ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    H γεωγραφία είναι κουλ και το Ανθομέλι συμφωνεί

    Αν θα γύριζα τον χρόνο πίσω, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθούσα να είμαι πιο καλή στη γεωγραφία και στην ιστορία. Πλέον ξέρω ότι η γεωγραφία είναι κουλ. Θα μου πεις, για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει κι ένας δάσκαλος που να σε εμπνεύσει αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία! Ωστόσο, στη ζωή μου παρατήρησα ότι μου χρειάστηκαν μαθήματα που συνήθως η μαθητές δεν δίνουν σημασία, όπως η οικιακή οικονομία ή η φιλοσοφία, ακόμα και τα θρησκευτικά.

    Η γεωγραφία και η ιστορία είναι μερικά από τα πολυτιμότερα μαθήματα στο σχολείο που όμως με τον τρόπο που διδάσκονται χάνουν το πραγματικό τους νόημα. Θα μπορούσα να πω πως ειδικά η γεωγραφία είναι περισσότερο γεωλογία παρά γεωγραφία σε κάποιες τάξεις. Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορώ θεωρώ ότι αποτελούν μία στείρα γνώση αποστήθισης που τελικά μόνο να τα μισήσεις μπορείς. Οπότε σίγουρα όταν είσαι νέος, η ιστορία και η γεωγραφία δεν είναι καθόλου κουλ!

    Για όλα υπάρχει λύση αρκεί να το θέλεις

    Τι γίνεται όμως όταν μεγαλώνεις και χρειάζεσαι αυτές τις γνώσεις στην καθημερινότητά σου ώστε να δημιουργήσεις και μία σωστή άποψη πάνω στην πολιτική, στην γεωπολιτική ή ακόμα και σε απλά πράγματα ,όπως ένα ταξίδι και μια επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο; Τότε τρέχεις και δεν φτάνεις και σιχτιρίζεις το εκπαιδευτικό σύστημα ή που δεν είχες μυαλό νωρίτερα να στρωθείς στο διάβασμα.

    Όμως, όπως λέω, για όλα υπάρχει μία λύση αρκεί να το θέλεις! Εμένα ας πούμε τα ταξίδια με βοήθησαν πάρα πολύ να μάθω πράγματα που δεν ήξερα και τα βιβλία να διαμορφώσω άποψη για πολλά γεγονότα του παρελθόντος. Και παρόλο που έχω μπροστά μου πολύ δρόμο ακόμα, δεν σταματώ να θέλω να εξελιχθώ. Αν και μεταξύ μας η μνήμη μου δεν είναι σε τόσο καλή φάση όσο παλιότερα!;H μήπως ποτέ δεν ήταν;

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    4 βιβλία που θα σε κατακτήσουν φέτος τις γιορτές

    Ξεχωριστά ημερολόγια για παιδιά και εφήβους

    Σκέψου αλλιώς ή Σκέψου σαν Μοναχός

    Η Γεωγραφία είναι κουλ στα social media

    Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ, είναι μια σελίδα στο fb που μου σύστησε η φίλη μου η Εύη και λίγο μετά η Κατερίνα και η Μαμά Μαρία μου πρότειναν στο instagram το geofitness. Καρμικό ή απλή σύμπτωση; Τι σχέση υπάρχει πίσω αυτούς τους δύο λογαριασμούς; Ο τύπος (ή η τύπισσα) που βρίσκεται πίσω από αυτές τις δύο σελίδες έχει βαλθεί να μας τρελάνει με τον πρωτότυπο τρόπο που μας προσφέρει γνώση απλόχερα. Όσο για τους followers; Παθιασμένοι όπως ο κάτοχός τους. Οπότε με αμεσότητα, “σημαδεμένους” χάρτες, πρωτότυπο υλικό, παράξενα facts και πολύ χιούμορ μπορεί κάποιος όχι απαραίτητα να μάθει γεωγραφία αλλά να πάρει πολλές γνώσεις, να εμπνευστεί και να το ψάξει λίγο παραπάνω.

    Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ. Ενα ακτίβιτι μπουκ για παιδιά από Εκδόσεις Διόπτρα
    H Γεωγραφία είναι πολύ κουλ … για παιδιά!
    H γεωγραφία είναι κουλ και το Ανθομέλι συμφωνεί και επαυξάνει. Ένα ακτίβιτι μπουκ για ενήλικες από Εκδόσεις Διόπτρα
    Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ… για ενήλικες

    Η Γεωγραφία είναι κουλ σε βιβλίο δραστηριοτήτων

    Ποτέ η γεωγραφία δεν ήταν τόσο διασκεδαστική! Αλλά όλοι εσείς που δεν είστε σε ένα fb ή ένα instagram συνέχεια (αλλά διαβάζετε φυσικά φανατικά το Ανθομέλι), μη μου στεναχωριέστε. Θα σας παίξουμε κι εσάς γιατί τώρα το Η Γεωγραφία είναι κουλ υπάρχει και σε βιβλίο δραστηριοτήτων! Και μάλιστα 2! Ένα για τα μεγάλα (βλ. εμένα κι εσάς) και ένα για τα μικρά παιδιά (βλ. τα καμάρια μας!).

    Οι Εκδόσεις Διόπτρα έγραψαν με αυτά τα δύο βιβλία που θα σας μάθουν τον κόσμο μέσα από ιστορίες, κουίζ και ζωγραφιές! Δεν πρόκειται ποτέ να βγάλω από την μνήμη μου π.χ. από που βγαίνει η έκφραση “μπανανία γίναμε” ή το γιατί υπάρχει η Βόρεια και η Νότια Κορέα! (εντάξει κάποιες λεπτομέρειες ξεχνάω αλλά είπαμε μνήμη χρυσόψαρου!)

    ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΤΙΒΙΤΙ ΜΠΟΥΚ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΤΙΒΙΤΙ ΜΠΟΥΚ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ

    Οπότε αν ψάχνετε ένα βιβλίο δραστηριοτήτων για εσάς, τα παιδιά, για δώρο, για γεωγραφόφιλους, για καλοκαιροβαριεστημένους, πορωμένους, ταξιδιάρηδες, φιλοαναγνώστες και λοιπούς κουλ τύπους, τότε Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ είναι ιδανικά!

    Θα χαρώ να μάθω την άποψή σας!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης