ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Απόκριες: χειροποίητη στολή Κλέφτης και Μίμος

    Στο σημερινό ποστ δείτε πως να φτιάξετε μία χειροποίητη στολή Κλέφτης και χειροποίητη στολή Μίμος με βάση ένα κοινό ριγέ μπλουζάκι.

    Εντάξει, νομίζω μετά από τόσα χρόνια έχετε καταλάβει ότι αγαπάμε τις Απόκριες με την κόρη μου να τις λατρεύει και να θέλει να αλλάζει συνέχεια στολές. Οπότε να τονίσω ότι και τις δύο αυτές στολές τις φτιάξαμε ΑΦΟΥ είχε ήδη επιλέξει ότι θα ντυθεί Arianna Grande Angel και είχαμε ψωνίσει όλα τα αξεσουάρ. Όμως μία στολή δεν είναι ποτέ αρκετή για τη Μελίτα κι εγώ ως μαμά που για αυτά τα απλά καθημερινά δεν χαλάω χατήρια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε άλλες δύο. Ωστόσο είναι οικονομικές και θα χρειαστείτε κατά βάση 1 ασπρόμαυρο ριγέ μπλουζάκι. Οπότε 1 ριγέ μπλουζάκι, 2 diy αποκριάτικες στολές… μίμος και κλέφτης!

    DIY αποκριάτικη στολή Κλέφτης

    Για τη στολή Κλέφτης θα χρειαστείτε:

    • 1 ριγέ μπλουζάκι
    • 1 μαύρο καλτσόν
    • 1 μαύρη φούστα, σορτσάκι (εναλλακτικά μπορεί το παιδί να φορέσει και ένα μαύρο κολάν)
    • 1 μαύρο σκουφί
    • 1 ζευγάρι μαύρα γάντια
    • 1 λευκό σακίδιο/πουγκί που θα χρωματίσετε επάνω το σήμα του δολαρίου ή του ευρώ.
    • 1 μαύρη μάσκα

    Νομίζω ότι από την φωτογραφία καταλαβαίνετε πλήρως πως στήνεται η στολή. Προσωπικά μου κόστισε 10 ευρώ. 5 ευρώ για το μπλουζάκι και 5 ευρώ για σκουφί. Ολα τα υπόλοιπα τα είχα. Το πουγκάκι είναι από αυτά που κρατάω για τα ταξίδια μας για τα άπλυτα και με μαρκαδόρο έφτιαξα το σχέδιο. Μπορείτε να βάλετε μέσα και μερικά χαρτιά ώστε να φαίνεται πιο φουσκωτό.

    Χειροποίητη στολή Κλέφτης ή Ληστής για τις Απόκριες και τα Καρναβάλια
    Χειροποίητη στολή Κλέφτης

    DIY χειροποίητη στολή Μίμος

    Για τη στολή μίμος θα χρειαστείτε

    • 1 ριγέ μπλουζάκι
    • 1 καλσόν (λευκό ή μαύρο ή κόκκινο)
    • 1 μαύρη φούστα ή μαύρο σορτσάκι (ή παντελόνι αν πρόκειται για αγοράκι)
    • 1 ζευγάρι γάντια (λευκό ή μαύρο ή κοκκινο)
    • 1 κόκκινο μαντήλι για το λαιμό
    • 1 ζευγάρι τιράντες
    • 1 μαύρο μπερέ ή σκουφάκι ή καπέλο

    Γενικά ανάλογα φυσικά και με το τι έχετε στο σπίτι σας, δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να αγοράσετε πολλά. Εγώ εκτός από το μπλουζάκι, δεν χρειάστηκε να αγοράσω τίποτα άλλο. Ισως να χρειαστείτε τιράντες ενδεχομένως αλλά και δανεικές από κάποιο φίλο σας μια χαρά θα σας βολέψουν. Επίσης το καπέλο μπορεί να είναι λίγο tricky γιατί δεν θέλει σκούφο αλλά στυλ μπερέ αλλά πιστεύω ότι σε ένα μαγαζί με αποκριάτικα ή παιχνίδια όλο και κάτι φθηνό θα βρείτε να αγοράσετε. Οπότε και εδώ πάνω από 10 ευρώ δε νομίζω να σας φύγουν. Δυστυχώς οι φωτογραφίες που είχα χάθηκαν (μην τα ρωτάτε!) οπότε θα αρκεστείτε σε αυτήν εδώ για έμπνευση!

    Απόκριες: χειροποίητη στολή Κλέφτης και Μίμος 2
    Φωτογραφία από το create.vista.com

    Tip: Το βάψιμο στο πρόσωπο είναι προαιρετικό. Η Μελίτα δεν ήθελε να βαφτεί όλο άσπρη για αυτό βάλαμε κάποιες πινελιές με μαύρο μολύβι. Αν ωστόσο θέλετε να είναι η στολή ολοκληρωμένη τότε επισκεφτείτε το site του Μουστάκα και αγοράστε σετ μακιγιάζ ασπρόμαυρο προσώπου ή σε σκέτο λευκό.

    Στο Ανθομέλι θα βρείτε πάρα πολλές ιδέες για να φτιάξετε χειροποίητη στολή για τα παιδιά σας ή ακόμα και για τους ίδιους. Εννοείται ότι στο instagram δίνουμε κάθε χρόνο και άλλες ιδέες, οπότε ακολουθήστε μας κι εκεί για περισσότερη έμπνευση. Αναζητήστε τις παλιότερες στολές μας στις φωτογραφίες του feed μας!

    Διαβάστε περισσότερα:

    DIY Χειροποίητη στολή Κλέφτης ή Ληστής για τις Απόκριες και τα Καρναβάλια
    Χειροποίητη στολή Κλέφτης

    Αν δεν είσαι του χειροποίητου, βρες μια τεράστια συλλογή από Αποκριάτικες στολές εδώ αλλά και εδώ

    Πώς σας φάνηκαν οι ιδέες για diy αποκριάτικες στολές; Θα χαρώ να ακούσω τα σχόλιά σας και φυσικά τις ερωτήσεις ή τις ευγενικές σας παρατηρήσεις. Άντε και καλές Απόκριες να έχουμε.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης