόντι προτιμούσε να πάει στον οδοντίατρο παρά να της το βγάλουμε εμείς!

    Θα χαρώ να μάθω ποια είναι η σχέση του δικού σας παιδιού με τον ή την παιδοδοντίατρό σας και πώς τα καταφέρατε να μην φοβάται τον οδοντίατρο.

    Κάλη

    Pin it for later

    Οδοντίατρος: πως έμαθε η Μελίτα να μην φοβάται 8
    Οδοντίατρος: πως έμαθε η Μελίτα να μην φοβάται 10

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης