ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο

    Σίγουρα κολοκυθάκια με κιμά στην κατσαρόλα και αυγολέμονο έχουμε όλες μας κάνει. Έχετε όμως δοκιμάσει να μαγειρέψετε κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο; Και μάλιστα να είναι και στρογγυλά; Εγώ έχω δοκιμάσει, έμεινα πολύ ευχαριστημένη με το φαγητό και σήμερα αποφάσισα να σας δώσω τη συνταγή μου. Τα τελευταία χρόνια, από εκείνη την πρώτη φορά, η συνταγή με κολοκυθάκια στον φούρνο κέχει μπει στη λίστα μου και την φτιάχνω πολύ συχνά. Είμαι σίγουρη πως εάν την δοκιμάσετε και εσείς θα τη βάλετε στη δική σας λίστα φαγητών. Στο τέλος θα βρείτε και την κάρτα συνταγής για να την εκτυπώσετε ή να την αποθηκεύσετε.

    Γνωρίζετε πως όταν τα κολοκυθάκια μαγειρευτούν στην κατσαρόλα μας δίνουν ένα ελαφρύ φαγητό που θα τολμήσω να το ονομάσω “νοσοκομειακό” και πολλές φορές κάποιοι από την οικογένεια δυσανασχετούν. Γι αυτό και εγώ το φαγητό θα σας το πάω ένα επίπεδο παραπάνω για τρεις λόγους. Θα το ψήσω στον φούρνο, δεν θα έχουν αυγολέμονο και τα κολοκυθάκια θα είναι στρογγυλά.

    Ήμουν τυχερή πριν λίγες μέρες, που αν και τελειώνει η εποχή των κολοκυθιών, πέτυχα στα καφάσια του σούπερ μάρκετ κολοκυθάκια στρογγυλά. Είναι τα αγαπημένα μου και φυσικά δεν παρέλειψα να τα αγοράσω. Με χαρά θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή μου και θα χαρώ διπλά αν τα μαγειρέψετε και εσείς. Η ποσότητα για μένα είναι μικρή για δυο άτομα. Άρα εσείς για 4 άτομα σχεδόν θα τη διπλασιάσετε.

    Για να κάνετε πετυχημένους κολοκυθοκεφτέδες διαβάστε τη συνταγή πατώντας εδώ: Οι κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάκας μας

    Για νόστιμους λαχανοντολμάδες εκτυπώστε τη συνταγή πατώντας εδώ: Οι λαχανοντολμάδες της μαμάς και τα μυστικά τους

    Για το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη σούπα στο τραπέζι σας ως πρώτο πιάτο: Εύκολη κολοκυθόσουπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα

    Για το καλοκαίρι η συνταγή αυτή θα σας ξετρελάνει με τη νοστιμιά της: Κοτόπουλο με κολοκυθοανθούς στον φούρνο

    Κολοκυθάκια στο φούρνο γεμιστά με κιμά
    Νόστιμο και εύκολο φαγάκι που θα γίνει ακόμα καλύτερο όταν συνοδευτεί με ψωμάκι ζυμωτό και φρέσκο. Δείτε εδώ πώς φτιάχνουμε ψωμί κι εγώ και η Κατερίνα.

    Μια ακόμα εκτυπώσιμη συνταγή για γεμιστά ορφανά και τα μυστικά τους: Τα γεμιστά της μαμάς Μαρίας, συνταγή και μυστικά

    Εάν θέλετε να τηγανίσετε κολοκυθάκια τραγανά και νόστιμα δείτε και αυτή τη συνταγή: Κολοκυθάκια τηγανιτά σπέσιαλ

    Ακόμα 2 συνταγές για να μαγειρέψετε κολοκυθάκια: Κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ? Δύο συνταγές και άλλες ιδέες για συνοδευτικά μπύρας!

    Συνταγή κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο με κιμά

    (για 2 άτομα)

    Τα υλικά

    • 5 κολοκυθάκια στρογγυλά
    • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    • Ρύζι καρολίνα
    • Μαϊντανό
    • Ελαιόλαδο
    • Λίγη ψίχα από το εσωτερικό των κολοκυθιών
    • Αλάτι-Πιπέρι
    • Πατάτες
    • Ψιλοκομμένη ντομάτα ή κονκασέ

    Κάντε τα ψώνια σας online πατώντας εδώ.

    Κολοκυθάκια στο φούρνο γεμιστά με κιμά

    Εκτέλεση συνταγής

    Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια

    Αρχίζουμε με το να καθαρίσουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια με τον καθαριστή, ξέρετε αυτόν που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα αγγουράκια. Εάν δεν έχετε απλά τα ξύνετε με ένα μαχαίρι για να βγει ο εξωτερικός φλοιός τους. Κόβουμε στο επάνω μέρος, εκεί που είναι το κοτσάνι τους, ένα καπάκι που στο τέλος θα σκεπάσει το κάθε κολοκυθάκι, όπως κάνουμε στα γεμιστά πιπέρια. Μετά τα καθαρίζουμε και εσωτερικά. Κρατάμε την ψίχα των κολοκυθιών γιατί θα βάλουμε και λίγη από αυτήν μέσα στο μείγμα, για να του δώσει υγρασία και τη υπόλοιπη μπορούμε να την κάνουμε κολοκυθοκεφτέδες (Η συνταγή προσεχώς). Αλατίζουμε ελαφρά τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.

    Κάνουμε το μείγμα του κιμά

    Η παρασκευή για το μείγμα των κολοκυθιών είναι μια πανεύκολη διαδικασία, γιατί όλα θα τα βάλουμε ωμά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τον αναμειγνύουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει αρκετά για να φύγει το άμυλο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα μέρος από την ντομάτα. Ρίχνουμε και το ανάλογο ελαιόλαδο. Δεν τελειώνουμε όμως.

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι αφού βάλουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε την ψίχα των κολοκυθιών την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Αυτό θα δώσει μια νοστιμιά στο φαγητό σας. Προσέχουμε όμως να έχουμε βγάλει τα σπόρια. Μετά την αναμιγνύουμε στο μείγμα του κιμά. Τώρα είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα άδεια κολοκυθάκια. Κατόπιν τα κλείνουμε με τα καπάκια τους.

    Ψήνουμε τα φαγάκι μας

    Στο τηγάνι σοτάρουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει “κυδωνάτες”, αλατίζουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα. Τις ρίχνουμε στο ταψάκι και γεμίζουμε με αυτές τα άδεια μέρη του ταψιού, ώστε να σταθεροποιήσουμε τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε λαδάκι και νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι της μικρής γάστρας ή με αλουμινόχαρτο εάν το ταψί σας δεν έχει καπάκι. Προς το τέλος του ψησίματος βγάζουμε το καπάκι για να ροδίσει το φαγητό μας.

    Κολοκυθάκια στο φούρνο γεμιστά με κιμά
    Κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο

    Εάν θέλετε να μαγειρέψετε νόστιμα κεφτεδάκια μάθετε τα μυστικά τους από εδώ: Συνταγή για τα κεφτεδάκια και τα 12 μυστικά τους

    Σε συνδυασμό και με δύο πιτούλες μούρλια θα κάνετε ένα όμορφο κάλεσμα: Συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα και τυρόπιτα

    Μήπως να επιλέγατε να κάνετε ντολμαδάκια γιαλαντζί; – Ντολμαδάκια γιαλαντζί και τα μυστικά τους

    Ή μήπως να μαγειρέψετε γεμιστά; – Τα γεμιστά της Μαμάς Μαρίας, συνταγή και μυστικά

    Άγνωστες και γνωστές φίλες του Ανθομέλι, μπορεί εγώ να μη σας δω ποτέ, μπορεί να μη μιλήσουμε ποτέ, αλλά κρυφά θα έχω τη χαρά πως κάποια από όλες σας θα έχει μαγειρέψει με τη δική μου συνταγή, τη συνταγή της μαμάς Μαρίας. Και τότε, θα είμαι και περήφανη γιατί είμαι σίγουρη πως θα έχετε ακούσει τα καλύτερα λόγια από όλη την οικογένειά σας για το μεσημεριανό φαγητό που θα τους έχετε μαγειρέψει.

    Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

    μαμά Μαρία

    Κάρτα συνταγής

    Κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο 4

    Κολοκυθάκια στρογγυλά με κιμά στο φούρνο

    Total Time 1 hour 10 minutes
    Course Χωρίς κατηγορία
    Servings 2 servings

    Ingredients
      

    • 5 κολοκυθάκια στρογγυλά
    • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    • Ρύζι καρολίνα
    • Μαϊντανό
    • Ελαιόλαδο
    • Λίγη ψίχα από το εσωτερικό των κολοκυθιών
    • Αλάτι-Πιπέρι
    • Πατάτες
    • Ψιλοκομμένη ντομάτα ή κονκασέ

    Instructions
     

    • Αρχίζουμε με το να καθαρίσουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια με τον καθαριστή, ξέρετε αυτόν που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα αγγουράκια. Εάν δεν έχετε απλά τα ξύνετε με ένα μαχαίρι για να βγει ο εξωτερικός φλοιός τους. Κόβουμε στο επάνω μέρος εκεί που είναι το κοτσάνι τους ένα καπάκι που στο τέλος θα σκεπάσει το κάθε κολοκυθάκι, όπως κάνουμε στα γεμιστά. Μετά τα καθαρίζουμε και εσωτερικά. Κρατάμε την ψίχα των κολοκυθιών γιατί θα βάλουμε και λίγη από αυτήν μέσα στο μείγμα για να του δώσει υγρασία (ην υπόλοιπη την κάνουμε κολοκυθοκεφτέδες. Η συνταγή προσεχώς). Αλατίζουμε ελαφρά τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
    • Η παρασκευή για το μείγμα των κολοκυθιών είναι μια πανεύκολη διαδικασία, γιατί όλα θα τα βάλουμε ωμά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τον αναμειγνύουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει αρκετά για να φύγει το άμυλο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα μέρος από την ντομάτα. Ρίχνουμε και το ανάλογο ελαιόλαδο. Δεν τελειώνουμε όμως.
    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι αφού βάλουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε την ψίχα των κολοκυθιών την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Αυτό θα δώσει μια νοστιμιά στο φαγητό σας. Προσέχουμε όμως να έχουμε βγάλει τα σπόρια. Μετά την αναμιγνύουμε στο μείγμα του κιμά. Τώρα είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα άδεια κολοκυθάκια. Κατόπιν τα κλείνουμε με τα καπάκια τους.
    • Στο τηγάνι σοτάρουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει u0022κυδωνάτεςu0022, αλατίζουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα. Τις ρίχνουμε στο ταψάκι και γεμίζουμε με αυτές τα άδεια μέρη του ταψιού, ώστε να σταθεροποιήσουμε τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε λαδάκι και νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι της μικρής γάστρας ή με αλουμινόχαρτο εάν το ταψί σας δεν έχει καπάκι. Προς το τέλος του ψησίματος βγάζουμε το καπάκι για να ροδίσει το φαγητό μας.

    Pin it for later

    Κολοκυθάκια στρογγυλά με κιμά στο φούρνο. Εκτυπώσιμη συνταγή με τα υλικά και την παρασκευή για ένα πετυχημένο φαγητό για όλη την οικογένεια.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Βαθμολογία Συνταγής




    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης