ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ποια σχολικά βοηθήματα προτιμάς;

    Πιστεύω ακράδαντα ότι τα παιδιά πρέπει το καλοκαίρι να ξεκουράζονται! Και από τον εαυτό μου θυμάμαι ότι μόνο εκνευρισμό μου προκαλούσε η αίσθηση της επανάληψης μέσα από σχολικά βοηθήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το μόνο που απολάμβανα ήταν βιβλία τύπου Καλοκαιρινές Διακοπές με παιχνίδια, κειμενάκια και αστεία, που έμμεσα μου έκαναν και λίγη επανάληψη αλλά και λογοτεχνικά βιβλία. Αυτά τα λάτρευα! Σε αντίθεση με εμένα, η κόρη μου δεν θέλει ούτε αυτά! Αρνείται κάθε είδους “μάθηση” το καλοκαίρι και το σέβομαι, αν και παλιότερα με εκνεύριζε. Μέσα στη χρονιά όμως, είμαι κατηγορηματική. Μπορεί μέσα στην εβδομάδα να μην μπορώ να τη βοηθάω κάθε μέρα, λόγω δουλειάς αλλά το Σαββατοκύριακο θέλω να κάνουμε μια επανάληψη του τι έμαθε μέσα στην εβδομάδα και να κάνουμε κάποιες εξτρά ασκήσεις. Σε αυτό με βοήθησαν κάποια σχολικά βοηθήματα που τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

    Εδώ θέλω να σημειώσω επίσης ότι δεν αγαπώ τα λυσάρια. Εντάξει, θα μου πεις ακόμη η κόρη μου θα πάει έκτη… στο γυμνάσιο ίσως αλλάξω γνώμη γιατί κι εγώ δεν θα ξέρω όλες τις απαντήσεις για να τη βοηθήσω. Όσο όμως ακόμη μπορώ, τα σχολικά βοηθήματα που προτιμάμε είναι αυτά που είναι γραμμένα με βάση τη σχολική ύλη αλλά ουσιαστικά περιέχουν αναλυτικά την θεωρία της γραμματικής και επιπλέον ασκήσεις. Δηλαδή δεν είναι τα λυσάρια των σχολικών βιβλίων.

    Σχολικά Βοηθήματα δημοτικού

    Τα τελευταία 2 χρόνια μετά από διάφορους εκδοτικούς οίκους που είχα δοκιμάσει, κατέληξα ότι αυτά που βοηθάνε και εμένα (για την οργάνωση της μαμάς) αλλά και την κόρη μου, είναι τα σχολικά βοηθήματα των Εκδόσεων Μεταίχμιο και συγκεκριμένα το Ασκούμαι στην Γραμματική, την Ορθογραφία και την Έκθεση και το Γράφω καλά στο Τεστ των Μαθηματικών.

    Ποια σχολικά βοηθήματα προτιμάς; 1
    Σχολικά βοηθήματα από Εκδόσεις Μεταίχμιο αλλά και καλοκαιρινή σειρά για προετοιμασία για την επόμενη τάξη

    Ασκούμαι στην Γραμματική, την Ορθογραφία και την Έκθεση

    Το σχολικό βοήθημα Ασκούμαι στην Γραμματική, την Ορθογραφία και την Έκθεση αποτέλεσε για εμάς το μυστικό όπλο μας. Περιέχει όλη την θεωρία της γραμματικής που έκαναν στην Πέμπτη τάξη και επιπλέον ασκήσεις για κάθε κεφάλαιο. Η σειρά φυσικά είναι αντίστοιχη με αυτή του βιβλίου του σχολείου και έτσι δεν χανόμαστε σε θεωρίες και κεφάλαια. Επιπλέον ο αριθμός των ασκήσεων ήταν τέτοιος που πάντα έμεναν και κάποιες ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε λίγο πριν το τεστ του κάθε κεφαλαίου. Φυσικά εσείς μπορείτε να τις κάνετε όλες πριν κάποιο τεστ.

    Αυτό που δεν χρησιμοποιήσαμε ωστόσο πολύ και λυπάμαι για αυτό ήταν το τμήμα του βιβλίου που αφορούσε τις εκθέσεις και αυτό γιατί ο δάσκαλος τους δεν κρατούσε τη σειρά των εκθέσεων που υπάρχει στο βιβλίο και πολλές φορές δεν υπήρχαν κοινά θέματα προετοιμασίας ανάμεσα στο σχολικό βοήθημα και στον δάσκαλο. Ωστόσο αυτό έτυχε σε εμάς. Αν εσείς θέλετε μπορείτε να βάζετε και εξτρά εκθέσεις στο παιδί καθώς έχει αρκετά θέματα και ακόμα περισσότερα δείγματα εκθέσεων.

    Ποια σχολικά βοηθήματα προτιμάς; 3
    Σχολικά βοηθήματα από Εκδόσεις Μεταίχμιο με επιπλέον ασκήσεις, θεωρεία και κριτήρια αξιολόγησης

    Γράφω καλά στο Τεστ των Μαθηματικών

    Το δεύτερο βοήθημα ήταν για τα μαθηματικά. Το Γράφω καλά στο Τεστ των Μαθηματικών περιέχει μια ανακεφαλαίωση της θεωρίας των μαθηματικών δίνοντας πίνακες και παραδείγματα, γεγονός που με βοήθησε κι εμένα πολύ να θυμηθώ κάποια βασικά πράγματα και φυσικά είναι γεμάτο ασκήσεις και κριτήρια αξιολόγησης για να προετοιμαστούν οι μαθητές πριν από κάθε τεστ. Μοναδικό μειονέκτημα ότι ο τρόπος που αναφερόταν σε κάποιες, ευτυχώς λίγα, θεωρίες δεν ήταν πάντα αυτός που τους είχε διδάξει ο δάσκαλος τους και επίσης τα προβλήματα ήταν λίγο πιο εύκολα από αυτά που τους έβαζε ο δάσκαλος αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα. Ευτυχώς βέβαια η Μελίτα γενικά είναι καλή στα μαθηματικά οπότε και δεν μας δυσκόλεψε η όλη διαδικασία.

    Να επισημάνω επίσης ότι ο αντίστοιχος τίτλος υπάρχει και για την Γλώσσα.

    Βοήθημα για την ιστορία της Ε’ τάξης δημοτικού

    Πέρυσι δοκίμασα να χρησιμοποιήσω και ένα λυσάρι ιστορίας θεωρώντας ότι ίσως μας βοηθήσει στις ερωτήσεις του βιβλίου και του βιβλίου εργασιών αλλά τελικά πήγε άπατο γιατί ο δάσκαλος της κόρης μου δεν τους έβαζε τις δύσκολες ερωτήσεις από το εργασιών ή κάποιες τις έκαναν προφορικά. Οπότε δεν θα ξαναέπαιρνα σε αυτή την φάση. Αν όμως εσείς τα βρήκατε σκούρα με τη δική σας δασκάλα ή δάσκαλο τότε μπορείτε να δείτε αυτόν τον τίτλο.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Θα ήθελα να μάθω και τη δική σας γνώμη σχετικά με τα σχολικά βοηθήματα. Χρησιμοποιείτε ή προτιμάτε να κατεβάζετε ασκήσεις από το ίντερνετ; Έχετε χρησιμοποιήσει με επιτυχία ή τελικά ήταν χαμένα λεφτά, όπως σε εμάς το βοήθημα της ιστορίας;

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης