ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά της Β. Εύβοιας

    Το καλοκαίρι που περάσαμε ήταν από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά όσον αφορά στις φωτιές και τα δεινά που έσπειραν. Η ανείπωτη οικολογική καταστροφή αλλά και απώλεια ζώων και του βιότοπου τους σε συνδυασμό με την καταστροφή κατοικιών αλλά και εξαφάνιση ολόκληρων επαγγελματικών χώρων είναι από τις πιο σημαντικές απώλειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές. Καθώς όμως οι άνθρωποι είναι αυτοί που καταστρέφουν αλλά και αυτοί που ξαναχτίζουν, μια τεράστια αλυσίδα βοήθειας δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή για την επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων αλλά και την πρακτική συμπαράσταση τους.

    Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούσαν να αφήσουνε αμέτοχο ούτε το Ανθομέλι, αλλά ούτε και τους φίλους του. Μια μικρή προτροπή αρκούσε για να μας ξεσηκώσει. Η Εύη από το mamasnpapas.gr δημιούργησε εκείνες τις ημέρες μια ιδιωτική μικρή ομάδα φίλων που συμπεριλάμβανε εμάς, την Έλενα από το busymama.gr και την Ιωάννα από το ioannasnotebook.gr. Η ιδέα της ήταν να συγκεντρώσουμε λογοτεχνικά βιβλία για τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών ώστε κανένα να μην μείνει χωρίς λογοτεχνική παρέα και συντροφιά. Ε, δεν χρειαζόταν πολύ. Το μυαλό μου πήρε φωτιά! Σκέφτηκα και πρότεινα στα κορίτσια να μην μείνουμε μόνο εκεί αλλά να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και έχασαν τα πάντα! Η ισχύς εν τη ενώσει ήμουν σίγουρη ότι θα φέρει αποτέλεσμα καθώς φυσικά τα κορίτσια δέχτηκαν την πρόταση που ήταν μεν πιο μεγαλεπήβολη αλλά και αρκετά χρήσιμη εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Και εκεί που σκεφτόμουν πώς θα  βρούμε επαφές και με ποιον θα μιλήσουμε, το σύμπαν συνωμότησε και ήρθε σε μένα το πιο κατάλληλο άτομο. Εντελώς τυχαία και για άσχετο θέμα εκείνες τις ημέρες επικοινώνησα με τη Μαρίνα, φίλη που ήμασταν παρέα στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου της κόρης μου, και με ενημέρωσε για την κατάσταση στην Βόρεια Εύβοια, καθώς η ίδια με την οικογένειά της είχαν ζήσει από κοντά τη φρίκη της φωτιάς. Η Μαρίνα με περισσή διάθεση και έχοντας αρκετούς γνωστούς στην περιοχή μας έφερε σε επαφή με την Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις της Αγίας Άννας, κα. Φορτωτήρα, και έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε παρέα σας μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης.

    Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά της Β. Εύβοιας 1

    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

    Δεν ξεχνάμε – Βοηθάμε

    Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

    Στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00 συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως στην Εύβοια.

    Η συγκέντρωση θα γίνει στον Άλιμο, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αλαμάνας και Λευκωσίας γωνία και εμείς θα βρισκόμαστε εκεί για να τα παραλάβουμε.

    Όσοι είστε από περιοχές που δεν έχετε άμεση πρόσβαση στον Άλιμο θα υπάρχει δυνατότητα σε προσωπικό μήνυμα να σας δοθεί συγκεκριμένη διεύθυνση ώστε να τα στείλετε με κούριερ.

    Όσα σχολικά είδη συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως για να δοθούν στα περίπου 100-120 παιδιά που πηγαίνουν σε αυτά από την Αγία Άννα αλλά και τα γύρω χωριά.

    Τι μπορείτε να προσφέρετε

    Στην παρακάτω φωτογραφία θα βρείτε και αρκετές ιδέες για το τι μπορείτε να φέρετε και τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία.

    Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για τα παιδιά της Β. Εύβοιας 3

    ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

    Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη και περιμένουμε να συμπράξετε όλοι μαζί μας ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τις οικογένειες της περιοχής και να κάνουμε τα παιδιά λίγο πιο χαρούμενα καθώς έζησαν έναν από τους χειρότερους εφιάλτες όλων μας. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε ήδη βοηθήσει με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης αλλά νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση.

    Ας είναι αυτή η μικρή προσφορά όλων μας για τα παιδιά της Β. Εύβοιας.

    Σας περιμένουμε για να δείξουμε πόσο πραγματικά Ανθρωποι είμαστε!

    Κάλη και Κατερίνα


    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣTA:

    ANTHOMELI.COM (IG:anthomeli)

    MAMASNPAPAS.GR (IG:mamas_n_papas.gr)

    BUSYMAMA.GR (IG:busymama.gr)

    IOANNASNOTEBOOK.GR (IG:ioanna_limberopoulou)

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης