ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας

    Το Ρόβινι (Rovinj) είναι μια εκπληκτική μικρή πόλη της Κροατίας. Bρίσκεται στην χερσόνησο της Ίστριας στις ακτές της Αδριατικής θάλασσας. Βρεθήκαμε εκεί στη διάρκεια των διακοπών μας με το αυτοκινούμενο όταν κάναμε τον γύρο της Κροατίας. Μας εξέπληξε από την πρώτη ματιά. Είχε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα! Mας τύλιξε αμέσως μέσα της με το που είδαμε τα βαμμένα με διάφορα χρώματα παλιά κτίρια, να κρέμονται στην κυριολεξία πάνω στη θάλασσα, αλλά και το μεγάλο καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Αγίας Ευφημίας που υψώνονταν πάνω από τις στέγες της παλιάς πόλης.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Από το λιμάνι η κορυφή του λόφου του Ρόβινι με τον καθεδρικό ναό με την καταπληκτική θέα από το ύψωμα

    Εάν ταξιδεύετε για Αυστρία οδικώς επιλέξτε μια από τις επιλογές που σας περνάει από την Κροατία για να επισκεφθείτε και το Ρόβινι: 4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία

    Ξενάγηση στο Ρόβινι της Κροατίας

    Εκεί ψηλά στο λόφο θα πηγαίναμε όμως αργότερα. Προς το παρόν μας είχε συνεπάρει το λιμάνι της πόλης. Δεκάδες βάρκες μικρές και μεγάλες έπλεαν στα νερά. Ήταν τόσες πολλές και η μια δίπλα στην άλλη που νομίζαμε πως θα περνούσαμε από πάνω τους για να περάσουμε στην απέναντι πλευρά.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Το Ρόβινι έχει άπειρες γοητευτικές γωνιές για να βγάλετε ωραίες φωτογραφίες!

    Από μακριά βλέπαμε τα όμορφα ζωγραφισμένα σπίτια της προκυμαίας, τα εστιατόρια και τις καφετέριες που ήταν γεμάτες κόσμο. Η θέση που βρισκόμασταν νομίζω πως ήταν η καλύτερη, ώστε να βγάλουμε και τις καλύτερες φωτογραφίες του Ρόβινι.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Η πιο όμορφη εικόνα του Ρόβινι με τα ψαροκάικα να πλέουν στο μικρό λιμανάκι του

    Η παλιά πόλη Ρόβινι ήταν ένα νησάκι

    Η παλιά πόλη του Ρόβινι σήμερα βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο όμως μέχρι το 1763 ήταν ένα μικρό νησάκι που, λόγω του μικρού χώρου του, οι κάτοικοι αναγκάζονταν να τα κτίσουν τα σπίτια τους κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Οι δρόμοι της μικρής πόλης ήταν στενοί και όσο για πλατείες ούτε λόγος!

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Περιτριγυρισμένο από τη θάλασσα, με τα σπίτια να τα γλύφει η αλμύρα και με το ναό της Αγ. Ευφημίας να δεσπόζει στο λόφο, το Ρόβινι είναι πραγματικά μαγευτικό!

    Η ιστορία του Ρόβινι με λίγα λόγια

    Η μικρή πόλη που ιδρύθηκε πάνω σε ένα νησάκι στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. ήταν πάντα πόλος έλξης για τους κυρίαρχους λαούς της περιοχής. Ήταν επί πολλά χρόνια μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ώσπου πέρασε στην εξουσία της Βενετίας, όταν η Βενετία ήταν η μεγαλύτερη δύναμη της περιοχής. Τότε, στη διάρκεια της ενετοκρατίας το 1763, ήταν που οι Βενετοί ένωσαν το μικρό νησάκι με την ξηρά και έγινε το Ρόβινι μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Δημοκρατίας της Βενετίας.

    Τα κυρίαρχα χέρια όμως και πάλι άλλαξαν πάνω στο Ρόβινι και από το 1797 έγινε τμήμα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας μέχρι το τέλος του Α΄Παγκοσμίου πολέμου. Αργότερα πέρασε στην κυριαρχία του Βασιλείου της Ιταλίας και το 1947 πέρασε στην κατοχή της Γιουγκοσλαβίας. Και επιτέλους το 1990 έγινε τμήμα της Κροατίας, όταν η Κροατία απέκτησε την ανεξαρτησία της.


    Παλιά πόλη του Ρόβινι

    Περπατήσαμε επάνω στην προκυμαία και χαθήκαμε μέσα στις φωνές και στα γέλια των ανθρώπων. Και φυσικά παρασυρθήκαμε και εμείς μαζί τους και βρεθήκαμε μπροστά σε μια αψίδα. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για την ιστορία του Ρόβινι έως τότε. Το ταξιδιωτικός οδηγός μου όμως, ο δικός μας ξεναγός, μας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες. Καθίσαμε σε μια άκρη και μέχρι να αρχίσουμε την προσωπική μας ξενάγηση τα είχαμε μάθει όλα. Δεν ήταν και δύσκολο. Μια σταλιά πόλη είναι το Ρόβινι!

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Αυτό είναι το πολύβουο λιμανάκι της παλιάς πόλης του Ρόβινι. Στη νέα πόλη θα βρείτε και μεγάλη μαρίνα για τα μεγαλύτερα σκάφη και τα ιστιοφόρα.

    Αξιοθέατα της παλιάς πόλης του Ρόβινι

    Η αψίδα του Balbi

    Η επιβλητική καμάρα που οδηγεί στην οδό Grisla, χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1670. Πήρε το όνομά της από τον Daniel Balbi που ήταν τότε ο δήμαρχος της πόλης. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου η πόλη οχυρώθηκε με δύο σειρές τείχη και κατασκευάστηκαν τρεις πύλες. Από αυτές σώζεται μόνο μία. Στην αψίδα του Baldi υπάρχει το χαρακτηριστικό έμβλημα της Βενετίας, το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου. Αυτό και μόνο υποδηλώνει πως κατασκευάστηκε στον καιρό της Βενετοκρατίας. Ίσως αργότερα, επί Τουρκοκρατίας, προστέθηκε και η προτομή ενός Τούρκου άρχοντα με το τουρμπάνι στο κεφάλι την οποία διακρίνουμε στο κάτω μέρος της καμάρας.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Η αψίδα του Balbi. Η είσοδος για την παλιά πόλη. Διακρίνεται το κεφάλι με το τουρμπάνι;

    Διαβάστε την ανάρτηση στο Ανθομέλι πατώντας εδώ και για μια άλλη πόλη της Κροατίας, την Πούλα με την επιβλητική ρωμαϊκή αρένα ισάξια του Κολοσαίου : Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη.

    Η παλιά πόλη του Ρόβινι μας εντυπωσίασε τόσο πολύ! Η περιήγησή μας σε αυτήν ξεκίνησε από την οδό Grisia, που είναι και η σπονδυλική στήλη του Ρόβινι. Είναι ένα πλακοστρωμένος πεζόδρομος, πολύ γραφικός και πάντα γεμάτος κόσμο.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Ο δρόμος Grisia είναι ο παραδοσιακός παράδεισος της πόλης

    Τα σοκάκια του δεξιά και αριστερά είναι πάρα πολύ στενά με ψηλά παλιά σπίτια που χρονολογούνται ποιος ξέρει από πότε.  Νομίζει κανείς πως υψώνονται για να βρουν μια σταλιά ήλιο.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Μήπως έτσι μετρούσαν τους δρόμους;

    Η παλαιά πόλη του Ρόβινι από το 1963 είναι Μνημείο Πολιτισμού.

    Ο φιδίσιος δρόμος Grisia είναι γεμάτος με μαγαζάκια που πωλούν αναμνηστικά και παντός είδους χαριτωμένα τουριστικά αντικείμενα. Είναι ο πιο τουριστικός δρόμος του Ρόβινι που πολλές φορές λόγω της στενότητάς του προκαλεί το αδιαχώρητο. Τίποτε στην παλιά πόλη δεν ε΄χει μείνει ανεκμετάλλευτο. Οι αυλές των σπιτιών,οι στοές, τα σκαλοπάτια, τα μπαλκόνια! Μια παλιά πόλη γεμάτη ζωή από τους χιλιάδες τουρίστες που περπατούν ανέμελα, τρώνε στα στέκια των μικρών σκιερών δρόμων, μπαινοβγαίνουν στα μαγαζάκια αναζητώντας κάθε λογής σουβενίρ.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Το αδιαχώρητο!!! “Περάστε εσείς, για να περάσω και εγώ….Ευχαριστώ”

    Όλα τα μικρά δρομάκια προσφέρονταν για εξερεύνηση όπου βρίσκαμε σε αυτά πολλές γκαλερί, μέσα στις αυλές των σπιτιών, με έργα τοπικών καλλιτεχνών, αλλά και σκιερά στεκάκια, όπου σε ένα από αυτά δροσιστήκαμε με ένα καφεδάκι.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Οι πίνακες ζωγραφικής ήταν εκτεθειμένοι στα στενά, στους δρόμους, στα σοκάκια, μέσα στις μικρές αυλές των σπιτιών.
    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Καφεδάκι εκεί που δεν σε πιάνει ο ήλιος του καλοκαιριού

    Tips: Φορέστε άνετα παπούτσια, σας προτείνω αθλητικά, γιατί τα μεσαιωνικά μαρμάρινα σκαλοπάτια και οι πλάκες του δρόμου έχουν φθαρεί και έχουν γίνει ένας πολύ γυαλιστερός διάδρομος. Ειδικά εάν πετύχετε βροχερό καιρό μπορεί να γλιστρήσετε και να πάρετε και καμιά τούμπα!

    Καθώς παίρναμε την ανηφόρα για να ανεβούμε στον καθεδρικό ναό κάθε τόσο χανόμασταν στα στενά μεσαιωνικά σοκάκια περνώντας κάτω από καμάρες και βγαίναμε σε άλλα και πάλι σε άλλα….

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Πόρτες, παραθυρόφυλλα, γλάστρες, χρωματιστά ντουβάρια. Είναι τόσο κοντά που είναι σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι του απέναντι.

    Μια δαιδαλώδη κατάσταση, ένας πυκνός λαβύρινθος γραφικών δρόμων που κάποια στιγμή χαθήκαμε, μπήκαμε σε αυλές σπιτιών, χάσαμε και τον προσανατολισμό μας. Όμως το Ρόβινι είναι τόσο μικρό! Σε λίγο ξαναγυρίζαμε και πάλι στον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο Grisia με τα πολλά καφέ, τα μαγαζάκια και τις γκαλερί.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Μια χαρακτηριστική αυλή της παλιάς πόλης

    Ο καθεδρικός ναός της Αγίας Ευφημίας στο Ρόβινι

    Στην κορυφή του λόφου, πάνω από την όμορφη παλιά πόλη του Rovinj στην Κροατία δεσπόζει η βασιλική της Αγίας Ευφημίας. Φτάσαμε επιτέλους μετά από όχι και τόσο εύκολη ανηφόρα, ήταν και η ζέστη του μεσημεριού που μας κούρασε, στην πλατειούλα και μπροστά στα σκαλιά της εκκλησίας. Μπορεί εκ πρώτης όψεως ο ναός να μη μας ενθουσίασε εξωτερικά, όμως μας εξέπληξε το καμπαναριό της. Είχε μεγάλη ομοιότητα με το καμπαναριού του Αγίου Μάρκου της Βενετίας. Αυτό το γεγονός μας αποδεικνύει πως η Αγία Ευφημία του 17ου αιώνα χτίστηκε από τους Βενετούς, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του Rovinj εκείνη την περίοδο.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Ο ναός της Αγίας Ευφημίας δεσπόζει πάνω από την παλιά πόλη του Ρόβινι.

    Ο καθεδρικός ναός του Ρόβινι είναι ένας μπαρόκ ναός που κατασκευάστηκε τη περίοδο 1725-1736. Δίπλα στο ναό βρίσκεται το καμπαναριό ύψους 60 μέτρων, με ένα άγαλμα της αγίας Ευφημίας στη κορυφή του. Δίπλα βρίσκεται και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα μ.Χ.

    Εσωτερικά ο ναός  είχε ένα όμορφο μαρμάρινο βωμό, όμορφες τοιχογραφίες, έργα ζωγραφικής και αγάλματα, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν λιτός. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Αγία Ευφημία. Βρίσκεται στην υψηλότερη θέση στο λόφο του Ρόβινι ως ένα σπουδαίο μνημείο της πόλης, αλλά η ομορφιά του επισκιάζεται από την πανοραμική θέα της θάλασσας του Rovinj που απολαύσαμε από την πλατεία που υπάρχει γύρω από τη βάση του.  

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Φωτογραφία από το πλάτωμα του καθεδρικού ναού στο Ρόβινι.

    Σε ηλικία 23 ετών, η Ευφημία πιστεύεται ότι συνελήφθη γιατί ήταν χριστιανή, βασανίστηκε και ρίχτηκε στα λιοντάρια. Τα λιοντάρια όμως αντί να την καταβροχθίσουν, έγλειφαν  τις πληγές της. Στο τέλος πέθανε από τα τραύματα που της τα προκάλεσε μια άγρια αρκούδα που ήταν μέσα στην αρένα. Τα λείψανα της Αγίας σώζονται και βρίσκονται σε μια σαρκοφάγο πίσω από τον κύριο βωμό του ναού.

    Το καμπαναριό  του ναού που έχει ύψος 62 μέτρα είναι άκρως εντυπωσιακό και φυσικά ορατό από παντού. Εμείς δεν ανεβήκαμε έως την κορυφή του. Όμως πολλοί ανέβαιναν πληρώνοντας ένα μικρό εισιτήριο. Ρίχνοντας μια ματιά τις στενές σκάλες που υπήρχαν ήταν αρκετή για να μας κάνει να μην πάρουμε την απόφαση να φτάσουμε ψηλά ώστε να απολαύσουμε την ωραία θέα πάνω από την Αδριατική και να βγάλουμε φωτογραφίες. Αρκεστήκαμε μόνο να κάνουμε μια βόλτα στον περιβάλλοντα χώρο και να δούμε τη θέα από τη «βεράντα της πλατείας».

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Μου αρέσει να επισκέπτομαι εκκλησίες στα ταξίδια μας στην Ευρώπη, όχι από θρησκευτική άποψη, αλλά ως αξιοθέατο επειδή οι εκκλησίες τους μέσα είναι τόσο όμορφες!

    Η επιστροφή από την εκκλησία προς το λιμάνι της πόλης ήταν βέβαια ευκολότερη. Είδαμε όσα δεν είχαμε δει προηγουμένως, χαζέψαμε στα μικρά καταστήματα και δεν θέλαμε να βγούμε έξω από αυτόν τον όμορφο λαβύρινθο των σοκακιών. Εν τέλει όμως βγήκαμε στο λιμάνι, το γεμάτο καφετέριες και καθίσαμε σε ένα από αυτά για ένα παγωτό λεβάντα!

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Τα μεσαιωνικά κτίρια δένονται αρμονικά συνδυασμένα με τα ανακαινισμένα φωτεινά κτίρια της νέας πόλης και τα μοντέρνα καφέ

    Διαμονή στο Ρόβινι

    Εάν αναζητείτε διαμονή στο Ρόβινι, ρίξτε μια ματιά και στη σελίδα του booking εδώ.

    Διαμονή για τους αυτοκινούμενους

    Εδώ μόνο μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκινούμενο, αφού απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού στο Rovinj. Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης αλλά λίγες θέσης με σκιά. Μπορείτε να πάρετε έως και 10 λίτρα καθαρό νερό και να αδειάσετε τα γκρίζα. Διαθέτει και τουαλέτες. Είναι λίγο ακριβούτσικο για πάρκινγκ αυτοκινούμενων, αλλά δεν έχετε άλλη επιλογή από ότι γνωρίζω. Αυτή είναι η λύση για μερικές ώρες διαμονής στο Ρόβινι. Η καλύτερη επιλογή είναι σε κάμπινγκ. Θα σας βγει πιο φτηνό. Αναζητείστε στο camping info και είμαι σίγουρη πως θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

     Parking Končeta, 52210, Rovinj, Croatia.     GPS : 45.0888867, 13.6451111.

    Ενημερωθείτε από την ανάρτηση για το που μπορείτε να διανυκτερεύσετε στην Ευρώπη με το αυτοκινούμενο: Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)

    Το Ρολόι του Ρόβινι 

    Αυτός ο τετράγωνος πύργος στην κεντρική πλατεία του Rovinj με το Ρολόι επάνω του, αρχικά κτίστηκε το 1.100 μ. Χ. και ήταν σημαντικός για την άμυνα της πόλης. Ανακατασκευάστηκε από τους Βενετούς τον 17ο αι. και για πολλά χρόνια στη βάση του υπήρχε φυλακή. Ενώ ακριβώς από κάτω από το ρολόι υπάρχει το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, σύμβολο της Βενετίας, όπως και στην αψίδα του Balbi. Ακόμη ένα σημείο αναφοράς το ρολόι, όπως και το καμπαναριό του ναού της Αγίας Ευφημίας που δηλώνει την κατοχή του Ρόβινι από τους Βενετσιάνους.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Η προκυμαία του Ρόβινι γεμάτη από μικρά πλεούμενα

    Μουσείο Κληρονομιάς Rovinj

    Εκτός όμως από σοκάκια και τα μαγαζάκια έχει στο Ρόβινι μπορείτε να επισκεφθείτε και το Μουσείο Κληρονομιάς του Ρόβινι. Το ίδρυσε μια ομάδα καλλιτεχνών το 1950 και σε αυτό συγκέντρωσαν όλο τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, προβάλλοντας τοπικούς ζωγράφους και γλύπτες που σχετίζονται με τους διάφορους πολιτισμούς που εγκαταστάθηκαν στο Ρόβινι. Για όσους τους αρέσει η ιστορία και ο πολιτισμός είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμα μια σελίδα του!

    Εάν κάνετε οδικό ταξίδι στην Κροατία μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τον Εθνικό Δρυμό των λιμνών Πλίτβιτσε. Διαβάστε εδώ την ανάρτηση: Οι λίμνες Πλίτβιτσε στην Κροατία.

    Παραλίες στο Ρόβινι της Κροατίας

    Εάν έχετε χρόνο και μπορείτε να κάνετε διακοπές στην Κροατία και δεν είστε σαν και εμάς ταξιδιάρηδες, μπορείτε να κολυμπήσετε στα παράλια της Αδριατικής θάλασσας. Μέσα σε λίγα χιλιόμετρα πάνω και κάτω στην ακτογραμμή της Ίστριας υπάρχουν 13 παραλίες. Εγώ θα σας προτείνω δυο από αυτές. Στο χέρι σας είναι να εξερευνήσετε και τις άλλες.

    • Η Παραλία Monte Beach είναι ακριβώς δίπλα στο ναό της Αγίας Ευφημίας στην παλιά πόλη. Με μια σκάλα θα κατεβείτε σε έναν μικρό όρμο που μοιάζει με πισίνα και περικλείεται και από τις τρεις πλευρές του από τη βραχώδη ακτή. Η ηλιοθεραπεία σας θα γίνει επάνω στα βράχια.
    • Μια πολύ καλή επιλογή είναι η βοτσαλωτή παραλία στο Lone Bay. Μια παραλία με πεντακάθαρη θάλασσα και ξαπλώστρες μέσα σε ένα  υπέροχο πευκόδασος.
    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας
    Κάθε μια παραλία της Ίστριας έχει και τις ομορφιές της

    Εκδρομές από το Ρόβινι

    Επίσκεψη στην Πούλα της Κροατίας

    Στο ταξίδι μας στην Κροατία είχαμε επισκεφθεί και την πόλη Πούλα. Μια πόλη με ιστορία 3.000 χρόνων, που την τυλίγει μια ιταλική αύρα και φινέτσα. Το διάσημο ορόσημο της πόλης είναι η ρωμαϊκή Αρένα, ένα τεράστιο αμφιθέατρο με ψηλά τοξωτά τοιχώματα που ανταγωνίζεται το Κολοσσιαίο της Ρώμης. Το εντυπωσιακά αυτό διατηρημένο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, είχε χωρητικότητα 20.000 θεατών. Σήμερα εκτός από ένα εξαιρετικό αξιοθέατο γίνονται μέσα σε αυτό και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας. Η Αρένα της Πούλα
    Το αμφιθέατρο της Πούλα ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Θα δείτε ακόμα στην Αγορά, τον Ναό της Ρώμης και του Αυγούστου, αλλά και τη θριαμβευτική Αψίδα των Σεργίων.  Θα περπατήσετε στην παλιά πόλη η οποία είχε κτιστεί ως μεγάλη πόλη και όχι ως μια μικρή όπως το Ρόβινι. Θα δείτε όμως και τη νέα πόλη της Πούλα με το λιμάνι της, το κόσμημα της Κροατίας που θα σας μαγέψει μέρα και νύχτα. Πρότασή μου είναι να επισκεφθείτε και το κοσμοπολίτικο Medulin.

    Ταξίδι στην πόλη των καλλιτεχνών

    Εξτρά ταξίδι σας προτείνω να πάρετε το αυτοκίνητό σας και σε απόσταση 55 χλμ από το Ρόβινι πάνω σε ένα λόφο θα βρείτε το χωριό Groznjan (Γκρόζνιαν). Είναι ένα χωριό από το 1358. Το είχαν αγοράσει οι Βενετοί από έναν βαρόνο και κατοικούνταν από Ιταλούς έως και τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Το 1965 ανακηρύχθηκε «Πόλη των καλλιτεχνών». Σύγχρονοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους και το καλοκαίρι φιλοξενεί εκθέσεις, συναυλίες και γίνονται καθημερινά μουσικές εκδηλώσεις. Εκείνο το βράδυ που το επισκεφθήκαμε ήμασταν τυχεροί που παρευρεθήκαμε σε μια τέτοια εκδήλωση!

    Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας. Το Groznjan (Γκρόζνιαν).
    Το Groznjian είναι ένα χωριό που αξίζει να το επισκεφθείτε και είναι σίγουρο πως θα βρεθείτε στην πλατεία του χωριού να ακούτε μια συναυλία κρατώντας ένα ποτήρι στο χέρι, απολαμβάνοντας την καλοκαιρινή βραδιά

    Χάρτης

    Φύγαμε από το Ρόβινι μαγεμένοι. Το βενετσιάνικο αυτό χωριό που σήμερα έγινε μια όμορφη κοσμοπολίτικη πόλη δίπλα στην Αδριατική θάλασσα μας πήρε την καρδιά μας. Φάνηκε στα μάτια μας τόσο δελεαστικό, που του αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο από ότι είχαμε προβλέψει, κλέβοντας ημέρες από τους επόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς μας.

    Σαν και εμάς όμως ήταν και οι τουρίστες στο Ρόβινι που έρχονται για να περιηγηθούν σε αυτή την όμορφη πόλη και να δουν διάφορα αξιοθέατα από την ταραγμένη ιστορία των τόσων χρόνων. Εάν και εσείς προγραμματίσετε ένα ταξίδι στην Κροατία μην παραλείψετε να βάλετε στο πρόγραμμά σας να επισκεφθείτε και το Ρόβινι. Ειλικρινά θα μαγέψει και εσάς!!!

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Ρόβινι, μια μικρή πόλη στην Ίστρια της Κροατίας που περιμένει να την ανακαλύψετε. Αξιοθέατα,περιήγηση στην παλιά πόλη, παραλίες και εκδρομές

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης