ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μόναχο: ξενάγηση σε 16 αξιοθέατα της πόλης

    Το Μόναχο μπορεί να μην είναι ξακουστό για την ομορφιά του, όπως το κοσμοπολίτικο Βερολίνο ή η ιστορική Νυρεμβέργη, είναι όμως η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με όμορφες γειτονιές, μουσεία, ανάκτορα και ένα ιστορικό κέντρο με αξιοθέατα, εκεί όπου χτυπά και η τουριστική καρδιά της πόλης, που θα σας μαγέψει. Το Μόναχο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Γερμανίας και είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Isar, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του Δούναβη, που αυτό και μόνο την κάνει να είναι μια πολύ όμορφη παραποτάμια πόλη.

    Περιεχόμενα Απόκρυψη

    Εκτός όμως από την ομορφιά της φυσικής της θέσης, η πόλη γίνεται ακόμα πιο όμορφη γιατί κατά μήκος του ποταμού υπάρχουν καταπράσινα πάρκα µε λιμνούλες και μνημεία, που κάνουν τον περίπατο αξέχαστο για κάθε επισκέπτη της. Με αυτή την ατελείωτη ατμόσφαιρα φυσικής ομορφιάς και αξιοθέατων να την τυλίγει, σίγουρα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο Μόναχο και να κάνουμε μια ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης σαν αυτές που κάναμε κι εμείς στα δικό μας ταξίδια εκεί.

    Μόναχο: ξενάγηση σε 16 αξιοθέατα της πόλης
    Το Μόναχο, η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας ονομάζεται και «άτυπη πρωτεύουσα της Γερμανίας»

    Το Μόναχο έχει πληθυσμό που ξεπερνά τα 1.700.000 κατοίκους και είναι ένας συγκοινωνιακός κόμβος δρόμων και τρένων που οδηγούν σε όλη τη Γερμανία. Η εμπορική αγορά του είναι φημισμένη με δεκάδες καταστήματα μικρά και μεγάλα να ξετρελαίνουν όλους τους επισκέπτες. Το Μόναχο όμως δεν είναι μόνο αγορά. Είναι και ένα πολιτιστικό κέντρο με πολλές εκκλησίες, ενδιαφέροντα  μουσεία, πινακοθήκες και γλυπτοθήκες, παλάτια και μεγάλα πάρκα που προσελκύουν τους τουρίστες.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Όσοι σχεδιάζετε ένα ταξίδι στις αγορές του Μονάχου μπορείτε να είστε σίγουροι πως τα καταστήματα είναι ισάξια σε ποικιλία με αυτά που θα βρείτε στο Παρίσι και στο Μιλάνο.

    Φυσικά είναι και κέντρο των γραμμάτων, αφού έχει τα δύο καλύτερα και φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Πολυτεχνείο του Μονάχου. Συνάμα είναι και εργατούπουλη με δεκάδες εργοστάσια και βιομηχανίες που τα δύσκολα χρόνια της ανεργίας στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν για να πιάσουν δουλειά σε αυτά.

    Το όνομά της η πόλη το πήρε από τη λέξη “μοναχός” όταν στην περιοχή μια ομάδα μοναχών έχτισαν ένα αβαείο. Το 1297 ο Φραγκίσκος Γκριμάλντι κατέλαβε τη περιοχή με τους άνδρες του οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε μοναχούς και κατέλαβαν τη χώρα. Εις ανάμνηση αυτού του γεγονότος στο εθνόσημο του Μονάχου εικονίζονται δύο μοναχοί με ξίφη.

    Ταξίδι στο Μόναχο

    Αποστάσεις-Διαμονή

    Το Μόναχο το έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές αφού για εμάς που ταξιδεύουμε με το αυτοκινούμενο, άρα με το «σπιτικό μας», είναι μια πόλη ξεκούρασης μετά το μακρύ οδικό μας ταξίδι από την Ελλάδα. Η χιλιομετρική απόσταση από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου-Ζάγκρεμπ-είναι 1567 χλμ. Έχουμε τα στίγματα αποθηκευμένα στο GPS και με ευκολία κατευθυνόμαστε στον χώρο διανυκτέρευσης που έχουμε επιλέξει ανάλογα με το πόσες μέρες θέλουμε να μείνουμε στο Μόναχο, τι θέλουμε να δούμε και πώς επιθυμούμε να μετακινηθούμε.

    Εάν θελήσουμε να μετακινηθούμε με το μηχανάκι μας, η διανυκτέρευσή μας είναι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης ή σε ένα P+R ακόμη μακρύτερα εάν θέλουμε να μετακινηθούμε με μετρό ή ίσως σε ένα κάμπινγκ για διαμονή ξεκούρασης μερικών ημερών στο Μόναχο.

    Διαβάστε παρακάτω 3 από τις επιλογές διανυκτέρευσής μας. Κάμπινγκ δεν σας αναφέρω κανένα διότι είναι θέμα δικής σας επιλογής. Υπάρχουν αρκετά κάμπινγκ στην γύρω περιοχή του Μονάχου.

    Διαμονή σε ξενοδοχείο ή διαμερίσματα

    Μπορείτε να βρείτε το κατάλυμά σας και να το κλείσετε από εδώ αναζητώντας το στον παρακάτω χάρτη.



    Booking.com

    Διαμονή αυτοκινούμενων στο Μόναχο

    • Μια επιλογή διαμονής στο Μόναχο που έχουμε κάνει πολλές φορές είναι στο μικρό χωριό Sulzemoos, 45 χλμ. από Μόναχο, μέσω Α8-Α99 προς Στουτγάρδη. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να βρεθούμε στην επιχείρηση Sulzemoos αφού εκεί υπάρχει και το μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινούμενων στον χώρο της εμπορικής επιχείρησης που πουλάει καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκινούμενα και τροχόσπιτα, αλλά και γιατί έχει ένα μεγάλο καταστήματα με όλα τα είδη οικιακού και τεχνικού εξοπλισμού ενός αυτοκινούμενου.
    • Στο πάρκινγκ της επιχείρησης Sulzemoos μπορούμε να σταθμεύσουμε δωρεάν, να αδειάσουμε τα γκρίζα νερά του οχήματος, να πάρουμε καθαρό νερό και να έχουμε εάν θέλουμε και ηλεκτρικό ρεύμα. Στην περιοχή της επιχείρησης υπάρχει συνεργείο επισκευής αυτοκινούμενων, συνεργείο αυτοκινήτων, διάφορα καταστήματα και Mc Donald΄s για ένα γρήγορο φαγητό και καφέ. Σε απόσταση 800 μ. βρίσκεται το χωριό Sulzemoos και σε απόσταση 600 μ. υπάρχει η στάση λεωφορείων για το κέντρο του Μονάχου.
    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Parking Wohnmobilstellplatz “Der Freistaat Caravaning”, Ohmstrasse 8-22,  Sulzmoos Germany  GPS n48,28267 o11,26084.

    Γνωρίστε ποια έγγραφα σας χρειάζονται για το ταξίδι σας στην Ευρώπη: Η προετοιμασία ενός οδικού ταξιδιού στην Ευρώπη

    • Η δεύτερη επιλογή διανυκτέρευσης στο Μόναχο, είναι στο μεγάλο και ασφαλές πάρκινγκ του Ολυμπιακού πάρκου του Μονάχου. Έχει θέσεις πάρκινγκ, υπάρχει μπάρα εισόδου και πριν χρόνια είχαμε μείνει δωρεάν. Την τελευταία φορά πληρώσαμε 15 ευρώ το 24ωρο. Μας διευκολύνει όμως πολύ γιατί είναι κοντά στο κέντρο του Μονάχου και πηγαινοερχόμαστε με το 50ράκι μας. Εάν βρεθείτε Κυριακή στο πάρκινγκ τότε θα έχετε την τύχη να βρεθείτε και στο υπαίθριο παζάρι με πάγκους που γεμίζουν με μεταχειρισμένα περίεργα και ασυνήθιστα αντικείμενα που τα πωλούν σε πολύ λογικές τιμές.
    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Μόναχο: Parking Allianz ArenaWohmobilstellplatz  Werner-Heisenberg-Allee 25  Munchen   GPS n48,22089   o11,62505

    Μια ακόμα επιλογή στάθμευσης και διαμονής στο Ολυμπιακό χωριό είναι το πάρκινγκ με συντεταγμένες GPS 48°10΄55.3΄΄ Ν 11°31΄49.7΄΄Ε δίπλα σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Εάν πάτε εκεί μετά τις 5 μ.μ. σίγουρα θα βρείτε θέση. Τα στίγματα του πάρκινγκ αυτού μου τα έδωσε ο κ. Ζαμπέτας Αντώνης, ο γνωστός Θεσσαλονικιός έμπορος καινούργιων και μεταχειρισμένων τροχοσπίτων και αυτοκινούμενων. Επισκεφθείτε την ομάδα στο Face book ZAMPETAS I LOVE CAMPING. Τον ευχαριστώ πολύ.

    Ολυμπιακό χωριό

    Βέβαια εάν είστε και φίλος του ποδοσφαίρου σίγουρα σας διευκολύνει η θέση γιατί θα είστε μέσα στο Ολυμπιακό χωριό όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες το 1972. Θα ενθουσιαστείτε από την Allianz Arena, την έδρα της Bayern Μονάχου, που είναι ένα φουτουριστικό κτίριο με φωτισμό που αλλάζει ανάλογα με το ποιες ομάδες αγωνίζονται αλλά και με όλο το πάρκο και τον Ολυμπιακό Πύργο, ύψους 185 μέτρων, που θα σας κόψει την ανάσα εάν βρεθείτε στο περιστρεφόμενο εστιατόριο που βρίσκεται στην κορυφή του.

    Συνδυάστε ένα tour στην πόλη με λεωφορείο και ξεναγό αλλά και με την επίσκεψή σας στο φουτουριστικό γήπεδο. Βρείτε όλες τις πληροφορίες για να κλείσετε online εδώ.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Σήμερα όλος ο χώρος του Ολυμπιακού χωριού συμπεριλαμβάνεται στα αξιοθέατα του Μονάχου.
    • Στο πάρκινγκ της τρίτης επιλογής μας μείναμε μόνο μια φορά για διανυκτέρευση. Το εισιτήριο είναι πολύ φθηνό. Μόνο 1,50 για όλη την ημέρα. Όμως η στάθμευση επιτρέπετε μόνο για 24 ώρες. Αυτό εμάς δεν μας προβλημάτισε καθόλου διότι πήραμε το μετρό U6 που κάνει στάση στο πάρκο, κατεβήκαμε στην πλατεία Marienplatz και αφιερώσαμε ολόκληρη την ημέρα μας για βόλτες στο κέντρο του Μονάχου. Να επισημάνω πως το πάρκινγκ βρίσκεται πολύ κοντά στον Αγγλικό κήπο που είναι ένα από τα πολύ όμορφα αξιοθέατα της πόλης και αξίζει να τον επισκεφθείτε.

    Parking P+R Park and Ride Parkplatz Studentenstast Ungererstrasse 214 Munchen GPS n48, 19177 o11,60232

    Ξενάγηση στα αξιοθέατα του Μονάχου

    Όπως καταλάβατε, από τα λεγόμενά μου, το Μόναχο το περπατήσαμε πολλές φορές. Επομένως, δεν μπορώ να σας περιγράψω ένα συγκεκριμένο ταξίδι μας. Θα αρκεστώ μόνο να σας ξεναγήσω στα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Μονάχου, σύμφωνα πάντα με τις δικές μας ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, που μπορείτε να τα επισκεφθείτε στο δικό σας ταξίδι.

    Ξενάγηση με hop on hop off: Για την ξενάγησή σας στην πόλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα λεωφορεία hop on hop off τα οποία σας πάνε από αξιοθέατο σε αξιοθέατο κι εσείς μπορείτε να κατέβετε σε όποια στάση θέλετε είτε για φωτογραφίες είτε για επίσκεψη στο αξιοθέατο. Μετά μπορείτε με το ίδιο εισιτήριο να πάρετε το επόμενο λεωφορείο και να συνεχίσετε τη διαδρομή. Συνήθως είναι διώροφα για να έχετε καλύτερη θέα. Είναι ο καλύτερο και ο πιο γρήγορος τρόπος να ξεναγηθεί κάποιος σε μία μεγάλη πόλη.

    Αν ταξιδεύετε με τα παιδιά προτείνουμε και το scavenger hunt, μια πρωτότυπη ξενάγηση για να ανακαλύψετε με παιχνιδιάρικο τρόπο την πόλη και τα αξιοθέατά της: Munich: Scavenger Hunt through the Old Town for Children

    Αξιοθέατα ιστορικού κέντρου Μονάχου

    Πλατεία Marienplatz – Η πλατεία της Παναγίας

    Η Πλατεία Mariensplatz, από όπου σίγουρα θα ξεκινήσετε την ξενάγησή σας είναι η καρδιά της Παλιάς Πόλης του Μονάχου (Altstadt) και αποτελεί την κεντρική πλατεία του Μονάχου από το 1158. Είναι το σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών και όλη την ημέρα σφύζει από ζωή. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται και η στήλη της Παρθένου Μαρίας που ανεγέρθηκε το 1638. Επάνω στη στήλη βρίσκεται ένα χρυσό άγαλμα της Παναγίας, που την απεικονίζει πάνω σε μια ημισέληνο, ως Βασίλισσα των Ουρανών.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Η πλατεία Marienplatz στο ιστορικό κέντρο στο Μόναχο με το υπέροχο Neues Rathaus (Δημαρχείο).

    Η πλατεία της Παναγίας (Marienplatz) κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ήταν το κέντρο του εμπορίου, η αγορά της πόλης. Ήταν όμως και χώρος συγκέντρωσης, εκδηλώσεων και γιορτών. Το όνομά της το πήρε από τη “στήλη της Παναγίας” που ανεγέρθηκε εκεί το 1638 σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το τέλος της σουηδικής κατοχής.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Η στήλη της Παναγίας στην πλατεία Marienplatz στο Μόναχο

    Neues Rathaus – Νέο Δημαρχείο

    Στην πλατεία της Παρθένου Μαρίας βρίσκεται το Νέο Δηµαρχείο (Neues Rathaus) που χτίστηκε στα τέλη του 19ο αι. Ένα επιβλητικό κτήριο νεογοτθικού ρυθμού µε αγάλματα δουκών, βασιλιάδων και Αγίων στην πρόσοψή του, αλλά και με αλληγορικές μορφές τεράτων εμπνευσμένες από βαυαρικούς θρύλους. Το Neues Rathaus είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα στο Μόναχο. Σήμερα το κτίριο είναι η έδρα του Δημάρχου της πόλης. Μπορείτε να το επισκεφτείτε και να ανεβείτε στον Πύργο του και να απολαύσετε τη φανταστική θέα της πόλης.  

    Οι ξεναγήσεις στο Δημαρχείο πραγματοποιούνται την Παρασκευή στις 6 μ.μ., τα Σάββατα στις 11:30 π.μ. και στις 3:30 μ.μ. και τις Κυριακές στις 11:30 π.μ. και στις 1:30 μ.μ. .

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στο Μόναχο είναι το Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus) στην πλατεία Marienplatz

    GlockenspielΟ Πύργος του Rathaus

    Στην πρόσοψη του Δημαρχείου ύψους 100 μέτρων βρίσκεται ο Πύργος του ρολογιού, Glockenspiel που προστέθηκε στο κτίριο το 1908. Είναι ένα αξιοθέατο παγκοσμίως γνωστό και πολύ δημοφιλές για τους τουρίστες που κάθε μεσημέρι συνωστίζονται στη μεγάλη πλατεία για να δουν το θέαμα. Χορευτικές φιγούρες ιπποτών και χορευτών σε δύο μέρη στριφογυρίζουν στον πύργο στο ρυθμό της μουσικής. Η όλη παράσταση διαρκεί περίπου 12-15 λεπτά ανάλογα με τη μελωδία που παίζει εκείνη την ημέρα. Στο τέλος της παράστασης, ένας πολύ μικρός χρυσός κόκορας στην κορυφή του Glockenspiel κελαηδάει τρεις φορές, σηματοδοτώντας το τέλος του θεάματος.

    Ο Πύργος του ρολογιού Glockenspiel τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια. Το 2007, ανακαινίστηκε, καθαρίστηκε και επανασυντονίστηκε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 100 χρόνια

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Μόναχο: Ο περίτεχνος Πύργος του Νέου Δημαρχείου είναι στολισμένος με φιγούρες από βαυαρικούς θρύλους και την ιστορία.

    Το Glockenspiel, στο Νέο Δημαρχείο, αποτελείται από 43 καμπάνες και 32 φιγούρες σε φυσικό μέγεθος. Πόσοι όμως από τους επισκέπτες γνωρίζουν τι ακριβώς βλέπουν; Διαβάστε για να ξέρετε!

    Το θέαμα στον πύργο Glockenspiel του Δημαρχείου δείχνει δύο γεγονότα του 16ο αι. από την ιστορία της πόλης του Μονάχου. Στον επάνω όροφο δείχνει το γάμο του Δούκα Wilhelm V και της Renate της Λωρραίνης, που γιορτάστηκε τον Φεβρουάριο του 1568. Προς τιμή της νύφης και του γαμπρού, πραγματοποιήθηκε ένα τουρνουά κονταρομαχίας στην πλατεία Marienplatz. Ο Βαυαρός ιππότης νίκησε τον αντίπαλό του από τη Λωρραίνη. Ο κάτω όροφος δείχνει τον χορό Schäffler (χορός των βαρελοποιών). Μετά από την επιδημία πανώλης, οι βαρελοποιοί ήταν οι πρώτοι που βγήκαν ξανά στους δρόμους χορεύοντας για να τονώσουν το ηθικό των κατοίκων της πόλης.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Οι χορευτικές φιγούρες από την τελετή του γάμου του Δούκα και το χορό των βαρελοποιών στον Πύργο του Νέου Δημαρχείου στην πλατεία Marienplatz στο Μόναχο

    Καθημερινά στις 11 το πρωί, στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα το Glockenspiel ξεκινά τη λειτουργία του. Ακούγονται τέσσερα διαφορετικά κομμάτια ή τραγούδια. Το πρόγραμμα αλλάζει κάθε μήνα.

    Altes Rathaous – Το Παλιό Δημαρχείο

    Στην ανατολική πλευρά της Marienplatz βρίσκεται και το Παλιό Δημαρχείο, χτισμένο σε κλασικό γερμανικό στιλ από το 1470. Ο Πύργος με το ρολόι που ορθώνεται πάνω από την παλιά πύλη κατασκευάστηκε το 1975. Στην πίσω πλευρά του κτιρίου υπάρχει ένα γλυπτό της Ιουλιέτας, δωρεά από την πόλη της Βερόνας που είναι σύνηθες να πιάνουν οι τουρίστες το δεξί στήθος της (περισσότερα εδώ), γι αυτό εξάλλου είναι και πιο λαμπερό. Σήμερα στο Παλιό Δημαρχείο στεγάζεται το Μουσείο Παιχνιδιών, το Spielzeugmuseum.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Σίγουρα το Νέο Δημαρχείο στην πλατεία Marienplatz είναι το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο στο Μόναχο. Χωρίς όμως το Παλιό Δημαρχείο, η καρδιά του Μονάχου θα ήταν ημιτελής.

    Πρόσβαση στη πλατεία Marienplatz

    Μπορείτε να φτάσετε στην πλατεία Marienplatz με τον υπόγειο σιδηρόδρομο (U-Bahn)  παίρνοντας τις γραμμές U3 και U6  Επίσης μπορείτε να επιλέξετε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (S-Bahn ) και να πάρετε μία από τις παρακάτω γραμμές (S1,S2,S3,S4,S6,S7,S8) ανάλογα με την περιοχή που διαμένετε.

    Ο Πεζόδρομος της οδού Neuhauser και τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε σε αυτόν

    Η Πύλη Karlstor

    Από την πλατεία Marienplatz ξεκινάει ο πεζόδρομος Kaufinerstrasse που συνεχίζετε με τον πεζόδρομο Neuhauserstrasse και φτάνει έως και την Πύλη Karlstor. Παλιά ήταν η κύρια οδική αρτηρία του Μονάχου που μετατράπηκε σε πεζόδρομο όταν έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1972. Βγαίνοντας από την Πύλη Karlstor θα βρεθείτε στην πλατεία Karlsplatz-Stachus που την κοσμεί το στρογγυλό σιντριβάνι σημείο συνάντησης πολλών και ίσως και στάση ξεκούρασης μετά από τον μακρύ πεζόδρομο της οδού Neuhauser. Εάν συνεχίσετε λίγο ακόμα θα βρεθείτε στον κεντρικό σταθμό των τρένων του Μονάχου.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Η πύλη Karlstor στην πλατεία Stachus είναι μία από τις τρεις πύλες που έχουν απομείνει από τα τείχη της πόλης του Μονάχου, τα οποία γκρεμίστηκαν στα τέλη του 18ου αι.

    Στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου θα δείτε να χτυπά ο σφυγμός της πόλης με ντόπιους και τουρίστες να βολτάρουν σε αυτόν να ψωνίζουν από τα δεκάδες καταστήματα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που απλά απολαμβάνουν τις στιγμές του ταξιδιού τους στα στέκια που υπάρχουν. Οι διάφορες μουσικές μπάντες παίζουν κομμάτια κλασικά, παραδοσιακά και μοντέρνα διασκεδάζοντας τους περαστικούς με τη μουσική τους.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Μόναχο: Ζαλίζεται το κεφάλι σου από τα διάφορα μουσικά ακούσματα που παίζουν οι μπάντες σε κάθε γωνιά του πεζόδρομου, όμως συνάμα είναι και πολύ απολαυστικό.

    Μπορείτε να επισκεφθείτε τα πολυάριθμα καταστήματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο και να φάτε στα εστιατόρια που υπάρχουν και στα στενά δίπλα από την πλατεία. Στον πεζόδρομο όμως υπάρχουν και αξιοθέατα τα οποία καλό είναι να μην τα προσπεράσετε και να τα επισκεφθείτε.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Μόναχο: Η Παλιά Πόλη, µε τους πεζόδρομους και τα προσεγμένα μαγαζιά, σίγουρα θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας.

    Frauenkirche – Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας

    Από τον πεζόδρομο Neuhauser εάν πάρετε τον στενό δρόμο Augustinerstrasse θα φτάσετε στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Μονάχου του οποίου τα δύο καμπαναριά είναι ορατά από όλα τα σημεία της πόλης, διότι η δημοτική αρχή έχει απαγορεύσει να χτιστούν μέσα στα όρια του ιστορικού κέντρου κτίρια ψηλότερα από 109 μέτρα. Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης στριμωγμένος ανάμεσα στα κτίρια και αποτελεί το σύμβολο ολόκληρης της Βαυαρίας. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα σε γοτθικό ρυθμό και σήμερα είναι η έδρα του αρχιεπισκόπου.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Ο Ναός Frauenkirche στο Μόναχο είναι από τα μεγαλύτερα γοτθικά κτίρια της Νότιας Γερμανίας χωρητικότητας 20.000 ατόμων.

    Παρότι καθημερινά τελείται η θεία λειτουργία ο ναός είναι επισκέψιμος για το κοινό όλες τις ώρες. Εφόσον, λοιπόν, βρίσκεστε στην περιοχή δε θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό του Μονάχου ή ακόμα και να ανεβείτε στην κορυφή του νότιου πύργου από τον οποίο η θέα που θα δείτε θα σας καθηλώσει.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Η Frauenkirche είναι το πιο διάσημο αξιοθέατο στο κέντρο του Μονάχου μετά το Neues Rathaus

    Στην πλατεία μπροστά από τη Frauenkirche και κάτω από τα δένδρα θα εκπλαγείτε βλέποντας την κατασκευή. Είναι το Wasserpilz Brunnen. Ένα ιδιαίτερο σιντριβάνι που μοιάζει λίγο με ένα μίνι αμφιθέατρο με τις θέσεις που σχηματίζονται γύρω από την κεντρική βρύση. Στο κέντρο υπάρχουν γλυπτά μανιτάρια από τα οποία βγαίνουν τα νερά του σιντριβανιού.   

    Michaelskirche – Ο Ναός του Αγίου Μιχαήλ

    Η Michaelskirche είναι η μεγαλύτερη αναγεννησιακή εκκλησία της περιοχής χτισμένη από τα τέλη του 16ου αι. Θα τη βρείτε ενώ περπατάτε στον πεζόδρομο στα δεξιά σας. Μην τον προσπεράσετε. Θα εντυπωσιαστείτε από το εσωτερικό του ναού και ειδικά από τον ημικυλινδρικό θόλο του που είναι ο μεγαλύτερος μετά από αυτόν της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης

    Μεταξύ της Frauenkirche και της Michaelskirche στεγάζεται στον πρώην Ναό των Αυγουστίνων το Γερμανικό Μουσείο αλιείας και κυνηγιού. Ενδιαφέρον πολύ για τα παιδιά σας για να μάθουν για το ψάρεμα και το κυνήγι των περασμένων εποχών, αλλά για να δείτε το εντυπωσιακό εσωτερικό του διακοσμημένο σε στυλ ροκοκό.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Το άγαλμα με το αγριογούρουνο μπροστά στο Μουσείο κυνηγιού και αλιείας στον πεζόδρομο Neuhauser

    Burgersaalkirche – Ο Καθολικός Ναός των Ιησουιτών

    Μια ακόμα εντυπωσιακή εκκλησία θα συναντήσετε πριν το τέλος του κεντρικού πεζόδρομου του Μονάχου και μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε. Είναι πολύ νεότερη εκκλησία από τις άλλες δύο αφού χτίστηκε το 1710. Ο ναός υπέστη ζημιές από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όμως αναστηλώθηκε και στο εσωτερικό του ακόμα και σήμερα διατηρούνται κάποιες αυθεντικές νωπογραφίες του 19ου αι. που θα σας ενθουσιάσουν.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Ο Ναός Burgersaalkirche ανήκει στη μοναστική οργάνωση της Μαριανής Αδελφότητας που ιδρύθηκε το 1563 και συνδέεται με το τάγμα των Ιησουιτών

    Μήπως θα κάνετε ταξίδι στη Βουδαπέστη; Διαβάστε πως θα το οργανώσετε: Πως θα κάνετε ένα οδικό ταξίδι Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη

    Η υπαίθρια αγορά τροφίμων στο κέντρο του Μονάχου

    Viktrualienmarkt – Η υπαίθρια αγορά

    Οι ντόπιοι λένε πως όποιος δεν έχει επισκεφθεί τη «ρουστίκ καρδιά» του Μονάχου, δεν μπορεί να λέει ότι έχει δει τη Βαυαρική πρωτεύουσα. Γι αυτό και εσείς μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε, ώστε να μη σας λένε πως δεν πήγατε στο Μόναχο!! Μέσα στο χώρο της αγοράς υπάρχουν υπαίθρια στέκια με πάγκους και τραπέζια για να απολαύσετε κάτω από τα δένδρα το φαγητό σας μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ευθυμίας. Είναι και μια ευκαιρία για εσάς να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε μια κρύα μπύρα με συνοδευτικό το απαραίτητο λουκάνικο ή το νοστιμότατο κότσι.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Στη Viktrualienmarkt οι πάγκοι είναι πολλών ατόμων με αποτέλεσμα να καθίσετε με διάφορα άτομα. Αυτό σας διευκολύνει να γίνετε μια μεγάλη ευχάριστη παρέα μετά και από το ποτήρι μπύρας που έχετε πιει!!

    Εάν και πάλι θέλετε να αισθανθήκατε πιο ντόπιος πάρτε το γεύμα σας στη διασημότερη μπυραρία Hofbrauhaus που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης αφού έχει ιδρυθεί από το 1896! Μπορείτε να καθίσετε στην τεράστια αίθουσα του ισογείου με το ζωγραφιστό ταβάνι ή στον πρώτο όροφο με τον υπέροχο θόλο του. Το ωραιότερο όμως σημείο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η αυλή του Hofbrauhaus όπου κάτω από τις σκιερές καστανιές θα φάτε ένα αξέχαστο γεύμα συνοδευμένο µε τη φημισμένη µπύρα Augustiner, που παρασκευάζεται σε ένα τοπικό μοναστήρι.

    Διεύθυνση μπυραρίας: Platzl 9, 80331 München (Δείτε που βρίσκεται και στον χάρτη με τα αξιοθέατα που θα βρείτε στην ανάρτησή μας)

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Viktrualienmarkt: Η πολύχρωμη στήλη, με τις παραδοσιακά ντυμένες φιγούρες που αποτυπώνουν τα διάφορα επαγγέλματα της αγοράς

    Ποια άλλα αξιοθέατα αξίζει να επισκεφθείτε στο Μόναχο

    Residenz museum – Τα πρώην βασιλικά ανάκτορα

    Το Residenz είναι τα παλάτια των Βαυαρών βασιλέων από τον 14ο αι. Επάνω στη θέση του αρχικού κάστρου τον 17ο αιώνα έxτισαν ένα νέο παλάτι και έζησαν εδώ πολλοί αυτοκράτορες. Από το 1920 μετατράπηκε σε μουσείο. Πρόκειται για ένα δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης και είναι πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Θα εκπλαγείτε από την πολυτέλεια που θα δείτε στο παλιότερο δωμάτιο του παλατιού, το Antiquarium μήκους 66 μέτρων, αλλά και από τις αίθουσες με τις τοιχογραφίες, τα βασιλικά οικόσημα, τα  θρησκευτικά αντικείμενα, τα χρυσά κοσμήματα και με τα  αντικείμενα των Βαυαρών μοναρχών, όπως οι κορόνες και τα ξίφη τους.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Η υπέροχη αίθουσα Antiquarium στο Βασιλικό παλάτι Residenz του Μονάχου

    Την πρώην κατοικία των Βασιλέων Residenz και τα μουσεία της τα επισκέπτονται περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, όσοι περίπου και το Ανάκτορο Nyphenburg, σίγουρα όμως λιγότεροι από αυτούς που επισκέπτονται τα κάστρα του βασιλιά Λουδοβίκου Β΄ στο Νόισβανστάιν.

    Στο Residenz  υπάρχει και αίθουσα θεάτρου όπου το 1781 δόθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας του Μότσαρτ “Ιδομενέας“. Εντυπωσιακό είναι το παρεκκλήσι που είναι ένα πιστό αντίγραφο της Michaelskirche και η διακόσμηση του θόλου είναι από το 1614. Έκπληξη για τους επισκέπτες είναι και το τεχνητό σπήλαιο που είναι διακοσμημένο με κρυστάλλους, πολύχρωμα όστρακα και τάφους.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Η αίθουσα θεάτρου στο ανάκτορο Residenz στο Μόναχο

    Επισκεφθείτε το Νόισβανστάιν μέσα από την ανάρτηση του Ανθομέλι: Το κάστρο Νόισβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία

    Maximilianeum – Το Παλάτι του Μονάχου

    Λίγα μέτρα πιο μακριά από την Maximilianplatz ξεκινά η Maximilianstrasse μία εντυπωσιακή λεωφόρος όπου βρίσκονται μερικοί από τους πιο διάσημους οίκους μόδας, όμορφα καφέ και εστιατόρια. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στο ποτάμι της πόλης Isar και στο παλάτι του Μονάχου, το γνωστό Maximilianeum, που χτίστηκε στα χρόνια της βασιλείας του Μαξιμιλιανού Β΄ της Βαυαρίας.

    Άρχισε να χτίζεται το 1857 όμως λόγω προβλημάτων στη στατικότητα του εδάφους, η πρόσοψη που αρχικά ήταν νεογοτθική κατέρρευσε και στη συνέχεια χτίστηκε σε αναγεννησιακό ρυθμό. Το παλάτι είχα παραχωρηθεί από τον Μαξιμιλιανό ως υποτροφία στους άριστους μαθητές για να μένουν εκεί και να σπουδάζουν δωρεάν στα πανεπιστήμια. Στη  συνέχεια έγινε έδρα του Βαυαρικού Κοινοβουλίου.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Μπορείτε να επισκεφτείτε το παλάτι και να δείτε τις μόνιμες εκθέσεις που φιλοξενούνται στις αίθουσες του και ακόμα να δείτε τον χώρο του Κοινοβουλίου εφόσον όμως το έχετε προγραμματίσει.

    Asam-Asamkirche – Η εκκλησία των αδελφών Asam

    Η εκκλησία Asam-Asamkirche είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραλείψετε να την επισκεφθείτε στο ταξίδι σας στο Μόναχο! Χτίστηκε στα μέσα του 1700 ως ιδιωτική εκκλησία από τα αδέρφια Asam, τον γλύπτη Egit και τον ζωγράφο Cosma Damian. Αυτό επέτρεψε στους αδελφούς να την χτίσουν σύμφωνα με τη δική τους βούληση. Το εξωτερικό του κτιρίου θα σας φανεί εντυπωσιακό (στυλ μπαρόκ), όμως όταν μπείτε μέσα σίγουρα θα μείνετε άφωνοι από την καλλιτεχνική μαεστρία και τις λεπτομέρειες των έργων των αδελφών Asam. (στυλ ροκοκό).

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Παρόλο που η εκκλησία Asamkirche ήταν ιδιωτική, λόγω της πίεσης του κόσμου οι αδελφοί Asam αναγκάστηκαν να την κάνουν προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες.

    Το εσωτερικό χωρίζεται  σε τρία τμήματα, τα οποία αυξάνουν τη φωτεινότητα από κάτω προς τα πάνω. Το χαμηλότερο τμήμα που είναι για τους επισκέπτες της εκκλησίας, διατηρείται σχετικά σκοτεινό, όμως διακρίνει κανείς πως δεν υπάρχει επιφάνεια χωρίς διακόσμηση. Ο σχεδιασμός του συμβολίζει τα δεινά του κόσμου. Το δεύτερο τμήμα, που βρίσκεται πάνω, είναι χρωματισμένο λευκό και μπλε και προοριζόταν για τον αυτοκράτορα. Το ανώτερο τμήμα της κρυφής φωτιζόμενης οροφής είναι αφιερωμένο στον Θεό και την αιωνιότητα. Η τοιχογραφία της οροφής είναι ένα αριστούργημα ζωγραφικής ενός εκ των αδελφών του Cosma Damian Asam.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Διεύθυνση Asamkirche: Sendlinger Straße 32, 80331 München

    Σας προτείνω μια ονειρεμένη διαδρομή στη Γερμανία: Η κοιλάδα του Ρήνου. Τα κάστρα και τα χωριά του σε μια οδική διαδρομή

    Schloss Nyphenburg – Κάστρο των νυμφών

    Το Schloss Nyphenburg είναι από τα ωραιότερα παλάτια του Μονάχου και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Ξεκίνησε ως έπαυλη και ήταν δώρο του εκλέκτορα προς τη γυναίκα του Ενριέτα-Αδελαίδα για τη γέννηση του γιου τους που έκαναν μετά 10 χρόνια γάμου. Το παλάτι ήταν αφιερωμένο στη θεά Φλώρα και τις νύφες της από τις οποίες προέρχεται και η ονομασία του. Ήταν η κύρια θερινή κατοικία όλων των ηγεμόνων της Βαυαρίας.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Το Schloss Nyphenburg στο Μόναχο της Γερμανίας

    Διαθέτει µπαρόκ και ροκοκό αίθουσες που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με τα ζωγραφισμένα ταβάνια τους. Θα εντυπωσιαστείτε από το “δωμάτιο ομορφιάς” όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων το πορτρέτο της καλλονής ερωμένης του βασιλιά και από το δωμάτιο που γεννήθηκε ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β΄.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιαστείτε και εσείς από την ομορφιά και τον εσωτερικό πλούτο του παλατιού

    Σήμερα εδώ στεγάζεται και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Museum of Man and Nature) καθώς και το μουσείο “Nymphenburg Porcelain” με εξαιρετικές συλλογές πορσελάνης. Εξαιρετική είναι και η συλλογή που θα δείτε στο Μουσείο βασιλικών αμαξιών όπου θα δείτε και τη χρυσή άμαξα του βασιλιά Λουδοβίκου Β΄. Δική σας απόφαση είναι ποιο από όλα θέλετε να επισκεφθείτε.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Εντυπωσιακές χρυσοποίκιλτες βασιλικές άμαξες και πριγκιπικά καρότσια εκτίθενται στο αντίστοιχο μουσείο στο παλάτι Nyphenburg. Στη φωτογραφία η άμαξα του Βασιλιά Λουδοβίκου Β΄

    Στο πίσω μέρος του παλατιού οι κήποι που εκτείνονται έχουν κατασκευαστεί µε εντυπωσιακή συμμετρία, σε έναν συνδυασμό κήπων γαλλικού και αγγλικού στυλ. Μια βόλτα στον Βοτανικό κήπο του παλατιού θα σας μείνει αξέχαστη από την σπάνια συλλογή των φυτών, όπως επίσης και ο περίπατος στο πάρκο με τα κανάλια, τις γεφυρούλες, τις λίμνες, τα ζωάκια και την όμορφη φύση.  

    Το Schloss Nyphenburg βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από το κέντρο του Μονάχου. Με τη δημόσια συγκοινωνία θα πάρετε το  U1 από την Rotkreuzplatz ή S-Bahn Laim. Στη συνέχεια θα  συνεχίστε με το τραμ ή το λεωφορείο για τη στάση Schloss Nymphenburg. Εάν πάτε με το αυτοκίνητό σας οι συντεταγμένες είναι  Ν 48ο 9΄29΄΄  Ε  11ο 30΄13΄΄. Διαθέτει περίπου 450 θέσεις δωρεάν στάθμευσης.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Το παλάτι Nyphenburg μαζί με το πάρκο, είναι πλέον ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Μονάχου, Μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε.

    Μια ακόμα διάσημη διαδρομή στη Γερμανία: Ο ρομαντικός δρόμος της Γερμανίας. 12 μεσαιωνικές πόλεις και χωριά του

    Μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Μόναχο

    Deutsches Museum – Το Γερμανικό Τεχνικό Μουσείο

    Πρώτο από όλα τα μουσεία στο Μόναχο σας προτείνω ανεπιφύλακτα να περάσετε ένα από τα πρωινά σας επισκεπτόμενοι το Deutsches Museum και να γνωρίσετε βήμα προς βήμα την εξέλιξη των Eπιστηµών και της Tεχνολογίας. Ο θεμέλιος λίθος του Μουσείου τέθηκε το 1904 επάνω στο μακρόστενο νησί που βρίσκεται μέσα στον ποταμό Isar. Είναι το πιο δημοφιλές μουσείο- αξιοθέατο της Γερμανίας με 1.500.000 επισκέπτες το χρόνο.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Φοβερός είναι και ο ισόφγιος χώρος που εκτίθενται τα τρένα, τα βαγόνια και τα αυτοκίνητα από την παλιά εποχή έως και τις μέρες μας

    Ο τεράστιος εκθεσιακός χώρος εκτείνεται σήμερα σε 4 ορόφους και η συλλογή του είναι πάνω από 28.000 εκθέματα. Στο υπόγειο και το ισόγειο θα δείτε τρένα και αυτοκίνητα. Στο μεσοπάτωμα στεγάζονται εκθέματα αεροναυτικής. Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στη Φυσική και τη Χημεία. Στο δεύτερο όροφο βρίσκονται οι διακοσμητικές τέχνες με εκθέματα όπως κεραμικά, πορσελάνες, χαρτί, υφάσματα. Ο τέταρτος όροφος φιλοξενεί τις προηγμένες τεχνολογίες, όπως αστρονομία και υπολογιστές.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Το Γερμανικό Μουσείο στο Μόναχο είναι από τα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα μουσεία που έχουμε επισκεφθεί στα ταξίδια μας

    Εσάς σίγουρα το Γερμανικό μουσείο θα σας καταπλήξει. Τα παιδιά σας όμως θα το αγαπήσουν. Υπάρχει ένα ολόκληρο τμήμα αφιερωμένο στα περίεργα παιδιά, το «Kid’s Kingdom». Οι νέοι εξερευνητές μπορούν να καθίσουν πίσω από το τιμόνι μιας πραγματικής πυροσβεστικής μηχανής, να πετάξουν στον αέρα ή να παίξουν σε μια γιγαντιαία κιθάρα. Αυτές είναι μόνο μερικές δραστηριότητες προς το παιδί από τις 1000 που υπάρχουν στο Γερμανικό Μουσείο του Μονάχου!

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Εκπληκτική η αίθουσα με τα μικρά και μεγάλα αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και ο χώρος του διαστήματος.

    Ένα εξαιρετικό Μουσείο αυτοκινήτων που επισκεφθήκαμε: Cite de l΄ Automobile, Μουσείο αυτοκινήτου στην Αλσατία

    Το κτίριο και το μουσείο της BMW

    Το κτίριο της BMW στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW εδώ και 40 χρόνια. Ολοκληρώθηκε το 1972 όταν το Μόναχο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες. Έχει ύψος 101 μέτρα και είναι κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό του Μονάχου. Ο συμβολισμός και η φουτουριστική αρχιτεκτονική έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πόλη και εξαιτίας αυτού από το 1999 το κτίριο κηρύχθηκε ιστορικό. Εάν είστε λάτρης των τεσσάρων τροχών μπορείτε να επισκεφθείτε και το μουσείο της BMW που στεγάζεται ακριβώς δίπλα από τον Πύργο.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Το κτίριο της BMW και το μουσείο του βρίσκονται Am Olympiapark 1 και 2

    Επιγραμματικά μπορώ να σας αναφέρω πως υπάρχουν πολλά μουσεία στο Μόναχο που μπορείτε να επισκεφθείτε ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά σας. Για τους λάτρεις της ζωγραφικής υπάρχει η Παλιά και Νέα Πινακοθήκη, η μοντέρνα Πινακοθήκη, η Γκαλερί Σακ, το Εθνικό Βαυαρικό Μουσείο αλλά και η Γλυπτοθήκη στην οποία εκτίθεται και η μετόπη του Ναού της Αφαίας Αθηνάς της Αίγινας.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Η Γλυπτοθήκη βρίσκεται  στην πανέμορφη πλατεία Königsplatz

    Η πρώτη έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα έγινε το 1811 από Άγγλους και Γερμανούς αρχαιολόγους που επισκέφθηκαν το χώρο. Ανακάλυψαν τα γλυπτά των αετωμάτων του ναού, τα οποία μετέφεραν στην Ιταλία, πουλήθηκαν στον Λουδοβίκο Α΄της Βαυαρίας και από το 1828 έως σήμερα εκτίθενται στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου.

    Χάρτης

    Βρείτε όλα τα αξιοθέατα και πάρκινγκ που αναφέρουμε στο άρθρο μας στον παρακάτω χάρτη:

    Oktoberfest – Η ετήσια γιορτή μπύρας στο Μόναχο

    Τελειώνοντας την  ξενάγησή μου στα σημαντικότερα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Μόναχο θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω και τη μεγάλη γιορτή της μπύρας που γίνεται κάθε Οκτώβρη, το Oktoberfest. Είναι σίγουρα το φεστιβάλ για το οποίο το Μόναχο είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο 6.000.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκινούν στα τέλη του Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται 16 μέρες μετά, την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη.

    Μια επίσκεψη στο Μόναχο εκείνη την περίοδο θα σας δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχετε και εσείς σε μια γιορτή της σύγχρονης Γερμανίας ζώντας τον παραδοσιακό τρόπο διασκέδασης των Γερμανών. Μην προσπαθήσετε όμως να πιείτε τόση μπύρα όσο αυτοί, γιατί θα βγείτε νοκ άουτ!!! Οι εκδηλώσεις του Oktoberfest γίνονται σε ολόκληρη την πόλη, όμως οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις γίνονται στην Gollierplatz μια κεντρική περιοχή του Μονάχου και στο πάρκο Theresienwiese που μετατρέπετε σε μια τεράστια μπυραρία με διάφορους πάγκους και δυνατή μουσική.

    Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης
    Μια γιορτή κεφιού, διασκέδασης, χαράς και μπύρας. Αυτό είναι το Oktoberfest.

    Δραστηριότητες με παιδιά και εφήβους στο Μόναχο

    Tickets for Munich Walking Tour.

    Bodyflying Wind Tunnel Experience – Κάντε skydiving σε εσωτερικό χώρο και ζήστε τη συγκίνηση της πραγματικής πτήσης με ασφάλεια.

    Bungee Jumping Δοκιμάστε bungee jumping Ολυμπιακού στιλ στο Μόναχο. Ξεκινήστε από το Ruderegattastrecke στο Oberschleissheim, ενώ ο γερανός bungee σας οδηγεί σε ελεύθερη πτώση προς το τιρκουάζ-πράσινο νερό.

    Χρήσιμα για την επίσκεψή σας στο Μόναχο

    Επωφεληθείτε από το ευρύ φάσμα των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η CityTourCard Munich. Αξιοποιήστε στο έπακρο το ταξίδι σας στο Μόναχο με δωρεάν ταξίδια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και πολλές εκπτώσεις σε επιλεγμένους συνεργάτες.

    CityTourCard Munich: Public Transport & Discounts

    Περιλαμβάνει:

    • 1.Δωρεάν μεταφορικά μέσα στο Μόναχο για 24 ή 48 hours; ή 3, 4, 5 ή 6 μέρες.
    • 2.Εκπτώσεις σε πολλά μουσεία, αξιοθέατα, θέατρα, καταστήματα, καφέ και εστιατόρια
    • 3.Δωρεάν μεταφορικά μέσα για παιδιά κάτω των 6 ετών
    • 4.Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο (with your M-6 ticket version).
    • 5.Ένα GetYourGuide voucher που πρέπει να αλλαχθεί με την CityTourCard Munich pass

    Θέλω να πιστεύω πως με αυτή την αναλυτική ξενάγηση στα αξιοθέατα του Μονάχου που σας έκανα σας έβαλα ήδη σε ταξιδιωτικό mood και σας βλέπω να κάνετε βαλίτσες πολύ γρήγορα και να πετάτε για Μόναχο. Γιατί τι είναι ένα ταξιδάκι έως και τη Βαυαρική πρωτεύουσα. Με το αεροπλάνο σε 2 ώρες και 25 λεπτά φτάσατε κιόλας!!! Εγώ πάντως τη δουλειά μου την έκανα. Σας ξενάγησα ώστε να έχετε έναν οδηγό για τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Αφήνω τώρα εσάς απλά να ονειρευτείτε το ταξίδι και στη συνέχεια να το πραγματοποιήσετε!

    Σας εύχομαι να έχετε πάντα καλά και ασφαλή ταξίδια.

    Με αγάπη μαμά Μαρία

    Pin it for later

    Το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα της Βαυαρίας στη Γερμανία. Ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης για το ταξίδι σας στο Μόναχο.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. πολύ ωραία η ξενάγηση, αλλά δεν αναφέρετε καθόλου τον Εγγλέζικο Κήπο (Englischer Garden) που είναι από τους εκπληκτικότερους κήπους στην Ευρώπη

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης