ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Με τις πλατφόρμες Get Your Guide και Τιqets μπορείτε να οργανώσετε το ταξίδι σας εύκολα και γρήγορα κλείνοντας skip the line εισιτήρια για μουσεία, αξιοθέατα, ημερήσιες εκδρομές αλλά και δραστηριότητες.

    Είτε ταξιδεύετε στο εξωτερικό συχνά είτε μια στο τόσο αλλά σας αρέσει να επισκέπτεστε μουσεία και άλλα αξιοθέατα, σίγουρα θα έχετε ζήσει τις τεράστιες ουρές αναμονής στα ταμεία για να πάρετε το πολυπόθητο εισιτήριο εισόδου. Δεν θα ξεχάσω την πάνω από δύο ώρες αναμονή στο μουσείο της Μαντάμ Τισώ στο Λονδίνο! Πόσο θα ήθελα τότε να ήμουν ανάμεσα σε εκείνους που σαν κύριοι έμπαιναν στο μουσείο κρατώντας το εισιτήριό τους στο χέρι! Τώρα μπορούμε κι εμείς αλλά και εσείς να κλείσουμε εισιτήρια για μουσεία, αξιοθέατα, κοντινές ημερήσιες εκδρομές και πολλές άλλες δραστηριότητες πριν από το ταξίδι μας! Και μάλιστα skip the line, δηλαδή χωρίς αναμονές στα ταμεία.

    Δεν σημαίνει βέβαια πως δεν μπορούμε να κλείσουμε και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να προνοήσετε βδομάδες νωρίτερα, όπως για παράδειγμα στο Βατικανό, γιατί τα εισιτήρια τελειώνουν πολύ γρήγορα. Ήδη τις πλατφόρμες Get Your Guide και Tiqets πολλοί αναγνώστες μας τις έχετε εμπιστευτεί για τα ταξίδια σας αφού σας τις προτείνουμε εδώ και χρόνια. Καιρός όμως είναι να τις μάθετε κι εσείς οι υπόλοιποι και να μην ταλαιπωρήστε πλέον με το να περιμένετε για ώρες στις ουρές χάνοντας χρόνο από το ταξίδι σας! Είναι σίγουρο πως θα αγαπήσετε την ευκολία αλλά και για τη βοήθεια που προσφέρουν στην οργάνωση των ταξιδιών!

    Μουσεία και αξιοθέατα χωρίς αναμονή στις ουρές των ταμείων!

    Αν η Get Your Guide και η Tiqets δεν ήταν αξιόπιστες, δεν θα σας τις προτείναμε. Έχουμε δοκιμάσει τις υπηρεσίες τους στα ταξίδια μας και ξέρουμε από προσωπική εμπειρία τι μπορούν να προσφέρουν στον ταξιδιώτη που οργανώνει μόνος τα ταξίδια του αλλά και από πόση ταλαιπωρία μπορούν να τον γλυτώσουν. Γι αυτό και πάντα μέσα στα ταξιδιωτικά μας άρθρα θα βρείτε πολλά links που οδηγούν σε αυτές. Δεν είναι τυχαίο που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανακαλύψει πολιτιστικές εμπειρίες και αξιοθέατα, παγκοσμίως γνωστά, με τη βοήθεια αυτών των market place.

    Τα εισιτήρια είναι άμεσα, ακόμα και της τελευταίας στιγμής και τις περισσότερες φορές δεν χρειάζονται καν εκτύπωση. Μπορείτε να τα δείξετε ακόμα κι από το κινητό ή το τάμπλετ σας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας κάποια προσφορά ή και κάποιο combo πακέτο ή αγοράζοντας τις γνωστές κάρτες των πόλεων (pass) για τις οποίες γράφω παρακάτω πιο αναλυτικά.

    Αυτές οι ταξιδιωτικές πλατφόρμες είναι στην ουσία market places και έχουν τοπικούς συνεργάτες (ξεναγούς, τουριστικά γραφεία κλπ) σε κάθε πόλη σε όλο τον κόσμο. Όταν, λοιπόν, επιλέγετε μια ξενάγηση σημαίνει πως θα σας την κάνει κάποιος ντόπιος ξεναγός και όχι η ίδια η εταιρεία της πλατφόρμας. Με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε κάθε φορά τις ντόπιες επιχειρήσεις. Η γλώσσα της ξενάγησης αναγράφετε στις λεπτομέρειες που θα βρείτε πριν κάνετε την κράτησή σας.

    Εξίσου σημαντικό είναι πως μπορείτε να ακυρώσετε τα εισιτήριά σας ως και 24 ώρες πριν την κράτησή σας χωρίς να χάσετε τα χρήματά σας αλλά με μια μικρή χρέωση. Για να είστε 100% σίγουροι δείτε πριν κλείσετε αν το εισιτήριο έχει τη συγκεκριμένη ευκολία και ως ποια μέρα και ώρα είναι δωρεάν η ακύρωση. Ακόμα μπορείτε να κάνετε σε κάποιες περιπτώσεις επαναπρογραμματισμό της επίσκεψής σας μετά την αγορά του εισιτηρίου σας.

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Skip the line tickets με Get Your Guide και Tiqets στο Ανθομέλι
    Ας μην πάμε μακριά και ας μείνουμε στην Ελλάδα. Για να επισκεφτεί κάποιος τον Παρθενώνα ή το νέο μουσείο της Ακρόπολης μπορεί ανάλογα με τον μήνα να περιμένει μεγάλη ουρά. Στην φώτο βλέπετε ένα μέρος της ουράς για το εισιτήριο προς Παρθενώνα. Στην αρχική φώτο μας βλέπετε με τα παιδιά απευθείας στο ταμείο με skip the line εισιτήρια ενώ το δίπλα ταμείο έχει 50 άτομα ουρά

    Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

    Εισιτήριο skip the line (χωρίς αναμονή) για την Ακρόπολη των Αθηνών

    Εισιτήριο skip the line για Ακρόπολη & αρχαιολογικοί χώροι: Συνδυαστικό Εισιτήριο

    Εισιτήριο skip the line για Μουσείο της Ακρόπολης: Χωρίς ουρές (+ χάρτης μουσείου)

    Τι προσφέρουν οι ταξιδιωτικές πλατφόρμες Get Your Guide και Tiqets

    Θέλετε να μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να οργανώσετε το ταξίδι σας κάνοντας τις αγορές σας από αυτές τις πλατφόρμες; Πάμε να δούμε παρέα αναλυτικά τι μπορείτε να βρείτε σε αυτές.

    Μπορείτε να κλείσετε online:

    • Τα εισιτήριά σας για τα μεγαλύτερα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο με το προνόμιο skip the line ώστε να μη περιμένετε με τις ώρες στις ατελείωτες ουρές των διάσημων μουσείων και να μπαίνετε στο μουσείο μέσω μια ειδικής εισόδου ή ξεχωριστού ταμείου
    • Ημερήσιες εκδρομές στα περίχωρα της πόλης ή σε άλλες κοντινές πόλεις για να κάνετε κάποιο tour ή για να επισκεφτείτε κάποιο γνωστό αξιοθέατο ή μουσείο (σε κάποιες περιπτώσεις η παραλαβή σας γίνεται από το ξενοδοχείο)
    • Εισιτήρια για ξεναγήσεις με τα γνωστά πια σε όλους κόκκινα ανοιχτά λεωφορεία ή αλλιώς hop on-hop off (δείτε παρακάτω)
    • Κρουαζιέρες με ποταμόπλοια
    • Εκπτωτικές κάρτες των πόλεων που προσφέρουν είσοδο για κάποια μουσεία ή εκπτώσεις σε αξιοθέατα και καταστήματα αλλά και δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ (θα σας μιλήσουμε πιο αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση)
    • Family pass για οικογενειακές επισκέψεις σε πολλά μουσεία
    • Ομαδικές ή ιδιωτικές ξεναγήσεις με ξεναγό (σε κάποιες περιπτώσεις η παραλαβή σας γίνεται από το ξενοδοχείο ενώ άλλοτε υπάρχει συγκεκριμένο σημείο συνάντησης)
    • Audio guide για πιο οικονομικές ξεναγήσεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα (το κατεβάζετε στο κινητό σας)
    • Βραδινές εξόδους (food tour, night club tour κ.α.)
    • Combo πακέτα skip the line εισιτηρίων για μουσεία και αξιοθέατα με τα οποία εξοικονομείτε χρήματα
    • Εισιτήρια για θεάματα στις πόλεις που επισκέπτεστε
    • Μεταφορές (ενοικιάσεις μεταφορικών μέσων για ξενάγηση, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο κ.α.)
    • Θαλάσσιες ή ορεινές δραστηριότητες (snorkeling, ski κλπ)

    Στις πληροφορίες του κάθε εισιτηρίου ή υπηρεσίας εκτός των άλλων αναφέρεται και το αν είναι συμβατό με άτομα με αναπηρία, εάν μπορείτε να έχετε μαζί σας κάποιο κατοικίδιο ή τι θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας στην αντίστοιχη δραστηριότητα.

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Κλείστε hop on hop off λεωφορεία για ξενάγηση στην πόλη
    Παρόλο που ταξιδεύαμε Ιανουάριο ο καιρός ήταν καλός στη Βαρκελώνη. Το βραδάκι όμως στο διωροφο λεωφορείο (hop on hop off bus) το σκουφάκι και τα γαντάκια ήταν απαραίτητα. Η διάθεση όμως ανεβασμένη!

    Γιατί να μην αγοράσω εισιτήρια επι τόπου ή από το site του μουσείου ή του αξιοθέατου;

    Κάνοντας κράτηση μέσω διαδικτύου με πλατφόρμες όπως η Tiqets ή η Get Your Guide, μπορείτε να συγκρίνετε και να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων ξεναγήσεων και πρόσθετων υπηρεσιών που ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες επί τόπου. Επίσης θα εξασφαλίσετε μια θέση τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ώστε να μπορέσετε να οργανώσετε σωστότερα το ταξίδι σας. Εκμεταλευτείτε τα συνδυαστικά πακέτα για γνωστά μουσεία ή αξιοθέατα εξοικονομώντας χρήματα.

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Αξιοθέατα και μουσεία χωρίς αναμονή στα ταμεία.
    Ατελείωτες ουρές για το εισιτηρίο με ξενάγηση στo αλατορυχείo Wieliczka. Διαβάστε περισσότερα για το ταξίδι μας: Στο αλατωρυχείο Wieliczka στην Κρακοβία, μια μοναδική εμπειρία.

    Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να κλείσω;

    Οι ώρες με λιγότερη αιχμή σε μεγάλα μουσείο και αξιοθέατα εξαρτώνται, όπως είναι λογικό, από την τουριστική περίοδο και ανάλογα με την επισκεψιμότητα του εκάστοτε αξιοθέατου. Ωστόσο, πιο καλές ώρες θεωρούνται οι πρώτες πρωινές και οι τελευταίες βραδινές.

    Οι αναμνήσεις δεν δημιουργούνται περιμένοντας στις ουρές των ταμείων

    Γνωρίστε τις πλατφόρμες Get your Guide και Tiqets

    Get Your Guide

    Το Ανθομέλι συνεργάζεται με την εταιρεία Get Your Guide μέσω της οποίας μπορείτε να βρείτε τα πάντα για τα ταξίδια σας σε όλη τη γη. Παρέχει τεράστια ποικιλία σε υπηρεσίες και θα βρείτε σίγουρα αυτό που ψάχνετε. Το ιδιαίτερο είναι η συνεργασία της με blogs, όπως το Ανθομέλι, σε ολόκληρο τον κόσμο που εξειδικεύονται στις ταξιδιωτικές αναρτήσεις και σας προτείνουν αναλυτικά μέσα από τα άρθρα τους κάποιες από τις επιλογές που έχετε.

    Ιδρύθηκε από τους συμμαθητές Johannes, Tao, Martin και Tobias το 2009. Σε κάποιο ταξίδι του ο Johannes προσγειώθηκε μια μέρα νωρίτερα στο Πεκίνο περνώντας την την ώρα του περιπλανώμενος στους δρόμους χωρίς να ξέρει πού να πάει ή τι να κάνει. Μόλις ο Tao έφτασε, λειτούργησε ως τοπικός ξεναγός και οι δύο φίλοι μπόρεσαν να ζήσουν πλήρως τις στιγμές τους στον προορισμό τους. Επιστρέφοντας στη Ζυρίχη, με ένα καθορισμένο όραμα για το μέλλον, οι ιδρυτές αποφάσισαν να αλλάξουν τον κόσμο των ταξιδιών. Το αποτέλεσμα? Μια πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις καλύτερες δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, όλες σε ένα μέρος!

    Μπορείτε να επισκεφτείτε την πλατφόρμα του  Ανθομέλι σε συνεργασία με το Get Your Guide και να κλείσετε εισιτήρια για τα μουσεία αλλά και τα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφτείτε.

    Πως λειτουργεί:

    • Βρείτε μια δραστηριότητα, επιλέξτε τον αριθμό και τον τύπο των συμμετεχόντων, μια ημερομηνία και μια γλώσσα. Κάντε κλικ στο “Έλεγχος διαθεσιμότητας”.
    • Επιλέξτε μια επιλογή και ώρα έναρξης (εάν υπάρχει). Κάντε κλικ στο “Προσθήκη στο καλάθι”.
    • Ελέγξτε την παραγγελία σας. Κάντε κλικ στο “Ολοκλήρωση αγοράς”.
    • Εισαγάγετε τα στοιχεία σας και επιλέξτε τρόπο πληρωμής. Κάντε κλικ στο “Συνέχεια στην πληρωμή”.
    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Μουσεία και αξιοθέτα χωρίς αναμονή στην ουρά των ταμείων. Κλείστε online πριν ή μετά το ταξίδι. Τα εισιτήρια δεν χρειάζονται εκτύπωση.
    Αγοράστε αυτό που θέλετε πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Τα εισιτήρια είναι άμεσα, ακόμα και της τελευταίας στιγμής και τις περισσότερες φορές δεν χρειάζονται καν εκτύπωση. Μπορείτε να τα δείξετε ακόμα κι από το κινητό ή το τάμπλετ σας. Εδώ εμείς κλείνουμε από το ξενοδοχείο μας εισιτήρια για το The Lost Atlantis 9D Experience στην Σαντορίνη.

    Tiqets

    H Tiqets είναι μια παρόμοια πλατφόρμα σχετική με τα ταξίδια. Δείτε για πόσους προορισμούς θα βρείτε εισιτήρια και υπηρεσίες! Εγώ την αγαπώ για το περιβάλλον της και για το πόσο ξεκάθαρα παρουσιάζει την κάθε υπηρεσία. Μου αρέσει το περιβάλλον αναζήτησης στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και θεωρώ ότι κάνει πολύ εύκολη την αναζήτησή μου. Βοηθητικό είναι πως υπάρχει κι ένας χάρτης της περιοχής για να δείτε πού βρίσκεται το κάθε μουσείο ή αξιοθέατο. Το μόνο αρνητικό της είναι πως δεν έχει ακόμη τόσες επιλογές σε χώρες/πόλεις/αξιοθέατα αλλά πολλές φορές αυτόν είναι και καλύτερο γιατί δεν μπερδεύεσαι με άπειρες συγκρίσεις.

    Ιδρύθηκε το 2014 από τέσσερις έμπειρους Ολλανδούς επιχειρηματίες που είχαν βιώσει από πρώτο χέρι στα ταξίδια τους το να περιμένουν σε μεγάλες ουρές για να αποκτήσουν πρόσβαση σε κορυφαία αξιοθέατα. Συνειδητοποιώντας πως με αυτόν τον τρόποι οι άνθρωποι θα αποθαρρύνονταν να γνωρίσουν το πολιτισμό αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Tiqets. Το κενοτόμο είναι πως μέσα από την πλαρφόρμα που δημιούργησαν οι άνθρωποι μπορούσαν να ανακαλύψουν, να αγοράσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση εύκολα σε μουσεία και αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο και μάλιστα χωρίς να χρειάζονται εκτύπωση. Τα κεντρικά τους γραφεία βρίσκονται κοντά στο Άμστερνταμ Άμστελ αλλά υπάρχουν μέλη της ομάδας και γραφεία παγκοσμίως.

    Μπορείτε να επισκεφτείτε την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets και να κλείσετε εισιτήρια για τα μουσεία αλλά και τα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφτείτε. Η πλατφόρμα Tiqets στα ελληνικά.

    Η Tiqets παρέχει 24ωρη υπηρεσία για επικοινωνία μέσω μέιλ chat ή Whats up.

    Πώς να κάνετε την αγορά σας:

    • Επιλέξτε την ημερομηνία επίσκεψής σας.
    • Επιλέξτε πότε θέλετε να επισκεφθείτε και πόσα εισιτήρια χρειάζεστε.
    • Πραγματοποιήστε την πληρωμή σας με την ασφαλή και εύκολη διαδικασία κράτησης.
    • Λάβετε τα εισιτήριά σας.
    • Αποκτήστε τα εισιτήριά σας μέσω email.
    • Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε τις επισκέψεις σας!

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν από το ταξίδι! 

    Πάμε παρέα να σας δώσουμε κάποια παραδείγματα χρήσης των παραπάνω για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι! Η διαδικασία και οι τιμές και για τις δύο πλατφόρμες είναι παρόμοιες οπότε θα σας δώσουμε παραδείγματα και για τις δύο. Σας αφήνουμε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο. 

    Οργανώνουμε online τις επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα

    Είναι εύκολο να κλείσετε τα εισιτήρια skip the line!

    Με τον όρο  "skip the line", ορίζουμε εισιτήρια που εξασφαλίζουν την ταχύτερη δυνατή είσοδο χωρίς ή με πολύ μικρή ουρά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να περιμένετε ουρά στο security check φυσικά. Σίγουρα ο χρόνος αναμονής όμως είναι πολύ μικρότερος. Το έζησα στην Sagrada familia και ξέρω πόσο περισσότερο περίμεναν κάποιοι άλλοι για το εισιτήριο ενώ εμείς το είχαμε στα χέρια μας!
    Ας υποθέσουμε πως θέλετε να επισκεφτείτε το Παρίσι και συγκερκιμένα το Λούβρο. Στις πληροφορίες που θα βρείτε στην Tiqets βλέπετε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε ακόμα από το πώς θα φτάσετε ή το πώς θα πάτε στο σημείο όπου βρίσκεται η είσοδος για τους κατόχους skip the line εισιτηρίων. Επίσης θα βρείτε πληροφορίες για ό,τι χρειάζεστε να έχετε μαζί σας, τι δεν επιτρέπεται και τι ώρα είναι η τελευταία είσοδος. 
    Όταν θα είστε έτοιμοι να αγοράσετε τα εισιτήριά σας, στην δεξιά στήλη κάτω από την τιμή, επιλέγετε μέρα και ώρα και τον αριθμό των ατόμων. Προσοχή στα άτομα που αναγράφεται πως μπαίνουν δωρεάν σε κάποια μουσεία (πχ στο Λούβρο πρέπει να κλείσουν μέσω του site του μουσείου για να πάρουν μηδενικό εισιτήριο). 
    Προχωρώντας στη διαδικασία θα μπορείτε να επιλέξετε (με εξτρά κόστος) αν τα εισιτηριά σας θα έχουν τη δυνατότητα ακύρωσης με επιστροφή χρημάτων. Επίσης από κάτω θα σας εμφανίσει και κάποιες άλλες επιλογές για να καλυτερέψετε την επίσκεψή σας όπως το να αγοράσετε και audio guide για ξενάγηση. 
    Στο επόμενο βήμα συμπληρώνεται τα στοιχεία σας και στο τελευταίο βήμα κάνετε την πληρωμή σας. 

    Την ίδια περίπου διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και από την πλατφόρμα της Get Your Guide σε ένα άλλο περιβάλλον. Η μόνη διαφορά είναι πως επιλέγοντας το προϊόν μπορείτε να κάνετε δωρεά στο μουσείο ή να κερδίσετε 5 ευρώ όταν προσθέσετε το καλάθι σας και κάποιο άλλο προιόν που σας προτείνεται (enter gift or promo code).

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. : Μουσεία και αξιοθέτα χωρίς αναμονή στην ουρά των ταμείων. Skip the line tickets (εισιτήρια)
    Η ουρά που βλέπετε κάτω από τις τέντες βρίσκεται έξω από το Άουσβιτς στην Πολωνία. Δεν νομίζω να έχετε διάθεση να περιμένετε τόσες ώρες για εισιτήριο. Γι αυτό προνοήστε και μπειτε εδώ για να κλείσετε skip the line.

    Περισσότερα για την επίσκεψη της μαμάς Μαρίας στο Άουσβιτς εδώ: Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο Άουσβιτς της Πολωνίας

    Εισιτήριο skip the line για το Μουσείο της Ακρόπολης (εμάς μας γλίτωσε από αρκετή αναμονή με τα παιδιά)

    Guided Tours

    Στις πλατφόρμες Get Your Guide και Tiqets θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ξεναγήσεις σε μουσεία ή ξεναγήσεις, με διάφορους τρόπους, στα αξιοθέατα των πόλεων. Εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε την αναζήτησή σας και να επιλέξετε την ξενάγηση που σας ταιριάζει περισσότερο. Προσέξτε το τι περιλαμβάνει η κάθε μία.

    Μπορεί για παράδειγμα να ξεκινάει από κάποιο συγκεκριμένο σημείο συνάντησης ή να περιλαμβάνει μεταφορά με μίνι bus από το ξενοδοχείο σας.

    Επίσης, είναι σημαντικό να βλέπετε σε ποια γλώσσα γίνεται αλλά και αν είναι μια audio ξενάγηση (αυτό σημαίνει πως θα κατεβάσετε μια εφαρμογή στο κινητό σας και θα ακούτε με τα ακουστικά σας την ξενάγηση), μια ομαδική ή private ξενάγηση με ξεναγό. Υπάρχουν πακέτα που περιλαμβάνουν μεταφορά με πούλμαν, τρένο ή πλοίο στο αξιοθέατο (σαν ημερήσια εκδρομή) και περιλαμβάνουν και ξεναγό καθ’ όλη τη διάρκειά της. Το ποιο σημαντικό απ’ όλα είναι να δείτε και αν οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν και το εισιτήριο για το αξιοθέατο που θα πάτε ή είναι εξτρά.

    Εισιτήρια και Guided tour στην Πομπηία

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Κλείστε ξεναγήσεις για μουσεία και αξιοθέατα
    Ένα μειονέκτημα των προτεινόμενων πλατφορμών είναι ότι δεν βρίσκεις σε όλες τις περιπτώσεις ξεναγήσεις και audio guide στα ελληνικά. Άν όμως τα αγγλικά δεν σας είναι πρόβλημα ή μιλάτε και κάποια άλλη γλώσσα τότε δεν θα έχετε πρόβλημα.

    Ξενάγηση με Hop on Hop off λεωφορείο ή πλοίο

    Το Hop On Hop Off Bus είναι ένα διώροφο τουριστικό λεωφορείο με συγκεκριμένη διαδρομή και στάσεις σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης που σας δίνει την ευκαιρία να ξεναγηθείτε σε μεγάλες πόλεις με ευκολία πηγαίνοντας απ’ ευθείας στα σημεία ενδιαφέροντος. 

    Είναι συνήθως διώροφα και ανοιχτά από επάνω, ώστε να μπορείτε να φωτογραφίζετε και να απολαμβάνετε όλη τη θέα των σημαντικότερων μνημείων και κτισμάτων και ανάλογα με τη διαδρομή που θα έχετε επιλέξει (σε μεγάλες πόλεις οι διαδρομές είναι πάνω από μία), θα γνωρίσετε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα, καθισμένοι απλώς στο κάθισμα χωρίς κούραση και άγχος.

    Εάν και πάλι θέλετε να δείτε πιο προσεκτικά ένα αξιοθέατο, μια πλατεία, ένα πάρκο, να επισκεφτείτε ένα μουσείο ή έναν ναό, έχετε τη δυνατότητα να κατεβείτε από το λεωφορείο για να το επισκεφθείτε και να αργότερα να πάρετε το επόμενο που θα περάσει από τη συγκεκριμένη στάση με το ίδιο εισιτήριο. Συνήθως έχουν πολύ συχνά δρομολόγια 5 με 10 λεπτών και δεν έχετε πρόβλημα με καθυστερήσεις.

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Hop on hop off bus. Τα γνωστά διώροφα τουριστικά λεωφορεια συμφέρουν για μια γρήγορη ξενάγηση στην πόλη.
    Με το ίδιο εισιτήριο μπαίνεις όσες φορές θέλεις στα hop on hop off, επιλέγεις όποια διαδρομή θέλεις στην πόλη και καταβαίνεις κατά βούληση σε όποιο αξιοθέατο (στάση) θέλεις!

    Μα γιατί να μην πάρω το μετρό και να πάω εκεί που θέλω; Οι λόγοι είναι πολλοί. Καταρχάς σε μία μόνο μέρα θα δείτε όλη σχεδόν την πόλη. Με το μετρό μπορεί να χρειαστεί να κάνετε πολλές αλλαγές γραμμών για κάποια αξιοθέατα. Nαι μεν είναι πολύ γρήγορο αλλά δεν έχετε θέα προς την πόλη και τη δυνατότητα να περάσετε από κάποιες γειτονιές που δεν θα έχετε τον χρόνο να επισκεφθείτε διαφορετικά. To hop on hop off σας πάει απευθείας στις στάσεις των αξιοθέατων. Με το εισιτήριο σας παρέχεται δωρεάν wifi, αναλυτικός χάρτη της διαδρομής και πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τέλος ατομικά ακουστικά (που θα κρατήσετε μετά) για να ακούτε την ξενάγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής

    Αν πιστεύετε πως δεν θα προλάβετε να τα δείτε όλα σε μια ξενάγηση, ειδικά όταν οι διαδρομές είναι πολλές σε μεγάλες πόλεις ή σε περίπτωση που κατεβαίνετε να επισκεφτείτε και αρκετά από τα αξιοθέατα, υπάρχουν και εισιτήρια hop on hop off δύο ημερών.

    Εμείς τα λατρεύουμε και τα προτιμάμε στα ταξίδια μας. Δείτε εδώ κάποιες από τις δικές μας hop on hop off ξεναγήσεις σε μεγάλες ευρωπαικές πόλεις:

    Hop on hop off στο Παρίσι

    Hop on hop off στην Αθήνα

    Hop on hop off στην Βαρκελώνη

    Κάρτα πόλεων

    Η κάρτα των πόλεων (city pass) μπορεί με την πρώτη ματιά να σας φαίνεται τσουχτερή η τιμή της αλλά πραγματικά μπορεί να σας γλιτώσει από αρκετά έξοδα αλλά και ταλαιπωρία ειδικά αν πρόκειται να μείνετε σε μια πόλη αρκετές μέρες ή/και έχετε σκοπό σας να επισκεφτείτε πολλά αξιοθέτα. Σε κάποιες πόλεις θα βρείτε αρκετά είδη καρτών άλλες πιο οικονομικές και άλλες πιο ακριβές. Εξαρτάται τι περιλαμβάνει η κάθε μία! Τις περισσότερες φορές περιλαμβάνουν, εκτός από είσοδο σε κάποια μουσεία, δωρεάν μεταφορά με τα ΜΜΜ, ξενάγηση με hop on hop off λεωφορείο, audio guide, εκπτώσεις σε αξιοθέατα, καταστήματα ή εστιατόρια, κάποιον χάρτη ή βιβλιαράκι με πληροφορίες ακόμα και κάποιο κέρασμα!

    Δείτε ενδεικτικά κάποιες από τις κάρτες των πόλεων:

    Κάρτα Μουσείων

    Αν είστε φίλοι των μουσείων τότε σίγουρα σας συμφέρει η Κάρτα των μουσείων με την οποία μάλιστα τα παιδιά κάτω των 18 μπαίνουν δωρεάν.

    Για παράδειγμα στο Παρίσι με αυτή την κάρτα των Μουσείων έχετε είσοδο χωρίς αναμονή στις ουρές όσες φορές θέλετε σε πάνω από 60 μουσεία (τις μόνιμες συλλογές) και μνημεία του Παρισιού και της γύρω περιοχής. Μάλιστα θα σας δοθεί φυλλάδιο με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστεί να ξέρετε σχετικά με τα μουσεία και μνημεία. Προσοχή ότι για τη συγκεκριμένη πρέπει να ανταλλάξετε το εκτυπωμένο voucher σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο πριν ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιείτε (Συνήθως είναι κάποιο infodesk).  

    Κάρτα Μεταφορικών Μέσων

    Οι κάρτες ΜΜΜ των πόλεων είναι πολύ συμφέρουσες γιατί συνήθως οι πόλεις στις πόλεις του εξωτερικού οι μεταφορές είναι πολύ εύκολες με αυτά. Επειδή όμως πολλές φορές είναι τρομερή καθυστέρηση να κόβουμε εισιτήρια σε κάθε σταθμό, ειδική αν είμαστε μεγάλη παρέα, μας συμφέρει να αγοράζουμε μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όσες μέρες θα είμαστε εκεί ή για όσες ώρες πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε λεωφορεία, μετρό ή τρένα.

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Ξέρετε για τις κάρτες των πόλεων, των μουσείων αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς;
    Όταν αγοράζεις online την Barcelona Card πρέπει να βρεις το ανάλογο γκισέ στο αεροδρόμιο ή σε κάποιο info desk για να σου δώσουν την κάρτα (θα σου σταλούν αναλυτικές οδηγίες).
    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Hola Card για Βαρκελώνη (μέσα μαζικής μεταφοράς)
    Η Hola Card ισχύει για την Βαρκελώνη. Περιλαμβάνει: απεριόριστα ταξίδια με τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας για την επιλεγμένη χρονική περίοδο (48-120 ώρες)
    Συμπεριλαμβανόμενα δίκτυα συγκοινωνιών: Μετρό, λεωφορείο (TMB), αστικός σιδηρόδρομος (FGC, Ζώνη 1), τελεφερίκ Montjuïc, τραμ (ΤRΑΜ), περιφερειακός σιδηρόδρομος (Rodalies de Catalunya, Ζώνη 1)Ταξίδι ανάμεσα στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης και τη Βαρκελώνη. Δεν περιλαμβάνει το Nit Bus και Aerobus (το γρήγορο λεωφορείο με ειδικό χώρο για αποσκευές από και προς Βαρκελώνη για το αεροδρόμιο El Prat).

    Εμείς σας παρουσιάσαμε μόνο ελάχιστα παραδείγματα. Δώστε λίγο χρόνο για την οργάνωση του ταξιδιού σας και σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σας συμφέρει πραγματικά. Αν οργανώνετε ή πρόκειται να οργανώσετε κάποιο ταξιδάκι είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Μπείτε στην κατηγορία Ταξίδια, βρείτε τον προορισμό και προετοιμαστείτε! Για ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να μας γράψετε σε σχόλιο ή να επικοινωνήσετε μαζί μας με email.

    Κατερίνα και Κάλη

    If you like it, PIN IT

    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι. Οι πλατφόρμες Get Your Guide και Tiqets είναι θησαυρός πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
    Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι 11

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Κορίτσια συγχαρητήρια!
      Εξαιρετική πρωτοβουλία – συνεργασία.

      Η εξοικονόμηση χρόνου και κόπου σε ένα ταξίδι, είναι ο νούμερο “1” σκοπός για μένα. Αν σε κάτι εξυπηρετεί η έγκαιρη προετοιμασία είναι αυτός ο σκοπός. Η πλατφόρμα σας λοιπόν θα μας λύσει τα χέρια…όταν θα προλάβω να ξανάπω ταξίδι!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης