ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Σκέψου αλλιώς ή Σκέψου σαν Μοναχός

    Θετικός άνθρωπος, αισιόδοξος άνθρωπος, άνθρωπος με αυτοπεποίθηση, που πατάει γερά στα πόδια του και που ζει ευτυχισμένος. Αν είστε όλα αυτά, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν όντως είστε όλα αυτά; Μήπως πολλές φορές βαπτίζουμε τον εαυτό μας έτσι αλλά κατά βάθος έχουν τις ανασφάλειες που μας ταλαιπωρούν; Σου προτείνω να σκεφτείς αλλιώς και να σε δεις όπως πραγματικά είσαι αλλά και να αποκρυπτογραφήσεις μικρές σου αντιδράσεις, συναισθήματα και λόγια. Σκέψου αλλιώς ή αλλιώς σκέψου σαν μοναχός!

    Πέρσι το καλοκαίρι ήταν μια φάση για μένα ξεκαθαρίσματος. Ξεκαθαρίσματος με τον εαυτό μου και με όλα αυτά που με ενοχλούν πάνω μου αλλά και στους άλλους. Σαφώς βέβαια αυτή είναι μια διαδικασία που έχω ξανακάνει στο παρελθόν αλλά νομίζω ότι πρώτη φορά την έκανα τόσο ώριμα και τόσο έντονα. Για να γίνει ωστόσο, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Πρέπει να αποσυνδεθείς από πολλά, να νευριάσεις, να ηρεμήσεις, να σκεφτείς, να συμβουλευτείς πολύ συγκεκριμένα άτομα, να ζητήσεις βοήθεια ενδεχομένως από κάποιον ειδικό, να κλάψεις, να βρίσεις, να μελαγχολήσεις και γενικά να περάσεις από χίλια κύματα. Αξίζει όμως τον κόπο.

    Στις ώρες αυτές της ηρεμίας που ήθελα να περάσω αλλά και ανασυγκρότησης είχα παρέα δύο πολύ βασικά όπλα! Τα σταυρόλεξα (!!!) και τα βιβλία μου! Τα σταυρόλεξα καθώς ήταν η ώρα της ημέρας που ηρεμούσε το μυαλό μου από όλα αυτά που σκεφτόμουν συνέχεια και τα βιβλία γιατί εκεί έβρισκα τον τρόπο να περάσω σε μια άλλη διάσταση.

    Ωστόσο δεν ήταν όλα τα βιβλία μυθιστορήματα. Χρειάστηκε να ψάξω απαντήσεις σε βιβλία αυτοβοήθειας ώστε ξεκαθαρίσω λίγο ποια ήταν τα πράγματα που με ενοχλούν και ποιες απαντήσεις ακριβώς ζητάω. Από αυτά που διάβασα λοιπόν, ξεχώρισα ένα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας γιατί με βοήθησε πολύ!

    Σκέψου σαν Μοναχός του Jay Shetty

    Το βιβλίο Σκέψου σαν Μοναχός του Jay Shetty από Εκδόσεις Ψυχογιός ήταν επιτέλους ένα διαφορετικό βιβλίο από τα εκατοντάδες που κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία. Ξέρετε, όταν έχεις διαβάσει αρκετά βιβλία αυτοβοήθειας, μετά από ένα διάστημα σου φαίνονται όλα ίδια κι έτσι δυσκολεύεσαι να βρεις αυτό που θα σου κάνει πραγματικά καλό και θα σου ταιριάξει. Με το Σκέψου σαν Μοναχός όμως ήταν λίγο καρμικό και ήταν λες και έδινε απαντήσεις σε πολλούς προβληματισμούς που είχα εκείνη την εποχή.

    Προμηθεύσου το βιβλίο Σκέψου σαν Μοναχός από εδώ

    Ο Jay Shetty έχει διδαχθεί τον ινδουισμό και έχει ζήσει για ένα διάστημα ως μοναχός και με τη σοφία και τα μαθήματα που πήρε, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μας δείχνει τα βήματα για να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη περισσότερο νόημα. Ξέρω ότι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους βιβλία θα σας φανούν κουλά όλα αυτά που αναφέρονται… ίσως και ξένα από τα ελληνικά δεδομένα. Θα ήθελα όμως να του δώσετε μια ευκαιρία ώστε να βρείτε την ταυτότητά σας, να διώξετε τον αρνητισμό και τον φόβο από μέσα σας αλλα και να αναπτυχθείτε ως άτομο.

    Κοιτάξτε, σε τέτοιου είδους βιβλία σπάνια κάποιος μπορεί να αφουγκραστεί και να υιοθετήσει όλες τις συμβουλές τους. Κι εγώ, ας πούμε, δεν διαλογίζομαι ή δεν κάνω γιόγκα κάθε πρωί, όμως ο σκοπός δεν είναι να γίνετε ένας άλλος άνθρωπος αλλά να δείτε ότι υπάρχουν και άλλες πτυχές της ζωής και άλλα συναισθήματα που μπορείτε να βιώσετε. Να βρείτε τρόπους να προσφέρετε, να νιώσετε ευγνωμοσύνη (ίσως το μεγαλύτερο προσόν για έναν άνθρωπο γιατί από εκεί πηγάζουν πολλά καλά), αλλά και να βρείτε έναν σκοπό.


    Διαβάστε επίσης:

    Αυταγάπη: εσύ πόσο αγαπάς τον εαυτό σου;

    Βιβλία για να γίνουμε καλύτεροι γονείς

    Virtual ξενάγηση στο σπίτι της Άννας Φρανκ και η ιστορία της

    Spotify: τι είναι, πως λειτουργεί και 8 λόγοι για να το λατρέψεις


    Οπως πρόσφατα έμαθα από την φίλη μου την Εύη από το mamasnpapas.gr, ο Jetty Shetty αλλά και η σύζυγος του, Radhi Devlukia είναι πολύ ενεργοί στο Instagram και μπορείτε να πάρετε την καθημερινή σας δόση αυτοβοήθειας, αφύπνισης και έμπνευσης αν τους ακολουθήσετε. Είναι δύο παιδιά γεμάτα ενέργεια και αισιοδοξία και οι καθημερινές συμβουλές τους, τα προτεινόμενα affirmation αλλά και η θετική τους αντιμετώπιση στη ζωή μόνο καλό μπορεί να σας κάνουν.

    Αν, λοιπόν, ψάχνετε ένα βιβλίο αυτοβοήθειας που να είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα και αρκετά ολοκληρωμένο και εκ βάθους, τότε το Σκέψου σαν Μοναχός είναι για εσάς.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης