ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    14+ προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

    Όλοι θέλουμε να ξεφύγουμε για ένα Σαββατοκύριακο ή τριήμερο παρέα με την οικογένειά μας, με φίλους ή ακόμα και ως ζευγάρι. Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ελλάδα είναι πολλοί αλλά συχνά κολλάμε στα ίδια και στα ίδια. Ανάλογα με τις μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούμε να επιλέξουμε έναν κοντινό προορισμό κι άλλοτε ένα λίγο πιο μακρινό. Ο μακρινός ίσως να μη μας φανεί τόσο… μακριά εάν ο δρόμος είναι καλός και χωρίς στροφές και αν είναι ξεκούραστος. Στην ανάρτηση αυτή σας προτείνουμε αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη σε κοντινούς προορισμούς ενώ ταυτόχρονα σας προτείνουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε και φυσικά όμορφα καταλύματα για να μείνετε. Επιπλέον σας κάνουμε και προτάσεις για φαγητό και δραστηριότητες στην κάθε περιοχή.

    Περιεχόμενα Απόκρυψη

    14+ ταξιδιωτικοί προορισμοί (αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη)

    1) Καστοριά

    Αγαπημένη πόλη η Καστοριά και την έχουμε επισκεφτεί και ως ζευγάρι και ως οικογένεια πάρα πολλές φορές. Είναι μια πανέμορφη πόλη και μια όμορφη επιλογή για απόδραση όλες τις εποχές του έτους. Η ομορφιά της για μένα προσωπικά είναι η λίμνη της, η Ορεστιάδα όπως ονομάζεται. Ειδικά αν αγαπάτε τη φωτογραφία, όπως εγώ, σίγουρα θα σας δώσει μεγάλη απόλαυση. Υπάρχουν όμως και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά ή τους εφήβους της οικογένειας. Από μια απλή βόλτα στη λίμνη έως και επίσκεψη σε ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

    Διαβάστε την ανάρτηση για να γνωρίσετε την πόλη: Περιήγηση στις γειτονιές της μαγευτικής Καστοριάς

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Καστοριά
    Η βόλτα δίπλα στη λίμνη είναι μεγάλη και απολαυστική. Μπορείτε να πιείτε το τσάι ή το καφέ σας με θέα την λίμνη ή απλά να περπατήσετε.

    Αξιοθέατα-δραστηριότητες

    • Γύρος της λίμνης με το αυτοκίνητο ή με ποδήλατα.
    • Βόλτα δίπλα στη λίμνη και στάση σε ένα από τα καφέ μπροστά σε αυτή. Αν έχετε παιδιά προνοήστε να πάρετε μαζί σας και λίγο ψωμί για να ταΐσετε τις χήνες και τις πάπιες.
    • Βόλτα στο Ντολτσό, την παλιά πόλη της Καστοριάς με τα αρχοντικά.
    • Επίσκεψη το προϊστορικό χωριό δίπλα στη λίμνη που βρίσκεται στο χωριό Δισπηλιό μόλις λίγα λεπτά έξω από την πόλη. Μην παραλείψετε με το ίδιο εισιτήριο να επισκεφτείτε και το μουσείο που βρίσκεται εκεί κοντά.
    • Επίσκεψη στο ενυδρείο, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων!
    • Επίσκεψη στο σπήλαιο του δράκου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξιοποιημένα σπήλαια της Ελλάδας.
    • Επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη και στο Σπήλαιο του Δράκου.
    • Επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία για να δείτε τη θέα της πόλης από ψηλά. Εκεί μάλιστα έχει κι ένα καφέ.
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Καστοριά
    Ο Προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός της Καστοριάς είναι ένα ζωντανό μουσείο

    Διαβάστε ακόμα και γνωρίστε την ιστορία του: Ο Προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός της Καστοριάς

    Διαμονή στην Καστοριά

    Εμείς λατρέψαμε το ξενοδοχείο Doltso και η διαμονή μας ήταν υπέροχη. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες επιλογές όπως το Orologopoulos Mansion Luxury Hotel. Αν πάλι δεν προτιμάτε τα ξενοδοχεία ρίξτε μια ματιά κι εδώ σε αυτό το υπέροχο πέτρινο σπιτάκι δίπλα στη λίμνη: The Little Stone House. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με την οικογένειά σας προτείνουμε να δείτε και τις προσφορές από το ekdromi.gr που μπορεί να είναι εξαιρετικές για οικογένειες. Για την Καστοριά εξαιρετική επιλογή είναι το Adromeda Boutique Hotel στο κέντρο της πόλης

    Διαβάστε: Ταξίδι με τα παιδιά στη λίμνη της Καστοριάς

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Καστοριά
    Μην ξεχάσετε να πάρετε τροφή για τα πουλιά και τις πάπιες για να τα ταΐσετε. Μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά αλλά και για… εσάς!

    Φαγητό

    Φίλοι ντόπιοι μας πρότειναν όταν πήγαμε το οικογενειακό εστιατόριο “Παλιά Πόλη” δίπλα στη λίμνη στην αρχή της παλιά πόλης. Οι γεύσεις και το περιβάλλον μας ενθουσίασαν και η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις χειροποίητες πίτες.

    Δοκιμάστε

    Η Καστοριά είναι γνωστή για τα γουναράδικα. Αν έχετε διάθεση για ψώνια αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα καταστήματα με τα δερμάτινα είδη. Αν πάλι μιλάμε για τοπικά προϊόντα τότε αγοράστε φεύγοντας φασόλια γίγαντες κι ελέφαντες (προϊόντα προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης), κασέρι, κεφαλοτύρι και κεφαλογραβιέρα Καστοριάς, χειροποίητο τραχανά και χυλοπίτες, ζαχαροστράγαλα, λικέρ από κράνα και καρύδι αλλά και σάλιαρους (είναι οι νηστίσιμοι κουραμπιέδες).


    2) Ιωάννινα

    Άλλη μια αγαπημένη πόλη που αν και την έχω επισκεφτεί δυο-τρεις φορές δεν την έχω χορτάσει. Μα είναι κι αυτή η βροχή που τυχαίνει κάθε φορά που την επισκέπτομαι και μου μειώνει τις ώρες εξερεύνησης. Ωστόσο δεν μπορώ να πως πως δεν έχω δει αρκετά σημεία ενδιαφέροντος και φυσικά σας τα προτείνω για το επόμενο δικό σας ταξιδάκι.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα
    Μπορείτε να κάνετε μια θαυμάσια βόλτα στα Ιωάννινα με την άμαξα. Δεν θα ήταν μια όμορφη εμπειρία παλαιάς εποχής;

    Διαβάστε για την Καστροπολιτεία και μην αμελήσετε να την επισκεφθείτε. Βρίσκετε μέσα στην πόλη: Η Καστροπολιτεία των Ιωαννίνων, ο Αλή Πασάς και η κυρά Φροσύνη

    Αξιοθέατα-Δραστηριότητες στην πόλη των Ιωαννίνων

    • Βόλτα στην Καστροπολιτεία των Ιωαννίνων για να επισκεφτείτε μουσεία όπως: το Δημοτικό Μουσείο με είδη λαϊκής τέχνης, να δείτε το Ασλάν Τζαμί, τον τάφο του Αλή Πασά και το Μουσείο Αργυροτεχνίας.
    • Επίσκεψη στο νησάκι και το Μουσείο (σπίτι) Αλί Πασά.
    • Βόλτα δίπλα λίμνη.
    • Κάντε τα ψώνια σας στην υπέροχη πεζοδρομημένη αγορά στην περιοχή πίσω από το Δημαρχείο.
    • Επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας Παύλου Βρέλλη (μουσείο κέρινων ομοιωμάτων).
    • Επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος, μόλις 5 χλμ. έξω από την πόλη των Ιωαννίνων.
    • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Η Δωδώνη ήταν το αρχαιότερο Μαντείο (το οποίο δεν σώζεται σήμερα) αλλά σώζεται εκεί το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.
    • Σε 50 περίπου χιλιόμετρα μπορείτε να κάνετε και μια επίσκεψη στο Μέτσοβο. Αξίζει εκεί να επισκεφτείτε το Μουσείο Τοσίτσα, την Πινακοθήκη Αβέρωφ (μουσείο νεοελληνικής τέχνης) αλλά και το Κατώγι Αβέρωφ (οινοποιείο Αβέρωφ) για ξενάγηση στην ιστορία του αλλά και γευσιγνωσία. (Διαβάστε στη συνέχεια για το Μέτσοβο).
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα
    Ιωάννινα. Θέα της λίμνης

    Διαμονή στα Ιωάννινα

    Για ζευγάρια που θέλουν κάτι ιδιαίτερο θα προτείναμε το Καμάρες Boutique Hotel & Spa αλλά και το Lake Spirit Boutique Hotel & Spa. Έχω μείνει και στα δύο ξενοδοχεία! Καθένα με το δικό του στυλ αλλά και με όλες τις ανέσεις, την απίστευτη εξυπηρέτηση του προσωπικού αλλά και τις ανέσεις στο δωμάτιο με έκαναν να ανυπομονώ να τα ξαναεπισκεφτώ. Άλλες δύο προτάσεις μας που θα προτείναμε και για οικογένειες είναι η Φρόντζου Πολιτεία αλλά και το ξενοδοχείο Αρχονταρίκι Boutique hotel. Γενικά όμως τα Γιάννενα έχουν υπέροχες επιλογές διαμονής για όλα τα βαλάντια και γούστα.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Διαμονή στο Kamares Boutique Hotel & Spa στα Ιωάννινα

    Για οικογένειες σας έχουμε κι άλλες προτάσεις. Κάνε μια αναζήτηση των προσφορών στo link που σας δίνουμε και θα βρείτε αυτή που ταιριάζει στην δική σας οικογένεια ανάλογα με τον αριθμό των μελών της. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το Grand Serai Hotel.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Νησάκι Ιωάννινα
    Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο νησάκι των Ιωαννίνων

    Φαγητό

    Για φαγητό θα προτείναμε τα μικρά ουζερί κοντά και έξω από την Καστροπολιτεία. Επίσης, προτείνουμε μέσα στην πόλη το Maison Gourmet για γλυκά, brunch αλλά και φαγητό όλη μέρα. Προτείνουμε ακόμα και λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, την Φρόντζου πολιτεία, έναν πολυχώρο για φαγητό, ποτό, καφέ αλλά και γλυκό.

    Επίσης συνδυάστε το φαγητό με μία ημερήσια εκδρομή προς τα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα τους Ασπράγγελους, που είναι ένα από τα πρώτα χωριά και το πιο κοντινό στα Ιωάννινα (δείτε πιο αναλυτικά παρακάτω για τα Ζαγοροχώρια). Το ταβερνάκι “Λυχνάρι“, το εστιατόριο Βιργινία αλλά και το αγαπημένο εστιατόριο Μοντάζα. Μικρά στέκια, αλλά τόσο φιλόξενα και με πιάτα που θα σας ενθουσιάσουν!

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα
    Βόλτα στην παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

    Δοκιμάστε

    • Δοκιμάστε τα υπέροχα σιροπιαστά γλυκά τους, ειδικότερα τον γιαννιώτικο μπακλαβά και τα κουλούρια αν επισκεφτείτε τα Γιάννενα το Πάσχα.
    • Τα Ιωάννινα είναι γνωστά για τα ασημικά τους. Και μέσα στην πόλη, στην οδό Αβέρωφ και στον δρόμο προς τον μόλο, αλλά και στο νησάκι θα βρείτε πολλά καταστήματα με ασημικά για να διαλέξετε κάποιο αναμνηστικό για εσάς ή για δώρο.
    • Είδη από ξύλο και ξυλόγλυπτα είδη λαϊκής τέχνης θα βρείτε και στα Γιάννενα αλλά και στο Μέτσοβο.

    3) Ζαγοροχώρια, ένα αξέχαστο road trip

    Μια ημερήσια εκδρομή στα περίφημα Ζαγοροχώρια και στα γεφύρια τους ή και ένα road trip πιστεύω πως θα σας δώσει και μια ακόμα πλευρά ιστορική αλλά και πολιτιστική για την όμορφη αυτή περιοχή της Ηπείρου.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Ζαγοροχώρια
    Τα Ζαγοροχώρια κι ένα από τα πιο γνωστά γεφύρια τους.

    Η παρακάτω ανάρτηση περιέχει προορισμούς, αξιοθέατα, πληροφορίες για τα Ζαγοροχώρια και συντεταγμένες παρκαρίσματος των αυτοκινήτων καθώς οι χώροι στα χωριά αυτά είναι περιορισμένοι και μικροί.

    Ταξίδι στα Ζαγοροχώρια και στα γεφύρια τους (road trip).

    Επίσης στην ανάρτησή μας Πάσχα στα Ζαγοροχώρια θα βρείτε και προτάσεις διαμονής και φαγητού.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Ζαγοροχώρια
    Το τρίτοξο ή καλογερικό γεφύρι στα Ζαγοροχώρια λίγο πριν από το χωριό Κήποι είναι ένα από τα πολλά γεφύρια που μπορείτε να θαυμάσετε στο ταξίδι σας

    4) Μέτσοβο

    Σε απόσταση 50 χλμ. από τα Ιωάννινα βρίσκεται το όμορφο Μέτσοβο γεμάτο με αξιοθέατα αλλά και γαστριμαργικές νοστιμιές. Τα κοντοσούβλια, τα κοκορέτσια και τα αρνιά στη σούβλα στριφογυρίζουν στις σούβλες γαργαλώντας τον ουρανίσκο των επισκεπτών. Οι παραδοσιακές φορεσιές των γυναικών θα σας εντυπωσιάσουν όπως και το φυσικό τοπίο της πόλης.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Μέτσοβο
    Το κέντρο του Μετσόβου

    Διαμονή

    Προτείνουμε το ξενοδοχείο Kassaros. Βρίσκεται στο κέντρο του Μετσόβου και είναι πρόσφατα ανακαινισμένο με ύφος παραδοσιακό αλλά ταυτόχρονα πλούσιο και επιβλητικό χωρίς όμως να είναι βαρύ. Τα πίσω δωμάτια έχουν υπέροχη θέα στο Μέτσοβο! Τα δωμάτια είναι άνετα και υπάρχουν δωμάτια και για οικογένειες. Διαθέτει σάουνα, καμπίνα ατμόλουτρου και υδρομασάζ. Το κοινόχρηστο σαλόνι του ξενοδοχείου διαθέτει ξύλινο μπαρ με τζάκι και έχει παραδοσιακή διακόσμηση.

    Μια ακόμα επιλογή με πιο μοντέρνα διακόσμηση δωματίων και εντελώς άλλον αέρα είναι το Adryades luxury apartments. Είναι σίγουρο πως θα σας κλέψει την καρδιά!

    Δοκιμάστε

    Μην ξεχάσετε να αγοράσετε κεραμικά και ξύλινα χειροποίητα αντικείμενα αλλά και το ξακουστό μετσοβίτικο κασέρι!

    Διαβάστε τις αναρτήσεις για να μάθετε τα αξιοθέατα του Μετσόβου αλλά και να βρείτε προτάσεις για φαγητό:

    Μέτσοβο, ένας προορισμός με κρυμμένα μυστικά

    Επίσκεψή στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου – Αρχοντικό Τοσίτσα

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Μέτσοβο
    Μέτσοβο, ένας παραδοσιακός οικισμός που θα αγαπήσετε!

    5) Λιτόχωρο

    Από τη μία η ακτή της, η Πλάκα Λιτοχώρου με πληθώρα ξενοδοχείων, καταστημάτων και τουριστικών υποδομών και από την άλλη ο καταπράσινος Όλυμπος. Αν θέλετε απλά να ξεκουραστείτε εκείνες τις μέρες στο Λιτόχωρο τότε δεν θα σας μιλήσω για πεζοπορίες στο Όλυμπο, αλλά θα σας μιλήσω για το φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε σε μια από τις πολλές ταβέρνες που διαθέτει η μικρή πόλη. Από το Λιτόχωρο σε 11 χλμ. μπορείτε να φτάσετε στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον και να δείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με σπίτια, υδραγωγεία και το αρχαίο θέατρο όπου ως και σήμερα δίνονται παραστάσεις. Οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό Μουσείο του Δίον.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Μονοπάτι Ενιπέα Λιτόχωρο, Όλυμπος
    Το μονοπάτι του Ενιπέα.

    Αξιοθέατα-Δραστηριότητες

    Ανάλογα με το είδος των διακοπών ή τις μέρες διαμονής στην περιοχή μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

    • Κοντινή εκδρομή και έναν όμορφο προορισμό. Την Λεπτοκαρυά που απέχει μόλις 15 χλμ. από το Λιτόχωρο.
    • Πεζοπορία στο μονοπάτι του Ενιπέα. Βρίσκεται κάτω από τον Όλυμπο και είναι ένα πανέμορφο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι πολύ εύκολο να το διασχίσετε και με μικρά παιδιά και εννοείται με εφήβους. Μπορείτε να παρκάρετε στο τέρμα του δρόμου και να κατεβείτε ως τη μονή Αγίου Διονυσίου και να επιστρέψετε ή να παρκάρετε στη μονή Αγίου Διονυσίου, την οποία αξίζει και να επισκεφτείτε για να δείτε το παλιό αλλά και το νέο μοναστήρι, να δείτε του καταρράκτες και να ανεβείτε ως το τέρμα του μονοπατιού. Αν φυσικά είστε πιο εξοικειωμένοι και γυμνασμένοι ή δεν έχετε παιδιά μαζί σας μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερη διαδρομή και να ξεκινήσετε από το πάρκινγκ στο Λιτόχωρο.
    • Επίσκεψή στη μονή Αγίου Διονυσίου
    • Επισκεφτείτε την Κατερίνη ένα πρωινό ή ένα βραδάκι για βόλτα, ψώνια ή φαγητό.
    • Πολύ κοντά στο Λιτόχωρο βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος του Δίον.
    • Κατεβαίνοντας πιο νότια μπορείτε να επισκεφτείτε τον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα και τον Πλαταμώνα με το κάστρο του (περισσότερα θα βρείτε παρακάτω).
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Μονοπάτι ενιπέα Λιτόχωρο Ολυμπος Μονή Αγίου Διονυσίου
    Μονή Αγίου Διονυσίου δίπλα στο μονοπάτι του Ενιπέα.
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Μονοπάτι ενιπέα, Ολυμπος
    Σε αρκετά σημείο στο μονοπάτι του Ενιπέα θα βρείτε καταρράκτες.

    Φαγητό

    Στο Λιτόχωρο οι ταβέρνες είναι καλές αλλά δεν έχουν κάποια ντόπια εδέσματα να επιδείξουν. Τη διαφορά κάνει ο Γαστρονόμος που είναι gourmet και βραβευμένο εστιατόριο. Αν όμως θέλετε κάτι παραδοσιακό και ειδικά ζεστό και χειμωνιάτικο, αν επισκεφτείτε την περιοχή χειμώνα, θα προτείναμε φασολάδα και γίδα βραστή στα καταφύγια. Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε να δοκιμάσετε και τα μεζεδάκια που σερβίρουν στον Λάκκο.


    6) Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας – Κάστρο Πλαταμώνα

    Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στα νότια της Πιερίας, 400 χλμ απόσταση από την Αθήνα, πολύ κοντά στην εθνική οδό, μόλις μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη. Από το 1978 προστατεύεται ως οικισμός πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φτάνοντας θα βρείτε έξω από το χωριό πάρκινγκ αλλά σε μέρες με πολύ κόσμο ή τις Κυριακές θα χρειαστεί να παρκάρετε δεξιά και αριστερά του δρόμου. Βλέπετε μέσα στο χωριό δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν αυτοκίνητα και οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια στα πλακόστρωτα σοκάκια του.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Παλιός Άγιος Παντελεήμονας
    Παλιός Άγιος Παντελεήμονας

    Είναι ένα υπέροχο παραδοσιακό χωριό στο βουνό με πολλές ταβερνούλες, μαγαζάκια με σουβενίρ αλλά και ξενώνες για να μείνετε. Τα σπίτια είναι πέτρινα, με πέτρα από τον Όλυμπο, χτισμένα με την μακεδονική αρχιτεκτονική από ντόπιους τεχνίτες. Η θέα είναι απίστευτη και σίγουρα είναι ένα υπέροχο ησυχαστήριο για να ξεκουραστείτε αλλά και να απολαύσετε καλό φαγητό.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Παλιός Άγιος Παντελεήμονας
    Βόλτα στον Παλιό Άγιο Παντελεήμονα. Τα όμορφα μαγαζάκια μας εξέπληξαν.

    Αξιοθέατα-Δραστηριότητες

    Κοντά βρίσκεται ο Πλαταμώνας όπου προτείνουμε να επισκεφτείτε το κάστρο του Πλαταμώνα αλλά και το γνωστό καφέ-μπαρ Gallaria μπροστά στην παραλία. Είναι γνωστό επειδή στήθηκε μέσα στο τούνελ και πάνω στις γραμμές του τραίνου απ’ όπου περνούσε το θρυλικό Orient Express! Η διακόσμηση, η ανάδειξη του ίδιου του σημείου και ο σεβασμός προς την ιστορία του μας ενθουσίασαν, όπως και τα υπέροχα cocktail που ήπιαμε με καλύτερο το Agatha Cristi.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Πλαταμώνας, Gallaria
    Kαφέ-μπαρ Gallaria μπροστά στην παραλία του Πλαταμώνα. Στον εσωτερικό χώρο πατάς επάνω σε γυάλινο δάπεδο όπου φαίνονται οι γραμμές του τρένου και το ίδιο το μπαρ είναι βαγόνι τρένου.

    Προτείνουμε επίσης δύο ακόμα παραδοσιακά χωριά πιο νότια για να επισκεφτείτε. Το ένα είναι η Ραψάνη και το άλλο τα ιστορικά Αμπελάκια. Στη Ραψάνη δεν προλάβαμε να πάμε όταν επισκεφτήκαμε την περιοχή αλλά τα Αμπελάκια μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μην παραλείψετε να φάτε στην ταβέρνα Πλάτανος, στην πλατεία του χωριού, να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο αλλά και το Αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς (προσωρινά κλειστό λόγω ανακαίνισης).

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Αμπελάκια
    Στα Αμπελάκια πηγαίνοντας για το Λαογραφικό μουσείο που αξίζει να επισκεφτείτε.

    Κάντε μία στάση στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών (εκεί που όλοι πριν την κατασκευή του τούνελ κάναμε στάση στη διαδρομή προς Αθήνα). Είναι εξαιρετικό σημείο και για όμορφες φωτογραφίες στην γέφυρα πάνω από τον ποταμό Πηνειό. Η εθνική οδός Ε75 δεν περνάει πλέον από το σημείο αυτό όποτε πρέπει να κάνετε μία παράκαμψη και να βγείτε στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Τέμπτη
    Περνώντας την γέφυρα των Τεμπών πάνω από τον Πηνειό ποταμό για να πάμε στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών.

    Διαμονή

    Εμείς δεν μείναμε στον Παλαιό Παντελεήμονα γιατί η διαμονή μας ήταν στο χωριό Νέα Μεσάγγαλα Λαρίσης και απλά κάναμε μια μονοήμερη εκδρομή. Υπάρχουν όμως εξαιρετικά καταλύματα στο χωριό που σίγουρα θα βρεθεί ένα κατάλληλο και για εσάς εάν θελήσετε διαμονή μέσα στο χωριό.

    Φαγητό

    Προτείνουμε σίγουρα κάτι δοκιμασμένο: την ταβέρνα Καθ’ οδόν. Επιλέξαμε κρεατικά αλλά και μαγειρευτά φαγητά και τα απολαύσαμε στον επάνω όροφο με την υπέροχη θέα. Η εξυπηρέτηση ήταν άριστη και οι γεύσεις εξαιρετικές. Ωστόσο στην μεγάλη πλατεία με την εκκλησία και το μεγάλο πλατάνι μπορείτε να βρείτε κι άλλες ταβέρνες με καλό φαγητό. Στη περιοχή του Παντελεήμονα δοκιμάστε και την προβατίνα ενώ στον Πλαταμώνα προτείνουμε τις φημισμένες γαρίδες.

    Δοκιμάστε

    Ο Παλιός Παντελεήμονας φημίζεται για τα κάστανα, το τσίπουρο, τα κρασιά του αλλά και τα κρεατικά που θα φάτε στις ταβέρνες του χωριού.


    7) Λουτρά Πόζαρ

    Νιώθετε πως χρειάζεστε ξεκούραση και αναζωογόνηση; Τότε τα λουτρά είναι μονόδρομος! Κι όχι δεν είναι μόνο για τους ηλικιωμένους. Είναι για όσους χρειάζονται ανανέωση ή θέλουν να κάνουν αποθεραπεία από ενασχόληση με τον αθλητισμό. Τα λουτρά θα σας δώσουν την ενέργεια και τη χαλάρωση που χρειάζεστε. Αν πάτε επιλέξτε να κάνετε λουτρά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα! Είναι ό,τι καλύτερο! Παράλληλα το φυσικό περιβάλλον θα γεμίσει τα πνευμόνια σας οξυγόνο!

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Λουτρά Πόζαρ
    Λουτρά Πόζαρ. Τα μπουρνούζια κρεμασμένα ώστε ακόμα και στο κρύο της μέρας ή της νύχτας τον χειμώνα να βγεις από το ζεστό νερό και να σκεπαστείς.

    Μόλις 100 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και αφού περάσετε την Αριδαία θα φτάσετε στις ιαματικές πηγές λουτρών Λουτρακίου ή στα Λουτρά Πόζαρ, όπως είναι γνωστά. Μια περιοχή γεμάτη με θεόρατα πλατάνια, με καταρράκτες θερμούς και παγωμένους που ρίχνουν τα νερά τους δημιουργώντας λιμνούλες σε ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Εκτός από την ιαματική αξία των λουτρών του Πόζαρ (Πο+ζαρ=κάτω από τη φωτιά) που θα απολαύσετε κάνοντας μπάνιο είτε σε υπαίθριες πηγές θερμού νερού, είτε σε κλειστή ατομική πισίνα, είτε σε μεγάλη πισίνα υπαίθρια ή στεγασμένη, θα χαρείτε και τις πολλές ομορφιές της φύσης, που σας χαρίζονται απλόχερα.

    Αξιοθέατα – Δραστηριότητες

    • Θα σας μείνει αξέχαστη η εμπειρία να πάρετε το λουτρό σας στην υπαίθρια ιαματική πισίνα ακόμα (στους καταρράκτες) και τον χειμώνα. Όσο κρύο και να έχει, το νερό είναι ζεστό και είναι μια απολαυστική εμπειρία. Το αντίτιμο είναι 3 ευρώ για την είσοδο της πισίνας και δεν χρειάζεται ραντεβού, απλά μόνο λίγη υπομονή στην αναμονή για τη σειρά. Μπορείτε να κάνετε το ιαματικό σας μπάνιο και στη εξωτερική μεγάλη υπαίθρια πισίνα. Είσοδος 3 ευρώ
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Λουτρά Πόζαρ
    Απίστευτη θέα ακόμα και μέσα από την πισίνα
    • Μπορείτε όμως να κάνετε το μπάνιο σας στην εσωτερική ιαματική μεγάλη πισίνα πολλών ατόμων ή στις μικρότερες που είναι για 2 έως 6 ατόμων αφού προηγουμένως όμως έχετε κλείσει ραντεβού on line με προπληρωμή είτε αυτοπροσώπως. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τα άτομα. (13 έως 15 ευρώ). Η διάρκεια του μπάνιου όπου και να επιλέξετε να το κάνετε είναι 20 έως 30 λεπτά.
    • Μία επίσκεψη στο μικρό μουσείο των λουτρών θα σας μάθει σύμφωνα με ευρήματα πως η περιοχή ήταν κατοικημένη από τον άνθρωπο κατά την νεολιθική εποχή. Γι’ αυτόν τον λόγο η περιοχή έχει κηρυχθεί “Σπηλαιοπάρκο”, που είναι και το πρώτο του είδους αυτού στην Ελλάδα.
    • Κάντε μια απολαυστική βόλτα δίπλα στο ποτάμι και αν θέλετε και αντέχετε μια πεζοπορία έως και τον καταρράκτη της Κουνουπίτσας,(6,7 χλμ. μια διαδρομή 20 λεπτών)
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Λουτρά πόζαρ
    Λουτρά Πόζαρ

    Διαμονή στο Άνω Λουτράκι

    Σε παλιότερο ταξίδι μας έχουμε μείνει στο ξενοδοχείο Αστέρας στο Άνω Λουτράκι και μείναμε ευχαριστημένοι από τη διανυκτέρευση αλλά και το σπιτικό πρωινό. Εξάλλου στα λουτρά το ξενοδοχείο το θέλεις περισσότερο για έναν ύπνο.

    Αναζητήσαμε και βρήκαμε για εσάς προσφορές στο ξενοδοχείο Nymfes Hotel & Spa. Αυτό βέβαια είναι κάτι παραπάνω από ξενοδοχείο αφού μπορείτε να κάνετε και τα σπα σας δωρεάν!

    Αν πάλι ταξιδεύετε με αυτοκινούμενο μπορείτε να παρκάρετε στο μεγάλο χώρο του πάρκινγκ των λουτρών ανάμεσα σε αυτοκίνητα και πούλμαν αλλά εάν θέλετε την ησυχία σας υπάρχει μεγάλος χώρος παρκαρίσματος λίγο πιο ψηλά. Το στίγμα του πάρκινγκ είναι: 40.96977 21.91475

    Βρείτε πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    Φαγητό

    Για φαγητό προτείνουμε ανεπιφύλακτα το εστιατόριο Διόνυσος στο χωριό Νόρμα, πολύ κοντά στα Λουτρά Πόζαρ, για να γευτείτε τα υπέροχα πιάτα δίπλα στο τζάκι στο κέντρο της μεγάλης σάλας. Δοκιμάστε κυνήγι κι άλλα πιάτα που θα σας ενθουσιάσουν!

    Δοκιμάστε

    Η περιοχή φημίζεται για τα κάστανα. Οπότε αν τα επισκεφτείτε Οκτώβριο μην παραλείψετε να αγοράσετε.


    8) Νάουσα

    Τα προηγούμενα χρόνια είχε καθιερωθεί με την παρέα μας να φτιάχνουμε τσίπουρο στη Νάουσα σε κάποιο οινοποιείο. Αφήναμε τα παιδιά στις γιαγιάδες και πηγαίναμε Σάββατο πρωί ως Κυριακή μεσημέρι στη Νάουσα με μία διανυκτέρευση για να φτιάξουμε τσίπουρο. Ήταν το ΣΚ των γονιών. Η διαδικασία φυσικά περιλάμβανε ψησίματα και βραδινή διασκέδαση! Η Νάουσα ωστόσο είναι ένας προορισμός και για οικογένειες και έχουμε απολαύσει πολλές βόλτες στο άλσος του Αγίου Νικολάου με τα παιδιά σε άλλες επισκέψεις μας.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Νάουσα
    Νάουσα

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Μια Κυριακή στη Νάουσα (Άλσος Αγίου Νικολάου στη Νάουσα)

    Αξιοθέατα – Δραστηριότητες

    • Βόλτα στο άλσος του Αγίου Νικολάου που είναι το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Νάουσας. Είναι μία καταπράσινη έκταση με μεγάλα πλατάνια, από την οποία περνάει το ποτάμι της Νάουσας, η Αράπιτσα. Είναι ένας τόπος που θα χαλαρώσετε και θα ηρεμήσετε. Όσο για τα παιδιά είναι ο απόλυτος τόπος για παιχνίδι στην παιδική χαρά αλλά και στον ελεύθερο χώρο. Βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χλμ από τη Νάουσα και επιπλέον υπάρχει και άνετος χώρος πάρκινγκ.
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Άλσος Αγίου Νικολάου
    Το άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα
    • Επίσκεψη στο Αρκοχώρι στο παραδοσιακό χωριό, με σπίτια που έχουν κρατήσει την Μακεδονική αρχιτεκτονική.
    • Χιονοδρομικά κέντρα. Σέλι και 3-5 Πηγάδια.
    • Επίσκεψη σε οινοποιεία της περιοχής.

    Διαμονή

    Για τη διαμονή μας επιλέγουμε ως ζευγάρι συνήθως το ξενοδοχείο Dellagio με θέα στο δημοτικό πάρκο Νάουσας πολύ κοντά στα καφέ και στα μπαράκια της πόλης. Επίσης στην πόλη ξεχωρίζει το Deluxe Boutique Hotel Palea Poli που στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό στο κέντρο της πόλης. Έξω από τη Νάουσα, μόνο 6 χλμ. μακριά, στο Αρκοχώρι προτείνουμε και τη Villa Vadola.

    Διαβάστε ακόμα: Καλοκαιρινές παρέες σε φθινοπωρινό mood! (για Τσίπουρο στη Νάουσα)

    Φαγητό

    Για φαγητό θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα το εστιατόριο «Χάραμα» στο Αρκοχώρι λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Νάουσα. Θα ενθουσιαστείτε με τις γεύσεις και θα ικανοποιηθείτε από την άριστη εξυπηρέτηση!


    9) Έδεσσα

    Η πόλη της Έδεσσας και οι φημισμένοι καταρράκτες της, έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι μια πόλη της Μακεδονίας χτισμένη επάνω σε ένα βράχο 300 μέτρων και η θέα από ψηλά προς τον μακεδονικό κάμπο είναι μοναδική. Υπέροχο τοπίο, σε ένα μοναδικό και υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

    Η βόλτα στην παλιά πόλη της Έδεσσας, στη συνοικία Βαρόσι μόλις 5 λεπτά από τους καταρράκτες βρίσκεσαι σε έναν άλλο κόσμο. Πολύ όμορφα διατηρητέα αρχοντικά, μια πανέμορφη συνοικία που αξίζει να δείτε οπωσδήποτε, θα σας μεταφέρει νοερά σε παλιές εποχές και θα κάνετε ένα ιστορικό ταξίδι στο παρελθόν της πόλης. Είναι σίγουρο πως ένα ταξίδι στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας με τα μεγάλα πάρκα τους δεντρόφυτους δρόμους και τα πολλά τρεχούμενα νερά θα σας ενθουσιάσει, γιατί η Έδεσσα είναι μοναδική!

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Έδεσσα
    Ο μεγάλος καταρράκτης της Έδεσσας. Τον χειμώνα έχει πολύ περισσότερο νερό και ορμή.

    Αξιοθέατα-Δραστηριότητες της Έδεσσας

    • Το πρώτο σημείο επίσκεψης είναι οι καταρράκτες της πόλης. Κάτω από το μεγαλύτερο καταρράκτη, που ονομάζεται Kάρανος, υπάρχει ένα μικρό σπήλαιο που με ένα μικρό αντίτιμο μπορείτε να το επισκεφθείτε και το εκκλησάκι της Aνάληψης. Φυσικά δεν θα παραλείψετε να πάτε πίσω από τον μεγάλο καταρράκτη για να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες.
    • Στο Πάρκο των Καταρρακτών βρίσκεται το Υπαίθριο Μουσείο Νερού με τους υδροκίνητους μύλους που χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αιώνα.
    • Η παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι είναι ό,τι έχει διασωθεί από το ιστορικό κέντρο της Έδεσσας.
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη-Συνοικία Βαρότση, Έδεσσα
    Η συνοικία Βαρόσι της Έδεσσας με τα παραδοσιακά διατηρητέα κτίρια και τις βυζαντινές εκκλησίες βρίσκεται πολύ κοντά στους ξακουστούς καταρράκτες της
    • Στο κέντρο της πόλης φωτογραφείστε τον πέτρινο πύργο με τα έξι ρολόγια και τους μικρούς καταρράκτες.
    • Όταν ταξιδέψετε στην Έδεσσα προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μέσα στο χρόνο σας να κάνετε μια επίσκεψη για ένα μπάνιο αναζωογόνησης στα Λουτρά Πόζαρ που βρίσκονται σε απόσταση 35 χλμ από την Έδεσσα.
    • Εάν επισκεφθείτε την Έδεσσα το χειμώνα τότε το χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν σας περιμένει για ένα ζεστό τσάι, φαγητό ή για μια “βουτιά ” στα χιόνια.

    Φαγητό

    Στην επιστροφή σας για τη Θεσσαλονίκη κάντε μια στάση για φαγητό στην Χαλκηδόνα και γευτείτε τα σουτζουκάκια στην ταβέρνα “Μαραντόνας“. Θα με θυμηθείτε!


    10) Ξάνθη

    Η Ξάνθη είναι μια όμορφη πόλη της Θράκης, κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης. Είναι μια πόλη όπου μπλέκουν αρμονικά τόσο η Δύση όσο και η Ανατολή και αυτό το βλέπει κανείς παντού. Στις όψεις των σπιτιών, στους κατοίκους, στα τζαμιά, στις εκκλησίες, στις γλώσσες. Ίσως είναι και το χαρακτηριστικό της που την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες ελληνικές πόλεις. Στο ταξίδι σας στην Ξάνθη μια επίσκεψη στα σοκάκια της παλιάς Ξάνθης είναι απαραίτητη. Είναι δημιούργημα του 19ου αι. όταν πλούσιοι καπνέμποροι Τούρκοι, Έλληνες και Εβραίοι έχτισαν τα αρχοντικά τους και έκαναν την Ξάνθη τότε μια ονομαστή πόλη.

    Διαβάστε το αφιέρωμα της Ξανθιώτισσας μαμάς Μαρίας για την πατρίδα της την Ξάνθη με τα αξιοθέατα της πόλης μέσα από αναμνήσεις των παιδικών της χρόνων. ΞΑΝΘΗ, αρμονία Δύσης και Ανατολής

    Αξιοθέατα της πόλης

    • Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης δεσπόζει ο Πύργος του ρολογιού, ύψους 20,5 μ.που χτίστηκε το 1880 και σήμερα έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο.
    • Ο ποταμός Κόσυνθος που κυλάει μέσα από την πόλη και η φωτογραφία επάνω στη γέφυρα με φόντο την παλιά πόλη είναι σήμα κατατεθέν.
    • Βόλτα στην παλιά Ξάνθη, στα πλακόστρωτα στενά δρομάκια της και στα σπίτια προηγούμενων αιώνων που ευτυχώς σώθηκαν από τις κατεδαφίσεις και σήμερα έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, παλιά πόλη
    Απολαύστε τη βόλτα σας στα μικρά πέτρινα δρομάκια της παλιάς Ξάνθης
    • Επίσκεψη στα αρχοντικά των καπνεμπόρων αδελφών Κουγιουμτζόγλου. Είναι δύο ξεχωριστά σπίτια πανομοιότυπα όμως με κοινή είσοδο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των χρόνων εκείνων. Σήμερα είναι επισκέψιμα γιατί στεγάζουν το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.
    • Επισκεφθείτε τη Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζεται στο αρχοντικό Καλούδη του 1877 με τις υπέροχες τοιχογραφίες του
    • Το καμάρι όμως της Ξάνθης είναι και τα τρία μοναστήρια της που βρίσκονται στο βουνό πάνω από την πόλη. Της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας, της Παναγίας της Καλαμούς και της μονής Ταξιαρχών.
    • Αρχές Σεπτέμβρη γίνονται οι γιορτές της παλιάς πόλης μια λαμπρή εκδήλωση με δρώμενα, συναυλίες, χορούς και πολύ φαγητό!!
    • Εάν επιλέξετε την περίοδο της Αποκριάς και να κάνετε ένα ταξιδάκι στην Ξάνθη το Ξανθιώτικο καρναβάλι θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεφαντώσετε και να ξεχάσετε όλες σας τις σκοτούρες.

    Φαγητό

    Για φαγητό οι ντόπιοι φίλοι και συγγενείς μας πρότειναν την Αμάλθεια στην παλιά Ξάνθη (κοντά στο παλιό Δημαρχείο), το Δια χειρός Σωτήρη για να φάτε μοναδικά σουτζουκάκια από την Πόλη (λίγα μέτρα από την πλατεία), το ταβερνάκι του Σταθμού της Ξάνθης. Για φαγητό προτείνουμε τις Πιρουνιές και την Ελιά απέναντι από την Πυροσβεστική στο παζάρι. Στην παλιά πόλη ωραία στέκια είναι η ταβέρνα Παλιά πόλη και το Μεζέ μπαρ. Για ποτό επιλέξτε τον Ερμή και το Κοκόρι που είναι επίσης στην παλιά πόλη.

    Καινούρια στέκια θα βρείτε στον πεζόδρομο της Δαγκλή, ανάμεσα στην αγορά και την πλατεία. Ψαράκι στο Λιμάνι και σουτζουκάκια ή μοσχαρίστια σουβλάκια στη Ζεστή Φωλιά. Ποτάκι στο Ταμ Ταμ που είναι ένα μοντέρνο καφενείο. Κοντά είναι και οι Μπαχάμες για ποτό και το Σοκολά για γλυκό σε δύο στοές που ήτανε παλιό Χάνι. Αν πάλι θέλετε brunch και ποτό μετά μουσικής τι θα λέγατε για το Κασετόφωνο στον πεζόδρομο του Χατζηδάκειου;

    Για φαγητό εκτός πόλης προτείνουμε το χωριό Καριόφυτο κοντά στους καταρράκτες του Λειβαδίτη.

    Δοκιμάστε

    Πριν φύγετε σας προτείνω να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα υπέροχα ανατολίτικα γλυκά, όπως μπακλαβά, σαραγλί, καριόγιες, νουγκά, εκμέκ κανταΐφι, σεκέρ παρέ, τουλούμπες και καζάν ντεπί. Πιο συγκεκριμένα για τα καλύτερα τουλουμπάκια και σεκέρ παρέ προτείνουμε την Νέα Ελλάς κοντά στο ρολόι της πλατείας και για σοκολατένια κεράσματα όπως καριόκες, ανώμαλα και πουράκια το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς.

    Κοντά στην Ξάνθη μπορείτε να επισκεφθείτε

    • Το Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα με το εκκλησάκι του Αγίου Νικαολάου που είναι μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι της Μπουρούς στην λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγους. Σύμφωνα με την παράδοση τα 3 μοναστήρια της Ξάνθης και αυτό του Αγίου Νικολάου κτίστηκαν έτσι, ώστε να σχηματίζουν σταυρό και να προστατεύουν την πόλη από φυσικές καταστροφές.
    • Τα Άβδηρα, την πατρίδα του Δημόκριτου. Όσοι λατρεύουν την ιστορία θα εντυπωσιαστούν από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου των Αβδήρων καθώς κι από τον αρχαιολογικό χώρο που διαθέτει, μόλις 20 χλμ από την Ξάνθη.
    • Τον καταρράκτη Λειβαδίτη στον Δήμο Σταυρούπολης,

    Διαβάστε τη δική μας εμπειρία: Τα στενά του Νέστου και το Φεστιβάλ Via Egnatia

    • Το Δάσος της Χαϊντούς.
    • Τα Πομακοχώρια. Στον νομό της Ξάνθης και βόρεια από την πόλη βρίσκεται ένας διαφορετικός κόσμος που έως και πριν κάποια χρόνια έπρεπε να πάρει κανείς άδεια για να περάσει. Οι κάτοικοι είναι ντόπιοι Πομάκοι, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Τα τζαμιά, οι οικισμοί και τα γεφύρια από την εποχή του Βυζαντίου είναι εικόνες που και αυτές θα σας ενθουσιάσουν και θα σας εντυπωσιάσουν.

    Ξενάγηση στην Κομοτηνή

    Διαβάστε τις παρακάτω αναρτήσεις μας και γνωρίστε ακόμα δυο μεγάλες πόλεις της Θράκης. Αν και δεν είναι από τους κοντινούς προορισμούς από Θεσσαλονίκη πρέπει όμως να μπουν στη λίστα για τα μελλοντικά σας ταξίδια στην περιοχή.

    Κομοτηνή η πόλη των αντιθέσεων

    Γνωριμία με την Αλεξανδρούπολη

    Αλεξανδρούπολη, ο τελευταίος σταθμός πριν την Ανατολή

    Οδική διαδρομή. Ξάνθη, πόλεις Θρακικού πελάγους, Αλεξανδρούπολη

    Εάν θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό για τη διαδρομή σας στη Θράκη τότε διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση. Είναι η δική μας διαδρομή που κάναμε στα παράλια του Θρακικού πελάγους με αφετηρία την Ξάνθη και τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη. Η υπέροχη διαδρομή θα σας μαγέψει και θα γνωρίσετε την ιστορία της μέσα από τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και μέσα από τη σημερινή εποχή. Τα τοπία είναι συγκλονιστικά και αν κάνετε τη διαδρομή το καλοκαίρι θα χαρείτε την πεντακάθαρη θάλασσα αλλά και την ανατολίτικη κουζίνα της περιοχής. Το road trip αυτό σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

    5 προορισμοί στη Θράκη με μακραίωνη ιστορία

    Διαμονή κοντά στην Ξάνθη

    Ο Ξενώνας Κοκκύμελον στους Τοξότες της Ξάνθης θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστείτε μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Ο ξενώνας ενδείκνυται για μεγάλη οικογένεια, καθώς και για μια μεγάλη παρέα.

    Διαβάστε εδώ για τη δική μας διαμονή: Τρεις μέρες με τα παιδιά στον ξενώνα Κοκκύμελον

    Σας προτείνω το Ξενοδοχείο Νέμεσις στο χωριό Σταυρούπολη της Ξάνθης που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Δείτε εδώ τις δικές μας διακοπές: Οικογενειακές διακοπές στο ξενοδοχείο Νέμεσις

    Δραστηριότητες για οικογένειες

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Νέστος, ιππασία

    Διαβάστε εδώ τη δική μας εμπειρία: Ελεύθερη ιππασία δίπλα στον Νέστο


    11) Βόλος – Πήλιο

    Τον Βόλο αλλά και το Πήλιο τα επισκεφθήκαμε αρκετές φορές και ως ζευγάρι αλλά και ως οικογένεια με τα παιδιά μας. Αστείρευτη είναι αυτή η περιοχή από ομορφιές και δεν τη χορταίνει ποτέ ο ταξιδιώτης! Είναι μάλιστα ένας προορισμός για όλες τις εποχές τους χρόνου προσφέροντας πολλές επιλογές για δραστηριότητες και για όλη την οικογένεια.

    Αξιοθέατα-Δραστηριότητες

    Διαβάστε τους λόγους που επιλέξαμε εμείς. Εάν θέλετε προσθέστε και κάποιους δικούς σας λόγους : 10+2 Λόγοι για να Επισκεφτείτε το Πήλιο

    Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το χωριό Μηλιές στο Πήλιο. Μπορείτε να πάρετε το παραδοσιακό τρενάκι από το χωριό Άνω Λεχώνια του Πηλίου και να φτάσετε στο χωριό Μηλιές μέσα από ένα εντυπωσιακό καταπράσινο τοπίο που θα σας συγκλονίσει. Όταν μάλιστα “ο Μουτζούρης” θα παίρνει εκείνη την κλειστή στροφή τροχοδρομώντας στην παλιά γέφυρα περνώντας πάνω από μια βαθιά χαράδρα, ε΄τότε σίγουρα θα σας κοπεί η αναπνοή!

    Περισσότερα θα διαβάσετε εδώ: Στις Μηλιές με το τρενάκι του Πηλίου, τον «Μουτζούρη»

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Βόλος, τρενάκι Μουτζούρης
    Ο “Μουτζούρης” το παλιό κόκκινο τρενάκι του Πηλίου έτοιμο να ταξιδέψει τους επισκέπτες του

    Προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε στο Πήλιο

    Τι θα λέγατε για κάτι διαφορετικό στο ταξίδι σας, όπως να κάνετε μαθήματα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας στο Πήλιο;

    Περισσότερα για τη δική μας εμπειρία εδώ: Εναλλακτικός Γαστρονομικός Τουρισμός στην Πορταριά, Πήλιο

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Πήλιο
    Πήλιο

    Κάντε μια οικογενειακή πεζοπορία με οργανωμένη ημερήσια εκδρομή. Για τη δική μου οικογένεια είναι μια εμπειρία που ακόμα και μετά από πολλά χρόνια είναι ξεχωριστή στην καρδιά όλων μας και πραγματικά αξέχαστη!

    Περισσότερα για όσα ζήσαμε θα βρείτε εδώ: Πάμε για πεζοπορία στο Πήλιο;

    Αν μένετε στον Βόλο μην παραλείψετε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή με επιλεγμένες στάσεις στα όμορφα χωριά του Πηλίου.

    Διαβάστε: Ταξιδεύοντας στο Πήλιο και τα υπέροχα χωριά του

    Διαμονή στον Βόλο

    Κάντε αναζήτηση από τον παρακάτω χάρτη εδώ:



    Booking.com

    Διαμονή στο Πήλιο

    Για διαμονή στο Πήλιο προτείνουμε το ξενοδοχείο Κρίτσα στην Πορταριά, το ξενοδοχείο Manthos Mountain Resort & Spa στα Χάνια, στο Μαϊστράλι στην Άφησσο, το Pilion Terra Hotel, τις Esperos Suites & Villas στον Λαύκο Πηλίου, Valis Hotel στον Βόλο.

    Διαβάστε τη δική μας διαμονή στο Πήλιο: Απολαυστική διαμονή στην Πορταριά, στο ξενοδοχείο Κρίτσα

    Για περισσότερες επιλογές κάντε την αναζήτησή σας από τον παρακάτω χάρτη:



    Booking.com

    Φαγητό

    Προτάσεις για φαγητό θα βρείτε σε όλα τα παραπάνω link που σας έδωσα με αγαπημένο μας το Κρίτσα στην Πορταριά. Επιπρόσθετα όμως θα αναφέρω και κάποια ακόμα εστιατόρια στον Βόλο όπως: το τσιπουράδικο Μεζέν, το τσιπουράδικο Λέπι. Στο Πήλιο προτείνουμε το Οινομαγειρέματα “Ο Πατής” στη Ζαγορά Πηλίου με παραδοσιακά φαγητά.

    Δοκιμάστε

    Δοκιμάστε τα γλυκά του κουταλιού που θα βρείτε σε καταστήματα αλλά και σε πολλά σημεία στον δρόμο αλλά και τα υπέροχα μήλα τη Ζαγορά του Πηλίου, τα γνωστά με την ονομασία Ζαγορίν.


    12) Νυμφαίο

    Το Νυμφαίο είναι ο απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μέτρων και έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως “διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός”. Θα περπατήσετε στα στενά δρομάκια του και θα θαυμάσετε τα σπίτια που είναι όλα χτισμένα με πέτρα σύμφωνα με τη μακεδονίτικη τεχνική. Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης και έχει μόνο 130 μόνιμους κατοίκους

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη
    Ακόμα και τον χειμώνα το Νυμφαίο είναι όμορφο!

    Αξιοθέατα-Δραστηριότητες

    • Ενάμισι χιλιόμετρα έξω από το Νυμφαίο βρίσκεται το περιβαλλοντικό κέντρο του Αρκτούρου όπου φιλοξενούνται οι καφέ αρκούδες μέσα σε ένα απόλυτο φυσικό περιβάλλον. Οι ειδικοί του “Αρκτούρου” τις μάζεψαν από τους αρκουδιάρηδες που τις εκμεταλεύονταν και τις περιέφεραν στους δρόμους κάνοντας “σόου¨. Ήταν η απόλυτη εξευτέλιση των ζώων αυτών!
    • Στη βόλτα σας σίγουρα θα περάσετε από το κτίριο που ήταν η Νίκειος σχολή. Αξίζει τη φωτογράφησή σας τουλάχιστον γιατί δυστυχώς από το 1990 δεν λειτουργεί πλέον ούτε και ως δημοτικό.
    14+ προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη 32
    Το όμορφο πετρόχτιστο χωριό Νυμφαίο που αξίζει την επίσκεψή σας
    14+ προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη 34
    Στην πλατεία του Νυμφαίου θα βρείτε στέκια για φαγητό ή καφέ

    Οδική διαδρομή. Φλώρινα – Λίμνες Πρεσπών – Άγιος Αχίλλειος

    Η πόλη της Φλώρινας είναι μια γοητευτική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Προτείνω να περπατήσετε στις όχθες του μικρού ποταμού Σακουλέβα που διασχίζει την πόλη για να δείτε πολλά νεοκλασικά σπίτια, αλλά και σπίτια κτισμένα με τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονικής που βρίσκονται αρμονικά δεμένα μεταξύ τους.

    Αξιοθέατα – Δραστηριότητες – Προτάσεις

    • Στην Φλώρινα επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Λαογραφικό Μουσείο
    • Επισκεφθείτε τον γραφικότατο παραλίμνιο χωριουδάκι Ψαράδες στη Μεγάλη Πρέσπα, που ιδρύθηκε μετά τα μέσα του 14ου αιώνα που πήρε την ονομασία του από την κύρια ασχολία των κατοίκων του.
    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Λίμνη Πρεσπών
    Η λίμνη των Πρεσπών
    • Με μια πλωτή γέφυρα θα περάσετε με τα πόδια από το δημόσιο δρόμο στο μικρό νησάκι του Aγίου Aχιλλείου. Εκεί σώζονται 5 βυζαντινοί ναοί, αλλά και γλυπτά των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών Χρόνων. Η βασιλική του Αγίου Αχιλλείου κτίστηκε μετά το 983 ή το 986, από τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ για να στεγάσει το σκήνωμα του Αγίου Αχιλλείου που είχε μεταφερθεί από τη Λάρισα. Σήμερα στο σημείο αυτό όπου στέκεται μισογκρεμισμένο το μνημείο γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο με συναυλίες και φεστιβάλ, τα γνωστά ‘Πρέσπεια”.
    • Σε απόσταση 50 χλμ. από τη Φλώρινα μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου.

    Διαμονή

    Στη Φλώρινα υπάρχουν ξενοδοχεία που μπορείτε να μείνετε με πολύ καλές τιμές, όπως επίσης και στο χωριό Πισοδέρι.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Ψαράδες, Πρέσπες
    Τραπεζάκια έξω για μεσημεριανό φαγητό στο χωριό Ψαράδες στη λίμνη Πρεσπών

    Φαγητό

    Οπωσδήποτε θα φάτε και θα αγοράσετε τις περίφημες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, όπως και τα γευστικά και ευκολόβραστα φασόλια των Πρεσπών. Προτείνω να παραγγείλετε για να φάτε και τη λιμνίσια πέστροφα τηγανισμένη με βούτυρο! Πολύ καλό είναι το πρόβειο κασέρι τους αλλά και τα μήλα Aμμοχωρίου, όπως και τα ντόπια γλυκά του κουταλιού από κάστανα και καρύδια.


    13) Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα -Τρίκαλα

    Καρδίτσα

    Επισκεφθήκαμε την Καρδίτσα μια χειμωνιάτικη μέρα για λίγες ώρες. Τι να πρωτοδεί κανείς σε αυτή την όμορφη επίπεδη πόλη του Θεσσαλικού κάμπου με την άριστη ρυμοτομία! Την όμορφη αγορά της, τα αγάλματα, τις πλατείες ή τα πάρκα της! Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το πάρκο Παυσίλυπο με τα παγώνια. Ήταν μια έκπληξη για εμάς!

    Διαβάστε εδώ τη δική μας εμπειρία: To πάρκο στην Καρδίτσα που σου παίρνει τη λύπη

    Διαμονή

    Το καλύτερο ξενοδοχείο για μια απολαυστική διαμονή κοντά στην Καρδίτσα είναι το Mouzaki Palace Hotel & Spa. Δείτε τις προσφορές στο ekdromi.gr πατώντας το link και δεν θα χάσετε!

    Τρίκαλα

    Τα Τρίκαλα είναι μια πανέμορφη πόλη της Θεσσαλίας. Τη διασχίζει ο Ληθαίος ποταμός που οι καταπράσινες όχθες του είναι μια όαση πρασίνου για την πόλη. Είναι μια πόλη επίπεδη γιαυτό υπάρχουν και πάρα πολλά ποδήλατα για την μετακίνηση των κατοίκων.

    Εδώ διαβάστε τι μπορείτε να δείτε στα Τρίκαλα! Για λίγες ώρες στα Τρίκαλα…

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα
    Τρίκαλα

    Αξιοθέατα-Δραστηριότητες στα Τρίκαλα

    • Στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα για να βολτάρετε αλλά και να τις εξερευνήσετε.
    • Σίγουρα θα γνωρίζετε πως τα Τρίκαλα φημίζονται για τις γιορτές που διοργανώνει ο Δήμος τα Χριστούγεννα. Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η χαρά των μικρών αλλά και των μεγάλων. Για την εποχή των Χριστουγέννων οι δραστηριότητες για τα παιδιά είναι πάρα πολλές ειδικά όταν επισκεφθούν τον Μύλο των Ξωτικών. Διαβάστε παρακάτω και ίσως φέτος ένα ταξιδάκι στα Τρίκαλα μπορείτε και να το αποφασίσετε.

    Διαβάστε την ανάρτησή μας: Στον Μύλο των Ξωτικών με τα παιδιά

    • Από τα Τρίκαλα μπορείτε να επισκεφθείτε και το πανέμορφο Μέτσοβο (αναφορά κάναμε σε προηγούμενη παράγραφο).
    • Συνδυάστε την απόδρασή σας στα Τρίκαλα και με μια ημερήσια εκδρομή στο Περτούλι (χιονοδρομικό κέντρο), στην Ελάτη και φτάστε έως και το Νεραιδοχώρι. Σας υπενθυμίζω να κάνετε στάση στην τοξωτή πέτρινη γέφυρα και τους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς στο δρόμο προς Ελάτη για τις απαραίτητες φωτογραφίες

    Φαγητό στα Τρίκαλα

    Στη συνοικία Μανάβικα μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές ταβέρνες. Φίλοι ντόπιοι μας πρότειναν το Λαδοφάναρο, το Κατώγι και την Παλιά Ιστορία. Επίσης στον χώρο του τζαμιού, που λειτουργεί ως μουσειο, άνοιξε το καφέ Little Mosque με πρόχειρο, γρήγορο αλλά ποιοτικό φαγητό. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει το Balcone de Lago στη λίμνη Γκιτζη. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο χώρο για φαγητό και ποτό.

    Λίμνη Πλαστήρα

    Ξεκινώντας από την Καρδίτσα και μέσα από μία όμορφη καταπράσινη διαδρομή με πολλά γραφικά χωριά, θα φτάσετε στη λίμνη Πλαστήρα. Η λίμνη είναι τεχνητή, δημιουργήθηκε το 1959 και σήμερα είναι ένα από τα πιο τουριστικά και ενδιαφέροντα μέρη της χώρας μας. Αφού επισκεφτείτε το φράγμα θα κάνετε και τον γύρο της λίμνης που είναι 70 χλμ.

    Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στη λίμνη Πλαστήρα.

    Μπορείτε να κολυμπήσετε, να νοικιάσετε κανό για μία βόλτα στη λίμνη, να ανηφορίσετε προς την οροσειρά προς την οροσειρά των Αγράφων εάν είστε τόσο αθλητικός τύπος. Νομίζω πως θα πάρετε εμπειρίες εκπληκτικές!

    Διαμονή λίμνη Πλαστήρα

    Πολλά καταλύματα καθώς και μικρά ξενοδοχεία μπορούν να σας φιλοξενήσουν κατά μήκος της λίμνης Πλαστήρα. Για διαμονή σας προτείνουμε το Nevros Hotel Resort and Spa στο Νεοχώρι όπου μείναμε οικογενειακώς. Υπέροχη θέα στη λίμνη! Βρείτε εξαιρετικές προσφορές στα παρακάτω link: Naiades Hotel στο Νεοχώρι της λίμνης Πλαστήρα.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Λίμνη Πλαστήρα
    Φθινοπωρινή απόδραση στη Λίμνη Πλαστήρα. Μπορείτε να ξεχωρίσετε νερό και ουρανό;

    Φαγητό στη λίμνη Πλαστήρα

    Μπορείτε να καθίσετε για φαγητό σε ένα από τα χωριά της λίμνης Πλαστήρα που θα συναντήσετε στο δρόμο σας ή απλά να κάνετε πικ νικ στις όχθες της λίμνης. Εμείς σας προτείνουμε την ταβέρνα Μανιτάρι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα μανιτάρια τους σε παραλλαγές. Διαθέτει και παιδική χαρά για τα παιδιά αλλά και περιποιημένο εξωτερικό χώρο για παιχνίδι.

    Χριστουγεννιάτικο road trip στην περιοχή των Τρικάλων: Χριστουγεννιάτικη απόδραση σε Τρίκαλα και Μύλο των Ξωτικών, Περτούλι και Μετέωρα)


    14) Οδική διαδρομή (road trip): Βάλια Κάλντα – Μέτσοβο – Καλαμπάκα – Μετέωρα

    Μια από τις ομορφότερες εκδρομές-διαδρομές που μπορείτε να κάνετε είναι στην περιοχή της Βάλια Κάλντα που βρίσκετε στο Εθνικό Πάρκο της Πίνδου, πολύ κοντά στα Γρεβενά. Ο εθνικός δρυμός της Βάλια Κάλντα, που σημαίνει ζεστή κοιλάδα στα βλάχικα, είναι ένας από τους σημαντικότερους δρυμούς τη χώρας μας. Με ορμητήριο τη Βάλια Κάλντα ή αντιστρόφως τα Τρίκαλα επισκεφθείτε τους παρακάτω προορισμούς:

    Διαβάστε στο Ανθομέλι μια δική μας χριστουγεννιάτικη απόδραση και που μπορείτε να μείνετε: Ταξίδι στη Βάλια Κάλντα στο Μέτσοβο και τα Μετέωρα

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Μετέωρα
    14+ προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη 43

    Αξιοθέατα-Δραστηριότητες

    Στο δρόμο σας για το Μέτσοβο σίγουρα θα φτάσετε και στην τεχνιτή λίμνη του Αώου ποταμού μέσα περνώντας μέσα από ένα καταπράσινο (καλοκαίρι) ή αλπικό τοπίο (χειμώνας).

    Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα που περιλαμβάνει επίσκεψη στα μοναστήρια. Φυσικά το σημαντικότερο αξιοθέατο στα Μετέωρα είναι οι βράχοι των Μετεώρων που στέκουν ως ακοίμητοι φρουροί ανά τους αιώνες με τα μοναστήρια να είναι κυριολεκτικά σκαρφαλωμένα επάνω τους. Έχουν χαρακτηριστεί Διατηρητέο μνημείο της Ανθρωπότητας

    Επισκεφτείτε οπωσδήποτε πριν από την επίσκεψή σας στα Μετέωρα το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων που έχει δωρεάν είσοδο!

    Περισσότερα θα βρείτε εδώ: Μια ξεχωριστή ξενάγηση στα Μετέωρα

    Για όσους δεν το γνωρίζουν να ενημερώσουμε πως στην Καλαμπάκα λειτουργεί ένα ξεχωριστό μουσείο! Πρόκειται για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών στην Καλαμπάκα το οποίο πρέπει να επισκεφθείτε ειδικά αν έχετε μαζί σας τα παιδιά! Το Μουσείο διοργανώνει επίσης Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα που περιλαμβάνει και μαγείρεμα μέσα στο δάσος με τα μανιτάρια που θα βρείτε. Μια ξεχωριστή εμπειρία που μπορείτε να οργανώσετε με την παρέα σας.Τα Τρίκαλα είναι πολύ κοντά οπότε μπορείτε να συνδυάσετε ανάλογα με τις μέρες διαμονής και μια επίσκεψη εκεί.

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα, Μετέωρα
    Καλαμπάκα

    Διαμονή

    Εμείς στην Καλαμπάκα επιλέξαμε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Εμείς ξεχωρίσαμε το: Boutique Holy Spirit ex Guesthouse Plakias.

    Τα Τρίκαλα επίσης διαθέτουν πολύ καλά ξενοδοχεία. Μπορείτε ακόμη να κάνετε μια αναζήτηση και στο χωριό Καστράκι στους πρόποδες των Μετεώρων που επίσης διαθέτει πολλά ενοικιαζόμενα καταλύματα.

    Αν δεν σας καλύψαμε με τις επιλογές μας σε καταλύματα στις πόλεις που σας προτείνουμε να αποδράσετε μπορείτε να συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη. Με το + και το – μπορείτε να ζουμάρετε και σέρνοντας επάνω σε αυτόν τον ποντίκι σας να πάτε σε όποια πόλη θέλετε. Όσο πλησιάζετε τόσο πιο πολλά καταλύματα εμφανίζει. Πατώντας επάνω στην τιμή σας εμφανίζει το κατάλυμα. Όταν πατήσετε επάνω σε αυτό μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.



    Booking.com


    Eπιπλέον ιδέες για αποδράσεις σε όλη την Ελλάδα από:


    Σας ευχαριστούμε που μας διαβάσατε και σας περιμένουμε και πάλι γιατί το Ανθομέλι έχει μια μεγάλη κατηγορία με ταξίδια για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σας περιμένουμε να μας γράψετε τα ερωτήματά σας για ταξιδιωτικούς προορισμούς και εμείς θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε εάν βέβαια συμπεριλαμβάνονται στις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες. Όσο για τις περιοχές που σας προτείνουμε περιμένουμε στα σχόλιά σας και τις δικές σας προτάσεις για φαγητό, διαμονή ή αξιοθέατα. Είναι σίγουρο πως όλο και κάτι θα μας ξέφυγε!

    Ευχαριστώ τους φίλους Γιώργο, Ελένη, Πόπη, Αντιγόνη για τις προτάσεις τους για φαγητό από την περιοχή τους.

    Pin it for later

    Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη. Οικογενειακά ταξίδια από Θεσσαλονίκη. Προτάσεις για δραστηριότητες, αξιοθέατα, φαγητό, διαμονή.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης