ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ξεχωριστά ημερολόγια για παιδιά και εφήβους

    Την αγάπη μας για τα ημερολόγια και τα bullet journal την ξέρετε καθώς συχνά πυκνά σας μιλάμε για τα οφέλη αυτής της δημιουργικής απασχόλησης. Εγώ ως παιδί έγραφα μανιωδώς ημερολόγιο και η κόρη μου ως ακόμα πιο καλλιτεχνικό πνεύμα από μένα μυήθηκε από μικρή στη δημιουργία των bullet journals. Και ενώ η Κάλη από την άλλη δεν έγραφε ποτέ ημερολόγιο, η κόρη της αγαπάει ιδιαίτερα να γράφει και να δημιουργεί υλικό που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε bullet journal και λεύκωμα. Στην αναζήτηση μας, λοιπόν, για υλικό που αφορά ιδέες για ημερολόγια, βρήκαμε τα Early Life Notes που είναι κάτι παραπάνω από απλά ημερολόγια. Είναι δύο ξεχωριστά ημερολόγια για παιδιά και εφήβους που τους βοηθάνε να ενδυναμώσουν τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ψυχική υγεία και να σχηματίσουν μια πιο θετική και δυνατή προσωπικότητα.

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

    Τα ημερολόγια της Early Life Notes βγαίνουν προς το παρόν σε δύο version. Η πρώτη απευθύνεται σε παιδιά από 7-12 ετών και η δεύτερη απευθύνεται σε εφήβους (12+). Τα ημερολόγια εκτός από τον κλασικό χώρο καταγραφής των γεγονότων της ημέρας του παιδιού, περιλαμβάνουν διασκεδαστικές ερωτήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια που έχουν ως στόχο να τους οδηγήσουν στην ευτυχία μέσα από την γνωριμία του εαυτού τους. Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικότερα.

    Τα Ημερολόγια για παιδιά και εφήβους, το Κυνήγι της Ευτυχίας, έχουν δημιουργηθεί και επιμεληθεί από την Κλινική Ψυχολόγο Νικολέττα Γεωργίου.

    Το Κυνήγι της Ευτυχίας για παιδιά

    Με αυτό τον πιασάρικο τίτλο, η Μελίτα μπήκε αμέσως στο ρόλο του “κυνηγού”. Οι χαρούμενες αλλά ταυτόχρονα σύγχρονες εικόνες και τα μοντέρνα γραφιστικά της Ιωάννας Αραβανή την προσέλκυσαν και άρχισε να το ξεφυλλίζει και να γράφει τις καλύτερες αναμνήσεις των ημερών. Το υπέροχο με αυτό το ημερολόγιο είναι ότι επικεντρώνεται στα θετικά προσφέροντας μια σελίδα “Προπόνησης Θετικής Σκέψης” αλλά και την ανάλυση των συναισθημάτων που μας προκαλούν οι στιγμές αυτές στη ζωή μας. Προτρέπει τα παιδιά να γράψουν για τις ικανότητες και τα ταλέντα τους και η αναφορά αρκετών positive quotes μεγάλων προσωπικοτήτων προσφέρει μια καθημερινή θετική διάθεση και έναν στόχο αυτοβελτίωσης.

    Ωστόσο, μη νομίζετε ότι πρόκειται για ένα ημερολόγιο που δεν αγκαλιάζει και τις αδυναμίες ή τους φόβους των παιδιών μας καθώς τους δίνει βήμα να γράψουν και για όσα τους προβληματίζουν βοηθώντας τους να αποκωδικοποιήσουν τα συναισθήματα τους και να βιώσουν την αυτοαποδοχή και την αυτογνωσία.

    Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πρέπει να θέσουν τις βάσεις που θα τα βοηθήσουν να μάθουν να λύνουν τα προβλήματά τους, να έχουν θάρρος και γνώμη αλλά πάνω απ’ όλα να κάνουν τον εαυτό τους χαρούμενο. Με τη δική σας συμπαράσταση, αγάπη, αποδοχή και σεβασμό αλλά και μικρών τρικ, όπως αυτό εδώ το ημερολόγιο, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουν!

    Το ημερολόγιο για παιδιά Το Κυνήγι της Ευτυχίας από Early Life Notes
    Το ημερολόγιο για παιδιά Το Κυνήγι της Ευτυχίας από Early Life Notes
    Ξεχωριστά ημερολόγια για παιδιά και εφήβους 2
    Το ημερολόγιο για παιδιά Το Κυνήγι της Ευτυχίας από Early Life Notes

    Για να μάθεις περισσότερα δες το βίντεο μας στο TikTok εδώ αλλά και τα stories μας στο Instagram εδώ.

    Το Κυνήγι της Ευτυχίας για εφήβους

    Το ημερολόγιο για τους εφήβους ακολουθεί το ίδιο μοτίβο αλλά είναι μεγαλύτερο και φυσικά λίγο πιο συμβουλευτικό καθώς περιέχει κι έναν “Οδηγό Επιβίωσης Εφηβείας” με πληροφρίες και συμβουλές για αυτή την τόσο σημαντική περίοδο στη ζωή ενός παιδιού. Και μπορεί η Μαρία μου να βρίσκεται προς το τέλος της εφηβείας της αλλά οι έννοιες Αυτογνωσία, Αυτοαποδοχή, Αυτοβελτίωση, Ευγνωμοσύνη και Ενσυνειδητότητα βρίσκονται ακόμα μέσα της υπό επεξεργασία. Και κάτι αντίστοιχο πιστεύω ότι θα συμβαίνει και στα δικά σας παιδιά αυτής της ηλικίας.

    Μέσω του ημερολογίου, οι έφηβοί ξεκινούν ένα ταξίδι που αρχίζει από την καταγραφή της ζωής του και συνεχίζει με σελίδες που αφορούν στο “δίχτυ ασφαλείας”, στις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα στο κεφάλι ή στο σώμα τους, στη διαχείριση των συναισθημάτων τους, στο άγχος, στα ταλέντα τους, στις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους αλλά και στους φίλους και την οικογένειά τους. Τους δίνει τροφή για σκέψη και τους βοηθάει να σκέφτονται θετικά, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να χαίρονται τις μικρές αλλά τόσο όμορφες στιγμές της ζωής τους.

    Το ημερολόγιο για εφήβους Το Κυνήγι της Ευτυχίας από Early Life Notes
    Το ημερολόγιο για εφήβους Το Κυνήγι της Ευτυχίας από Early Life Notes

    Τα ημερολόγια περιλαμβάνουν επίσης αυτοκόλλητα αλλά και ένα QR code για να κατεβάσετε το “Εγχειρίδιο Γονέων” που έχει δημιουργηθεί για να σας δώσει συμβουλές για την καλύτερη δυνατή χρήση του ημερολογίου και την επίτευξη του στόχου του.

    Ξέρετε ότι πάντα σας προτείνουμε πράγματα και δραστηριότητες που πιστεύουμε σε αυτά αλλά κυρίως στον αντίκτυπο που έχουν στη ζωή των παιδιών μας. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα ημερολόγια για παιδιά και εφήβους “Το Κυνήγι της Ευτυχίας” της Early Life Notes. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι χωρίς τη δική σας βοήθεια, συμπαράσταση και προτροπή, ένα ημερολόγιο μπορεί απλά να μείνει ένα άγραφο τετράδιο. Να είστε εκεί για τα παιδιά σας και είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσουν την Ευτυχία!

    Κατερίνα και Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης